In dit artikel

Stap voor Stap Leren Beleggen in Vastgoed: De Gids (2023)

In dit artikel

“Heb je ooit overwogen om te investeren in vastgoed maar weet je niet waar te beginnen? Dit is een probleem dat ik ook herken en daarom heb ik mijn kennis en ervaring gebundeld om jouw pad naar succes te verlichten.

In dit blogartikel zal ik stap voor stap uitleggen hoe je kunt beginnen met beleggen in vastgoed, van basiskennis opdoen tot uiteindelijk een winstgevend pand bezitten. Ga mee op deze boeiende reis en ontdek hoe je kunt investeren in vastgoed om financiële vrijheid te bereiken.”.

Key Takeaway

De beste vastgoed cursus van 2023 is Vastgoed Academy. Deze cursus biedt een gemakkelijk te volgen online omgeving met video’s aan en heeft een gemiddelde prijs.

Wat is Vastgoed Beleggen en Waarom zou je Beginnen?

Vastgoed beleggen is het investeren in onroerend goed met als doel geld te verdienen. Het biedt verschillende voordelen, zoals passief inkomen, waardestijging van het vastgoed en diversificatie van je beleggingsportefeuille.

Waarom zou je beginnen? Omdat vastgoed een stabiele en winstgevende investering kan zijn op de lange termijn.

Definitie van Vastgoed Beleggen

Vastgoed beleggen is als je geld steekt in huizen, winkels of land. Je koopt deze dingen in de hoop dat ze meer waard worden. Dan verkoop je ze weer en maak je winst. Ook kan je het vastgoed verhuren voor extra inkomen.

Ik vind dit een goede manier om geld te verdienen.

Voordelen van Vastgoed Beleggen

Beleggen in vastgoed heeft vele voordelen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Stabiel inkomen: Vastgoedbeleggingen kunnen een stabiel passief inkomen genereren via huurinkomsten.
 2. Waardevastheid: In de meeste gevallen behoudt vastgoed zijn waarde of stijgt het in waarde, wat kan leiden tot kapitaalgroei op lange termijn.
 3. Diversificatie: Beleggen in vastgoed biedt diversificatie voor je beleggingsportefeuille, aangezien het niet sterk gecorreleerd is met andere activaklassen zoals aandelen of obligaties.
 4. Inflatiebescherming: Vastgoedbeleggingen kunnen helpen om de impact van inflatie te verminderen, omdat huurinkomsten vaak stijgen in lijn met de inflatie.
 5. Controle over je investering: Als vastgoedinvesteerder heb je controle over je belegging en kun je actief invloed uitoefenen op de waarde ervan door middel van renovaties en verbeteringen.
 6. Mogelijkheden voor hefboomwerking: Met vastgoedbeleggingen kun je profiteren van hefboomwerking door hypotheken en financieringsopties te gebruiken om een groter rendement op je eigen investering te genereren.
 7. Belastingvoordelen: Vastgoedinvesteringen kunnen ook profiteren van belastingvoordelen, zoals afschrijvingen, hypotheekrenteaftrek en verhuurkosten.
 8. Flexibiliteit: Je kunt ervoor kiezen om vastgoed te verhuren, verkopen of zelf gebruiken, afhankelijk van je doelen en behoeften.
 9. Genereren van vermogen: Vastgoedbeleggingen kunnen leiden tot opbouw van vermogen door maandelijkse inkomsten en waardestijging op lange termijn.
 10. Mogelijkheid tot netwerken: Beleggen in vastgoed biedt mogelijkheden om relaties op te bouwen met andere investeerders, makelaars en professionals in de vastgoedsector.

Stap-voor-Stap Gids voor het Beleggen in Vastgoed

Stap 1: Basiskennis opdoen over vastgoedbeleggen en de markt oriënteren om een goed begrip te krijgen van de investeringsmogelijkheden.

Stap 1: Basiskennis opdoen

Als je wilt beginnen met beleggen in vastgoed, is het belangrijk om eerst wat basiskennis op te doen. Dit helpt je om beter te begrijpen hoe de vastgoedmarkt werkt en welke stappen je moet nemen om succesvol te zijn.

Er zijn veel bronnen beschikbaar om je hierbij te helpen, zoals boeken, online cursussen en trainingen. Een aanbevolen boek is “Leer te investeren in vastgoed dankzij Voor Dummies”.

Ook kun je overwegen om deel te nemen aan de “3-daagse training Leer Beleggen in Vastgoed”, die speciaal is ontworpen voor beginnende vastgoedinvesteerders. Met de juiste kennis leg je een stevige basis voor je vastgoedbeleggingen.

Stap 2: De Markt Oriënteren

Om succesvol te zijn in vastgoedbeleggingen, is het belangrijk om de markt goed te begrijpen voordat je investeert. Je moet onderzoek doen naar het type vastgoed dat populair is in een bepaald gebied en de prijstrends in de markt volgen.

Ook is het belangrijk om te kijken naar de toekomstige ontwikkelingen in het gebied, zoals geplande infrastructuurprojecten of nieuwe bedrijven die zich vestigen. Daarnaast kan het nuttig zijn om met lokale makelaars en andere experts te praten om meer inzicht te krijgen in de markt.

Het doel is om een goed begrip te krijgen van de marktdynamiek en trends, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen bij het selecteren van je vastgoedinvesteringen.

Stap 3: Samenwerken met een Aankoopmakelaar

Samenwerken met een aankoopmakelaar is een belangrijke stap bij het beleggen in vastgoed. Een aankoopmakelaar is een professional die je helpt bij het vinden en kopen van een geschikt vastgoedobject.Ze hebben kennis van de vastgoedmarkt en kunnen je adviseren over de beste investeringsmogelijkheden. Ze kunnen je helpen bij het zoeken naar geschikte panden, het onderhandelen over de prijs en het regelen van alle juridische zaken die komen kijken bij de aankoop van vastgoed.Het is belangrijk om een aankoopmakelaar te vinden die betrouwbaar en ervaren is. zodat je zeker weet dat je goede begeleiding krijgt bij het maken van investeringsbeslissingen. Het samenwerken met een aankoopmakelaar kan je helpen om tijd en moeite te besparen, en kan je ook helpen om betere deals te krijgen bij het kopen van vastgoed.

Stap 4: Gedetailleerd Onderzoek en Bezichtiging

Bij stap 4 van het beleggen in vastgoed is gedetailleerd onderzoek en bezichtiging belangrijk. Je moet grondig onderzoek doen naar het onroerend goed dat je wilt kopen. Dit omvat het bestuderen van de locatie, de markttrends en de potentiële huurinkomsten.

Je moet ook verschillende bezichtigingen plannen om het pand van dichtbij te bekijken en eventuele gebreken of potentiële problemen te identificeren. Het is belangrijk om een ​​ervaren professional mee te nemen tijdens de bezichtigingen om te helpen bij het beoordelen van het pand.

Deze stap helpt je bij het nemen van weloverwogen beslissingen en zorgt ervoor dat je de beste kansen op rendement op je investering hebt.

Stap 5: Financiering Aanvragen

Voor stap 5 van de gids moet je financiering aanvragen voor je vastgoedinvestering. Dit betekent dat je geld leent om het onroerend goed te kunnen kopen. Je kunt bij verschillende financiële instellingen terecht, zoals banken en hypotheekverstrekkers, om een lening aan te vragen.

Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten en informatie hebt, zoals je financiële gegevens, inkomen en kredietwaardigheid. Het is belangrijk om goed te onderhandelen over de voorwaarden en rentevoeten van de lening, zodat je de beste deal krijgt.

Zorg er ook voor dat je rekening houdt met extra kosten, zoals notaris-, taxatie- en advieskosten. Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen bij een financieel adviseur of een hypotheekmakelaar om ervoor te zorgen dat je de juiste financiële beslissingen neemt.

Stap 6: Een Bod Uitbrengen

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een stuk vastgoed, is stap 6 om een bod uit te brengen. Dit is het moment waarop je een prijs aanbiedt voor het eigendom dat je wilt kopen.

Het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen hoeveel je wilt bieden en om rekening te houden met de marktwaarde van het pand. Je kunt ook onderzoek doen naar vergelijkbare eigendommen in de omgeving om een idee te krijgen van wat redelijke biedingen zijn.

Nadat je je bod hebt uitgebracht, is het wachten op een reactie van de verkoper om te zien of ze het aanvaarden, tegenbieden of afwijzen. Het is verstandig om flexibel te blijven tijdens deze onderhandelingsfase en open te staan voor compromissen.

Stap 7: Vastgoed Kopen en Verhuren

Nu we de benodigde kennis hebben opgedaan, de markt hebben georiënteerd, hebben samengewerkt met een aankoopmakelaar, gedetailleerd onderzoek hebben gedaan en financiering hebben aangevraagd, is het tijd om over te gaan tot stap 7: vastgoed kopen en verhuren.

Dit is het spannende moment waarop we daadwerkelijk een eigendom kunnen verwerven en beginnen met het genereren van passief inkomen. Het is belangrijk om bij het kopen van vastgoed rekening te houden met de locatie, de staat van het pand en de potentiële huurinkomsten.

Zodra we een geschikt pand hebben gevonden, kunnen we de aankoop afronden en beginnen met het verhuren ervan. Het is essentieel om goede huurcontracten op te stellen en een goede relatie met onze huurders op te bouwen om succesvol te zijn in het verhuren van vastgoed.

Verschillende Manieren om te Beleggen in Vastgoed

– Beleggingspanden: Leer hoe je panden kunt kopen en verhuren voor een passief inkomen.

– Vastgoedfondsen / REITs: Ontdek hoe je kunt investeren in beursgenoteerde vastgoedfondsen.

– Vastgoed Crowdfunding: Leer hoe je samen met andere investeerders kunt bijdragen aan vastgoedprojecten.

Lees verder om meer te weten te komen over deze verschillende manieren van beleggen in vastgoed.

Beleggingspanden

Beleggingspanden zijn vastgoedeigendommen die worden gekocht met als doel er rendement uit te halen. Dit kan bijvoorbeeld een appartementencomplex, een winkelpand of een kantoorgebouw zijn.

Het idee is om het pand te verhuren en zo passief inkomen te genereren. Beleggingspanden kunnen een goede investering zijn, omdat ze waarde kunnen behouden of zelfs in waarde kunnen stijgen.

Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen naar de locatie, huurmarkt en potentiële huurinkomsten voordat je een beleggingspand koopt. Het kan ook handig zijn om samen te werken met een ervaren makelaar die je kan adviseren bij het vinden van een geschikt beleggingspand.

Vastgoedfondsen / REITs

Vastgoedfondsen, ook wel bekend als Real Estate Investment Trusts (REITs), zijn een populaire manier om te beleggen in vastgoed. Deze fondsen investeren in verschillende soorten onroerend goed, zoals kantoren, winkelcentra en appartementencomplexen.

Als belegger kun je aandelen kopen van het vastgoedfonds, waardoor je indirect investeert in een divers portfolio van vastgoed. Dit biedt voordelen zoals spreiding van risico en het genereren van passief inkomen door middel van dividenden.

Het is belangrijk om onderzoek te doen naar het fonds en de prestaties ervan voordat je investeert. Vastgoedfondsen kunnen een goede keuze zijn voor beleggers die willen profiteren van de voordelen van vastgoedbeleggingen zonder direct onroerend goed te hoeven kopen en beheren.

Vastgoed Crowdfunding

Ik zal je nu vertellen over vastgoed crowdfunding. Vastgoed crowdfunding is een manier om te investeren in vastgoed met behulp van de financiële bijdragen van meerdere investeerders.

In plaats van het volledige eigendom van een onroerend goed te kopen, kan je een deel van het eigendom kopen via een online platform. Dit stelt je in staat om te investeren met een kleinere hoeveelheid geld en helpt je ook om risico’s te spreiden.

Het platform zorgt voor alle juridische aspecten en beheert het onroerend goed. Als belegger ontvang je vervolgens een deel van de winst op basis van je investering. Het is een handige manier voor beginnende beleggers om te profiteren van de voordelen van vastgoedbeleggingen zonder de hoge kosten en complexiteit die gepaard gaan met het aanschaffen van een volledig onroerend goed.

Tips en Aanbevelingen voor het Beleggen in Vastgoed

– Beleggen dichtbij huis kan handig zijn voor gemakkelijker beheer en controle over het vastgoed.

– Zorg altijd voor een financiële buffer om onverwachte kosten op te vangen.

– Reken met rendement en houd rekening met de potentiële opbrengsten en risico’s van de investering.

– Investeer in goede contracten om je rechten en belangen te beschermen.

– Bouw waardevolle relaties op met professionals in de vastgoedindustrie, zoals aannemers, makelaars en leningverstrekkers.

– Overweeg duurzaam vastgoed beleggen om bij te dragen aan een groenere toekomst en mogelijke kostenbesparingen.

– Begrijp de risico’s en neem maatregelen om ze te beperken, zoals verzekeringen af

Beleggen dichtbij huis

Als je gaat beleggen in vastgoed, is het slim om dichtbij huis te beginnen. Dit geeft je de mogelijkheid om de lokale markt beter te begrijpen en eenvoudig je investeringen te beheren.

Je kunt gemakkelijk het gebied verkennen, de huurmarkt analyseren en potentiële huurders ontmoeten. Bovendien kun je snel reageren op eventuele problemen of onderhoudsverzoeken. Door lokaal te beleggen, kun je ook beter een netwerk opbouwen van professionals zoals makelaars en aannemers die je kunnen helpen bij het beheren van je vastgoedportefeuille.

Het is belangrijk om te investeren in huizen waarvan je denkt dat ze een goed rendement zullen opleveren, en als dit in je eigen buurt is, kan dit gemakkelijker zijn.

Zorg voor een financiële buffer

Het is belangrijk om een financiële buffer te hebben voordat je begint met beleggen in vastgoed. Dit betekent dat je voldoende geld opzij moet zetten om eventuele onverwachte kosten of tegenvallers te kunnen opvangen.

Denk hierbij aan reparaties, onderhoudskosten, of leegstand van je vastgoed. Het hebben van een financiële buffer geeft je gemoedsrust en zorgt ervoor dat je niet in financiële problemen komt als er onverwachte situaties voorkomen.

Reken met rendement

Als je gaat beleggen in vastgoed, is het belangrijk om rekening te houden met het rendement. Rendement is het bedrag dat je verdient met je investering. Het kan worden berekend door de winst te delen door de kosten en deze te vermenigvuldigen met 100%.

Je wilt natuurlijk een positief rendement behalen, zodat je geld kunt verdienen met je belegging. Het is ook belangrijk om te weten dat rendement kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie van het vastgoed, de staat van het pand en de huurinkomsten.

Het is dus verstandig om zorgvuldig te berekenen wat je verwachte rendement zal zijn voordat je besluit te investeren.

Investeer in goede contracten

Wanneer je investeert in vastgoed, is het belangrijk om te zorgen voor goede contracten. Dit betekent dat je alle afspraken en voorwaarden duidelijk moet vastleggen. Zo voorkom je misverstanden en mogelijke geschillen in de toekomst.

Denk bijvoorbeeld aan huurovereenkomsten als je van plan bent om het vastgoed te verhuren. Zorg ervoor dat alle belangrijke details, zoals de huurprijs, de duur van het contract en eventuele onderhoudsverplichtingen, helder zijn opgenomen.

Ook als je samenwerkt met andere partijen, zoals aannemers of investeerders, is het van belang om goede contracten op te stellen. Zo bescherm je jezelf en je investering tegen mogelijke risico’s en onvoorziene omstandigheden.

Investeer in relaties

Bij het beleggen in vastgoed is het belangrijk om te investeren in relaties. Dit betekent dat je goede contacten moet opbouwen met mensen die je kunnen helpen bij je investeringen, zoals makelaars, aannemers en andere vastgoedbeleggers.

Deze relaties kunnen waardevolle kennis en advies bieden, evenals kansen voor samenwerking en groei. Het is ook belangrijk om een goede relatie op te bouwen met huurders of potentiële kopers, omdat zij degenen zijn die je inkomen genereren.

Door te investeren in relaties kun je een sterk netwerk opbouwen en meer succes behalen in de wereld van het vastgoedbeleggen.

Duurzaam vastgoed beleggen

Duurzaam vastgoed beleggen is een manier om te investeren in onroerend goed op een milieuvriendelijke en verantwoorde manier. Het gaat om het kopen van gebouwen die energiezuinig zijn, gebruik maken van duurzame materialen en genieten van groene voorzieningen.

Hiermee wordt niet alleen winst gemaakt, maar wordt ook bijgedragen aan een betere planeet. Duurzaam vastgoed beleggen is steeds populairder geworden vanwege de groeiende vraag naar duurzame en groene gebouwen.

Het biedt beleggers de mogelijkheid om hun geld te investeren in projecten die bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Risico’s en mitigatie bij vastgoedbeleggingen

Er zijn risico’s verbonden aan beleggen in vastgoed. Hier zijn enkele manieren om deze risico’s te verminderen:

 1. Doe gedegen onderzoek naar de markt en het specifieke vastgoedproject voordat je investeert.
 2. Werk samen met een ervaren aankoopmakelaar die je kan adviseren over potentieel rendement en mogelijke valkuilen.
 3. Zorg voor een financiële buffer om onverwachte kosten op te vangen, zoals reparaties of leegstand.
 4. Investeer in goede contracten en zorg ervoor dat alle afspraken schriftelijk worden vastgelegd.
 5. Bouw een netwerk op van professionals in de vastgoedsector, zoals juristen, aannemers en accountants, die je kunnen helpen bij eventuele problemen.
 6. Houd rekening met belastingen en wetgeving met betrekking tot vastgoedbeleggingen om boetes of andere juridische problemen te voorkomen.
 7. Diversifieer je vastgoedportefeuille door te investeren in verschillende soorten onroerend goed en locaties.

Belastingen en wetgeving bij vastgoedbeleggingen

Belastingen en wetgeving zijn belangrijke aspecten bij het investeren in vastgoed. Hieronder volgen enkele punten om rekening mee te houden:

 • Inkomstenbelasting: De huurinkomsten die je ontvangt van je vastgoedinvesteringen worden belast als inkomen. Zorg ervoor dat je hiermee rekening houdt bij het berekenen van je rendement.
 • Toeristenbelasting: Als je besluit om je vastgoed als vakantieverblijf te verhuren, kan het zijn dat je toeristenbelasting moet afdragen. Informeer bij de lokale autoriteiten over de regels en tarieven.
 • Erfpacht: Bij sommige investeringen in vastgoed is er sprake van erfpacht. Dit betekent dat je geen eigenaar bent van de grond waarop het pand staat, maar alleen het recht hebt om het te gebruiken. Houd er rekening mee dat erfpacht kosten met zich mee kan brengen.
 • Bouwvergunningen: Als je besluit om een nieuw pand te bouwen of bestaande panden te renoveren, zorg er dan voor dat je op de hoogte bent van alle benodigde vergunningen en wettelijke vereisten.
 • Huurrecht: Het huurrecht bepaalt de afspraken tussen jou als verhuurder en de huurder(s) van jouw pand(en). Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van deze wetten en regels om problemen te voorkomen.

Diversificatie van vastgoedportefeuille

Een belangrijke stap in het beleggen in vastgoed is het diversifiëren van je vastgoedportefeuille. Dit betekent dat je investeert in verschillende soorten vastgoed. Hier zijn enkele manieren om dit te doen:

 1. Investeer in verschillende locaties: Koop vastgoed op verschillende locaties, zoals steden en regio’s met een groeiende economie.
 2. Diversifieer in type vastgoed: Overweeg om te beleggen in verschillende soorten vastgoed, zoals woningen, commercieel vastgoed of vakantiewoningen.
 3. Verken verschillende marktsegmenten: Richt je op verschillende doelgroepen, zoals studentenhuisvesting, seniorenwoningen of short-term rentals.
 4. Overweeg internationale markten: Denk aan het investeren in vastgoed buiten Nederland om je portefeuille verder te diversifiëren.
 5. Maak gebruik van vastgoedfondsen of REITs: Deze fondsen beleggen in een breed scala aan vastgoed, waardoor je portfolio automatisch gediversifieerd wordt.
 6. Blijf up-to-date met de markt: Zorg ervoor dat je regelmatig onderzoek doet naar nieuwe trends en kansen in de markt om je diversificatie strategie bij te stellen.

Vastgoedbeleggingen in Nederland versus buitenland

Het kiezen tussen beleggen in vastgoed in Nederland of het buitenland kan een uitdaging zijn. Beide opties hebben hun eigen voordelen en nadelen. Hieronder is een overzicht:

 Vastgoedbeleggingen in NederlandVastgoedbeleggingen in het Buitenland
VoordeelJe bent vertrouwd met de markt, de wet- en regelgeving en de taal.Je kunt profiteren van gunstigere vastgoedprijzen en hogere rendementen in sommige landen. Ook biedt het de kans om te diversifiëren.
NadeelDe vastgoedprijzen in Nederland zijn over het algemeen hoog, wat kan leiden tot lagere rendementen.Je moet rekening houden met verschillen in wet- en regelgeving, taalbarrières, valutarisico’s en mogelijk hogere kosten voor beheer en onderhoud.

Mijn aanbeveling is om altijd voldoende onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat je besluit waar je wilt investeren. Het boek “Leer te investeren in vastgoed dankzij Voor Dummies” kan je bijvoorbeeld helpen om meer inzicht te krijgen in de vastgoedmarkt. Daarnaast kan de “3-daagse training Leer Beleggen in Vastgoed” je verder helpen om je eerste stappen in de vastgoedwereld te zetten.

Aanbevolen boeken en bronnen voor verdere educatie

Hier zijn enkele boeken en bronnen die ik aanbeveel voor verdere educatie over beleggen in vastgoed:

 1. “Leer te investeren in vastgoed dankzij Voor Dummies” – Dit boek is een geweldige bron voor beginners omdat het de basisprincipes van vastgoedbeleggingen uitlegt op een eenvoudige manier.
 2. “Jouw Financiële Gids” – Deze gids biedt gedetailleerde informatie over beleggen, inclusief tips en strategieën om succesvol te zijn in de wereld van vastgoedbeleggingen.
 3. De “3-daagse training Leer Beleggen in Vastgoed” – Deze training is speciaal ontworpen voor ondernemers die hun eerste stappen willen zetten in de vastgoedwereld. Het biedt praktische kennis en begeleiding om je op weg te helpen.
 4. Online cursussen en webinars – Er zijn verschillende online bronnen beschikbaar waar je kunt leren over beleggen in vastgoed, zoals Udemy, Coursera en YouTube. Deze platforms bieden vaak betaalbare cursussen en webinars die je kunt volgen op je eigen tempo.
 5. Vastgoedbeurzen en conferenties – Het bijwonen van vastgoedbeurzen en conferenties kan een geweldige manier zijn om meer te leren over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de sector.

Conclusie

Als beginnersgids voor beleggen in vastgoed heb ik geprobeerd om alle belangrijke stappen en tips te delen die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Het is essentieel om basiskennis op te doen, de markt te verkennen en samen te werken met een aankoopmakelaar.

Gedetailleerd onderzoek en bezichtigingen zijn ook cruciaal voordat je financiering aanvraagt en een bod uitbrengt. Zodra je het vastgoed hebt gekocht, kun je het verhuren en genieten van passief inkomen.

Daarnaast heb ik verschillende manieren besproken om in vastgoed te beleggen, zoals beleggingspanden, vastgoedfondsen, en vastgoedcrowdfunding. Ten slotte heb ik handige tips gegeven, zoals het investeren dichtbij huis, het hebben van een financiële buffer en het investeren in goede contracten.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met risico’s, belastingen en wetgeving, en diversificatie van je vastgoedportefeuille. Hopelijk heeft deze gids je geholpen om een beter inzicht te krijgen in het beleggen in vastgoed en kun je nu met vertrouwen beginnen aan je investeringsreis.

Meer over ‘Vastgoed Cursussen’

Het beheersen van de kunst van het investeren in vastgoed kan een levensveranderende vaardigheid zijn. Op Jouw Persoonlijke Groei, geloven we dat investeren is te leren en daarom bieden we een verscheidenheid aan cursussen aan voor degenen die de geheimen van de vastgoedmarkt willen ontrafelen. Een leren beleggen in vastgoed cursus kan je helpen om de basisbeginselen van investeringen onder de knie te krijgen, zoals het herkennen van kansen en het managen van risico’s.

Voor diegenen die zich willen verdiepen in de financiële kant van vastgoedinvesteringen, is een cursus vastgoedrekenen een uitstekende optie. Of je nu in Nederland of België woont, er zijn verschillende opties beschikbaar. Een vastgoed cursus Nederland is ideaal voor diegenen die in Nederland wonen, terwijl een vastgoed cursus België meer geschikt is voor degenen die in België verblijven.

Niet iedereen heeft het budget om te investeren in een betaalde cursus. Daarom bieden we ook een vastgoed cursus gratis aan, waarmee je de beginselen van vastgoedinvesteringen kunt leren zonder financiële investering. Voor degenen die interesse hebben in de Spaanse vastgoedmarkt, is een cursus vastgoed Spanje een geweldige manier om kennis te maken met de unieke kansen en uitdagingen die het beleggen in Spaans vastgoed met zich meebrengt.

Tot slot, voor degenen die de voorkeur geven aan het comfort van hun eigen huis, bieden we een online cursus vastgoed beleggen aan, zodat je op je eigen tempo kunt leren, waar je ook bent. Duik in de wereld van vastgoedinvesteringen en ontdek de mogelijkheden die het je kan bieden!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is “Stap voor Stap Leren Beleggen in Vastgoed: De Gids”?

“Stap voor Stap Leren Beleggen in Vastgoed: De Gids” is een beginners gids die kennis deelt over hoe je geld kunt verdienen door te investeren in vastgoed.

2. Wat kan ik leren van deze cursus voor beleggen in vastgoed?

In deze cursus voor beleggen, leer je alles over vastgoedrekenen, grond en gebieden, en hoe je rijk kunt worden met vastgoed.

3. Zijn er boeken over vastgoed die ik kan lezen als een Startersgids?

Ja, er zijn veel boeken over vastgoed die bruikbaar zijn als een startersgids. Ze helpen bij vastgoedontwikkeling en geven gedetailleerd vastgoedadvies.

4. Kan ik training krijgen voor beleggen in vastgoed?

Ja, er zijn veel trainingen beschikbaar voor beleggen in vastgoed. Deze training helpt je bij het vastgoedrekenen en het verhogen van je vastgoedrendement.

5. Kan ik rijk worden door te investeren in vastgoed?

Ja, je kunt rijk worden door te investeren in vastgoed. Het vraagt echter om kennis, slimme investeringen en een beetje geduld.

» Referenties


1. Hudson-Wilson, Susan; Gordon, Jacques N.; Fabozzi, Frank J.; Anson, Mark J. P.; Giliberto, S. Michael. “Why Real Estate?”.
https://www.tias.edu/docs/default-source/Kennisartikelen/why-real-estate.pdf

2. Geltner, David; Ling, David. (2006). Considerations in the Design and Construction of Investment Real Estate Research Indices. Journal of Real Estate Research, 28(4), 411-444.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10835547.2006.12091183

3. Black, Roy; Brown, Gordon; Diaz, Julian; Gibler, Karen; Grissom, Terry. (2003). Behavioral Research in Real Estate: A Search for the Boundaries. Journal of Real Estate Practice and Education, 6(1), 85-112.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10835547.2003.12091589

4. Salzman, Diego; Zwinkels, Remco C.J. (2017). Behavioral Real Estate. Journal of Real Estate Literature, 25(1), 77-106.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10835547.2017.12090455

» Referenties

Conclusie beste vastgoed community cursussen 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Stap voor Stap Leren Beleggen in Vastgoed: De Gids (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips