In dit artikel

Zijslapers Opgelet: Het Ideale Kussen Tegen Nekklachten (2023)

In dit artikel

Lig je regelmatig wakker met nekpijn? omdat je een zijslaper bent? Geloof me, ik heb in jouw schoenen gestaan. Uit onderzoek blijkt dat de keuze van een kussen enorm helpt bij het verlichten van deze klachten.

Dit artikel gidst je naar het ideale kussen dat nekklachten voorgoed kan verbannen. Blijf lezen, jouw slaapcomfort staat op het punt om een niveau hoger te gaan!

Key Takeaway

Het beste kussen nekklachten van 2023 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Samenvatting

 • Een goed kussen kan zijslapers met nekklachten helpen om pijn te verminderen en een goede nachtrust te bevorderen.
 • Enkele ideale kussens voor zijslapers met nekklachten zijn het Driekamer eendendons kussen Premium, het Dons & natuurlatex kussen Prestige medium, het Eendenveren boxkussen extra stevig, het Ducky Dons driekamer boxkussen en het Duvet Doré Platinum Box 60% ganzendons.
 • Bij het kiezen van een kussen als zijslaper is het belangrijk om rekening te houden met je postuur, matras type en stevigheid van het kussen voor extra nekondersteuning.
 • Zijslapen heeft zowel voordelen als nadelen voor je slaaphouding en gezondheid. Het juiste kussen kan echter bijdragen aan het verminderen van nekpijn en een betere nachtrust.

De beste kussens voor zijslapers met nekklachten in 2023

– Het Driekamer eendendons kussen Premium.

– Het Dons & natuurlatex kussen Prestige medium.

– Het Eendenveren boxkussen extra stevig.

– Het Ducky Dons driekamer boxkussen.

– Het Duvet Doré Platinum Box 60% ganzendons.

Driekamer eendendons kussen Premium

Het Driekamer eendendons kussen Premium is geweldig voor zijslapers. Het heeft een hoge kant die het hoofd en de nek steunt. Het helpt ook om nekpijn te voorkomen. Het is gevuld met eendendons.

Dit maakt het zacht en comfortabel. Het past zich aan je slaaphouding aan. Dit is goed voor mensen die op hun zij slapen. Het is ook stevig genoeg om je nek in een gezonde hoek te houden.

Je kunt het beste slapen met dit kussen!

Dons & natuurlatex kussen Prestige medium

Het Dons & Natuurlatex kussen Prestige medium is een uitstekende keuze voor zijslapers met nekklachten. Dit kussen combineert de zachtheid van dons met de ondersteuning van natuurlatex.

Het medium stevige ontwerp zorgt voor een gezonde hoek van de nek tijdens het slapen. Het kussen past zich aan de contouren van het hoofd en de nek aan, waardoor het optimale ondersteuning biedt.

Dit helpt om nekklachten te verminderen en zorgt voor een comfortabele slaap. Het kussen is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een duurzame constructie. Met het Dons & Natuurlatex kussen Prestige medium kunnen zijslapers genieten van een goede nachtrust zonder nekklachten.

Eendenveren boxkussen extra stevig

Het eendenveren boxkussen extra stevig is een uitstekende keuze voor zijslapers met nekklachten. Dit kussen is gemaakt van stevige eendenveren die zorgen voor een goede ondersteuning van de nek.

Het extra stevige design helpt om de nek in een gezonde hoek te houden tijdens het slapen, waardoor nekklachten worden verminderd. Dit kussen biedt niet alleen comfort, maar ook de juiste ondersteuning voor een goede nachtrust.

Ducky Dons driekamer boxkussen

Het Ducky Dons driekamer boxkussen is een uitstekende keuze voor zijslapers met nekklachten. Dit kussen heeft een speciale constructie met drie kamers, waardoor het de perfecte balans biedt tussen ondersteuning en comfort.

De buitenste kamers zijn gevuld met zachte eendendons, terwijl de binnenste kamer is gevuld met veerkrachtige eendenveren. Hierdoor krijg je de juiste ondersteuning voor je nek en hoofd, terwijl het kussen toch zacht aanvoelt.

Het Ducky Dons driekamer boxkussen is ook goed ventilerend, waardoor je niet snel last krijgt van warmte-ophoping. Dit maakt het kussen ideaal voor een goede nachtrust zonder nekklachten.

Duvet Doré Platinum Box 60% ganzendons

Het Duvet Doré Platinum Box 60% ganzendons kussen is een uitstekende keuze voor zijslapers met nekklachten. Dit kussen is gevuld met 60% ganzendons, wat zorgt voor een zacht en comfortabel gevoel.

De boxconstructie van het kussen zorgt voor extra ondersteuning en maakt het kussen veerkrachtig. Hierdoor blijft je nek in een gezonde hoek liggen tijdens het slapen. Het kussen is geschikt voor mensen die van een steviger kussen houden.

Met het Duvet Doré Platinum Box 60% ganzendons kussen kun je genieten van een goede nachtrust zonder nekklachten.

Hoe kies je het ideale kussen als zijslaper?

Kies een kussen dat past bij je postuur, matras en stevigheid voor extra nekondersteuning.

Postuur, matras en stevigheid

Als je een zijslaper bent, is het belangrijk om rekening te houden met je postuur, het type matras dat je hebt en de stevigheid van het kussen bij het kiezen van het ideale kussen.

Als je een groter postuur hebt, kan een steviger kussen meer ondersteuning bieden. Hetzelfde geldt als je op een harder matras slaapt. Aan de andere kant, als je een kleiner postuur hebt of op een zachter matras slaapt, kan een iets zachter kussen meer comfort bieden.

Het gaat erom dat het kussen je nek en rug op een natuurlijke manier ondersteunt, zodat je nekklachten kunt voorkomen.

Extra nekondersteuning

Een belangrijk aspect bij het kiezen van het ideale kussen als zijslaper is extra nekondersteuning. Dit is vooral essentieel omdat de zijligging zorgt voor een grotere druk op de nek.

Om nekklachten te voorkomen of te verminderen, is het belangrijk dat het kussen voldoende ondersteuning biedt aan de nek en de natuurlijke kromming van de ruggengraat behoudt. Een stevig kussen kan helpen om de nek in een gezonde hoek te houden en zo nekpijn te voorkomen.

Het Calmzy verstelbare hoofdkussen is een goede optie, omdat het zich aanpast aan jouw slaaphouding en extra steun biedt waar nodig. Memory Foam en dons zijn ook goede keuzes, omdat ze zich aanpassen aan de contouren van je lichaam en zo optimale ondersteuning bieden.

Type vulling

Er zijn verschillende soorten vullingen die geschikt zijn voor kussens voor zijslapers met nekklachten. Eén optie is traagschuim, ook wel bekend als memory foam. Dit materiaal vormt zich naar de contouren van je hoofd en nek, waardoor het optimale ondersteuning biedt.

Een andere goede optie is dons, omdat het zacht is en zich ook aanpast aan de vorm van je hoofd en nek. Zowel traagschuim als dons kunnen helpen om drukpunten te verminderen en nekklachten te voorkomen.

Het is belangrijk om te kiezen voor een kussen met een vulling die bij jouw persoonlijke voorkeur en behoeften past, zodat je de beste nekondersteuning krijgt tijdens het slapen.

Voor- en nadelen van zijslapen

Zijslapen heeft zowel voordelen als nadelen voor je slaaphouding en gezondheid.

Voordelen

Als zijslaper met nekklachten zijn er verschillende voordelen aan het vinden van het ideale kussen:

 1. Een goed kussen biedt de juiste ondersteuning aan de nek en rug, waardoor nekpijn kan verminderen of zelfs voorkomen kan worden.
 2. Zijslapen is een ergonomische slaaphouding die helpt om de luchtwegen vrij te houden en snurken te verminderen.
 3. Het juiste kussen kan ook helpen om hoofdpijn te verminderen, omdat het de nek op een natuurlijke manier ondersteunt en spanning in de spieren vermindert.
 4. Een comfortabel kussen zorgt ervoor dat je beter kunt slapen en uitgerust wakker wordt, wat weer bijdraagt aan een betere algehele gezondheid.
 5. Door te slapen op een goed kussen kun je ook rugklachten verminderen, aangezien het kussen zorgt voor een goede houding van de wervelkolom tijdens het slapen.

Nadelen

Hier zijn enkele nadelen van zijliggen:

 1. Het kan druk uitoefenen op de schouders en heupen, waardoor pijn en ongemak ontstaan.
 2. Zijliggen kan leiden tot rimpels en fijne lijntjes in het gezicht, omdat het gewicht op één kant van het gezicht drukt.
 3. Het kan de bloedcirculatie belemmeren, wat kan leiden tot tintelingen of gevoelloosheid in de armen en handen.
 4. Sommige mensen kunnen moeite hebben om een comfortabele houding te vinden tijdens het slapen aan hun zijde, wat resulteert in rusteloze nachten.
 5. Zijliggen kan ook snurken veroorzaken, omdat de luchtwegen worden geblokkeerd door de positie van het hoofd en de nek.

Conclusie

Kies voor een kussen dat speciaal is ontworpen voor zijslapers met nekklachten. Zorg ervoor dat het kussen voldoende ondersteuning biedt voor je nek en hoofd. Probeer verschillende kussens uit om te vinden welke het beste bij jou past.

Geef jezelf de beste kans op een goede nachtrust zonder nekklachten!

Meer over ‘kussen voor nekklachten’

Het kiezen van het juiste kussen kan een wereld van verschil maken voor mensen die last hebben van nekklachten. Als je bijvoorbeeld een nekhernia hebt, is een specifiek nekhernia kussen een uitstekende optie om over na te denken. Ook werken veel mensen samen met hun fysiotherapeut om een geschikt kussen voor nekklachten bij de fysio te vinden.

Voor de zijslapers onder ons is een kussen voor zijslapers met nekklachten vaak de beste oplossing. Maar zelfs winkels als IKEA bieden opties, zoals het speciale nekpijn kussen van IKEA. Als je een voorkeur hebt voor luxe, kun je zelfs overwegen om een Tempur kussen voor nekklachten aan te schaffen.

Er zijn ook veel innovatieve materialen op de markt, zoals bamboe kussens voor nekklachten of traagschuim kussens voor nekklachten. Sommigen hebben zelfs voorkeur voor speciale kussens voor nekklachten om de juiste ondersteuning te krijgen. Merken als Silvana en Emma bieden ook een assortiment speciaal ontworpen voor dit doel.

Hoewel de meerderheid van de mensen kiest voor een traditioneel nekkussen voor het bed, hebben sommigen liever een kussen dat zowel nek- als schouderklachten aanpakt. Je kunt zelfs een hoofdkussen vinden bij Jysk dat specifiek is ontworpen voor mensen met nekklachten; de hoofdkussen voor nekklachten van Jysk.

Het kan echter ook gebeuren dat je nekpijn krijgt door een verkeerd kussen. In sommige gevallen vinden mensen het zelfs comfortabeler om zonder kussen te slapen als ze last hebben van nekpijn.

De keuze is enorm, maar het belangrijkste is dat je een kussen vindt dat je de juiste ondersteuning biedt. Neem de tijd om de opties te verkennen en wellicht verander je je slaapervaring voor altijd.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is “Zijslapers Opgelet: Het Ideale Kussen Tegen Nekklachten”?

“Zijslapers Opgelet: Het Ideale Kussen Tegen Nekklachten” is een soort nekkussen dat helpt bij nekproblemen zoals hoofdpijn, gewrichtspijn en slapeloosheid.

2. Hoe werkt een nekondersteunend kussen?

Een nekondersteunend kussen, of orthopedisch kussen, helpt bij het geven van neksteun tijdens het slapen. Dit kan helpen bij nekpijn en andere slaapproblemen.

3. Wat maakt een traagschuim kussen goed voor zijslapers?

Een traagschuim kussen past zich aan de vorm van het hoofd en de nek aan. Het biedt zo veel comfort voor zijslapers en kan helpen bij het verminderen van nekklachten.

4. Is een hoofdkussen voor zijslapers goed voor mensen met nekpijn?

Ja, een hoofdkussen voor zijslapers kan helpen bij het verlichten van nekpijn. Het biedt de juiste mate van steun om de spanning op de nek te verlagen.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste kussen nekklachten 2023

 • Beste kussen nekklachten – Guna
 • Beste hoofdkussen nekpijn – Perfect Pillow
 • Beste nekklachten kussen – Guna
 • Beste kussen voor nekklachten zijslaper – Arteni
 • Beste nekkussen – Guna 
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Zijslapers Opgelet: Het Ideale Kussen Tegen Nekklachten (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips