In dit artikel

Lever Reinigen (2022) 5 Tips om Natuurlijk te Ontgiften!

Lever Reinigen (2023) | 5 Tips om Natuurlijk te Ontgiften!

In dit artikel

Wil je je lever reinigen? Je lever schoonmaken is belangrijk, want een gezonde lever presteert optimaal en zorgt voor een goede gezondheid. Je lever ontgiften (lever reinigt) zorgt ervoor dat je lever afvalstoffen goed kan filteren en afvoeren. Zo voorkom je dat schadelijke stoffen in je lichaam achterblijven. Een lever reiniging is daarom een heel goed idee. Wil jij je vette lever reinigen, maar weet je niet goed hoe? Ik vertel je alles over leverreiniging en de beste lever reiniger manieren. Lees maar mee!

Beste lever reinigen 2023: Mijn selectie

 1. Beste lever reinigen sapkuur: Happy Juicy sapkuur
 2. Beste lever reinigen groentesappen: Happy Juicy groentesappen
 3. Beste lever reinigen detox kuur: Happy Juicy Detox Kuur

De functie van een gezonde lever

Wist je dat je lever – op de huid na – het grootste en zwaarste lichamelijke orgaan is? De lever weegt 1.500 gram en het heeft een groot herstellend vermogen. Toch kan een gezonde lever door verschillende oorzaken en op elke leeftijd ziek worden. Je lever verzorgen en lever ontvetten is daarom heel belangrijk. Dit orgaan heeft namelijk verschillende belangrijke functies:

✅ Hij zorgt ervoor dat er altijd suiker beschikbaar is;

✅ Hij helpt bij eiwitten, vitamines en mineralen aanmaken en omzetten voor de stolling van bloed;

✅ Hij verzamelt energierijke stoffen en slaat deze op;

✅ Hij maakt gal aan;

✅ Hij haalt giftige cholesterol en toxische stoffen uit het bloed;

✅ Hij maakt alcohol en geneesmiddelen onschadelijk voor het lichaam;

Lever Reinigen (2022) 5 Tips om Natuurlijk te Ontgiften

Vervuiling van de lever

Wanneer je lever niet goed werkt of wanneer je een lange periode ongezond hebt geleefd, is een lever schoonmaak geen overbodige luxe. Ondanks het herstellende vermogen, is een handje helpen bij je lever herstellen (detox lever) een goed plan. Het wordt tegenwoordig namelijk steeds lastiger voor de lever om dit klusje zelf te klaren.

Dat komt door de voeding die we eten, de lucht die we inademen, het water dat we drinken en andere factoren. Deze zitten vol gifstoffen en toxinen. Ontgifting van de lever en je lever ondersteunen is daarom heel goed voor de lever. Dan kan hij zijn taken blijven uitvoeren en schadelijke stoffen onschadelijk blijven maken. Daarna verlaten deze het lichaam via de ontlasting.

Hoe herken je een overbelaste lever?

Dat je lever reinigen gezond is, dat weet je nu. Maar hoe weet je wanneer een leverreinigingskuur nodig is en je je lever zuiveren moet? Dat herken je aan verschillende dingen want de schadelijke stoffen hopen op. Hieronder een lijstje van veelvoorkomende ‘teveel afvalstoffen in het lichaam’ symptomen of ‘lichaam ontgiften’ en andere onderstaande symptomen:

 • Verstopping werkt je tegen met naar de wc gaan;
 • Je bent vaak moe;
 • Je huid is onrustig;
 • Je huid kleurt geel achtig;
 • Je bloeddruk is hoog;
 • Brandend maagzuur;
 • Slechte spijsvertering en langzame stofwisseling;
 • Er is sprake van overgewicht;
 • Je buik is vaak opgeblazen;
 • Je hebt snel blauwe plekken;
 • Stress en angst spelen een grote rol in je leven;
 • Je kunt last hebben van allergieën die per seizoen verschillen
 • In je buik of benen heb je last van vochtophopingen.
Lever Reinigen (2022) 5 Tips om Natuurlijk te Ontgiften

Lever ontgiften: hoe doe je dat? 5 Tips om je lever te reinigen!

Heb jij meerdere symptomen die hierboven staan? Dan is je lever reinigen, een van je belangrijkste organen, belangrijk. Het reinigen van de lever kan echter op meerdere manieren. Zo is het voor iedereen mogelijk een schone lever te krijgen op een manier die bij hem of haar past. Welke lever reiniger of lever reiniging je kiest, bepaal je zelf. Hieronder heb ik in elk geval een aantal tips voor je om je lever te ontgiften. Van een manier voor je lever ontgiften natuurlijk tot een lever reinigingskuur thuis.

Tip #1: Groentesap drinken: afvalstoffen lever gedag zeggen

Wist je dat je lever schoonmaken heel gemakkelijk kan zijn? Je lever reinigen doe je namelijk door groentesap te drinken. Niet één keer, maar door een kuur lever reinigen of lever schoonmaak kuur te doen. Je drinkt daarbij gedurende een paar dagen tot een week alleen groentesapjes.

Lever Reinigen (2022) 5 Tips om Natuurlijk te Ontgiften

Zo’n lever reiniger kuur met groentesap geeft je lichaam de kans om te herstellen en te resetten. Je kunt je bijvoorbeeld je lever schonen/lever ontgiften met Happy Juicy. Dankzij de lever reiniging groentesappen van dit merk geef je je gezondheid echt een boost en wordt het schoonmaken van de lever heel gemakkelijk. Ideaal voor een gezonde levensstijl en om voldoende verse groente binnen te krijgen.


Klik hier voor de beste groentesap deal

Tip #2: Sapkuur volgen: lever zuivering met sapjes

Wat is goed voor de lever? Een goede portie vitamines en mineralen, natuurlijk! Je lever reinigen kan je daarom ook doen door een sapkuur te volgen. Daarbij drink je allerlei gezonde sapjes als lever reiniger methode. Deze manier van lever reiniging is heel gezond en helpt je lichaam ontgiften. Denk je: mijn lever kan afvalstoffen niet kwijt? Dan wordt het tijd voor ontgiften lever door middel van een sapkuur.

Lever Reinigen (2022) 5 Tips om Natuurlijk te Ontgiften

Klik hier voor de beste sapkuur deal

Tip #3: Detox kuur volgen: lever reiniging kuur

En wat dacht je van je leverfunctie verbeteren (snel lever reinigen) door een detoxkuur te volgen? Een detoxkuur werkt als lever ondersteuning en helpt de overbelaste lever herstellen. Tegelijkertijd ervaar je andere ontgiften lever symptomen, zoals meer energie, een heldere geest en waarschijnlijk val je ook wat af.

Net als bij lever herstellen voeding helpt een lever herstellende detoxkuur je lichaam om te resetten. Daardoor krijgt de lever even rust en de kans om zichzelf beter te herstellen dan hij uit zichzelf zou kunnen. Volg daarom een gezonde detox leverreiniging of lever reiniging! Kant en klare sapkuur zonder lastige detox recepten helpen je lever te ontgiften.

Lever Reinigen (2022) 5 Tips om Natuurlijk te Ontgiften

Klik hier voor de beste detox kuur deal

Tip #4: Sapvasten: drankje om lever te reinigen

Wil je je lever reinigen + afvallen? In plaats van leve reinigende voeding kun je een reinigingskuur lever volgen door te sapvasten. Want op de vraag ‘hoe maak je je lever schoon’ of ‘hoe kun je je lever reinigen’ is het antwoord vrij simpel. Door je lichaam even rust te gunnen. De lever reinigen ervaringen van andere mensen bevestigen dit. Sapvasten is een eenvoudige, maar toch lekkere lever reiniging methode.

Lever Reinigen (2022) 5 Tips om Natuurlijk te Ontgiften

Klik hier voor de beste sapvasten deal

Tip #5: Lever reinigt zich natuurlijk: stop met roken en alcohol drinken

Wil je je lever reinigen op natuurlijke wijze? Vraag jezelf dan af: wat is slecht voor de lever? Het antwoord is natuurlijk alcohol drinken en roken. Wil je je lever gezond houden en je nieren en lever reinigen, dan is het belangrijk om te stoppen met giftige stoffen tot je nemen. Je hoeft dus niet per se een lever reinigen kuur te volgen of je lever reinigen met voeding. Als je maar goed voor jezelf zorgt en slechte gewoontes afleert. Niet meer roken of minderen met alcohol is al een lever detox methode op zich. Ga ervoor en gun jezelf een betere gezondheid!

Tip #6: Supplementen: lever reinigen supplement

Ben je al goed bezig met lever reinigen voeding, maar wil je meer doen tijdens je lever reinigingskuur? Dan ben je vast benieuwd naar het antwoord op de vraag ‘hoe reinig je je lever nog meer?’ of ‘wat reinigt de lever nog meer?’ Je kunt de lever reinigen met supplementen! 

Zelf lever reinigen door supplementen te slikken? Ga dan op zoek naar supplementen zoals kurkuma, chlorella, krill olie, artisjok of mariadistel voor het reinigen van lever. Deze maken de lever schoon en ondersteunen hem ook direct. Ze helpen je lever namelijk aan extra voedingsstoffen die nodig zijn bij het uitvoeren van de belangrijkste taken. Verdiep je wel even in mogelijke lever ontgiften bijwerkingen, zodat je het proces van een vervette lever reinigen bewust kunt ondergaan.

Lever Reinigen (2022) 5 Tips om Natuurlijk te Ontgiften

Tip #7: Veel water drinken

Veel water drinken is niet alleen belangrijk voor een goede gezondheid in het algemeen. Het helpt ook je nieren en lever ontgiften. Je kan je lever helpen door elke dag minstens 1,5 liter water te drinken (het liefst nog iets meer). Een goede hydratatie is essentieel voor alle lichaamsprocessen en ook zekere voor de afbraak en het afvoeren van gifstoffen. Het water spoelt de afvalstoffen in feite uit je lichaam via de urine. We worden dagelijks blootgesteld aan gifstoffen en dit is niet iets om je zorgen over te maken maar je het lichaam moet deze gifstoffen wel weer kunnen uitscheiden.

Ben je niet zo gek op water, doe er dan wat fruit in om er een smaakje aan te geven. Groene thee is ook heel gezond voor je lever. Daarom kan je ook op die manier afwisselen en toch voldoende water binnenkrijgen.

Tip #8: Vermijd bewerkt voedsel

Wist je dat bewerkt voedsel veel suikers en smaakstoffen bevat? Die worden door de lever omgezet in vet en cholesterol. Teveel hiervan is schadelijk voor je lichaam. Door al die vetten kunnen bepaalde lichaamsprocessen moeilijker worden uitgevoerd. Bovendien krijg je er overgewicht door. Al dat vet kan op je buik, billen, rug en dijen gaan zitten en het verhoogt de kans op verschillende (hart)ziektes. Eet daarom zo gezond mogelijk door voor onbewerkt voedsel te kiezen. Denk hierbij aan fruit, groenten, langzame koolhydraten en vooral geen voorverpakte producten of kant-en-klare maaltijden. Gezonde voeding blijft de basis voor het goed functioneren van de lever en nieren en om het menselijk lichaam ontdoen van gifstoffen. Alternatieven om te detoxen zijn detox smoothies, groente smoothies, detox pleisters, detox thee en crystal detox.

Meer detox voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice.

Detox methoden

Lijkt detoxen jou wel interessant, maar weet je nog niet goed welke manier bij jou past? Lees de artikelen die ik schreef over de beste detox en ook over crystal detox, de detox pleister, detox thee, lever detox en er is zelfs een slaapdetox. Ik vertel je meteen wat de beste opties zijn bij alle methoden!

Sapkuren en groentesappen

Wist je dat een detox ook mogelijk is in de vorm van een detox kuur? Die volg je voor een langere tijd. Of ga sapvasten, waarbij je dagelijks alleen maar verse sapjes drinkt. Je kunt deze zelf maken of je kunt ze online bestellen. Zo’n sapkuur is bij verschillende aanbieders verkrijgbaar. Bij de beste groentesap horen zeker gembershots, rode bietensap, wortelsap, bleekselderijsap en tomatensap. Klik op de links om te achterhalen wat de beste aanbieders zijn van al deze methoden en groentesappen. 

Detox- en Sapkuur aanbieders

Op het gebied van sapkuur aanbieders zijn er een aantal toppers die ik graag wil bespreken. Zo bestel je bij Sapje altijd 100% biologische, natuurlijke sappen met 400 gram groenten per sapje. Om je te laten zien wat de verschillen zijn tussen verschillende aanbieders op dit gebied, schreef ik ook reviews over JuiceXpress, Juice Brothers, Zuss & Sap, Dr. Veggie, Dr. Blend, Frecious, The Juice Factory, Juizs en Sapmeesters.

Smoothies

Ben je dol op smoothies? Dat is fijn, want ze zijn heel goed voor je gezondheid. Ten minste, als je ze zelf maakt of bestelt bij een aanbieder die ze helemaal vers maakt. Vruchtensappen uit de supermarkt bevatten vaak veel suikers en andere kunstmatige toevoegingen. Ik vertel je graag hoe je zelf een heerlijk groente smoothie maakt! Wil je graag smoothies drinken en afvallen? Dan ben je vast geïnteresseerd in het artikel over detox smoothies. Heb je inspiratie nodig lees dan het artikel over de snelle smoothie recepten, detox smoothie recepten of over de smoothie afslankbijbel als je wilt afvallen met smoothies.

Een smoothie kan je maken met een blender, slowjuicer of sapcentrifuge. Probeer het gezondste fruit te kiezen en combineer dit met groene groentes. Jouw smoothie beker zit dan vol met gezonde ingrediënten en kan dan beter de strijd aangaan met de vrije radicalen in je lichaam. We hebben een aantal artikelen geschreven over detox recepten voor een detox dieet en ook gaan we de diepte in over nachtschade en fermenteren.

Een goede gezondheid

Waarom ik bovenstaande methoden en producten allemaal onder de aandacht breng? Omdat een goede gezondheid van levensbelang is, letterlijk! Je lichaam krijgt dagelijks heel wat te verduren. Het is daarom goed om hierbij stil te staan en haar een handje te helpen. Heb je je bijvoorbeeld weleens verdiept je lever reinigen, nieren reinigen, ontgiften, ontslakken of ontzuren

Wil je meer weten over al deze detox mogelijkheden? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Lever Reinigen (2022) 5 Tips om Natuurlijk te Ontgiften

Meest gestelde vragen over je lever reinigen

Heb je nog vragen over je lever reinigen? Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar leverreiniging voeding of vraag je je af ‘wat is goed voor je lever en wat niet?’ Lees dan nog even verder. Hieronder staan de meest gestelde vragen over lever reiniging. Ik weet zeker dat je hier wijzer door wordt en dat je je gezondheid zo het beste kan geven.

Hoe kan je het beste je lever reinigen?

Je kan je lever het beste reinigen door 1 van deze 5 methodes te volgen: #1: Groentesap drinken: afvalstoffen lever gedag zeggen; Tip #2: Sapkuur volgen: lever zuivering met sapjes ; Tip #3: Detox kuur volgen: lever reiniging kuur; Tip #4: Sapvasten: drankje om lever te reinigen; Tip #5: Lever reinigen natuurlijk: stop met roken en alcohol drinken.

Hoe kan je goed je lever reinigen?

Veel mensen vragen zich af ‘hoe kan je je lever reinigen op een goede manier?’ Hoe reinig ik mijn lever nu beter dan met een leverkuur reiniging? Het is de ideale manier om je lever te resetten en ook de rest van je lichaam even ‘wakker te schudden’. Voorbeelden van een lever reiniger kuur zijn sapvasten, detoxen, groentesappen drinken en eventueel aanvullende supplementen slikken voor reiniging lever. Reinigen lever kan op verschillende manieren. Kies daarom vooral een methode die bij jou past. (1)

Hoe werkt je lever ontgiften?

Wat kun je doen om je lever te reinigen? Je lever ontgiften (reinigen van de lever) gaat om het eten van de juiste voeding voor leverreiniging en/of de juiste dranken en supplementen. Lever reiniging is een periode waarin je je lichaam rust gunt van vet voedsel, alcoholische dranken en nicotine. Zo stimuleer je het proces van natuurlijke leverreiniging in je lichaam. Je lever reinigen gaat namelijk automatisch, maar door de vele schadelijke externe factoren die we tegenwoordig om ons heen hebben kan een lever reiniger kuur absoluut geen kwaad.

Hoe kan je je lever beter maken?

Hoe kan ik mijn lever reinigen of beter maken, wanneer deze schade heeft opgelopen? In principe voert je lichaam zelf een leverreiniging uit en is je lever schoonmaken een proces wat automatisch plaatsvindt. Maar het is verstandig om zo nu en dan een lever reiniging te volgen. Zo kun je je vette lever reinigen (lever ontgiften) en je lichaam een handje helpen. Maar wat reinigt je lever dan? Wil je weten hoe lever reinigen werkt, lees dan dit artikel. 

Hoelang duurt het om je lever te ontgiften?

Je hebt kunnen lezen hoe je lever schoonmaken werkt. Maar hoe lang duurt het voor je lever weer schoon is? Dat verschilt een beetje per leverreiniging methode. Een lever detox duurt maar een paar dagen tot een week, maar de effecten kunnen langer doorwerken. Toch duurt een vette lever reinigen over het algemeen wat langer: hoe meer alcohol je drinkt, hoe ernstiger je lever beschadigd is geraakt. Het kan dan wel maanden duren voordat je lever schoon is en weer normaal kan functioneren. Het is ook mogelijk dat er zoveel schade is aangericht, dat de lever niet meer kan herstellen.

Conclusie beste lever reinigen 2023

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

2 Reacties on Lever Reinigen (2023) | 5 Tips om Natuurlijk te Ontgiften!

  Helen Roymans
  16/11/2022

  Als je niet rookt, niet drinkt en zo goed als geen bewerkt voedsel eet redelijk op gewicht bent, bovendien 5x per week voldoende beweegt (zo’n 150 min intensief ) en voor genoeg nachtrust en sociale contacten zorgt, kom je echt een heel eind!

   Martijn (Ervaringsdeskundige)
   08/12/2022

   Hallo Helen, daar ben ik het helemaal mee eens! Ga vooral zo door 🙂

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Lever Reiniging?

Kies dan voor: Happy Juicy

Op zoek naar de beste Lever Reiniging?

Kies dan voor: Happy Juicy

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips