In dit artikel

Het Beste Kussen voor Een Versleten Nek (2023)

In dit artikel

Heb je last van een versleten nek en wordt je slaap beïnvloed door de voortdurende pijn? Ik begrijp precies hoe je je voelt, omdat ik er zelf ook last van heb gehad – en zoals onderzoek aantoont, komt dit vaker voor dan we denken.

Deze blog staat vol met nuttige informatie en adviezen over het beste kussen dat je nekklachten kan verlichten en je een goede nachtrust kan bezorgen. Laten we samen deze slaapverstorende nachtmerrie aanpakken!

Key Takeaway

Het beste kussen nekklachten van 2023 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Samenvatting

 • Een goed hoofdkussen voor mensen met nekklachten moet de juiste hoogte en hardheid hebben om de nek te ondersteunen.
 • Het is belangrijk om een kussen te kiezen dat past bij jouw lichaamsbouw, slaaphouding en behoeften.
 • Een versleten kussen kan problemen veroorzaken en moet worden vervangen door een nieuw kussen dat stevig genoeg is voor goede nekondersteuning.
 • De beste hoofdkussens voor nekklachten zijn onder andere het Plumka hoofdkussen, het Quiesco hoofdkussen en het Butterfly hoofdkussen.
 • Bij het kiezen van een hoofdkussen is het belangrijk om te letten op de ondersteuning van de nek en wervelkolom, verstelbaarheid en ademend materiaal.
 • Tips voor het kiezen van een goed hoofdkussen zijn het testen van de positie van je wervelkolom, luisteren naar klantverhalen, zoeken naar aanbevelingen van experts en overwegen van verschillende materialen.
 • Het is belangrijk om te experimenteren en naar je eigen lichaam te luisteren bij het kiezen van het beste hoofdkussen voor jouw nekklachten.

Effecten van een slecht hoofdkussen op nekklachten

Een slecht hoofdkussen kan verschillende effecten hebben op nekklachten, zoals de hoogte en hardheid van het kussen die niet optimaal zijn voor de nek, een kussen dat niet past bij de lichaamsbouw en een versleten kussen dat geen goede ondersteuning meer biedt.

Hoogte en hardheid van het kussen

Een goed kussen is hoog genoeg. Het houdt het hoofd in een goede stand. Te hoog is niet goed. Het maakt de nek stijf en doet pijn. Te laag is ook niet goed. Het zorgt voor druk op de nek.

Een hard kussen is niet fijn. Het maakt de nek stijf en doet pijn. Maar een te zacht kussen geeft niet genoeg steun aan de nek. Zoek een kussen dat precies goed is. Dan ligt het hoofd goed.

En de nek krijgt de juiste steun.

Kussen dat niet past bij lichaamsbouw

Soms kan een kussen dat niet bij je lichaamsbouw past, nekklachten veroorzaken. Ieder lichaam is anders, en daarom is het belangrijk om een kussen te kiezen dat geschikt is voor jouw specifieke behoeften.

Als het kussen te hoog of te laag is, kan het je nekwervels niet goed ondersteunen. Dit kan leiden tot pijn en stijfheid in de nek. Daarom is het belangrijk om een kussen te vinden dat past bij jouw lichaamsbouw en slaaphouding.

Versleten kussen

Een versleten kussen kan veel problemen veroorzaken voor mensen met nekklachten. Als het kussen versleten is, verliest het zijn oorspronkelijke vorm en stevigheid. Dit betekent dat het je nek niet goed kan ondersteunen tijdens het slapen.

In plaats daarvan kan het kussen je nek in een onnatuurlijke hoek drukken, wat spanning en pijn kan veroorzaken. Om nekklachten te verminderen, is het belangrijk om een nieuw kussen te vinden dat stevig genoeg is en je nek de juiste ondersteuning biedt.

Zorg ervoor dat je kiest voor een kussen dat bij jouw slaaphouding en behoeften past, zodat je kunt genieten van een goede nachtrust zonder nekpijn.

Eigenschappen van een goed hoofdkussen voor nekklachten

– Een goed hoofdkussen voor nekklachten biedt ondersteuning aan de nek en wervelkolom, waardoor de druk op deze gebieden wordt verminderd.

– Het kussen moet verstelbaar zijn, zodat het naar wens kan worden aangepast voor de beste slaaphouding.

– Daarnaast is het belangrijk dat het hoofdkussen gemaakt is van ademend materiaal, zodat het niet te warm wordt tijdens het slapen.

Ondersteuning van de nek en wervelkolom

Als je last hebt van nekklachten, is het belangrijk om een hoofdkussen te kiezen dat de nek en wervelkolom goed ondersteunt. Een goed kussen zorgt ervoor dat je hoofd in een gezonde hoek blijft en de nek- en rugwervels op een natuurlijke manier worden ondersteund.

Hierdoor kan spanning en pijn in de nek worden verminderd. Let bij het kiezen van een kussen op de stevigheid en de vorm, zodat het perfect aansluit bij jouw slaaphouding en gewoontes.

Verstelbaarheid

Een belangrijke eigenschap van een goed hoofdkussen voor nekklachten is verstelbaarheid. Dit betekent dat je het kussen kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Met een verstelbaar kussen kun je de hoogte en hardheid aanpassen, zodat het perfect past bij jouw lichaamsbouw en slaaphouding. Dit zorgt voor optimale ondersteuning van de nek en wervelkolom tijdens het slapen.

Verstelbaarheid is vooral handig als je last hebt van een versleten nek, omdat je het kussen kunt aanpassen aan de mate van stevigheid die jij nodig hebt voor comfort en pijnverlichting.

Ademend materiaal

Mijn kussen moet ademend materiaal hebben. Dit helpt om mijn nek koel en comfortabel te houden tijdens het slapen. Een ademend kussen voorkomt ook dat vocht en warmte vastgehouden worden, wat kan leiden tot zweten en ongemak.

Door te kiezen voor een kussen met ademend materiaal, zorg ik ervoor dat mijn nek de juiste ondersteuning krijgt zonder dat ik het te warm krijg.

Beste hoofdkussens voor nekklachten

Hier zijn enkele van de beste hoofdkussens voor nekklachten die je kunt overwegen. Ontdek welk kussen het beste bij jou past en geniet van een goede nachtrust zonder nekpijn. Klik hier om verder te lezen!

Plumka hoofdkussen

Het Plumka hoofdkussen is een uitstekende keuze voor mensen met nekklachten. Het biedt optimale ondersteuning voor de nek en wervelkolom, waardoor de spanning in de nekspieren wordt verminderd.

Dit kussen is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een verstelbaar design, zodat je het kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur. Bovendien is het kussen gemaakt van ademend materiaal, wat zorgt voor een comfortabele en verkoelende slaapervaring.

Met het Plumka hoofdkussen kun je genieten van een goede nachtrust zonder nekpijn.

Quiesco hoofdkussen

Het Quiesco hoofdkussen is een uitstekende keuze voor mensen met nekklachten. Dit kussen biedt optimale ondersteuning voor de nek en wervelkolom, waardoor spanning en pijn in de nek worden verminderd.

Het Quiesco hoofdkussen is verstelbaar, zodat je het kunt aanpassen aan jouw slaaphouding en persoonlijke voorkeur. Bovendien is het kussen gemaakt van ademend materiaal, wat zorgt voor een comfortabele en koele nachtrust.

Als je op zoek bent naar een kussen dat helpt bij het verminderen van nekklachten, is het Quiesco hoofdkussen zeker het overwegen waard.

Butterfly hoofdkussen

Het Butterfly hoofdkussen is een geweldige optie voor mensen met nekklachten. Dit kussen heeft een unieke vorm, zoals de vleugels van een vlinder, die de nek perfect ondersteunt. Het zorgt voor een goede uitlijning van de wervelkolom en vermindert de druk op de nekspieren.

Het Butterfly hoofdkussen is verstelbaar, waardoor je de hoogte kunt aanpassen aan je eigen behoeften. Het kussen is gemaakt van ademend materiaal dat zorgt voor een comfortabele nachtrust.

Het biedt ook een brede nekrol die extra ondersteuning biedt. Met het Butterfly hoofdkussen kun je genieten van een goede nachtrust en je nekklachten verminderen.

Tips en advies voor het kiezen van een goed hoofdkussen

– Test de positie van je wervelkolom bij het kiezen van een hoofdkussen.

– Luister naar klantenverhalen en ervaringen, zoals de Bezemsteeltest.

– Zoek naar specifieke aanbevelingen van experts, bijvoorbeeld van de Consumentenbond.

– Overweeg verschillende materialen, zoals traagschuim, om nekklachten te verminderen.

– Probeer extra tips en oefeningen om nekklachten tijdens het slapen te verminderen.

Testen van wervelkolompositie

Om de positie van je wervelkolom te testen tijdens het slapen, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Ga op je rug liggen en zorg ervoor dat je matras stevig genoeg is om ondersteuning te bieden aan je hele lichaam.
 2. Plaats een dun kussen onder je nek, zodat er een natuurlijke holte ontstaat tussen je nek en het matras.
 3. Controleer of je wervelkolom in een rechte lijn ligt vanaf je hoofd tot aan je onderrug.
 4. Kijk ook of er geen spanning voelbaar is in je nek – en schouderspieren.
 5. Probeer vervolgens op je zij te liggen met een kussen tussen je benen om de druk op je heupen en ruggengraat te verminderen.
 6. Zorg ervoor dat bij het zijliggen de wervelkolom nog steeds recht ligt zonder kromming.

Klantenverhalen gebaseerd op de Bezemsteeltest

Als fysiotherapeut heb ik veel klanten geholpen met nekklachten en ik kan je vertellen dat een goed hoofdkussen een wereld van verschil kan maken. Een van de tests die ik gebruik is de Bezemsteeltest, waarbij je een bezemsteel tegen je rug plaatst terwijl je rechtop staat.

Als de bezemsteel goed aansluit bij de natuurlijke kromming van je nek, dan heb je waarschijnlijk een goed hoofdkussen nodig. Veel van mijn klanten hebben succes gehad met het vinden van het juiste kussen door naar klantenverhalen te kijken en te luisteren naar ervaringen van anderen.

Het is belangrijk om te onthouden dat wat voor de een werkt, niet per se voor iedereen werkt, maar het kan een handige leidraad zijn bij het maken van je keuze.

Waar te zoeken naar een goed hoofdkussen bij nekklachten?

Ik wil je graag vertellen waar je moet zoeken naar een goed hoofdkussen als je last hebt van nekklachten. Een goede plek om te beginnen is de consumentenbond, zij hebben vaak informatie en aanbevelingen voor kussens die geschikt zijn voor mensen met nekklachten.

Je kunt ook online zoeken naar speciaalzaken die gespecialiseerd zijn in slaapproducten en orthopedische kussens. Daarnaast zijn er verschillende fysiotherapeuten en chiropractors die advies kunnen geven over het juiste hoofdkussen voor jouw nekklachten.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet elk kussen hetzelfde is en dat het kiezen van het juiste kussen een persoonlijke keuze is. Probeer verschillende opties uit en luister naar je eigen lichaam om het beste kussen voor jou te vinden.

De 7 beste hoofdkussens tegen nekklachten

Hier zijn 7 hoofdkussens die ik aanbeveel voor mensen met nekklachten:

 1. Plumka hoofdkussen: Dit kussen heeft een speciale vorm die de nek goed ondersteunt. Het is ook verstelbaar, zodat je het kunt aanpassen aan jouw persoonlijke behoeften.
 2. Quiesco hoofdkussen: Dit kussen is gemaakt van traagschuim en past zich aan de vorm van je hoofd en nek aan. Het biedt goede ondersteuning en verlicht druk op de nekwervels.
 3. Butterfly hoofdkussen: Dit kussen heeft een uniek vlindervormig ontwerp dat zorgt voor optimale ondersteuning van de nek. Het is ook verstelbaar, zodat je het kunt aanpassen aan jouw slaaphouding.
 4. Tempur Original Queen hoofdkussen: Dit kussen is gemaakt van traagschuim en biedt uitstekende ondersteuning voor de nek en wervelkolom. Het past zich aan jouw lichaamsvorm aan voor maximaal comfort.
 5. Silvana Support Cristal kussen: Dit kussen heeft een stevige vulling die goede ondersteuning biedt voor de nek en schouders. Het is ook ademend, waardoor je minder snel warm wordt tijdens het slapen.
 6. Cinderella Classic Support Innergetic Latex hoofdkussen: Dit kussen is gemaakt van natuurlijk latex en biedt optimale ondersteuning voor de nek en wervelkolom. Het heeft een blijvend veerkrachtige vulling die lang meegaat.
 7. M Line Wave Pillow: Dit kussen heeft een ergonomische golfvorm die zorgt voor optimale ondersteuning van de nek. Het is gemaakt van traagschuim en past zich aan jouw lichaamsvorm aan voor maximaal comfort.

Extra tips om nekklachten te verminderen tijdens het slapen

Om nekklachten tijdens het slapen te verminderen, zijn er een aantal extra tips die kunnen helpen. Ten eerste is het belangrijk om op je zij te slapen met een ondersteunend kussen dat de nek en wervelkolom in een rechte lijn houdt.

Vermijd slapen op je buik, omdat dit de nek kan draaien en spanning kan veroorzaken. Zorg er ook voor dat je matras niet te zacht of doorgezakt is, omdat dit de nek kan belasten. Probeer ook te ontspannen voordat je naar bed gaat met behulp van ontspanningstechnieken zoals ademhalingsoefeningen of een warm bad.

Het is ook nuttig om een goede slaaphouding aan te nemen en je nek en rug te ondersteunen met extra kussens indien nodig. Houd ten slotte een consistent slaapschema aan en slaap op een comfortabele temperatuur in een rustige en donkere omgeving om een goede nachtrust te bevorderen.

Meer over ‘kussen voor nekklachten’

Als je ‘s ochtends wakker wordt met een stijve, pijnlijke nek, ben je zeker niet de enige. Velen hebben te maken met nekklachten en zoeken naar oplossingen. Het kiezen van het juiste kussen kan daarbij het verschil maken. Of je nu lijdt aan nek artrose of je hebt simpelweg een pijnlijke nek, het goede nieuws is dat er specifieke kussens zijn die verlichting kunnen bieden.

Het kan een uitdaging zijn om een geschikt kussen te kopen voor nekklachten, vooral als je geen idee hebt waar je op moet letten. Voor degenen die te maken hebben met een versleten nek, zou een latex kussen een goede keuze kunnen zijn. Latex kussens voor nekklachten zijn bekend om hun ondersteunende eigenschappen.

Voor optimale ondersteuning kun je ook kiezen voor een nekondersteunend hoofdkussen. Als je graag online winkelt, zijn er zelfs opties te vinden op bol.com. Bekijk hier de selectie van kussens voor nekklachten op bol.com.

Als je worstelt met een nekhernia, is het raadzaam om te zoeken naar een gespecialiseerd nekhernia kussen. Er zijn ook kussens die speciaal zijn aanbevolen door fysiotherapeuten. Deze kussens voor nekklachten aanbevolen door de fysio kunnen uitkomst bieden bij hardnekkige klachten.

Als je een zijslaper bent, is er ook iets speciaals voor jou: kussens voor zijslapers met nekklachten. En als je op zoek bent naar betaalbare opties, dan zijn er zelfs kussens voor nekpijn beschikbaar bij IKEA.

Voor degenen die bereid zijn te investeren in topkwaliteit, is het Tempur merk een goede optie. Het Tempur kussen voor nekklachten biedt uitstekende ondersteuning en comfort.

Het is duidelijk dat er tal van opties zijn als het gaat om kussens voor nekklachten. Afhankelijk van je persoonlijke situatie en voorkeuren, is er zeker een kussen dat bij je past.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het beste kussen voor een versleten nek?

Het beste kussen voor een versleten nek hangt af van persoonlijke comfort. Een veerkussen of schuimrubberen kussen kan helpen bij het voorkomen van nekklachten zoals slijtage, arthrose en nekhernia.

2. Kan een goed kussen nekpijn voorkomen?

Ja, een goed nekkussen biedt de juiste nekondersteuning om nekpijn te verlichten en helpt bij het verminderen van nekklachten.

3. Wat voor soort kussen gebruiken zijslapers?

Zijslapers hebben mogelijk een kussen nodig dat extra support biedt voor de nek en de rug om rugklachten te voorkomen en te zorgen voor zacht comfort tijdens het slapen.

4. Hoe kan ik mijn nekpijn behandelen?

Nekpijn kan worden behandeld door oefeningen, massage en het gebruik van een goed kussen. Het is ook belangrijk om de oorzaak van de nekpijn te kennen.

5. Kan ik een kussen gebruiken als ik arthrose heb in mijn nek?

Ja, er zijn speciale kussens beschikbaar die ontworpen zijn om comfort te bieden aan mensen die lijden aan arthrose van de nek.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste kussen nekklachten 2023

 • Beste kussen nekklachten – Guna
 • Beste hoofdkussen nekpijn – Perfect Pillow
 • Beste nekklachten kussen – Guna
 • Beste kussen voor nekklachten zijslaper – Arteni
 • Beste nekkussen – Guna 
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Het Beste Kussen voor Een Versleten Nek (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips