In dit artikel

Kussentips voor Buikslapers met Nekklachten (2023)

In dit artikel

Ligt u uren naar het plafond te staren door die knagende nekpijn en weet u niet meer hoe u comfortabel kunt slapen op uw buik? Ik snap precies hoe dat voelt, ik heb ook last van nekklachten als buikslaper.

Na zorgvuldig onderzoek ben ik erachter gekomen dat het juiste kussen een enorm verschil kan maken! In deze blog deel ik mijn kussentips voor buikslapers met nekklachten, zodat ook u weer van een pijnloze nachtrust kunt genieten.

Key Takeaway

Het beste kussen nekklachten van 2023 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Samenvatting

  • Het gebruik van een laag, soepel en zacht kussen kan helpen bij nekklachten voor buikslapers.
  • Speciale kussens ontworpen voor buikslapers kunnen de nek ontlasten en voldoende ondersteuning bieden.
  • Donzen kussens kunnen comfort en verlichting bieden voor buikslapers met nekklachten.
  • Bij het kiezen van een kussen moet worden gelet op het materiaal, de hoogte en stevigheid, en de ondersteuning van de nek en rug.

Het beste kussen voor buikslapers met nekklachten

Een laag, soepel en zacht kussen is ideaal voor buikslapers met nekklachten.

Laag, soepel en zacht kussen

Ik hou van een laag, soepel en zacht kussen. Dit past goed bij mij als buikslaper met nekklachten. Het lage en zachte kussen drukt niet te hard op mijn nek. Hierdoor voelt mijn nek fijn aan.

Een soepel kussen helpt ook. Het vormt zich naar mijn hoofd en nek. Zo krijg ik de juiste steun waar ik het nodig heb. Dit is belangrijk. Het kan helpen om de pijn in mijn nek minder te maken.

Ik raad andere buikslapers met nekklachten ook aan om een laag, soepel en zacht kussen te proberen.

Speciale kussens voor buikslapers

Als buikslaper met nekklachten is het belangrijk om een kussen te vinden dat speciaal is ontworpen voor jouw slaaphouding. Gelukkig zijn er speciale kussens verkrijgbaar die rekening houden met de behoeften van buikslapers.

Deze kussens zijn meestal laag, soepel en zacht, zodat ze je nek niet te veel belasten tijdens het slapen op je buik. Daarnaast bieden deze kussens ook voldoende ondersteuning voor je hoofd en nek.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat elk persoon anders is en dat wat voor de ene buikslaper werkt, mogelijk niet werkt voor een ander. Het is dus een goed idee om verschillende speciale kussens uit te proberen totdat je er een vindt die comfortabel aanvoelt en je nekklachten verlicht.

Donzen kussens voor buikslapers

Als buikslaper met nekklachten kan het kiezen van het juiste kussen een wereld van verschil maken. Een optie om te overwegen zijn donzen kussens. Deze kussens bieden een zachte en soepele ondersteuning voor de nek en kunnen de druk op de wervelkolom verminderen.

Het lage profiel van donzen kussens is ideaal voor buikslapers, omdat het voorkomt dat de nek in een onnatuurlijke positie wordt gedwongen. Bovendien zijn donzen kussens vaak zachter en bieden ze een comfortabele slaapervaring.

Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat het donzen kussen voldoende stevigheid heeft om voldoende ondersteuning te bieden.

Verkeerd kussen kan leiden tot nekpijn

Als je het verkeerde kussen gebruikt, kun je last krijgen van nekpijn. Het is belangrijk om een kussen te kiezen dat past bij je slaappositie en nekklachten. Als buikslaper is het aan te raden om een dun en zacht kussen te gebruiken om je nek zo min mogelijk te belasten.

Kussens gevuld met dons kunnen ook geschikt zijn. Het is belangrijk om te voorkomen dat je nek in een onnatuurlijke positie ligt tijdens het slapen, omdat dit nekpijn kan veroorzaken.

Let dus goed op de keuze en plaatsing van je kussen als buikslaper met nekklachten.

Plaatsing van het kussen voor buikslapers

Bij het plaatsen van het kussen voor buikslapers met nekklachten is het belangrijk om op de juiste houding te letten. Het kussen moet onder het hoofd en de nek worden geplaatst, zodat de wervelkolom in een rechte lijn blijft.

Het is aan te raden om een dun kussen te gebruiken om de nek zo min mogelijk te belasten. Door het plaatsen van het kussen op de juiste manier kan de buikslaper met nekklachten meer comfort en ondersteuning ervaren tijdens het slapen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een kussen als buikslaper met nekklachten

Bij het kiezen van een kussen als buikslaper met nekklachten moet je letten op het materiaal van het kussen, de hoogte en stevigheid van het kussen, en de ondersteuning van de nek en rug.

Materiaal van het kussen

Het materiaal van het kussen is een belangrijke factor bij het kiezen van een geschikt kussen voor buikslapers met nekklachten. Traagschuim, latex en synthetische vezels zijn populaire keuzes vanwege hun zachtheid en ondersteuning.

Deze materialen zorgen ervoor dat het kussen zich aanpast aan de vorm van je hoofd en nek, waardoor drukpunten worden verminderd. Als alternatief kunnen kussens met een vulling van dons ook comfort bieden voor buikslapers met nekklachten.

Het is belangrijk om te onthouden dat het kussen niet te hoog mag zijn, zodat het je nek en rug niet belast tijdens het slapen.

Hoogte en stevigheid van het kussen

Bij het kiezen van een kussen voor buikslapers met nekklachten is de hoogte en stevigheid van het kussen belangrijk. Een dun kussen is aan te raden, omdat dit de nek zo min mogelijk belast.

Daarnaast is de stevigheid van het kussen ook van belang. Het kussen moet genoeg steun bieden, maar niet te hard zijn. Het juiste kussen kan helpen om de nekklachten te verminderen en een comfortabele slaaphouding te bevorderen.

Ondersteuning van de nek en rug

Bij het kiezen van een kussen voor buikslapers met nekklachten is ondersteuning van de nek en rug erg belangrijk. Een dun kussen met een laag profiel kan helpen om de nek zo min mogelijk te belasten.

Het is ook essentieel om te zorgen voor een zachtere vulling, zoals traagschuim, latex of synthetische vezels, om comfortabel te liggen. Kussens gevuld met dons kunnen ook geschikt zijn voor buikslapers met nekklachten.

Het is belangrijk om de ligging tijdens het slapen te veranderen om nekpijn te voorkomen. Een fysiotherapeut kan advies geven over de beste slaaphouding en het juiste kussen voor buikslapers met nekklachten.

Beste kussens voor buikslapers met nekklachten

Hier zijn enkele van de beste kussens voor buikslapers met nekklachten.

Duvet Doré 100% ganzendons

Het Duvet Doré 100% ganzendons kussen is een uitstekende keuze voor buikslapers met nekklachten. Het kussen is gevuld met hoogwaardig ganzendons, waardoor het zacht en comfortabel aanvoelt.

Het heeft een laag profiel, wat ideaal is voor buikslapers omdat het de nek en rug niet te veel belast. Bovendien biedt het voldoende ondersteuning voor de nek, zonder te stevig te zijn.

Het Duvet Doré 100% ganzendons kussen zorgt voor een goede nachtrust en verlichting van nekklachten.

Tukker 90% ganzendons superieur kussen

Ik heb ook het Tukker 90% ganzendons superieur kussen onderzocht. Dit kussen is gemaakt met 90% ganzendons en heeft een hoge kwaliteit. Het is een zacht en comfortabel kussen dat geschikt kan zijn voor buikslapers met nekklachten.

Door de zachtere vulling van dons kan dit kussen helpen de nek zo min mogelijk te belasten tijdens het slapen. Het Tukker kussen biedt goede ondersteuning en heeft een laag profiel, wat ideaal kan zijn voor buikslapers.

Overweeg dit kussen als je op je buik slaapt en last hebt van nekklachten.

Kauffmann Deluxe 100

De Kauffmann Deluxe 100 is een kussen dat speciaal ontworpen is voor buikslapers met nekklachten. Het heeft een laag profiel en een zachtere vulling, wat zorgt voor comfort en ondersteuning van de nek en rug.

Het kussen is gevuld met dons, wat kan helpen om de nek zo min mogelijk te belasten tijdens het slapen. Als buikslaper met nekklachten is het belangrijk om een kussen te kiezen dat geschikt is voor jouw slaappositie.

De Kauffmann Deluxe 100 kan een goede keuze zijn voor het verlichten van nekpijn en het verbeteren van je slaapcomfort.

Dons & natuurlatex kussen Prestige zacht

Het Dons & natuurlatex kussen Prestige zacht is een uitstekende optie voor buikslapers met nekklachten. Dit kussen combineert de zachtheid van dons met de ondersteuning van natuurlatex, waardoor het zorgt voor een comfortabele en juiste slaaphouding.

Het kussen heeft een laag profiel en is dus dun, wat ideaal is voor buikslapers. De zachte vulling van dons en natuurlatex biedt niet alleen comfort, maar ook de nodige ondersteuning voor de nek en rug.

Met het Dons & Natuurlatex kussen Prestige zacht kun je genieten van een goede nachtrust zonder nekklachten.

Vandyck extra zacht kussen ‘roze label’

Het Vandyck extra zachte kussen ‘roze label’ is een goede optie voor buikslapers met nekklachten. Dit kussen heeft een laag profiel en is gemaakt van een zachtere vulling, waardoor het comfort biedt aan de nek en de rug.

Het kussen biedt voldoende ondersteuning, terwijl het toch zacht genoeg is om de nek zo min mogelijk te belasten. Als je een buikslaper bent met nekklachten, is het belangrijk om een kussen te kiezen dat voldoet aan jouw behoeften, en het Vandyck extra zachte kussen ‘roze label’ kan daarbij helpen.

Conclusie

Als buikslaper met nekklachten is het belangrijk om een kussen te kiezen dat bij je slaappositie past. Een dun kussen met de juiste stevigheid kan helpen om nekklachten te verminderen.

Kijk naar kussens gevuld met dons of speciaal ontworpen voor buikslapers. Vergeet niet je slaaphouding te veranderen en je nek zo min mogelijk te belasten. Met deze kussentips kan je hopelijk genieten van een betere nachtrust zonder nekpijn.

Meer over ‘kussen voor nekklachten’

Als je elke ochtend wakker wordt met een stijve nek, ben je niet alleen. Veel mensen kampen met nekpijn en zijn op zoek naar de perfecte oplossing. Een eerste stap in de juiste richting zou kunnen zijn om te kijken naar speciale kussens voor nekklachten. Merken zoals Silvana zijn populair, maar wist je dat er ook budgetvriendelijke opties zijn zoals het hoofdkussen nekklachten van JYSK?

Maar let op, niet elk kussen is voor iedereen geschikt. Het kan zelfs zo zijn dat je nekpijn krijgt door een kussen dat niet goed bij je past. Er zijn mensen die beweren baat te hebben bij slapen zonder kussen om hun nekklachten te verminderen. Toch blijft een goed hoofdkussen voor de nek meestal de voorkeur hebben.

Ben je een buikslaper? Dan zijn er zelfs kussens speciaal ontworpen voor buikslapers met nekklachten. En als je liever helemaal zonder kussen slaapt bij nekklachten, dat kan ook een optie zijn.

De materiaalkeuze kan ook veel uitmaken. Er zijn mensen die zweren bij een boekweit kussen, terwijl anderen veel baat hebben bij een latex kussen voor nekklachten.

Als je ook last hebt van rugklachten, zijn er kussens die zowel je nek als je rug ondersteunen. Voor specifieke aandoeningen zoals artrose zijn er kussens voor nekartrose en als je op zoek bent naar een kussen omdat je een pijnlijke of versleten nek hebt, bekijk dan onze blogs over kussens voor een pijnlijke nek en kussens voor een versleten nek.

Wil je nu meteen een kussen kopen voor nekklachten? Lees dan eerst onze uitgebreide blogs om de beste keuze te maken.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de kussentips voor buikslapers met nekklachten?

Kussentips voor buikslapers met nekklachten betreffen het kiezen van het juiste hoofdkussen. Het moet goede nekondersteuning bieden en past bij je slaapgewoontes.

2. Hoe kan een hoofdkussen helpen bij nekklachten?

Een goed hoofdkussen kan helpen bij nekklachten door de nek op de juiste manier te ondersteunen. Dit verbetert de slaapkwaliteit en verlicht slaapproblemen.

3. Is er een verschil tussen een kussen voor een rugslaper en een zijslaper?

Ja, er is een verschil! Een hoofdkussen voor een rugslaper moet anders zijn dan dat voor een zijslaper. Het matras speelt ook een rol in het comfort.

4. Wat moet een persoon met een gemiddeld postuur overwegen bij het kiezen van een hoofdkussen?

Iemand met een gemiddeld postuur moet rekening houden met de juiste nekondersteuning en de dikte van het kussen. Goed slaapadvies kan hierbij helpen.

5. Kan het juiste kussen rugklachten verbeteren?

Ja, het juiste kussen kan ook helpen bij rugklachten. Het kan de slaapkwaliteit verbeteren en pijn verlichten.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste kussen nekklachten 2023

  • Beste kussen nekklachten – Guna
  • Beste hoofdkussen nekpijn – Perfect Pillow
  • Beste nekklachten kussen – Guna
  • Beste kussen voor nekklachten zijslaper – Arteni
  • Beste nekkussen – Guna 
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Kussentips voor Buikslapers met Nekklachten (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips