In dit artikel

Wat Je Moet Weten over Liposomale Multivitamines. (2023)

In dit artikel

Ben je ooit verward geraakt over welk multivitaminesupplement je moet nemen? Ik was daar ook, vooral met de opkomst van liposomale multivitamines. Na grondige research ontdekte ik dat deze vitamines met behulp van de liposomale technologie zorgen voor een betere opname in het lichaam.

Dit artikel zal je een duidelijk beeld geven over wat liposomale multivitamines zijn en waarom ze een goede keuze kunnen zijn voor jou. Bereid je voor om van alles te leren over deze revolutionaire gezondheidsondersteunende supplementen.

Key Takeaway

De beste multivitamine van 2023 is Nutribites Multivitamine Speciaal. Dit merk bevat 13 essentiële vitamines en 7 mineralen en is helemaal veganistisch. Deze multivitamine ondersteunt de weerstand en activeert je natuurlijke energie!

Samenvatting

 • Liposomale multivitamines gebruiken liposomen, kleine vetbolletjes, om de opname van vitamines en mineralen in het lichaam te verbeteren.
 • Liposomale multivitamines worden 20 keer beter opgenomen dan gewone supplementen, waardoor het lichaam meer profiteert van de voedingsstoffen.
 • Liposomale multivitamines ondersteunen het immuunsysteem, verbeteren de gemoedstoestand en bevatten essentiële vitamines zoals A, B6, B12, C en D.
 • Mattisson biedt een breed scala aan liposomale multivitamines, waaronder multivitamine, hyaluronzuur en vitamine D, die allemaal gebruik maken van liposomale technologie voor een betere opname.

Wat zijn liposomale multivitamines?

Liposomale multivitamines zijn voedingssupplementen die gebruik maken van liposomen, microscopisch kleine vetbolletjes, om de opname van vitamines en mineralen te verbeteren.

Betekenis van liposomaal

‘Liposomaal’ komt van het woord ‘liposoom’. Dit is een klein vetbolletje. Deze vetbolletjes zijn heel goed in het vervoeren van stoffen. Ze kunnen vitamines en andere dingen zoals medicijnen naar de juiste plek in ons lichaam brengen.

Zo gaan er geen vitamines verloren voordat ze op de juiste plek zijn. Liposomale supplementen werken dus beter dan normale supplementen. Dit komt omdat ze beter opgenomen worden in ons lichaam.

We hebben meer aan liposomale supplementen dan aan normale supplementen.

Hoe werken liposomale supplementen?

Liposomale supplementen werken anders dan gewone supplementen omdat ze gebruik maken van liposomen. Liposomen zijn kleine vetbolletjes die de nutriënten omhullen. Dit zorgt ervoor dat de vitamines en voedingsstoffen beter door het lichaam worden opgenomen.

Door de liposomen kunnen de supplementen gemakkelijker door de celmembranen heen dringen, waardoor de nutriënten direct in de cellen kunnen worden afgegeven. Hierdoor hebben liposomale supplementen een hogere biobeschikbaarheid en kunnen ze betere resultaten bieden dan reguliere supplementen.

Voordelen van liposomale multivitamines

Liposomale multivitamines hebben veel voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Ze ondersteunen het immuunsysteem en verbeteren de gemoedstoestand.
 • Ze worden 20 keer beter opgenomen dan gewone supplementen.
 • Ze bevatten essentiële vitamines die goed zijn voor de gezondheid, zoals vitamine A, B6, B12, C en D.
 • Ze bieden een volledige opname van voedingsstoffen door het lichaam dankzij de combinatie van liposomen en vitamines.
 • Ze zijn 100% natuurlijk en bevatten geen kunstmatige ingrediënten.
 • Ze kunnen helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en het behoud van een gezond immuunsysteem.

Waarom zou je liposomale multivitamines nemen?

– Verbeterde opname: Liposomale multivitamines hebben een liposomale formule die de opname van vitamines en mineralen verbetert.

– Gezondheidsvoordelen: Door het verhoogde opnamepercentage kunnen liposomale multivitamines helpen bij het behoud van een gezonde leefstijl en het ondersteunen van het immuunsysteem, de gemoedstoestand en andere lichaamsfuncties.

– Natuurlijke ingrediënten: Liposomale multivitamines bevatten natuurlijke ingrediënten en zijn vaak vloeibaar, wat ze gemakkelijk te consumeren maakt.

Verbeterde opname

Liposomale multivitamines hebben een verbeterde opname in vergelijking met gewone supplementen. Dit betekent dat ze beter worden opgenomen door het lichaam. Liposomen zijn kleine vetbolletjes die de vitamines omhullen en beschermen.

Hierdoor kunnen de vitamines gemakkelijker door de cellen worden opgenomen. Onderzoek heeft aangetoond dat liposomale multivitamines een 20 keer betere opname hebben dan reguliere supplementen.

Dit zorgt ervoor dat je lichaam meer profiteert van de voedingsstoffen en dat je sneller resultaten kunt zien. Dus als je op zoek bent naar een efficiënte manier om je vitamine-inname te verhogen, dan zijn liposomale multivitamines een goede keuze.

Gezondheidsvoordelen

Liposomale multivitamines hebben verschillende gezondheidsvoordelen. Hier zijn een paar belangrijke voordelen:

 • Ondersteuning van het immuunsysteem: Liposomale multivitamines kunnen helpen bij het behoud van een gezond immuunsysteem, wat essentieel is voor het bestrijden van ziekten en infecties.
 • Verbetering van de gemoedstoestand: Deze multivitamines kunnen ook bijdragen aan een goede gemoedstoestand en welzijn. Ze kunnen helpen stress te verminderen en de stemming te verbeteren.
 • Betere opname: Liposomale vitamine- en voedingssupplementen hebben een 20x betere opname dan reguliere supplementen. Dit betekent dat je lichaam meer profiteert van de voedingsstoffen die ze bevatten.
 • Natuurlijke ingrediënten: Liposomale multivitamines zijn 100% natuurlijk, wat betekent dat ze geen synthetische of schadelijke stoffen bevatten.
 • Algehele gezondheid: Door regelmatig liposomale multivitamines in te nemen, kun je de algehele gezondheid verbeteren en ervoor zorgen dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.

Natuurlijke ingrediënten

De liposomale multivitamines van Mattisson bevatten 100% natuurlijke ingrediënten. Dit betekent dat er geen kunstmatige toevoegingen, kleurstoffen of conserveringsmiddelen aanwezig zijn.

De vitamines worden gewonnen uit natuurlijke bronnen en zijn van hoge kwaliteit. Door te kiezen voor natuurlijke ingrediënten, zorgt Mattisson ervoor dat de multivitamines een gezonde en veilige keuze zijn voor jouw dagelijkse voedingssupplementen.

Een overzicht van liposomale multivitamines van Mattisson

Mattisson biedt een breed scala aan liposomale multivitamines, waaronder Liposomale multivitamine, Liposomaal hyaluronzuur, Liposomale vitamine D en meer. Lees verder om alles te weten te komen over deze geweldige supplementen!

Liposomale multivitamine van Mattisson

De liposomale multivitamine van Mattisson is een voedingssupplement dat ontworpen is om het immuunsysteem te ondersteunen en de algehele gezondheid te bevorderen. Het bevat belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine A, B6, B12, C en D, die essentieel zijn voor een gezond immuunsysteem.

Wat deze multivitamine uniek maakt, is de liposomale technologie die wordt gebruikt om de nutriënten beter door het lichaam te laten opnemen. Door de combinatie van liposomen en vitamines kan je lichaam de voedingsstoffen volledig benutten.

Dit maakt de liposomale multivitamine van Mattisson een effectieve keuze voor mensen die hun immuunsysteem willen versterken en hun algehele gezondheid willen verbeteren.

Liposomaal hyaluronzuur

Liposomaal hyaluronzuur is een vorm van hyaluronzuur dat beter wordt opgenomen door het lichaam dan gewone hyaluronzuur supplementen. Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die helpt bij het behouden van een gezonde huid en gewrichten.

Door liposomale technologie wordt het hyaluronzuur ingekapseld in kleine vetbolletjes, genaamd liposomen, die gemakkelijker door de cellen worden opgenomen. Dit zorgt ervoor dat het hyaluronzuur beter zijn werk kan doen en meer voordelen biedt voor de huid en gewrichten.

Liposomaal hyaluronzuur kan helpen bij het hydrateren en het verbeteren van de elasticiteit van de huid, evenals het verminderen van gewrichtspijn en ontsteking. Het kan ook helpen bij het bevorderen van een gezond bindweefsel en het ondersteunen van een soepele beweging van de gewrichten.

Liposomale vitamine D

Liposomale vitamine D is een vorm van vitamine D die beter wordt opgenomen door het lichaam. Het kan helpen bij het bevorderen van een gezond immuunsysteem en het behouden van sterke botten.

Liposomale vitamine D wordt gemakkelijk opgenomen door de cellen, wat ervoor zorgt dat je lichaam de voordelen van deze vitamine volledig kan benutten. Door het gebruik van liposomale technologie kan de vitamine D direct naar de cellen worden gebracht, waardoor de absorptie wordt verbeterd.

Met liposomale vitamine D kun je dus optimaal profiteren van de gezondheidsvoordelen die deze vitamine te bieden heeft.

Veelgestelde vragen en klantbeoordelingen

Bij het kiezen van de juiste multivitamine kunnen er veel vragen ontstaan. Hieronder volgen enkele veelgestelde vragen van klanten en hun beoordelingen over liposomale multivitamines.

VraagAntwoordKlantbeoordeling
Zijn liposomale multivitamines beter opneembaar dan reguliere supplementen?Ja, liposomale vitaminen- en voedingssupplementen hebben een 20x betere opname dan reguliere supplementen. Dit komt door de combinatie van liposomen en vitamines.Ik merkte een enorm verschil toen ik overstapte op liposomale multivitamines. Mijn energieniveau is veel hoger.
Zijn liposomale multivitamines 100% natuurlijk?Ja, liposomale multivitamines zijn 100% natuurlijk. Ze bevatten vitamine A, B6, B12, C en D die het immuunsysteem kunnen ondersteunen.Ik hou van het feit dat deze multivitamines 100% natuurlijk zijn. Mijn immuunsysteem voelt sterker aan.
Kan liposomale vitamine C helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid?Ja, liposomale vitamine C biedt alle voordelen van traditionele vitamine C, maar dan beter. Het kan helpen bij het behoud van een gezond immuunsysteem.Ik voel me gezonder sinds ik liposomale vitamine C ben gaan gebruiken. Het is een echte aanwinst voor mijn dagelijkse routine.

Meer over ‘multivitamine’

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe je je dagelijkse dosis vitaminen en mineralen kunt optimaliseren, ben je niet de enige. Er zijn tal van manieren om je voedingsbehoeften aan te vullen, en multivitaminen zijn een populaire keuze. Misschien ben je geïnteresseerd in een multivitamine met omega 3 voor dat extra beetje hartbescherming. Of je kijkt uit naar een meer wetenschappelijk onderbouwde aanpak met orthomoleculair multivitamine.

Niet alleen mensen kunnen baat hebben bij multivitaminen; zelfs je kat of paard kan er voordeel uit halen. En voor de kleintjes? Er is een speciale multivitamine voor peuters om hun groei en ontwikkeling te ondersteunen.

Vrouwen die de overgang doormaken, kunnen specifieke behoeften hebben en daarom is er een aangepaste multivitamine voor de overgang. Als je vermoeid bent, kan een multivitamine tegen vermoeidheid wellicht uitkomst bieden. De grote vraag blijft: zijn multivitaminen goed voor je?

Er zijn ook andere vormen zoals liposomale multivitamine, merk-specifieke opties zoals Vitortho multivitamine, of zelfs opties die je kunt vinden bij je lokale drogist, zoals multivitamine van Kruidvat.

En dan heb je nog de beslissing tussen een multivitamine of losse vitamines. Er zijn ook andere toedieningsvormen, zoals multivitamine slikken, multivitamine druppels, en multivitamine poeder. Afhankelijk van je levensfase en behoeften zijn er ook specifieke multivitaminen voor vrouwen en mannen, en zelfs voor als je zwanger bent.

En als je echt wilt gaan voor een kwalitatief hoogstaand product, kun je kiezen voor een Vitals multivitamine of een multivitamine preparaat voor doelgerichte voeding.

Wat je keuze ook is, het is belangrijk om goed onderzoek te doen om de multivitamine te vinden die het beste bij jouw behoeften past.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent liposomale multivitamines?

Liposomale multivitamines zijn voedingssupplementen waarbij vitamines zijn ingepakt in liposomen. Dit maakt de opname en werking van de vitamines beter.

2. Hoe werken liposomale voedingssupplementen?

Liposomale voedingssupplementen gebruiken een leveringssysteem waarbij de vitamines zoals zink en magnesium door liposomen worden ingepakt. Dit verhoogt de biobeschikbaarheid van de vitamines.

3. Kan ik liposomale zonnemelk gebruiken?

Ja, liposomale zonnemelk is beschikbaar! Het bevat liposomen die helpen bij het afleveren van zonnebrandmiddelen op de huid.

4. Wat betekent liposomaal?

Liposomaal betekent dat iets is ingepakt in een liposoom. Een liposoom is een klein blaasje dat helpt bij het afleveren van stoffen in het lichaam.

5. Zijn er andere soorten liposomale supplementen?

Ja, er zijn verschillende soorten liposomale supplementen. Bijvoorbeeld: liposomaal zink, liposomaal multi direct, en liposomaal glutathion.

» Referenties

1. Cheryl L Rock. Multivitamin-multimineral supplements: who uses them? The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 85, Issue 1, January 2007, Pages 277S–279S.
https://academic.oup.com/ajcn/article/85/1/277S/4649462

2. Suzanne P Murphy, Kami K White, Song-Yi Park, Sangita Sharma. Multivitamin-multimineral supplements’ effect on total nutrient intake. The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 85, Issue 1, January 2007, Pages 280S–284S.
https://academic.oup.com/ajcn/article/85/1/280S/4649465

3. Huang HY, Caballero B, Chang S, et al. Multivitamin/mineral supplements and prevention of chronic disease. Evidence Report/technology Assessment, 01 May 2006, (139):1-117.
https://europepmc.org/article/NBK/nbk38082

4. Kevin B. Comerford. Recent Developments in Multivitamin/Mineral Research. Advances in Nutrition, Volume 4, Issue 6, November 2013, Pages 644–656.
https://academic.oup.com/advances/article/4/6/644/4595569

» Referenties

Conclusie beste multivitaminen 2023 

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Wat Je Moet Weten over Liposomale Multivitamines. (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips