In dit artikel

De Impact van L-Lysine op het Hart en Bloedvaten (2023)

In dit artikel

Heb je ooit gehoord over de effecten van L-Lysine op het hart en bloedvaten? Ik stond in jouw schoenen, nieuwsgierig en zoekend naar antwoorden. Na grondig onderzoek ontdekte ik dat L-Lysine, een essentieel aminozuur, kan helpen bij de ondersteuning van een gezond hart en vaatstelsel.

In dit artikel onthul ik de wonderbaarlijke werking van L-Lysine en zullen we samen ontdekken hoe dit bescheiden aminozuur ons hart kan beschermen. Lees verder, er wacht een wereld van hartgezonde kennis op je!

Key Takeaway

De beste L-lysine van 2023 is Vitals L-Lysine 500mg. Dit merk heeft een veganistisch supplement ontwikkeld en bevat de juiste aanbevolen dagelijkse dosering van 500mg per capsule.

Samenvatting

 • L – Lysine, een essentieel aminozuur, kan helpen bij het ondersteunen van een gezond hart en vaatstelsel door het verminderen van calcium in de bloedvaten.
 • Het gebruik van L – Lysine kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk en het verbeteren van de bloedstroom, waardoor het hart beter kan functioneren.
 • Het aanvullen van L – Lysine kan voordelig zijn voor vegetariërs, aangezien dit aminozuur vaak ontbreekt in plantaardige diëten.

Werking van L-Lysine op het Hart en Bloedvaten

L-Lysine doet veel goed voor het hart en de bloedvaten. Het kan helpen bij het verminderen van calcium in de bloedvaten. Dit is belangrijk omdat te veel calcium kan zorgen voor ziektes van het hart.

L-Lysine is ook sterk in het houden van ons immuunsysteem. Dit helpt ons lichaam om gezond te blijven.

Ook is L-Lysine goed voor het verlagen van de bloeddruk. Het werkt samen met een ander aminozuur, L-Arginine. Beide aminozuren maken de bloedvaten los en zorgen voor een betere bloedstroom.

Dit helpt ons hart om beter te werken. Vegetariërs moeten wel goed letten op hoeveel L-Lysine ze binnenkrijgen. Een tekort kan namelijk zorgen voor problemen met het hart en de bloedvaten.

Voordelen en toepassingen van L-Lysine voor Hart en Bloedvaten

L-Lysine heeft veel voordelen voor het hart en de bloedvaten, zoals:

 • Het kan helpen bij het voorkomen van hartziekten door de opbouw van calcium in de bloedvaten te verminderen.
 • L – Lysine kan vrije radicalen onschadelijk maken en zo de nadelige effecten op de bloedvaten verminderen.
 • Suppletie met L – Lysine kan het immuunsysteem ondersteunen en zo bijdragen aan een goede hartgezondheid.
 • Voor vegetariërs is het belangrijk om voldoende L – Lysine binnen te krijgen, omdat dit aminozuur vaak ontbreekt in plantaardige diëten.
 • L – Arginine kan helpen de bloedvaten te ontspannen, wat kan leiden tot een verlaging van de bloeddruk en verbeterde bloedstroom.
 • Acetyl-L-carnitine kan de vitaliteit van het hart en de bloedvaten bevorderen.
 • Tot slot kan L – Lysine ook nuttig zijn bij het voorkomen en behandelen van gordelroos.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de impact van L-Lysine op het hart en de bloedvaten?

L-Lysine heeft een impact op het hart en de bloedvaten. Het helpt bij het herstel na een hartinfarct, regelt de bloeddruk en houdt het cholesterolgehalte laag.

2. Hoe helpt L-Lysine bij hart- en vaatziekten?

L-Lysine helpt bij hart- en vaatziekten door het verbeteren van de bloedcirculatie, het verlagen van het cholesterolgehalte en het ondersteunen van de hartfunctie.

3. Kan L-Lysine helpen bij het herstel na een hartaanval?

Ja, L-Lysine kan helpen bij het herstel na een hartaanval. Het ondersteunt de gezondheid van het hart en de bloedcirculatie.

4. Is L-Lysine goed voor vegetariërs en veganisten?

Ja, vegetariërs en veganisten kunnen profiteren van L-Lysine. Het ondersteunt niet alleen hun hart en vaat gezondheid, maar ook hun natuurlijk afweersysteem en zenuwstelsel.

5. Wat zijn de andere voordelen van L-Lysine?

Naast zijn rol in cardiologie, helpt L-Lysine ook om spierweefsel te bouwen, ondersteunt het hormonaal systeem en verbetert het de gezondheid van longen.

» Referenties


1. Venthan J. Mailoo, BSc(Hons), MBBS & Sanketh Rampes. (2017). Lysine for Herpes Simplex Prophylaxis: A Review of the Evidence. Integr Med (Encinitas), 16(3), 42–46.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6419779/

2. Kohsuke Hayamizu, Ikuyo Oshima, & Makoto Nakano. (2020). Comprehensive Safety Assessment of l-Lysine Supplementation from Clinical Studies: A Systematic Review. J Nutr, 150(Suppl 1), 2561S-2569S.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33000161/

3. Kohsuke Hayamizu, Ikuyo Oshima, Zesoku Fukuda, Yui Kuramochi, Yuki Nagai, Nobuo Izumo, & Makoto Nakano. (2019). Safety assessment of L-lysine oral intake: a systematic review. Amino Acids, 51(4), 647-659.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30661148/

4. Civitelli R, Villareal DT, Agnusdei D, Nardi P, Avioli LV, & Gennari C. (1992). Dietary L-lysine and calcium metabolism in humans. Nutrition (Burbank, Los Angeles County, Calif.), 8(6), 400-405.
https://europepmc.org/article/med/1486246

» Referenties

Conclusie beste L-lysine 2023 

 • Beste L Lysine – Vitals 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste L Lysine Pillen – Biotics
 • Beste Lysine supplement – Vitals 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste L Lysine tabletten – Bonusan
 • Beste L Lysine capsules – Vitals 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste  L Lysine koortslip – Vitals 20% korting met code ‘GROEI
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De Impact van L-Lysine op het Hart en Bloedvaten (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips