In dit artikel

Het Verband tussen Magnesium Bisglycinaat en Gewichtsverlies

Het Verband tussen Magnesium Bisglycinaat en Gewichtsverlies

In dit artikel

Ben je strijd aan het voeren met de weegschaal en vraag je je af of magnesium bisglycinaat kan helpen bij gewichtsverlies? Deze vraag is mij ook bekend en de relatie tussen magnesiumtekort en overgewicht heeft mij tot diepgaand onderzoek gedreven.

In deze blog wordt stap voor stap onthuld hoe magnesium bisglycinaat van invloed kan zijn op je metabolisme, eetlust, vetverbranding en algehele gezondheid. Blijf lezen als je bereid bent om een nieuw, misschien verrassend, pad naar gewichtsverlies te ontdekken!

Key Takeaway

Het beste magnesium bisglycinaat van 2023 is Nutribites Magnesium Bisglycinaat. Dit merk bevat de twee beste vormen van magnesium waardoor spieren en hersenen ondersteund worden. Het is aangevuld met vitamines B6 en D3 voor makkelijke opname.

Samenvatting

 • Magnesium bisglycinaat kan bijdragen aan gewichtsverlies doordat het de stofwisseling beïnvloedt, de bloedsuikerspiegel reguleert en eetlust en cravings vermindert.
 • Een tekort aan magnesium kan leiden tot gewichtstoename, insulineresistentie en een trage stofwisseling, wat het moeilijker kan maken om af te vallen.
 • Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen en een verhoogde biologische beschikbaarheid heeft. Het biedt voordelen zoals verbeterde ontspanning, slaapkwaliteit, ondersteuning van de stofwisseling en regulering van de bloedsuikerspiegel, wat kan helpen bij gewichtsverlies.
 • Onderzoek heeft aangetoond dat magnesium bisglycinaat kan bijdragen aan gewichtsbeheersing, vermindering van vetmassa en verbetering van de lichaamssamenstelling.

Het belang van magnesium voor gewichtsverlies

Magnesium is essentieel voor gewichtsverlies omdat het een tekort aan magnesium kan leiden tot gewichtstoename, het de stofwisseling beïnvloedt en helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

Magnesiumtekort en gewichtstoename

Een tekort aan magnesium, een essentiële mineraal voor ons lichaam, is nauw verbonden met gewichtstoename. Maar hoe kan dit? Het antwoord ligt in het cruciale effect van magnesium op ons metabolisme.

Metabolisme, of stofwisseling, is het proces waarbij ons lichaam voedsel en drank omzet in energie. Bij een tekort aan magnesium werkt dit proces mogelijk niet zo efficiënt als het zou moeten, waardoor je meer calorierijk voedsel verlangt en minder energie hebt voor beweging.

Als dit gebeurt, neemt je vetopslag toe en verlies je spiermassa, wat uiteindelijk kan leiden tot gewichtstoename. Bovendien kan een tekort aan magnesium ook leiden tot insulineresistentie – een aandoening die vaak geassocieerd wordt met mensen die worstelen met overgewicht.

Een gezonde bloedsuikerspiegel is essentieel voor gewichtsbeheersing en dit kan uit balans raken wanneer er onvoldoende magnesium in het lichaam aanwezig is.

Een gezond dieet alleen is soms niet voldoende om je magnesiumniveaus op peil te houden, vooral als je medicijnen gebruikt die de absorptie belemmeren of als je voeding niet evenwichtig is. In dergelijke gevallen kan het nuttig zijn om supplementen zoals magnesium bisglycinaat te overwegen.

Deze bevatten niet alleen de noodzakelijke hoeveelheid magnesium maar zijn ook gemakkelijk door het lichaam op te nemen door hun hoge biologische beschikbaarheid.

Invloed van magnesium op de stofwisseling

Magnesium speelt een belangrijke rol bij het reguleren van de stofwisseling in ons lichaam. Het mineraal is betrokken bij verschillende enzymatische reacties die nodig zijn voor de omzetting en verbranding van voedingsstoffen.

Magnesium helpt bijvoorbeeld bij de afbraak van glucose en vetten, waardoor het lichaam energie kan produceren. Daarnaast is magnesium essentieel voor de productie van ATP, de belangrijkste energiebron in onze cellen.

Een gezonde stofwisseling is cruciaal voor gewichtsverlies omdat het beïnvloedt hoe efficiënt ons lichaam voedingsstoffen omzet in energie. Een magnesiumtekort kan leiden tot een trage stofwisseling, wat het moeilijker kan maken om af te vallen.

De rol van magnesium in de stofwisseling gaat verder dan alleen het omzetten van voeding in energie. Het mineraal is ook betrokken bij de regulatie van hormonen die het metabolisme beïnvloeden, zoals insuline en schildklierhormonen.

Magnesium helpt bij het handhaven van een stabiele bloedsuikerspiegel en het reguleren van de opname en verwerking van glucose in onze cellen. Dit is belangrijk omdat schommelingen in de bloedsuikerspiegel kunnen leiden tot overmatige eetlust en gewichtstoename.

Regulering van bloedsuikerspiegel

Magnesium speelt een belangrijke rol in het reguleren van de bloedsuikerspiegel en kan daarom bijdragen aan gewichtsverlies. Een stabiele bloedsuikerspiegel is essentieel voor het behouden van energie en het voorkomen van eetbuien en cravings.

Magnesium helpt bij de productie en afgifte van insuline, het hormoon dat verantwoordelijk is voor het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Door voldoende magnesium binnen te krijgen, kan de bloedsuikerspiegel beter onder controle worden gehouden, waardoor je minder last hebt van schommelingen in energieniveaus en eetlust.

Daarnaast speelt magnesium ook een rol bij het verwerken van koolhydraten, wat weer bijdraagt aan een gezonde glucosestofwisseling en gewichtsverlies. Het is dus belangrijk om voldoende magnesium binnen te krijgen om de bloedsuikerspiegel op peil te houden en gewichtsverlies te bevorderen.

Magnesium Bisglycinaat is een goede keuze als supplement omdat het zorgt voor een betere opname en verhoogde biologische beschikbaarheid van magnesium. Hierdoor kan het lichaam het magnesium beter benutten en profiteren van de vele voordelen ervan, waaronder de regulering van de bloedsuikerspiegel.

Het innemen van Magnesium Bisglycinaat kan helpen om schommelingen in de bloedsuikerspiegel te verminderen, waardoor je minder snel hongergevoelens en cravings krijgt. Dit kan op zijn beurt weer bijdragen aan gewichtsverlies.

Magnesium Bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die gekoppeld is aan het aminozuur glycine en heeft verschillende voordelen voor gewichtsverlies.

Wat is magnesium bisglycinaat?

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die gekoppeld is aan het aminozuur glycine. Dit betekent dat het magnesiummolecuul is gebonden aan glycine, waardoor het gemakkelijker door het lichaam kan worden opgenomen.

Magnesium bisglycinaat wordt beschouwd als een zeer goed opneembare vorm van magnesium, omdat het de biologische beschikbaarheid verhoogt en zorgt voor een optimale opname in de cellen. Deze vorm van magnesium kan helpen bij het aanvullen van magnesiumtekorten en biedt tal van voordelen voor het lichaam, waaronder verbeterde ontspanning, concentratievermogen en geheugen.

Het staat ook bekend om zijn gunstige effecten op de spijsvertering en kan bijdragen aan gewichtsverlies.

Voordelen van magnesium bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat heeft verschillende voordelen voor het lichaam en kan helpen bij gewichtsverlies. Enkele van deze voordelen zijn:

 1. Betere opname en verhoogde biologische beschikbaarheid: Magnesium bisglycinaat wordt gemakkelijker door het lichaam opgenomen in vergelijking met andere vormen van magnesiumsupplementen zoals magnesiumcitraat, -lactaat, -aspartaat en -chloride. Dit zorgt ervoor dat je lichaam meer magnesium kan absorberen en benutten.
 2. Verbeterde ontspanning en slaapkwaliteit: Magnesium bisglycinaat bevat glycine, een aminozuur dat helpt bij ontspanning en betere slaap. Dit is belangrijk omdat een goede nachtrust essentieel is bij gewichtsverlies.
 3. Ondersteuning van de stofwisseling: Een voldoende magnesiumniveau is nodig voor een gezonde stofwisseling. Magnesium bisglycinaat kan de efficiëntie van je stofwisseling verbeteren, waardoor je meer calorieën kunt verbranden en gemakkelijker gewicht kunt verliezen.
 4. Regulering van bloedsuikerspiegel: Magnesium speelt een rol bij de regulering van de bloedsuikerspiegel. Door het stabiel houden van je bloedsuikerspiegel kun je trek in zoetigheid verminderen en overeten voorkomen.
 5. Onderdrukking van eetlust en vermindering van cravings: Een tekort aan magnesium kan leiden tot eetbuien, hunkeren naar suiker en een verhoogde eetlust. Magnesium bisglycinaat kan deze cravings verminderen, waardoor je minder eet en gemakkelijker kunt afvallen.
 6. Verbeterde spierfunctie: Magnesium speelt een belangrijke rol bij de spierfunctie en kan helpen bij het opbouwen van spiermassa tijdens het afvallen. Magnesium bisglycinaat kan ervoor zorgen dat je spieren efficiënter werken, wat resulteert in een betere trainingsprestatie en gewichtsverlies.
 7. Ondersteuning van een gezonde spijsvertering: Een tekort aan magnesium kan leiden tot spijsverteringsproblemen zoals constipatie. Magnesium bisglycinaat kan helpen bij een gezonde spijsvertering, waardoor voedingsstoffen beter worden opgenomen en gewichtsverlies wordt bevorderd.

Betere opname en verhoogde biologische beschikbaarheid

Magnesium bisglycinaat wordt geprezen om zijn superieure opname en biologische beschikbaarheid in vergelijking met andere magnesiumverbindingen zoals magnesiumcitraat, magnesiumlactaat, magnesiumaspartaat en magnesiumchloride.

Dit betekent dat ons lichaam het gemakkelijker kan opnemen en efficiënter kan benutten voor verschillende metabolische processen. Glycine, het aminozuur waarmee magnesium is gebonden in bisglycinaat, speelt ook een rol bij het verbeteren van de absorptie.

Dit resulteert in snellere en meer effectieve resultaten bij het aanvullen van magnesiumtekorten en het ondersteunen van gewichtsverlies. Kies daarom voor magnesium bisglycinaat als je een supplement zoekt dat optimaal wordt benut door je lichaam.

Onderzoek naar het verband tussen magnesium bisglycinaat en gewichtsverlies

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat magnesium bisglycinaat kan bijdragen aan gewichtsverlies en het verbeteren van de lichaamssamenstelling. Nieuwsgierig naar hoe dit precies werkt? Lees verder!

Gewichtsbeheersing en vermindering van vetmassa

Gewichtsbeheersing is een belangrijk aspect van een gezonde levensstijl en het verlies van overtollig vet is vaak een doel voor veel mensen. Magnesium bisglycinaat kan een rol spelen bij gewichtsverlies en het verminderen van vetmassa.

Studies hebben aangetoond dat magnesiumtekort kan bijdragen aan gewichtstoename, terwijl het aanvullen van magnesiumniveaus kan helpen bij gewichtsbeheersing. Magnesium bisglycinaat kan het metabolisme stimuleren, waardoor het lichaam meer calorieën verbrandt en vetten efficiënter worden omgezet in energie.

Bovendien kan magnesium bisglycinaat de eetlust onderdrukken en cravings verminderen, wat kan helpen bij het handhaven van een gezond dieet. Het toevoegen van magnesium bisglycinaat aan je routine voor gewichtsverlies kan dus een effectieve strategie zijn om je doelen te bereiken.

Verbetering van lichaamssamenstelling

Een interessant aspect van het gebruik van magnesium bisglycinaat voor gewichtsverlies is de mogelijke verbetering van de lichaamssamenstelling. Lichaamssamenstelling verwijst naar de verhouding tussen vetmassa en spiermassa in ons lichaam.

Onderzoek heeft aangetoond dat het nemen van magnesium bisglycinaat kan helpen bij het behouden en vergroten van spiermassa, terwijl het tegelijkertijd helpt om overtollig vet te verminderen.

Magnesium speelt een belangrijke rol bij de eiwitsynthese, het proces waarbij nieuwe eiwitten worden aangemaakt in ons lichaam. Eiwitten zijn essentieel voor de opbouw en reparatie van spieren.

Door voldoende magnesium binnen te krijgen, kunnen we ervoor zorgen dat ons spierweefsel gezond blijft en zich kan ontwikkelen.

Bovendien kan magnesium bisglycinaat helpen om onze stofwisseling te verbeteren. Een gezonde stofwisseling zorgt ervoor dat we efficiënt calorieën verbranden, waardoor we gemakkelijker afvallen en een gezond gewicht behouden.

Door regelmatig magnesium bisglycinaat in te nemen, kunnen we dus een gunstige invloed uitoefenen op onze lichaamssamenstelling.

Onderdrukking van eetlust en vermindering van cravings

Een van de voordelen van magnesium bisglycinaat voor gewichtsverlies is het vermogen om de eetlust te onderdrukken en cravings te verminderen. Magnesium speelt een rol bij de regulering van hormonen, zoals insuline, die de eetlust beïnvloeden.

Door voldoende magnesium in te nemen, kan je een gevoel van verzadiging ervaren, waardoor je minder behoefte hebt aan snacks en tussendoortjes. Bovendien kan magnesium bijdragen aan het verminderen van cravings naar suiker en koolhydraatrijk voedsel, wat kan helpen bij het behouden van een gezond dieet en gewichtsverlies.

Het is belangrijk om te onthouden dat magnesium bisglycinaat een nuttig voedingssupplement kan zijn voor mensen die hun eetlust willen onderdrukken en hun gewicht willen beheersen.

Hoe magnesium bisglycinaat te gebruiken voor gewichtsverlies

Gebruik magnesium bisglycinaat voor gewichtsverlies door de aanbevolen dosering te volgen, het te combineren met gezonde voeding en lichaamsbeweging, en advies in te winnen bij een arts of diëtist.

Aanbevolen dosering

De aanbevolen dosering van magnesium bisglycinaat voor gewichtsverlies kan variëren, maar over het algemeen wordt geadviseerd om dagelijks tussen de 120 mg en 240 mg in te nemen. Dit kan worden verdeeld over meerdere doses gedurende de dag, bijvoorbeeld bij het ontbijt en het avondeten.

Het is belangrijk om de voorgeschreven dosering te volgen en niet meer in te nemen dan aanbevolen, tenzij geadviseerd door een arts of diëtist. Het is ook raadzaam om de supplementen in te nemen met voedsel om eventuele maagklachten te voorkomen.

Onthoud dat het raadzaam is om altijd een arts of diëtist te raadplegen voordat je begint met het innemen van supplementen, vooral als je andere medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt.

Combineer met gezonde voeding en lichaamsbeweging

Tijdens het gebruik van magnesium bisglycinaat voor gewichtsverlies is het belangrijk om het supplement te combineren met een gezond voedingspatroon en regelmatige lichaamsbeweging. Een evenwichtig dieet met voldoende eiwitten, groenten, volle granen en gezonde vetten zal je helpen om je gewichtsverliesdoelen te bereiken.

Het is ook belangrijk om bewerkte voedingsmiddelen, suikerhoudende dranken en junkfood te vermijden.

Naast gezonde voeding is lichaamsbeweging een essentieel onderdeel van een succesvol gewichtsverliesprogramma. Door regelmatig te bewegen, verbrand je calorieën en bouw je spiermassa op, wat kan bijdragen aan een hogere stofwisseling.

Je kunt kiezen voor cardio-oefeningen zoals wandelen, joggen, fietsen of zwemmen, evenals krachttraining om je spieren te versterken.

Overleg met een arts of diëtist

Het is altijd verstandig om advies in te winnen van een arts of diëtist voordat je begint met het innemen van magnesium bisglycinaat voor gewichtsverlies. Zij kunnen jouw specifieke situatie beoordelen en adviseren over de juiste dosering en het gebruik van dit supplement.

Daarnaast kunnen zij eventuele interacties met andere medicijnen of gezondheidsproblemen identificeren. Door te overleggen met een professional kun je er zeker van zijn dat je op een veilige en effectieve manier aan jouw gewichtsverliesdoelen werkt.

Meer over magnesium bisglycinaat

We schrijven over het onderwerp ‘Mineralen en spoorelementen‘, specifiek gericht op de vele facetten van Magnesium Bisglycinaat. Het is geen geheim dat dit bijzondere mineraal invloed kan hebben op verschillende aspecten van onze gezondheid. In onze blog ‘Magnesium Bisglycinaat en Gewichtsverlies’ onderzoeken we de mogelijke voordelen voor degenen die gewicht willen verliezen.

We kijken ook naar de ontstekingsremmende eigenschappen in ‘Magnesium Bisglycinaat en Ontstekingsremming‘ en de mogelijke voordelen voor de ooggezondheid in ‘Magnesium Bisglycinaat en Ooggezondheid‘. Het gebruik van dit supplement kan langdurig zijn, daarom behandelen we ‘Langdurig Gebruik van Magnesium Bisglycinaat‘. Ook is het belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele interacties met andere medicijnen, dus vergeet niet ons artikel ‘Magnesium Bisglycinaat en Medicijninteracties‘ te lezen. Je vraagt je misschien af wat de juiste ‘Dosering van Magnesium Bisglycinaat‘ is, hoe je het moet bewaren in ‘Bewaren van Magnesium Bisglycinaat‘, of wat de relatie is tussen ‘Magnesium Bisglycinaat en Restless Legs Syndrome‘.

We gaan zelfs in op de ‘Milieu-Impact van Magnesium Bisglycinaat Productie‘. Als je er klaar voor bent om het supplement te kopen, bezoek dan onze gids over ‘Magnesium Bisglycinaat kopen‘. Voor tips over het juiste tijdstip van inname, lees ons artikel over ‘magnesium bisglycinaat wanneer innemen‘. We bieden ook informatie over specifieke soorten van het supplement zoals ‘magnesium bisglycinaat met taurine‘, ‘magnesiumglycerofosfaat of magnesium bisglycinaat‘, en de dagelijkse dosering in ‘hoeveel magnesium bisglycinaat per dag‘.

We behandelen ook de opname van het supplement in ‘magnesiumbisglycinaat opname‘, en het verschil tussen ‘magnesium tauraat of bisglycinaat‘ en ‘magnesium bisglycinaat tauraat‘. En als je nog nieuw bent in deze wereld, hebben we basiskennisartikelen zoals ‘wat is Magnesium Bisglycinaat‘, de ‘Rol van Magnesium Bisglycinaat‘, ‘Werking van Magnesium Bisglycinaat‘, en ‘Magnesium Bisglycinaat versus Magnesium Citraat‘. We kijken ook naar de vele ‘Voordelen van Magnesium Bisglycinaat‘. Maar ook naar ‘magnesium bisglycinaat kauwtabletten‘.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het verband tussen magnesium bisglycinaat en gewichtsverlies?

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die kan helpen bij gewichtsverlies door het ondersteunen van verschillende processen in het lichaam, zoals de regulering van de bloedsuikerspiegel, het stimuleren van de stofwisseling en het bevorderen van een gezonde spijsvertering.

2. Helpt magnesium bisglycinaat bij het verminderen van eetlust?

Ja, magnesium bisglycinaat kan helpen bij het verminderen van eetlust doordat het de productie van neurotransmitters reguleert die verantwoordelijk zijn voor het reguleren van honger- en verzadigingsgevoelens.

3. Hoe moet ik magnesium bisglycinaat gebruiken voor gewichtsverlies?

Het wordt aanbevolen om de aanwijzingen op de verpakking te volgen of advies in te winnen bij een gezondheidsprofessional. Over het algemeen wordt aanbevolen om dagelijks een dosis magnesium bisglycinaat in te nemen, bij voorkeur samen met voedsel.

4. Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van magnesium bisglycinaat voor gewichtsverlies?

In het algemeen wordt magnesium bisglycinaat goed verdragen. Bij overmatig gebruik kunnen sommige mensen echter milde bijwerkingen ervaren, zoals maagklachten of diarree. Het is altijd raadzaam om de aanbevolen dosering niet te overschrijden en bij twijfel een gezondheidsprofessional te raadplegen.

» Referenties

‘Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition’ – Stefan Siebrecht. Published 2013.
https://www.semanticscholar.org/paper/Magnesium-Bisglycinate-as-safe-form-for-mineral-in-Siebrecht/df3ec33570bc26330097284c53a4a5c3815be905

‘The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare’ – Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis. Published online 2017 Sep 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/

‘Study of Magnesium Formulations on Intestinal Cells to Influence Myometrium Cell Relaxation’ – Francesca Uberti, Vera Morsanuto, Sara Ruga, Rebecca Galla, Mahitab Farghali, Felice Notte, Chiarella Bozzo, Corrado Magnani, Antonio Nardone, Claudio Molinari. 2020 Feb 22.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32098378/

» Referenties

Conclusie beste Magnesium Bisglycinaat 2023

 • Beste magnesium bisglycinaat – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat poeder – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesiumbisglycinaat prijs/kwaliteit – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat softgel – Now 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesium bisglycinaat capsule – Goldea Health 10% korting met kortingscode ‘GROEI
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Het Verband tussen Magnesium Bisglycinaat en Gewichtsverlies

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips