In dit artikel

De Effecten van Langdurig Gebruik van Magnesium Bisglycinaat

De Effecten van Langdurig Gebruik van Magnesium Bisglycinaat

In dit artikel

Voelt u zich vermoeid, prikkelbaar en worstelt u met slapeloosheid? Mogelijk herkennen we deze symptomen allemaal wel eens, en de kans bestaat dat ze kunnen wijzen op een tekort aan magnesium.

In dit artikel duiken we diep in de wereld van magnesium bisglycinaat, een vorm van magnesium die bijzonder goed wordt opgenomen door het lichaam en die op lange termijn diverse positieve gezondheidseffecten kan hebben.

Laten we beginnen uw welzijn te herstellen!

Key Takeaway

Het beste magnesium bisglycinaat van 2023 is Nutribites Magnesium Bisglycinaat. Dit merk bevat de twee beste vormen van magnesium waardoor spieren en hersenen ondersteund worden. Het is aangevuld met vitamines B6 en D3 voor makkelijke opname.

Samenvatting

 • Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die goed door het lichaam wordt opgenomen en veel positieve gezondheidseffecten kan hebben.
 • De opneembaarheid van magnesium bisglycinaat is hoog vanwege het gebruik van het aminozuur glycine als drager voor het magnesium.
 • Langdurig gebruik van magnesium bisglycinaat kan helpen bij het verminderen van spierkrampen, bevorderen van een gezonde spijsvertering, verbeteren van slaapkwaliteit en verminderen van stress.
 • Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en voorzorgsmaatregelen te nemen om mogelijke bijwerkingen te voorkomen. Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt of vragen hebt over het gebruik van dit supplement.

Wat is Magnesium Bisglycinaat?

Magnesium Bisglycinaat is een vorm van magnesium die goed door het lichaam wordt opgenomen.

Uitleg over Magnesium Bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die zeer goed kan worden opgenomen door het lichaam. Deze specifieke vorm van magnesium, ook wel bekend als ‘chelated’ magnesium, is verbonden met twee moleculen van het aminozuur glycine.

Dit zorgt voor een superieure biologische beschikbaarheid. Dit betekent dat het lichaam gemakkelijker in staat is om alle voordelen van magnesium te benutten, zoals ondersteuning van de ATP-productie, die cruciaal is voor de energievoorziening van het lichaam.

Er zijn veel vormen van magnesiumsupplementen beschikbaar, maar niet allemaal hebben dezelfde mate van effectiviteit. Van de vele soorten magnesium die je kunt vinden, wordt Magnesium Bisglycinaat vaak beschouwd als de beste keuze.

Dit komt omdat het een verbinding is die zowel voordelen biedt van magnesium en glycine – een aminozuur dat bekend staat om zijn kalmerende effecten op het zenuwstelsel.

Opneembaarheid van Magnesium Bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen. Deze opneembaarheid is te danken aan het gebruik van het aminozuur glycine, dat fungeert als een drager voor het magnesium.

Glycine helpt bij het transporteren van magnesium naar de cellen, waar het essentieel is voor verschillende lichaamsfuncties. Studies hebben aangetoond dat magnesium bisglycinaat beter wordt opgenomen dan andere vormen van magnesium, zoals magnesiumoxide.

Dit betekent dat de cellen in ons lichaam meer profiteren van de positieve effecten van magnesium wanneer het in de vorm van bisglycinaat wordt ingenomen.

Een goede opname van magnesium bisglycinaat is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat ons lichaam de juiste hoeveelheid magnesium krijgt om optimaal te functioneren. Magnesium speelt een rol bij talrijke processen in ons lichaam, zoals het reguleren van de bloeddruk, het bevorderen van spierontspanning en het ondersteunen van een gezonde botdichtheid.

De Effecten van Langdurig Gebruik van Magnesium Bisglycinaat

Langdurig gebruik van magnesium bisglycinaat heeft verschillende positieve effecten op de gezondheid, waaronder het verminderen van spierkrampen, het bevorderen van een gezonde spijsvertering en het verminderen van stress.

Voordelen van Magnesium Bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat heeft verschillende voordelen voor de gezondheid.

 1. Het helpt bij het handhaven van een gezonde magnesiumbalans in het lichaam.
 2. Magnesium bisglycinaat kan helpen bij het verminderen van spierkrampen en spierspanning.
 3. Het kan ook helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren en slapeloosheid te verminderen.
 4. Magnesium bisglycinaat kan stress verminderen en het gevoel van ontspanning bevorderen.
 5. Het speelt een rol bij het behoud van sterke botten en ondersteunt de botgezondheid.
 6. Magnesium bisglycinaat kan ook bijdragen aan een gezonde spijsvertering en verlichting bieden bij maag- en darmproblemen.
 7. Het kan gunstig zijn voor mensen met hart – en vaatziekten, omdat magnesium helpt bij het reguleren van de hartslag en de bloeddruk.
 8. Bovendien is magnesium betrokken bij een breed scala aan stofwisselingsprocessen in het lichaam, waaronder energieproductie, eiwitsynthese en DNA-replicatie.

Mogelijke bijwerkingen van te veel Magnesium Bisglycinaat

Als je te veel Magnesium Bisglycinaat inneemt, kunnen er mogelijke bijwerkingen optreden. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen om deze bijwerkingen te voorkomen. Enkele mogelijke bijwerkingen zijn:

 1. Maagklachten: Een overmatige inname van magnesium bisglycinaat kan leiden tot maagklachten, zoals misselijkheid, braken of diarree.
 2. Laxerend effect: Het nemen van magnesiumsupplementen met een hoge dosis kan een laxerend effect hebben en leiden tot frequente ontlasting.
 3. Verstoring van de elektrolytenbalans: Te veel magnesium in het lichaam kan de balans van andere elektrolyten, zoals calcium en kalium, verstoren. Dit kan leiden tot symptomen zoals spierzwakte en hartritmestoornissen.
 4. Allergische reacties: In zeldzame gevallen kunnen mensen allergisch zijn voor magnesium bisglycinaat en allergische reacties ervaren, zoals huiduitslag, jeuk of zwelling.
 5. Interactie met medicijnen: Magnesium bisglycinaat kan interageren met bepaalde medicijnen, zoals antibiotica of bloeddrukverlagende middelen. Dit kan de effectiviteit van deze medicijnen verminderen of ongewenste neveneffecten veroorzaken.

Hoe te veel Magnesium Bisglycinaat te voorkomen

De aanbevolen dosering van Magnesium Bisglycinaat moet worden gevolgd om te voorkomen dat te veel magnesium wordt ingenomen.

Aanbevolen dosering van Magnesium Bisglycinaat

Ik raad aan om dagelijks een dosis van 200-400 mg magnesium bisglycinaat in te nemen als aanvulling op je dieet. Deze aanbevolen dosering kan variëren afhankelijk van individuele behoeften en gezondheidstoestand.

Het is belangrijk om de instructies op het productetiket te volgen en indien nodig advies in te winnen bij een gezondheidsspecialist. Het innemen van te veel magnesium bisglycinaat kan leiden tot milde bijwerkingen zoals diarree, misselijkheid en buikkrampen.

Het is daarom essentieel om binnen de aanbevolen dosis te blijven om mogelijke bijwerkingen te voorkomen. Magnesium bisglycinaat is een voedingssupplement en dient niet ter vervanging van een gezonde voeding en levensstijl.

Veiligheidsmaatregelen bij het gebruik van Magnesium Bisglycinaat

Als het gaat om het gebruik van magnesium bisglycinaat, zijn er enkele belangrijke veiligheidsmaatregelen die je moet volgen om ervoor te zorgen dat je de juiste hoeveelheid magnesium binnenkrijgt zonder bijwerkingen te ervaren. Hier zijn enkele tips om rekening mee te houden:

 1. Raadpleeg altijd een gezondheidsdeskundige voordat je begint met het nemen van magnesium bisglycinaat, vooral als je al andere medicijnen gebruikt of onderliggende medische aandoeningen hebt.
 2. Volg de aanbevolen dosering van het supplement strikt op. Neem nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid in, tenzij geadviseerd door een professional.
 3. Houd rekening met je totale inname van magnesium uit verschillende bronnen (voeding en supplementen). Overschrijd niet de dagelijkse aanbevolen inname van magnesium, omdat dit bijwerkingen kan veroorzaken.
 4. Als je last krijgt van maagklachten of diarree na het innemen van magnesium bisglycinaat, verlaag dan tijdelijk de dosering en raadpleeg een arts als de symptomen aanhouden.
 5. Wees voorzichtig bij het nemen van magnesium bisglycinaat als je lijdt aan nierproblemen of andere aandoeningen die verband houden met het uitscheiden van mineralen via de nieren. Overmatige inname kan schadelijk zijn voor mensen met verminderde nierfunctie.
 6. Bewaar magnesiumsupplementen altijd buiten bereik van kinderen en huisdieren, aangezien een overdosis schadelijk kan zijn.
 7. Zorg ervoor dat je een kwalitatief hoogwaardig magnesium bisglycinaat supplement gebruikt, bij voorkeur van een betrouwbare fabrikant.
 8. Onthoud dat, hoewel magnesium bisglycinaat over het algemeen veilig is voor de meeste mensen, individuele reacties kunnen variëren. Als je bijwerkingen ervaart die niet in de lijst met bijwerkingen staan vermeld, stop dan met het gebruik en raadpleeg een arts.
 9. Blijf goed gehydrateerd terwijl je magnesium bisglycinaat gebruikt, omdat uitdroging bij sommige mensen maagklachten kan verergeren.

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat langdurig gebruik van magnesium bisglycinaat verschillende positieve effecten kan hebben op de gezondheid. Het kan helpen bij het verbeteren van de magnesiumbalans in het lichaam, het verminderen van spierkrampen, het bevorderen van een goede nachtrust en het verminderen van stress.

Het is echter belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en voorzorgsmaatregelen te nemen om mogelijke bijwerkingen te voorkomen. Als u twijfelt of vragen heeft, is het altijd raadzaam om een ​​arts te raadplegen voordat u magnesium bisglycinaat gaat gebruiken.

Meer over magnesium bisglycinaat

We schrijven over het onderwerp ‘Mineralen en spoorelementen‘, specifiek gericht op de vele facetten van Magnesium Bisglycinaat. Het is geen geheim dat dit bijzondere mineraal invloed kan hebben op verschillende aspecten van onze gezondheid. In onze blog ‘Magnesium Bisglycinaat en Gewichtsverlies‘ onderzoeken we de mogelijke voordelen voor degenen die gewicht willen verliezen.

We kijken ook naar de ontstekingsremmende eigenschappen in ‘Magnesium Bisglycinaat en Ontstekingsremming‘ en de mogelijke voordelen voor de ooggezondheid in ‘Magnesium Bisglycinaat en Ooggezondheid‘. Het gebruik van dit supplement kan langdurig zijn, daarom behandelen we ‘Langdurig Gebruik van Magnesium Bisglycinaat’. Ook is het belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele interacties met andere medicijnen, dus vergeet niet ons artikel ‘Magnesium Bisglycinaat en Medicijninteracties‘ te lezen. Je vraagt je misschien af wat de juiste ‘Dosering van Magnesium Bisglycinaat‘ is, hoe je het moet bewaren in ‘Bewaren van Magnesium Bisglycinaat‘, of wat de relatie is tussen ‘Magnesium Bisglycinaat en Restless Legs Syndrome‘.

We gaan zelfs in op de ‘Milieu-Impact van Magnesium Bisglycinaat Productie‘. Als je er klaar voor bent om het supplement te kopen, bezoek dan onze gids over ‘Magnesium Bisglycinaat kopen‘. Voor tips over het juiste tijdstip van inname, lees ons artikel over ‘magnesium bisglycinaat wanneer innemen‘. We bieden ook informatie over specifieke soorten van het supplement zoals ‘magnesium bisglycinaat met taurine‘, ‘magnesiumglycerofosfaat of magnesium bisglycinaat‘, en de dagelijkse dosering in ‘hoeveel magnesium bisglycinaat per dag‘.

We behandelen ook de opname van het supplement in ‘magnesiumbisglycinaat opname‘, en het verschil tussen ‘magnesium tauraat of bisglycinaat‘ en ‘magnesium bisglycinaat tauraat‘. En als je nog nieuw bent in deze wereld, hebben we basiskennisartikelen zoals ‘wat is Magnesium Bisglycinaat‘, de ‘Rol van Magnesium Bisglycinaat‘, ‘Werking van Magnesium Bisglycinaat‘, en ‘Magnesium Bisglycinaat versus Magnesium Citraat‘. We kijken ook naar de vele ‘Voordelen van Magnesium Bisglycinaat‘. Maar ook naar ‘magnesium bisglycinaat kauwtabletten‘.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de effecten van langdurig gebruik van magnesium bisglycinaat?

Langdurig gebruik van magnesium bisglycinaat kan verschillende positieve effecten hebben op het lichaam, zoals het verbeteren van de slaapkwaliteit, het verminderen van spierkrampen en het ondersteunen van een gezonde hersenfunctie.

2. Is magnesium bisglycinaat veilig om langdurig te gebruiken?

Ja, magnesium bisglycinaat is over het algemeen veilig om langdurig te gebruiken. Het wordt goed verdragen door de meeste mensen en heeft weinig bijwerkingen. Het is echter altijd verstandig om voor gebruik advies in te winnen bij een arts of andere professionele zorgverlener.

3. Hoe lang duurt het voordat je resultaten ziet bij langdurig gebruik van magnesium bisglycinaat?

De tijd die nodig is voordat je resultaten ziet bij langdurig gebruik van magnesium bisglycinaat kan variëren. Sommige mensen merken al snel verbetering, terwijl het voor anderen langer kan duren. Het is belangrijk om geduldig te zijn en consistent te blijven met het innemen van de supplementen om de beste resultaten te behalen.

4. Zijn er specifieke richtlijnen voor het langdurig gebruik van magnesium bisglycinaat?

Hoewel er geen strikte richtlijnen zijn voor het langdurig gebruik van magnesium bisglycinaat, wordt over het algemeen aanbevolen om de aanbevolen dosering te volgen zoals vermeld op het productetiket of zoals voorgeschreven door een arts. Het is ook belangrijk om rekening te houden met andere voedingssupplementen of medicijnen die je gebruikt, aangezien deze mogelijk kunnen interageren met magnesium bisglycinaat. Raadpleeg altijd een professional in de gezondheidszorg als je vragen of zorgen hebt.

» Referenties

‘Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition’ – Stefan Siebrecht. Published 2013.
https://www.semanticscholar.org/paper/Magnesium-Bisglycinate-as-safe-form-for-mineral-in-Siebrecht/df3ec33570bc26330097284c53a4a5c3815be905

‘The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare’ – Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis. Published online 2017 Sep 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/

‘Study of Magnesium Formulations on Intestinal Cells to Influence Myometrium Cell Relaxation’ – Francesca Uberti, Vera Morsanuto, Sara Ruga, Rebecca Galla, Mahitab Farghali, Felice Notte, Chiarella Bozzo, Corrado Magnani, Antonio Nardone, Claudio Molinari. 2020 Feb 22.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32098378/

» Referenties

Conclusie beste Magnesium Bisglycinaat 2023

 • Beste magnesium bisglycinaat – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat poeder – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesiumbisglycinaat prijs/kwaliteit – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat softgel – Now 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesium bisglycinaat capsule – Goldea Health 10% korting met kortingscode ‘GROEI
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De Effecten van Langdurig Gebruik van Magnesium Bisglycinaat

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips