In dit artikel

Maaltijdshake en Diabetes: Wat Je Moet Weten (2023)

In dit artikel

Heeft u diabetes en vraagt u zich af hoe maaltijdshakes in uw voedingspatroon kunnen passen? U bent niet de enige. Als diabeet weet ik hoe lastig het is om continu balans te houden in uw maaltijden, vandaar mijn uitgebreide onderzoek naar voedingsopties zoals maaltijdshakes.

Deze blog zal de rol van maaltijdshakes bij diabetes belichten en u inzicht geven in hoe deze uw leven makkelijker kunnen maken. Dus lees verder, want wat je moet weten over maaltijdshakes en diabetes, begint hier!

Key Takeaway

De beste maaltijdshake van 2023 is Orangefit Diet. Dit merk heeft een veganistische formule en bestaat voor 30% uit vitamines en mineralen en is verkrijgbaar in 4 smaken, met Vanille als mijn top favoriet!

Wat is Diabetes?

Diabetes is een chronische aandoening waarbij het lichaam niet goed in staat is om glucose uit voedsel te verwerken.

Type 1

Type 1 diabetes komt vaak voor bij kinderen en jongeren. Je lichaam maakt geen insuline meer aan. Insuline is een stof die ons lichaam helpt om suiker uit het bloed naar de cellen te sturen.

Daar krijgen de cellen energie van. Zonder insuline stapelt suiker zich op in het bloed. Dat is slecht voor je gezondheid. Mensen met Type 1 diabetes moeten dus insuline spuiten of een pompje dragen.

Ze moeten ook gezond eten en hun bloedsuiker goed in de gaten houden. Dat helpt om zich goed te voelen en ziekte te voorkomen.

Type 2

Bij type 2 diabetes maakt het lichaam niet genoeg insuline aan of is het lichaam minder gevoelig voor insuline. Dit kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals een ongezond dieet, overgewicht en gebrek aan lichaamsbeweging.

Bij type 2 diabetes is het extra belangrijk om gezond te eten en een gezond gewicht te behouden. Het verminderen van koolhydraten kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

Ook kan afvallen een positieve invloed hebben op de symptomen van diabetes type 2. Een gebalanceerd dieet met voldoende eiwitten, groenten en gezonde vetten is belangrijk voor mensen met type 2 diabetes.

Maaltijdshakes en Diabetes

Hoe kunnen maaltijdshakes je leven makkelijker maken?

Hoe kunnen maaltijdshakes je leven makkelijker maken?

Maaltijdshakes kunnen je leven makkelijker maken als je diabetes hebt. Ze kunnen een voedzame maaltijd vervangen en zorgen dat je alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Je hoeft niet meer na te denken over wat je moet eten en kunt de maaltijdshake snel en gemakkelijk klaarmaken.

Daarnaast helpen maaltijdshakes ook bij het reguleren van je bloedsuikerspiegel, omdat ze meestal een goede balans hebben tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Dit kan je helpen om beter controle te houden over je bloedsuikerspiegel en je diabetesmanagement te verbeteren.

Wat helpt bij het gezond eten met diabetes?

Bij diabetes is gezond eten belangrijk om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Er zijn een paar dingen die kunnen helpen bij het eten van gezonde voeding. Het is belangrijk om koolhydraten in de gaten te houden, omdat ze invloed hebben op je bloedsuikerspiegel.

Probeer voedingsmiddelen met veel suikers en zetmeel te vermijden. Kies in plaats daarvan voor voedingsmiddelen met complexe koolhydraten, zoals volkorenproducten, groenten en peulvruchten.

Eiwitten zijn ook belangrijk, omdat ze helpen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en je langer een vol gevoel geven. Probeer magere eiwitbronnen zoals mager vlees, vis, eieren en plantaardige eiwitten in je dieet op te nemen.

Wat is eiwit en waar zit het in?

Eiwitten zijn belangrijke voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Ze zijn essentieel voor de opbouw en het herstel van onze spieren, organen en weefsels. Eiwitten zitten in verschillende voedingsmiddelen, zoals vlees, vis, eieren, zuivelproducten, peulvruchten en noten.

Het is belangrijk om voldoende eiwitten te eten, vooral als je diabetes hebt. Eiwitten helpen namelijk om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en geven je een langer verzadigd gevoel.

Dit kan helpen om overeten te voorkomen en kan helpen bij gewichtsbeheersing.

Koolhydraten en je bloedsuikerspiegel

Koolhydraten zijn een belangrijke voedingsstof die invloed hebben op je bloedsuikerspiegel. Wanneer je koolhydraten eet, worden ze afgebroken tot glucose in je lichaam. Deze glucose komt vervolgens in je bloed terecht, waardoor je bloedsuikerspiegel stijgt.

Voor mensen met diabetes is het belangrijk om de koolhydraatinname goed in de gaten te houden. Te veel koolhydraten kunnen leiden tot een hoge bloedsuikerspiegel, terwijl te weinig koolhydraten voor een te lage bloedsuikerspiegel kunnen zorgen.

Daarom is het verstandig om voor gezonde koolhydraatbronnen te kiezen, zoals volkoren producten, groenten en peulvruchten. Deze voedingsmiddelen bevatten langzame koolhydraten die langzaam worden verteerd en de bloedsuikerspiegel minder snel laten stijgen.

Zuivel en diabetes

Ik heb ontdekt dat zuivelproducten een goede bron zijn van eiwitten en calcium, wat belangrijk is voor sterke botten en spieren. Als je diabetes hebt, is het belangrijk om de juiste balans te vinden in je voeding, inclusief zuivelproducten.

Zuivelproducten kunnen ook helpen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden, omdat ze koolhydraten bevatten die langzamer worden opgenomen in het lichaam. Het is echter belangrijk om te onthouden dat iedereen anders reageert op voeding, dus het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een diëtist of arts als je vragen hebt over zuivel en diabetes.

Be-Slank shakes ook geschikt bij diabetes?

Be-Slank shakes kunnen ook geschikt zijn voor mensen met diabetes. Deze maaltijdvervangers zijn evenwichtig samengesteld en bevatten alle benodigde voedingsstoffen. Ze kunnen een handige optie zijn om een voedzame maaltijd te vervangen.

Het is belangrijk om gezond te eten als je diabetes hebt, en Be-Slank shakes kunnen daarbij helpen. Ze bevatten geen toegevoegde suikers en hebben een laag koolhydraatgehalte, waardoor ze de bloedsuikerspiegel stabiel kunnen houden.

Maar zoals altijd is het belangrijk om eerst met je arts of diëtist te overleggen voordat je maaltijdshakes gaat gebruiken.

Jimmy Joy gebruikt cookies

Jimmy Joy gebruikt cookies om de website te verbeteren en jou de beste ervaring te geven tijdens het winkelen voor maaltijdshakes.

De Plenny Familie

Ik wil je graag meer vertellen over de Plenny Familie. Dit is een assortiment van maaltijdvervangende shakes van Be-Slank die geschikt kunnen zijn voor mensen met diabetes. De Plenny Familie bestaat uit verschillende producten, zoals de Starter Box, Plenny Drink, Plenny Pot en Plenny Shake Active.

Deze shakes zijn ontworpen om een voedzame maaltijd te vervangen en bevatten alle benodigde voedingsstoffen. Ze zijn evenwichtig samengesteld en kunnen dus helpen bij het behouden van een gezond dieet, zelfs als je diabetes hebt.

Het is belangrijk om je bloedsuikerspiegel in de gaten te houden, maar deze shakes kunnen je leven een stuk makkelijker maken als het gaat om gezond eten met diabetes.

Starter Box

De Starter Box van Be-Slank is een handige manier om kennis te maken met maaltijdshakes. In de Starter Box vind je verschillende soorten maaltijdshakes, zoals PLENNY DRINK, PLENNY POT en PLENNY SHAKE ACTIVE.

Deze shakes zijn speciaal samengesteld om alle benodigde voedingsstoffen te bevatten, waardoor ze ook geschikt kunnen zijn voor mensen met diabetes. De Starter Box is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een gezonde en gemakkelijke manier om maaltijden te vervangen.

PLENNY DRINK

De Plenny Drink is een handige maaltijdvervanger die ook geschikt kan zijn voor mensen met diabetes. Het is evenwichtig samengesteld en bevat alle benodigde voedingsstoffen. Het kan helpen om een voedzame maaltijd te vervangen, wat handig kan zijn voor mensen met drukke schema’s.

Het kan ook helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, omdat het een gebalanceerde mix van koolhydraten, eiwitten en vetten bevat. Het is belangrijk om altijd te overleggen met een diëtist of medisch professional voordat je maaltijdvervangers gebruikt als onderdeel van je dieet, vooral als je diabetesmedicatie gebruikt.

PLENNY POT

De PLENNY POT is een handige en gezonde optie voor mensen met diabetes. Deze maaltijdvervanger biedt een gebalanceerde samenstelling van voedingsstoffen, waaronder eiwitten en koolhydraten.

De PLENNY POT kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, wat vooral belangrijk is voor mensen met diabetes. Door het gebruik van de PLENNY POT als maaltijdvervanger kunnen diabetici gemakkelijk een gezonde en voedzame maaltijd bereiden.

Bovendien helpt de PLENNY POT ook bij gewichtsbeheersing, wat gunstig kan zijn voor mensen met diabetes type 2. Het is belangrijk om te onthouden dat de PLENNY POT geen medicatie vervangt, maar wel kan bijdragen aan een gezonde levensstijl voor diabetici.

PLENNY SHAKE ACTIVE

PLENNY SHAKE ACTIVE is een variant van de populaire maaltijdshake van Jimmy Joy. Het verschil is dat PLENNY SHAKE ACTIVE speciaal is ontwikkeld voor mensen die een actieve levensstijl hebben.

Het bevat extra eiwitten, waardoor het bijdraagt aan het herstel en behoud van spieren na het sporten. Het is ook een goede bron van koolhydraten, die belangrijk zijn voor energie tijdens het sporten.

PLENNY SHAKE ACTIVE is een handige en voedzame optie voor diabetici die actief willen blijven zonder hun bloedsuikerspiegel te beïnvloeden.

Hulp en Veelgestelde Vragen

– Neem contact met ons op voor meer informatie en ondersteuning.

– Bezoek het Diabetes Fonds voor nuttige bronnen en advies.

– Ontdek interessante pagina’s over eten en drinken bij diabetes.

– Leer meer over diabetesvriendelijke maaltijdshakes.

– Krijg advies over eten en drinken bij diabetes.

– Leer meer over koolhydraten en hun effect op uw bloedsuikerspiegel.

– Zoek antwoorden op veelgestelde vragen in ons archief.

– Ontdek wat u niet mag eten bij diabetes type.

– Lees waarom gewichtsverlies belangrijk is voor iedereen met diabetes type.

– Leer over de rol van eiwitten in uw bloedsuikerspiegel.

– Ontvang adviezen voor gezond eten en drinken bij diabetes.

Contact

Als je vragen hebt over maaltijdshakes en diabetes, kun je contact met mij opnemen. Ik help je graag verder en beantwoord al je vragen. Je kunt me bereiken via e-mail of telefonisch.

Daarnaast kun je ook contact opnemen met het Diabetes Fonds voor meer informatie over diabetes en gezonde voeding. Ze hebben ook interessante pagina’s waar je meer kunt lezen over maaltijdshakes die geschikt zijn bij diabetes.

Diabetes Fonds

Het Diabetes Fonds is een organisatie die zich inzet voor mensen met diabetes. Ze doen onderzoek naar de ziekte en streven naar een betere kwaliteit van leven voor diabetici. Ze geven informatie en advies over gezonde voeding en diabetesvriendelijke maaltijdopties.

Het Diabetes Fonds werkt samen met professionals en experts om diabetici te ondersteunen bij het beheersen van hun bloedsuikerspiegel en het maken van gezonde keuzes. Ze bieden ook hulp en tips voor afvallen en gewichtsbeheersing, omdat dit kan bijdragen aan een betere controle over diabetes type 2.

Als je vragen hebt over diabetes of op zoek bent naar meer informatie, kun je contact opnemen met het Diabetes Fonds.

Interessante pagina’s

Hier zijn een paar interessante pagina’s die je kunt bezoeken voor meer informatie over diabetes en gezonde voeding:

 1. Diabetes Fonds Deze website biedt uitgebreide informatie over diabetes, inclusief tips voor gezond eten en recepten.
 2. Eten en drinken bij diabetes – Op deze pagina vind je specifieke richtlijnen en adviezen over het kiezen van de juiste voedingsmiddelen bij diabetes.
 3. Archive FAQ – Hier kun je veelgestelde vragen vinden over diabetes en voeding, evenals nuttige antwoorden van experts.
 4. Adviezen voor eten en drinken bij diabetes – Deze pagina geeft praktische tips en adviezen over hoe je kunt genieten van gezonde maaltijden met diabetes.
 5. Eiwitten bloedsuikerspiegel – Ontdek hier hoe eiwitten invloed hebben op je bloedsuikerspiegel en waarom ze belangrijk zijn in een evenwichtig dieet voor mensen met diabetes.

Diabetesvriendelijke maaltijdshakes

Diabetesvriendelijke maaltijdshakes kunnen een handige optie zijn voor mensen met diabetes. Ze kunnen een voedzame maaltijd vervangen en helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

Het is belangrijk om te kiezen voor maaltijdshakes die evenwichtig samengesteld zijn en alle benodigde voedingsstoffen bevatten. Be-Slank maaltijdvervangers kunnen bijvoorbeeld geschikt zijn omdat ze gezond en gevarieerd zijn.

Het is altijd verstandig om advies te vragen aan een diëtist of arts voordat je maaltijdshakes toevoegt aan je dieet.

Eten en drinken bij diabetes

Als je diabetes hebt, is het belangrijk om goed op je voeding te letten. Gezond eten kan helpen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en klachten te verminderen. Het is belangrijk om een gevarieerd en gebalanceerd dieet te volgen.

Koolhydraten zijn een belangrijke voedingsstof waar je op moet letten, omdat ze invloed hebben op je bloedsuikerspiegel. Ook zuivelproducten kunnen een rol spelen bij diabetes. Het is mogelijk om een specifiek weekmenu samen te stellen voor mensen met diabetes type 2.

Afvallen kan ook positieve effecten hebben op diabetes type 2.

Koolhydraten en uw bloedsuikerspiegel

Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie in ons voedsel. Ze zitten in veel verschillende voedingsmiddelen, zoals brood, pasta, rijst en aardappelen. Bij mensen met diabetes is het extra belangrijk om op te letten hoeveel koolhydraten ze binnenkrijgen, omdat koolhydraten invloed hebben op de bloedsuikerspiegel.

Koolhydraten worden namelijk afgebroken tot glucose in het lichaam, wat de bloedsuikerspiegel verhoogt. Het is dus belangrijk om de juiste hoeveelheid koolhydraten te eten en deze goed te verdelen over de dag om schommelingen in de bloedsuikerspiegel te voorkomen.

Het is ook goed om te weten dat de Glycemische Index (GI) kan helpen bij het kiezen van koolhydraatrijke voedingsmiddelen die minder invloed hebben op de bloedsuikerspiegel.

Archive FAQ

In het archief met veelgestelde vragen (FAQ) vind je antwoorden op veelvoorkomende vragen over diabetes en maaltijdshakes. Hier kun je nuttige informatie en advies vinden over hoe je maaltijdshakes kunt integreren in je dieet als je diabetes hebt.

Het kan je helpen om beter te begrijpen hoe maaltijdshakes werken en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste maaltijdshake voor jouw behoeften. Of je nu wilt weten of maaltijdshakes geschikt zijn voor diabetici of welke invloed ze hebben op je bloedsuikerspiegel, je kunt deze antwoorden en meer vinden in het archief.

Het is een handige bron om snel antwoorden te vinden op veelgestelde vragen over maaltijdshakes en diabetes.

Wat mag je niet eten bij diabetes type?

Bij diabetes type 2 is het belangrijk om bepaalde voedingsmiddelen te vermijden. Suikerhoudende dranken zoals frisdrank en vruchtensap zijn niet goed voor je bloedsuikerspiegel. Ook zoetigheid zoals koekjes, snoep en gebak kun je beter laten staan.

Daarnaast is het verstandig om minder wit brood, witte pasta en witte rijst te eten, omdat deze veel snelle koolhydraten bevatten die je bloedsuikerspiegel kunnen laten stijgen. Het is ook belangrijk om vet voedsel, zoals frituur en snacks, te vermijden, omdat dit kan leiden tot gewichtstoename en een ongezonde bloedsuikerspiegel.

Probeer in plaats daarvan te kiezen voor volkoren producten, magere eiwitten zoals kip en vis, en veel groenten en fruit.

Iedereen met diabetes type 2 moet afvallen!

Als je diabetes type 2 hebt, is het belangrijk om te proberen af te vallen. Gewichtsverlies kan een positief effect hebben op diabetes type 2 en kan helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen en klachten te verminderen.

Het is essentieel om een gebalanceerd dieet te volgen en gezonde voedingskeuzes te maken. Een weekmenu specifiek voor mensen met diabetes type 2 kan je hierbij helpen. Onthoud dat gezond eten en regelmatig bewegen belangrijk zijn voor mensen met diabetes type 2 om controle te houden over hun bloedglucosewaarden en algehele gezondheid.

Eiwitten

Eiwitten spelen een belangrijke rol in ons lichaam, vooral als je diabetes hebt. Ze helpen bij het opbouwen en herstellen van weefsels, zoals spieren en huid. Daarnaast hebben eiwitten een minder effect op de bloedsuikerspiegel dan koolhydraten.

Dit betekent dat ze je bloedsuikerspiegel minder snel laten stijgen. Goede bronnen van eiwitten zijn onder andere magere vleeswaren, vis, tofu, eieren en bonen. Het is belangrijk om eiwitten op te nemen in je maaltijdshake, zodat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt en je bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

Eten met diabetes, waar moet je op letten?

Als je diabetes hebt, is het belangrijk om op bepaalde dingen te letten bij het eten. Ten eerste is het essentieel om gezond en gebalanceerd te eten. Dit betekent dat je veel groenten, fruit, volkoren granen en magere eiwitten moet eten.

Het is ook belangrijk om je koolhydraatinname in de gaten te houden, omdat koolhydraten direct invloed hebben op je bloedsuikerspiegel. Probeer daarom te kiezen voor langzame koolhydraten, zoals volkorenbrood en zilvervliesrijst.

Daarnaast kan het nuttig zijn om maaltijdshakes te gebruiken als maaltijdvervangers, omdat ze goed samengesteld zijn en alle benodigde voedingsstoffen bevatten. Het is altijd verstandig om advies te vragen aan een diëtist of diabetesverpleegkundige voor specifieke richtlijnen die passen bij jouw situatie.

Adviezen voor eten en drinken bij diabetes

Als je diabetes hebt, zijn er een aantal adviezen die je kunt volgen wat betreft eten en drinken:

 1. Kies voor volkoren producten zoals volkoren brood, zilvervliesrijst en volkoren pasta in plaats van witte varianten.
 2. Eet regelmatig groenten en fruit, omdat ze weinig calorieën bevatten en veel voedingsstoffen.
 3. Beperk de inname van suikerhoudende dranken zoals frisdrank en vruchtensappen.
 4. Vermijd voedingsmiddelen met toegevoegde suikers, zoals koekjes, snoepjes en gebak.
 5. Kies magere of halfvolle zuivelproducten in plaats van volle zuivelproducten.
 6. Probeer voldoende te drinken, bij voorkeur water of thee zonder suiker.
 7. Beperk de consumptie van zout door minder kant-en-klare maaltijden en snacks te eten.
 8. Eet regelmatig vis, noten en plantaardige oliën voor de juiste vetten.
 9. Let op de portiegrootte van je maaltijden om overeten te voorkomen.

Eiwitten bloedsuikerspiegel

Eiwitten spelen ook een rol bij het beïnvloeden van de bloedsuikerspiegel. Ze hebben namelijk een minder sterke invloed op je bloedsuikerspiegel dan koolhydraten. Wanneer je eiwitten eet, duurt het langer voordat ze verteerd worden en ze zorgen voor een langzamere stijging van de bloedsuikerspiegel.

Dit kan gunstig zijn voor mensen met diabetes, omdat het helpt om pieken in de bloedsuiker te voorkomen. Daarnaast helpen eiwitten ook om je langer vol te laten voelen, wat kan helpen bij gewichtsbeheersing.

Meer over ‘Maaltijdshakes’

In de snelle wereld waarin we leven, kunnen maaltijdshake merken een uitkomst bieden voor een voedzaam en snel ontbijt, lunch of diner. Maar maaltijdshakes zijn niet zonder hun eigen nuances en vraagstukken. Bijvoorbeeld, als je diabetes hebt, zou je wellicht geïnteresseerd zijn in een maaltijdshake diabetes-vriendelijke optie. Voor de koopjesjagers onder ons zou de maaltijdshake van Dirk een goede keuze kunnen zijn.

Soms kunnen er bijwerkingen optreden, zoals diarree door maaltijdshake, iets dat je zeker wilt vermijden. Het is dus belangrijk om te begrijpen hoe goed een shake je vult. Vragen zoals “Vult een maaltijdshake?” kunnen cruciaal zijn bij het maken van je keuze.

Dieetbeperkingen? Geen probleem! Er zijn glutenvrije maaltijdshakes en zelfs lactosevrije maaltijdshakes beschikbaar. En als je je afvraagt hoe lang je maaltijdshake goed blijft, is het nuttig om te kijken naar de houdbaarheidsdatum van een maaltijdshake.

Voor de liefhebbers van specifieke diëten, hebben we ook keto maaltijdshakes. Of misschien ben je een koffieliefhebber en wil je de mokka maaltijdshake proberen. Er zijn verschillende speciale merken zoals mkbm maaltijdshake, plenny maaltijdshake, en naturall pure maaltijdshake. Voor diegenen die meer willen weten over de pluspunten, hebben we een artikel over de voordelen van een maaltijdshake en niet te vergeten, de dieet pro maaltijdshake voor de serieuze gewichtsbeheersers onder ons.

Maaltijdshakes kunnen een handig en functioneel onderdeel zijn van je dieet, mits je de juiste keuze maakt die past bij jouw levensstijl en gezondheidsbehoeften.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een maaltijdshake en hoe is het van belang voor diabetes?

Een maaltijdshake is een soort dieet dat kan helpen bij gezond afvallen en het beheersen van de BMI. Het kan onderdeel zijn van een diabetesvriendelijk dieet bij diabetes mellitus.

2. Is het veilig om fruit te eten bij diabetes?

Ja. Fruit kan deel uitmaken van een gezond dieet voor mensen met diabetes. Het is belangrijk om op de portiegroottes te letten.

3. Hoe verbindt obesitas zich met diabetes mellitus?

Obesitas kan het risico op diabetes mellitus verhogen. Het kan ook gezondheidsrisico’s verhogen bij mensen die al diabetes hebben.

4. Hoe kunnen maaltijdshakes helpen bij diabetes?

Maaltijdshakes kunnen helpen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en gewichtsverlies te bevorderen, wat beide belangrijk is voor mensen met diabetes.

» Referenties


1. Davis, Lisa M., Coleman, Christopher, Kiel, Jessica, Rampolla, Joni, Hutchisen, Tammy, Ford, Laura, Andersen, Wayne S., & Hanlon-Mitola, Andrea. (2010). Efficacy of a meal replacement diet plan compared to a food-based diet plan after a period of weight loss and weight maintenance: a randomized controlled trial. Nutr J, 9(11).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2851659/

2. Cheskin, LJ., Mitchell, AM., Jhaveri, AD., Mitola, AH., Davis, LM., Lewis, RA., Yep, MA., & Lycan, TW. (2008). Efficacy of meal replacements versus standard food-based diet for weight loss in type 2 diabetes: a controlled clinical trial. Diabetes Educ, 34(118-127). doi: 10.1177/0145721707312463.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18267998/

3. Heymsfield, SB., van Mierlo, CAJ., van der Knaap, HCM., Heo, M., & Frier, HI. (2003). Weight management using a meal replacement strategy: meta and pooling analysis from six studies. Int J Obes Relat Metab Disord, 27(537-49). doi: 10.1038/sj.ijo.0802258.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12704397/

4. Ashley, JM., Herzog, H., Clodfelter, S., Bovee, V., Schrage, J., & Pritsos, C. (2007). Nutrient adequacy during weight-loss interventions: a randomized study in women comparing the dietary intake in a meal replacement group with a traditional food group. Nutr J, 6(6-12). doi: 10.1186/1475-2891-6-12.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17592648/

» Referenties

Conclusie beste maaltijdshakes 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Maaltijdshake en Diabetes: Wat Je Moet Weten (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips