In dit artikel

Het Verband tussen Magnesium Bisglycinaat en Hartgezondheid

Het Verband tussen Magnesium Bisglycinaat en Hartgezondheid

In dit artikel

Heeft u te maken met hartklachten en vraagt u zich af hoe een magnesiumtekort daarmee verband houdt? Ik begrijp uw zorgen, aangezien uit onderzoek blijkt dat lagere niveaus van magnesium het risico op hartziekten kunnen verhogen.

In dit artikel zullen we de relatie tussen Magnesium Bisglycinaat en hartgezondheid verkennen en hoe dit specifieke type supplement gunstig is voor uw hart. Blijf lezen om te ontdekken hoe dit mineraal een sleutelrol kan spelen in uw hartgezondheid.

Key Takeaway

Het beste magnesium bisglycinaat van 2023 is Nutribites Magnesium Bisglycinaat. Dit merk bevat de twee beste vormen van magnesium waardoor spieren en hersenen ondersteund worden. Het is aangevuld met vitamines B6 en D3 voor makkelijke opname.

Samenvatting

 • Een tekort aan magnesium kan het risico op hart- en vaatziekten verhogen.
 • Magnesium bisglycinaat kan helpen om de hartgezondheid te verbeteren door middel van een betere opname in het lichaam.
 • Het supplement kan de bloeddruk verlagen, hartkloppingen verminderen en een gezonde hartfunctie ondersteunen.
 • De aanbevolen dagelijkse dosis van magnesium bisglycinaat varieert afhankelijk van individuele behoeften en gezondheidsconditie.

Het Verband tussen Magnesium Bisglycinaat en Hartgezondheid

Een tekort aan magnesium verhoogt het risico op hart- en vaatziekten, maar magnesium bisglycinaat kan de hartgezondheid verbeteren door middel van een betere opname in het lichaam.

Magnesiumtekort verhoogt risico op hart- en vaatziekten

Een tekort aan magnesium in ons lichaam is een ernstige zaak die we niet mogen negeren, vooral vanwege het verband met hart- en vaatziekten. Meerdere onderzoeken hebben een duidelijke link aangetoond tussen een laag magnesiumgehalte en een verhoogd risico op cardiovasculaire problemen.

Zo kan een magnesiumtekort bijdragen aan hypertensie, ook wel bekend als hoge bloeddruk. Hoge bloeddruk is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten, waaronder hartaanvallen en beroertes.

Daarnaast helpt magnesium de elektrolyten in balans te brengen, wat cruciaal is voor het normaal functioneren van de hartspier. Zonder voldoende magnesium kunnen er hartklachten zoals hartfalen of boezemfibrilleren ontstaan.

Het goede nieuws is dat we dit kunnen voorkomen door ervoor te zorgen dat onze magnesiumwaarden op peil zijn. Magnesiumbisglycinaat is hierin vooral effectief omdat het beter wordt opgenomen in de darmen dankzij de glycine-verbinding.

Magnesium bisglycinaat verbetert hartgezondheid

Ik ben dol op het feit dat magnesium bisglycinaat de hartgezondheid verbetert. Dit is een belangrijke ontdekking, aangezien een magnesiumtekort kan leiden tot een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Magnesium is een essentieel mineraal dat helpt bij het reguleren van de bloeddruk en het verminderen van hartkloppingen. Door te kiezen voor magnesium bisglycinaat, profiteer je van de voordelen van deze verbinding tussen magnesium en glycine, wat zorgt voor een betere opname van magnesium in het lichaam.

Dit betekent dat je hart gezonder wordt en je bloeddruk beter onder controle blijft. Het is geweldig om te weten dat een eenvoudig voedingssupplement de gezondheid van ons hart zo positief kan beïnvloeden.

Magnesium bisglycinaat heeft nog meer voordelen voor onze hartgezondheid. Het kan helpen om de bloeddruk te verlagen, wat vooral gunstig is voor mensen met hypertensie (hoge bloeddruk). Bovendien ondersteunt het een gezonde hartfunctie, waardoor het risico op hartklachten zoals hartfalen en boezemfibrilleren wordt verminderd.

Glycine-verbinding zorgt voor betere opname van magnesium

De verbinding tussen magnesium en het aminozuur glycine, genaamd magnesium bisglycinaat, zorgt voor een betere opname van magnesium in ons lichaam. Glycine is een stofje dat van nature voorkomt en helpt bij de opname en het transport van magnesium naar de cellen.

Dit maakt magnesium bisglycinaat een superieure vorm van magnesium. Het zorgt ervoor dat ons lichaam optimaal profiteert van de voordelen van magnesium voor onze hartgezondheid.

Voordelen van Magnesium Bisglycinaat voor Hartgezondheid

– Magnesium bisglycinaat verlaagt effectief de bloeddruk.

– Het supplement vermindert hartkloppingen en zorgt voor een gezonde hartfunctie.

Verlaagt bloeddruk

Magnesium bisglycinaat heeft bewezen voordelen voor de hartgezondheid, waaronder het vermogen om de bloeddruk te verlagen. Magnesium is essentieel voor een gezonde bloeddrukregulatie omdat het helpt bij het ontspannen van de bloedvaten en het verbeteren van de doorbloeding.

Studies hebben aangetoond dat een magnesiumtekort kan leiden tot hypertensie (hoge bloeddruk) en het risico op hart- en vaatziekten kan verhogen. Door het nemen van magnesium bisglycinaat als voedingssupplement, kunnen mensen met een hoge bloeddruk hun bloeddrukniveaus verlagen en hun algehele hartgezondheid verbeteren.

Vermindert hartkloppingen

Een van de voordelen van magnesium bisglycinaat voor hartgezondheid is het vermogen om hartkloppingen te verminderen. Hartkloppingen, ook wel bekend als hartritmestoornissen, kunnen erg vervelend en beangstigend zijn.

Magnesium speelt een belangrijke rol in het reguleren van de hartslag en het handhaven van een normaal hartritme. Een tekort aan magnesium kan leiden tot onregelmatige hartslagen en hartkloppingen.

Gelukkig kan het nemen van magnesium bisglycinaat als supplement helpen om deze symptomen te verminderen.

Magnesium bisglycinaat verbetert de opname en assimilatie van magnesium in het lichaam, waardoor het effectiever is dan andere vormen van magnesiumsupplementen. Het verhoogt de beschikbaarheid van magnesium voor het hart en zorgt ervoor dat het op de juiste manier wordt gebruikt.

Hierdoor kan magnesium bisglycinaat helpen bij het herstellen van een normale hartslag en het verminderen van hartkloppingen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat magnesium bisglycinaat geen wondermiddel is en dat het raadzaam is om advies te vragen aan een arts of voedingsdeskundige voordat u begint met het nemen van supplementen.

Ondersteunt gezonde hartfunctie

Een gezonde hartfunctie is essentieel voor het welzijn van ons lichaam. Magnesium bisglycinaat speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van een gezonde hartfunctie. Het mineraal magnesium is betrokken bij verschillende processen in het lichaam, waaronder het reguleren van de hartslag en het bevorderen van een normale bloeddruk.

Daarnaast helpt magnesium bij het ontspannen van de bloedvaten, wat kan helpen om de bloedstroom naar het hart te verbeteren. Door het innemen van magnesium bisglycinaat als voedingssupplement kun je de benodigde hoeveelheid magnesium binnenkrijgen die nodig is om een gezonde hartfunctie te ondersteunen.

Aanbevolen Dosering en Inname van Magnesium Bisglycinaat

De aanbevolen dosering van magnesium bisglycinaat varieert, afhankelijk van individuele behoeften en gezondheidsconditie. Lees verder om meer te weten te komen over de juiste inname en dosering van dit voedingssupplement.

Aanbevolen dagelijkse dosis

De aanbevolen dagelijkse dosis van magnesium bisglycinaat varieert afhankelijk van leeftijd, geslacht en individuele behoeften. Over het algemeen wordt voor volwassenen een dagelijkse dosis van ongeveer 300-400 mg aanbevolen.

Echter, bij specifieke gezondheidsproblemen of tekorten kan deze dosis worden verhoogd tot maximaal 600-800 mg per dag. Het is belangrijk om altijd de instructies op de verpakking te volgen en eventueel advies te vragen aan een zorgverlener voor de juiste dosering.

Het is ook raadzaam om de dagelijkse inname te verdelen over meerdere keren per dag om een optimale absorptie te bevorderen. Onthoud dat magnesium bisglycinaat een voedingssupplement is en geen vervanging voor een gezond dieet en levensstijl.

Beste tijd om in te nemen

De beste tijd om magnesium bisglycinaat in te nemen is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en behoeften. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om het supplement ‘s ochtends in te nemen, omdat magnesium een natuurlijk ontspannend effect kan hebben en kan helpen om stress en vermoeidheid te verminderen.

Dit kan vooral nuttig zijn als je vaak last hebt van stressvolle situaties gedurende de dag. Anderen geven er de voorkeur aan om het supplement ‘s avonds in te nemen, omdat magnesium ook kan helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust.

Het is belangrijk om te onthouden dat magnesium het beste wordt opgenomen wanneer het wordt ingenomen met voedsel. Dus zorg ervoor dat je het supplement inneemt tijdens of direct na een maaltijd.

Beschikbaarheid van supplementen

Als het gaat om het verkrijgen van voldoende magnesium bisglycinaat voor hartgezondheid, zijn er verschillende opties beschikbaar. Hier zijn enkele veel voorkomende manieren waarop je dit belangrijke mineraal kunt toevoegen aan je dagelijkse routine:

 1. Voedingssupplementen: Magnesium bisglycinaat is verkrijgbaar in de vorm van voedingssupplementen. Deze supplementen kunnen worden gevonden bij apotheken, drogisterijen en online winkels. Zorg ervoor dat je een betrouwbaar merk kiest met hoge kwaliteit ingrediënten.
 2. Mineralensprays: Er zijn ook magnesiumbisglycinaatsprays beschikbaar die rechtstreeks op de huid kunnen worden aangebracht. Deze sprays kunnen een handige manier zijn om magnesium rechtstreeks aan het lichaam af te geven.
 3. Verschillende toepassingen: Naast pillen en sprays, is magnesiumbisglycinaat ook beschikbaar in andere vormen zoals poeders of tabletten die oplossen in water. Deze verschillende toepassingen bieden flexibiliteit in hoe je jouw dagelijkse dosis magnesium binnenkrijgt.

Conclusie

In dit artikel hebben we het verband tussen magnesium bisglycinaat en hartgezondheid besproken. Het is aangetoond dat een magnesiumtekort het risico op hart- en vaatziekten verhoogt, terwijl magnesium bisglycinaat juist de hartgezondheid verbetert.

Met voordelen zoals het verlagen van de bloeddruk, verminderen van hartkloppingen en ondersteunen van een gezonde hartfunctie, kan het innemen van magnesium bisglycinaat een waardevolle toevoeging zijn aan een gezonde levensstijl.

Meer over magnesium bisglycinaat

Op het gebied van ‘Mineralen en spoorelementen‘, leggen we nu de focus op Magnesium Bisglycinaat. We hebben verschillende blogs samengesteld om je door alle ins en outs van dit essentiële mineraal te leiden. Als je je afvraagt ‘wat is Magnesium Bisglycinaat‘, begin dan daar om je basisbegrip te vormen. Bouw je kennis verder uit door te lezen over de ‘Rol van Magnesium Bisglycinaat‘ en de ‘Werking van Magnesium Bisglycinaat‘.

Benieuwd hoe het zich verhoudt tot andere magnesiumvormen? Ons artikel ‘Magnesium Bisglycinaat versus Magnesium Citraat‘ zal dat ontrafelen. Voor een diepere duik in de potentiële gezondheidsvoordelen, kijk naar ‘Voordelen van Magnesium Bisglycinaat‘. Daarnaast moet je ook bewust zijn van mogelijke ‘Bijwerkingen van Magnesium Bisglycinaat‘. In het bijzonder, als je interesse hebt in hoe Magnesium Bisglycinaat kan bijdragen aan een betere slaap, kijk dan naar ‘Magnesium Bisglycinaat en slapen‘. Voor de atleten onder ons, is er ‘Magnesium Bisglycinaat voor Sporters‘. Wellicht is ‘Kruidvat Magnesium Bisglycinaat‘ ook interessant om te lezen.

Het correct ‘Innemen van Magnesium Bisglycinaat‘ is essentieel voor optimale ‘Absorptie van Magnesium Bisglycinaat‘, en deze artikelen zullen je daarbij helpen. Wil je weten hoe lang het effect aanhoudt? Lees dan ‘Effectduur van Magnesium Bisglycinaat‘. Magnesium Bisglycinaat heeft ook een rol in ‘Stressvermindering‘, ‘Botgezondheid‘, ‘Hartgezondheid’, en kan bijzonder nuttig zijn ‘voor Kinderen‘ en ‘tijdens de Zwangerschap‘. Het heeft ook een impact op de ‘Spijsvertering‘ en kan helpen bij het in balans brengen van hormonen, zoals besproken in ‘Magnesium Bisglycinaat en Hormoonbalans‘. Bovendien hebben we ook artikelen over ‘Voedingsmiddelen rijk aan Magnesium Bisglycinaat‘ en hoe je kunt ‘Testen op een Magnesiumtekort‘.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het verband tussen magnesium bisglycinaat en hartgezondheid?

Magnesium bisglycinaat speelt een belangrijke rol in de gezondheid van het hart. Het helpt de spieren in het hart ontspannen, reguleert de bloeddruk en ondersteunt een normaal hartritme.

2. Wat zijn de voordelen van magnesium bisglycinaat voor het hart?

Magnesium bisglycinaat kan helpen bij het voorkomen van hartaandoeningen, zoals hartritmestoornissen en hoge bloeddruk. Het kan ook de symptomen van hartgerelateerde aandoeningen verminderen, zoals pijn op de borst en kortademigheid.

3. Hoe kan ik mijn magnesium bisglycinaatniveaus verhogen?

Het verhogen van uw magnesium bisglycinaatniveaus kan worden bereikt door middel van voedingssupplementen. Het is ook mogelijk om voedingsmiddelen te consumeren die rijk zijn aan magnesium, zoals spinazie, amandelen en avocado’s.

4. Kan iedereen magnesium bisglycinaat gebruiken voor hartgezondheid?

Hoewel magnesium bisglycinaat over het algemeen als veilig wordt beschouwd, dient u altijd uw arts te raadplegen voordat u een nieuw supplement inneemt, met name als u bestaande medische aandoeningen heeft of andere medicijnen gebruikt. Uw arts kan u adviseren over de juiste dosering en eventuele mogelijke interacties met andere geneesmiddelen.

» Referenties

‘Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition’ – Stefan Siebrecht. Published 2013.
https://www.semanticscholar.org/paper/Magnesium-Bisglycinate-as-safe-form-for-mineral-in-Siebrecht/df3ec33570bc26330097284c53a4a5c3815be905

‘The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare’ – Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis. Published online 2017 Sep 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/

‘Study of Magnesium Formulations on Intestinal Cells to Influence Myometrium Cell Relaxation’ – Francesca Uberti, Vera Morsanuto, Sara Ruga, Rebecca Galla, Mahitab Farghali, Felice Notte, Chiarella Bozzo, Corrado Magnani, Antonio Nardone, Claudio Molinari. 2020 Feb 22.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32098378/

» Referenties

Conclusie beste Magnesium Bisglycinaat 2023

 • Beste magnesium bisglycinaat – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat poeder – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesiumbisglycinaat prijs/kwaliteit – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat softgel – Now 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesium bisglycinaat capsule – Goldea Health 10% korting met kortingscode ‘GROEI
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Het Verband tussen Magnesium Bisglycinaat en Hartgezondheid

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips