In dit artikel

Nek en Schouderpijn Verlichten: Welk Kussen Kies Je? (2023)

In dit artikel

Het juiste kussen kiezen is de sleutel tot het verlichten van nek en schouderpijn. Een goed kussen steunt je nek. Het houdt je wervelkolom op een lijn. Zonder knikken. Dit soort kussen kan de druk op je spieren in de nek verminderen.

Het helpt bij je herstel.

Het beste kussen voor jou hangt af van hoe je slaapt. Slaap je op je zij? Of op je rug? Die houdingen helpen je nek het best te ontlasten. Boxkussens kunnen een goede keuze zijn. Ze veranderen van vorm en verlichten de drukpunten in je nek.

Je moet ook letten op de hoogte en het materiaal van het kussen. Deze dingen maken ook veel uit.

Overzicht van de beste kussens tegen nekklachten

Heb je last van nek- en schouderpijn? Dan ben je niet alleen! Ik heb dat probleem ook gehad en weet hoe vervelend het kan zijn. Gelukkig heb ik uitgebreid onderzoek gedaan en ik kan je helpen het juiste kussen te kiezen om die pijn te verlichten. Hier is een overzicht van de beste kussens tegen nekklachten die ik heb gevonden. Blijf lezen, want het juiste kussen kan echt een wereld van verschil maken voor jouw comfort en welzijn.

Key Takeaway

Het beste kussen nekklachten van 2023 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Samenvatting

 • Het kiezen van het juiste kussen is essentieel om nek – en schouderpijn te verlichten.
 • Het beste kussen voor jou hangt af van je slaaphouding, zoals zijligging of rugslapen.
 • Factoren om te overwegen bij het kiezen van een kussen zijn ondersteuning, materiaal, hoogte en stevigheid.
 • Er zijn verschillende kussens beschikbaar, zoals traagschuim en bamboe, die kunnen helpen bij het verlichten van nek- en schouderpijn.

Cloudpillo Verstelbaar Traagschuim Hoofdkussen

Cloudpillo Verstelbaar Traagschuim Hoofdkussen is een top keuze om nekklachten aan te pakken. Dit kussen past zich aan je vorm aan. Zo helpt het je nek om in lijn met je ruggengraat te liggen.

Het doet dit zonder knik. Dit is belangrijk om druk van je nek te halen. Ook zorgt het ervoor dat er minder drukpunten zijn op je nek. Je slaapt beter, want het kussen verandert van vorm om je nek te helpen.

Dit kussen kan goed zijn voor zij- en rugslapers. Het juiste kussen kan zelfs helpen om nekpijn te verminderen of te voorkomen.

Best Life Guna Traagschuim Hoofdkussen

Het Best Life Guna Traagschuim Hoofdkussen is een uitstekende keuze voor mensen die nek- en schouderpijn willen verlichten. Het kussen is gemaakt van hoogwaardig traagschuim dat zich aanpast aan de vorm van je hoofd en nek, waardoor het optimale ondersteuning biedt.

Dit helpt om de druk op de nekspieren te verminderen en je lichaam in een natuurlijke slaaphouding te houden.

Het Guna-hoofdkussen heeft ook een ademende hoes die ervoor zorgt dat je koel en comfortabel blijft gedurende de nacht. Bovendien is het kussen hypoallergeen en gemakkelijk te onderhouden, waardoor het geschikt is voor mensen met allergieën of astma.

Met het Best Life Guna Traagschuim Hoofdkussen kun je genieten van een goede nachtrust zonder nek- en schouderpijn.

Met dit kussen krijg je de ondersteuning die je nodig hebt om nekklachten te voorkomen en te verminderen. Het is belangrijk om te investeren in een kwalitatief hoogwaardig kussen dat geschikt is voor jouw slaaphouding en behoeften.

CozySense – Versnipperd Traagschuim Hoofdkussen

Het CozySense – Versnipperd Traagschuim Hoofdkussen is een geweldige keuze voor het verlichten van nek- en schouderpijn. Het kussen is gemaakt van traagschuim dat zich aanpast aan de vorm van je hoofd en nek, waardoor er drukverlichting ontstaat.

Dit zorgt voor een goede ondersteuning en helpt de spieren in je nek en schouders te ontspannen. Bovendien is het kussen verstelbaar, zodat je de hoogte kunt aanpassen aan je eigen voorkeur.

Het CozySense-kussen is ook hypoallergeen en ademend, wat zorgt voor een frisse en comfortabele slaapervaring. Investeer in een CozySense – Versnipperd Traagschuim Hoofdkussen en geniet van een goede nachtrust zonder nek- en schouderpijn.

Hypnia Ergonomisch Bamboe Kussen

Het Hypnia Ergonomisch Bamboe Kussen is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar verlichting van nek en schouderpijn. Dit kussen heeft een ergonomisch ontwerp dat de nek perfect ondersteunt en de druk op de spieren vermindert.

Het is gemaakt van bamboe, wat zorgt voor een ademend en hypoallergeen slaapoppervlak. Het kussen past zich ook aan de contouren van je hoofd en nek aan, waardoor je een comfortabele en pijnvrije slaapervaring hebt.

Als je last hebt van nek- en schouderpijn, is het Hypnia Ergonomisch Bamboe Kussen zeker het overwegen waard.

Calmzy Verstelbaar Hoofdkussen

Het Calmzy Verstelbaar Hoofdkussen is een uitstekende keuze voor het verlichten van nek- en schouderpijn. Dit kussen is speciaal ontworpen om optimale ondersteuning en comfort te bieden.

Het heeft een verstelbaar ontwerp, waardoor je de hoogte en stevigheid kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur. Het kussen is gemaakt van hoogwaardig materiaal dat zacht en ademend is, waardoor je geen last krijgt van een zweterig gevoel.

Met het Calmzy Verstelbaar Hoofdkussen kun je genieten van een goede nachtrust en de pijn in je nek en schouders verminderen.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een kussen tegen nekpijn

– Kijk naar de ondersteuning en het comfort van het kussen.

– Let op het materiaal van het kussen en hoe het bijdraagt aan het verlichten van nekpijn.

– Overweeg de hoogte en stevigheid van het kussen, afhankelijk van je slaaphouding.

– Denk aan de kwaliteit en duurzaamheid van het kussen voor langdurige ondersteuning tegen nekpijn.

Ondersteuning en comfort

Een belangrijke factor bij het kiezen van een kussen tegen nekpijn is de ondersteuning en het comfort dat het biedt. Het juiste kussen moet de nek goed ondersteunen en ervoor zorgen dat de wervelkolom in een neutrale positie blijft.

Dit vermindert de druk op de nekspieren en kan helpen bij het herstel. Daarnaast moet het kussen comfortabel zijn om op te liggen, zodat je goed kunt ontspannen tijdens het slapen.

Het is belangrijk om een kussen te kiezen dat aan je persoonlijke behoeften voldoet en je slaaphouding ondersteunt.

Materiaal van het kussen

Het materiaal van het kussen speelt een belangrijke rol bij het verlichten van nek- en schouderpijn. Traagschuim is een populaire keuze omdat het zich aanpast aan de vorm van je hoofd en nek, waardoor drukpunten verminderen.

Het kan ook helpen om de wervelkolom in een neutrale positie te houden. Bamboe kussens zijn ook een goede optie omdat ze hypoallergeen en ademend zijn. Dit helpt bij het reguleren van de temperatuur en voorkomt dat je gaat zweten.

Zorg ervoor dat je kiest voor een kussen met hoogwaardige materialen die duurzaam zijn en lang meegaan.

Hoogte en stevigheid

De hoogte en stevigheid van een kussen zijn belangrijke factoren om te overwegen bij het kiezen van een kussen tegen nekpijn. Een kussen met de juiste hoogte zorgt ervoor dat je nek in een neutrale positie ligt, waardoor de druk op de nekspieren wordt verminderd.

Voor mensen die op hun zij slapen, is het vaak beter om een iets hoger kussen te kiezen om de ruimte op te vullen tussen het hoofd en de schouder. Voor rugslapers kan een wat dunner kussen comfortabeler zijn.

Daarnaast is de stevigheid van het kussen ook belangrijk. Een te zacht kussen biedt mogelijk niet voldoende ondersteuning, terwijl een te stevig kussen ongemakkelijk kan zijn. Het ideale kussen heeft een goede balans tussen hoogte en stevigheid, zodat de nek goed wordt ondersteund en de wervelkolom in een gezonde houding blijft tijdens het slapen.

Slaaphouding

De slaaphouding kan een belangrijke rol spelen bij het kiezen van het juiste kussen om nek- en schouderpijn te verlichten. Als je op je zij slaapt, is het belangrijk om een kussen te kiezen dat voldoende ondersteuning biedt aan je nek, zodat deze in lijn blijft met je ruggengraat.

Een kussen met de juiste hoogte kan helpen voorkomen dat je nek in een onnatuurlijke hoek wordt gedrukt. Als je liever op je rug slaapt, is een kussen met een lage of gemiddelde hoogte vaak ideaal.

Dit helpt om je nek in een neutrale positie te houden en de druk op de nekspieren te verminderen. Het kiezen van het juiste kussen bij jouw slaaphouding kan helpen om nek- en schouderpijn te verminderen en een goede nachtrust te bevorderen.

Kwaliteit en duurzaamheid

Bij het kiezen van een kussen tegen nekpijn is het ook belangrijk om te letten op de kwaliteit en duurzaamheid. Je wilt natuurlijk een kussen dat lang meegaat en zijn vorm behoudt.

Kijk daarom naar de materialen waarvan het kussen gemaakt is. Traagschuimkussens zijn bijvoorbeeld bekend om hun duurzaamheid en kunnen zich aanpassen aan de vorm van je nek. Ook kun je letten op het merk en de beoordelingen van andere gebruikers.

Zo kun je een idee krijgen van de kwaliteit van het kussen voordat je het aanschaft. Denk ook aan de garantie die wordt gegeven, dit kan een indicatie zijn van de duurzaamheid van het kussen.

Andere tips voor het verlichten van nek en schouderpijn

– Kies een geschikt matras dat de juiste ondersteuning biedt aan je nek en schouders.

– Overweeg fysiotherapie, want professionele behandeling kan helpen bij het verlichten van pijn en het verbeteren van de mobiliteit.

– Gebruik ijs of warmte, afhankelijk van wat comfortabel aanvoelt. Een warme douche kan bijvoorbeeld helpen om de spieren te ontspannen.

– Overweeg een massage, dit kan de spanning in de nek en schouders verminderen.

– Denk ook aan het gebruik van orthopedische kussens die speciaal zijn ontworpen voor het verlichten van nekpijn.

– Zorg ervoor dat het kussen ademend is om te voorkomen dat je ‘s nachts zweterig wordt.

– Raadpleeg bronnen zoals consument

Een geschikt matras kiezen

Als je nek- en schouderpijn wilt verlichten, is het ook belangrijk om een geschikt matras te kiezen. Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten:

 • Ondersteuning: Kies een matras dat voldoende ondersteuning biedt aan je nek en schouders. Een te zacht matras kan leiden tot doorzakken, terwijl een te stevig matras de druk op deze gebieden kan verhogen.
 • Materiaal: Overweeg matrassen gemaakt van traagschuim of latex, omdat deze materialen zich naar je lichaam kunnen vormen en extra comfort kunnen bieden.
 • Slaaphouding: Als je op je zij slaapt, kies dan voor een matras dat de natuurlijke kromming van je ruggengraat ondersteunt. Rugslapers hebben baat bij een iets steviger matras dat hun rug in lijn houdt.
 • Probeer het uit: Voordat je een matras koopt, probeer het dan uit in de winkel. Lig er minstens 10 minuten op om te zien of het comfortabel genoeg is voor jouw behoeften.

Fysiotherapie overwegen

Als je last hebt van nek- en schouderpijn, kan het overwegen van fysiotherapie een goede optie zijn. Fysiotherapie kan helpen bij het verlichten van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het versterken van de spieren in je nek en schouders.

Een fysiotherapeut kan je specifieke oefeningen en technieken aanleren om de pijn te verminderen en de spieren te ontspannen. Ze kunnen ook adviseren over houding en ergonomie, wat kan bijdragen aan het voorkomen van toekomstige klachten.

Het is belangrijk om regelmatig met een fysiotherapeut te werken om de beste resultaten te behalen voor het verlichten van nek- en schouderpijn.

Het gebruik van ijs of warmte

Ik heb gemerkt dat het gebruik van ijs of warmte kan helpen bij het verlichten van nek- en schouderpijn. Hier zijn een paar tips:

 • Het aanbrengen van een ijskompres op het pijnlijke gebied gedurende 15 minuten kan ontstekingen verminderen en de pijn helpen verminderen.
 • Een warm kompres of warmtedeken kan helpen om de spieren in de nek en schouders te ontspannen, waardoor de pijn wordt verlicht.
 • Het nemen van een warme douche kan ook helpen om de spieren te ontspannen en de bloedcirculatie te bevorderen, wat kan bijdragen aan het verminderen van pijn.
 • Een zachte nekmassage met warme handdoeken kan ook zeer effectief zijn bij het verlichten van spanning en pijn.

Conclusie: Het belang van het kiezen van het juiste kussen voor het verlichten van nek en schouderpijn

Kies het juiste kussen om nek- en schouderpijn te verlichten. Je slaaphouding en de ondersteuning en comfort van het kussen zijn belangrijk. Overweeg ook het materiaal, de hoogte en stevigheid, en de kwaliteit en duurzaamheid.

Denk daarnaast aan andere tips zoals het kiezen van een geschikt matras, fysiotherapie en het gebruik van ijs of warmte. Het juiste kussen kan helpen om nekpijn te voorkomen en te verminderen.

Meer over ‘kussen voor nekklachten’

Het kiezen van het juiste kussen kan een wereld van verschil maken voor mensen die last hebben van nekklachten. Als je bijvoorbeeld een nekhernia hebt, is een specifiek nekhernia kussen een uitstekende optie om over na te denken. Ook werken veel mensen samen met hun fysiotherapeut om een geschikt kussen voor nekklachten bij de fysio te vinden.

Voor de zijslapers onder ons is een kussen voor zijslapers met nekklachten vaak de beste oplossing. Maar zelfs winkels als IKEA bieden opties, zoals het speciale nekpijn kussen van IKEA. Als je een voorkeur hebt voor luxe, kun je zelfs overwegen om een Tempur kussen voor nekklachten aan te schaffen.

Er zijn ook veel innovatieve materialen op de markt, zoals bamboe kussens voor nekklachten of traagschuim kussens voor nekklachten. Sommigen hebben zelfs voorkeur voor speciale kussens voor nekklachten om de juiste ondersteuning te krijgen. Merken als Silvana en Emma bieden ook een assortiment speciaal ontworpen voor dit doel.

Hoewel de meerderheid van de mensen kiest voor een traditioneel nekkussen voor het bed, hebben sommigen liever een kussen dat zowel nek- als schouderklachten aanpakt. Je kunt zelfs een hoofdkussen vinden bij Jysk dat specifiek is ontworpen voor mensen met nekklachten; de hoofdkussen voor nekklachten van Jysk.

Het kan echter ook gebeuren dat je nekpijn krijgt door een verkeerd kussen. In sommige gevallen vinden mensen het zelfs comfortabeler om zonder kussen te slapen als ze last hebben van nekpijn.

De keuze is enorm, maar het belangrijkste is dat je een kussen vindt dat je de juiste ondersteuning biedt. Neem de tijd om de opties te verkennen en wellicht verander je je slaapervaring voor altijd.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent “Nek en Schouderpijn Verlichten: Welk Kussen Kies Je?

“Nek en Schouderpijn Verlichten: Welk Kussen Kies Je?” is een gids om je te helpen een kussen te vinden dat nekklachten kan verlichten.

2. Hoe kan ik een kussen kiezen voor nekklachten?

Voor het kiezen van een hoofdkussen tegen nekklachten, kun je de koopgids volgen voor het beste kussen bij nekklachten, rekening houdend met je slaapproblemen en rugpijn.

3. Wat is het beste kussen voor nekklachten volgens de Consumentenbond?

Het beste kussen voor nekklachten volgens de Consumentenbond wordt gekozen op basis van comfort, pijnverlichting en of het zweeterig is.

4. Hoe kan ik mijn nek- en schouderpijn verlichten?

Het verlichten van nek- en schouderpijn kan gebeuren door het juiste hoofdkussen te kiezen dat past bij jouw slaapproblemen en rugpijn.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste kussen nekklachten 2023

 • Beste kussen nekklachten – Guna
 • Beste hoofdkussen nekpijn – Perfect Pillow
 • Beste nekklachten kussen – Guna
 • Beste kussen voor nekklachten zijslaper – Arteni
 • Beste nekkussen – Guna 
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Nek en Schouderpijn Verlichten: Welk Kussen Kies Je? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips