In dit artikel

Het Maken van een Krachtige Kurkuma Shot: Stap-voor-Stap Gids.

In dit artikel

Voelt u zich een beetje moe en heeft u behoefte aan een natuurlijke energieboost? Ik begrijp volledig hoe u zich voelt, want ik kwam ooit hetzelfde probleem tegen. Na veel onderzoek stuitte ik op de krachtige kurkuma shot: een geconcentreerd drankje boordevol gezondheidsvoordelen, waaronder het versterken van je immuunsysteem en het verhogen van je energieniveau.

In deze blogpost leid ik je stapsgewijs door het proces om je eigen krachtige kurkuma shot te maken en de vele voordelen die het kan bieden. Laten we beginnen, uw gezondheid staat op het punt een flinke boost te krijgen!

Key Takeaway

De beste kurkuma van 2023 is Nutribites Kurkuma C3. Dit merk biedt een zuiver supplement aan in een hoge, maar toch veilige dagdosering kurkuma extracten. Dit supplement helpt het lichaam te ontgiften.

Samenvatting

 • Een krachtige kurkuma shot kan je immuunsysteem versterken, je energieniveau verhogen en ontstekingen verminderen.
 • Je kunt een kurkuma shot maken met een slowjuicer door kurkuma en gember te juicen en het sap op te drinken.
 • Als je geen slowjuicer hebt, kun je een kurkuma shot maken door kurkumapoeder en gember toe te voegen aan warm water, te laten sudderen en vervolgens af te koelen.
 • Kurkuma shots hebben ook voordelen voor de spijsvertering, leverondersteuning en mogelijk zelfs antikankerwerking.

Recept voor Kurkuma Shots: Met en Zonder Slowjuicer

Dit recept bevat de ingrediënten en bereidingswijze voor het maken van kurkuma shots met en zonder slowjuicer.

Kurkuma Shot met Slowjuicer: Ingrediënten en Bereiding

Het maken van een kurkuma shot met slowjuicer is makkelijk. Je hebt de volgende dingen nodig:

 • Een knol kurkuma
 • Gember
 • Slowjuicer
 1. Maak de kurkuma en gember schoon.
 2. Doe de kurkuma en gember in de slowjuicer.
 3. Voeg wat water toe als je wilt.
 4. Laat de slowjuicer aan het werk gaan.
 5. Wacht tot het sap eruit komt.
 6. Drink je kurkuma shot op.

Kurkuma Shot zonder Slowjuicer: Ingrediënten en Bereiding

Als je geen slowjuicer hebt, kun je nog steeds een kurkuma shot maken. Dit zijn de ingrediënten en de stappen die je nodig hebt:

 • 2 eetlepels kurkumapoeder
 • 1 groot stuk gember
 1. Schil de gember en rasp het fijn.
 2. Verwarm een kopje water in een pan op middelhoog vuur.
 3. Voeg het geraspte gember en kurkumapoeder toe aan het warme water.
 4. Roer goed totdat de kurkuma en gember goed zijn opgelost in het water.
 5. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur.
 6. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
 7. Zeef het mengsel om eventuele stukjes gember eruit te halen.
 8. Giet de vloeistof in kleine shotglaasjes of bewaar het in een luchtdichte fles in de koelkast.

Gezondheidsvoordelen van Kurkuma Shots

Kurkuma shots hebben verschillende gezondheidsvoordelen. Het is een krachtige ontstekingsremmer, versterkt het immuunsysteem en ondersteunt de spijsvertering. Daarnaast bieden kurkuma shots leverondersteuning en kunnen ze helpen bij het verlagen van cholesterol.

Ook wordt kurkuma vaak geprezen om zijn potentiele antikankerwerking en kan het helpen bij afvallen.

Ontstekingsremmend

Kurkuma shots zijn niet alleen lekker, maar hebben ook verschillende gezondheidsvoordelen. Een van deze voordelen is dat kurkuma ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Dit betekent dat het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in ons lichaam.

Ontstekingen kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals een slecht dieet, stress, of externe invloeden. Door regelmatig een kurkuma shot te nemen, kunnen we deze ontstekingen verminderen en ons lichaam helpen gezond te blijven.

Het is belangrijk op te merken dat kurkuma geen vervanging is voor medische behandeling, maar het kan wel een aanvulling zijn op een gezonde levensstijl.

Versterkt het immuunsysteem

Een van de belangrijke gezondheidsvoordelen van het drinken van een kurkuma shot is dat het je immuunsysteem kan versterken. Kurkuma bevat namelijk stoffen die ontstekingsremmend en antioxidatief werken, wat kan bijdragen aan een verbeterde werking van je immuunsysteem.

Hierdoor ben je mogelijk beter beschermd tegen ziektes en infecties. Het regelmatig drinken van een kurkuma shot kan dus een natuurlijke manier zijn om je immuunsysteem te ondersteunen en je algehele gezondheid te bevorderen.

Ondersteunt de spijsvertering

Een van de gezondheidsvoordelen van kurkuma shots is dat ze de spijsvertering ondersteunen. Kurkuma bevat een stof genaamd curcumine, die eigenschappen heeft die kunnen helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering.

Curcumine kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in de darmen en het stimuleren van de productie van gal, wat helpt bij de afbraak en opname van vetten. Door regelmatig een kurkuma shot te nemen, kun je je spijsverteringssysteem een boost geven en mogelijke spijsverteringsproblemen verminderen.

Het is echter belangrijk op te merken dat kurkuma shots mogelijk niet geschikt zijn voor iedereen en dat het altijd raadzaam is om advies in te winnen bij een medisch professional als je gezondheidsproblemen hebt.

Leverondersteuning

Een van de vele gezondheidsvoordelen van kurkuma shots is de ondersteuning van de lever. Kurkuma bevat een stof genaamd curcumine, die bekend staat om zijn ontstekingsremmende en antioxidante eigenschappen.

Deze eigenschappen kunnen helpen bij het beschermen en reinigen van de lever, wat helpt bij het ontgiften en het verbeteren van de algehele gezondheid van dit belangrijke orgaan. Kurkuma shots kunnen dus een natuurlijke manier zijn om je lever gezond te houden en te ondersteunen bij zijn belangrijke functies in het lichaam.

Hoeveel Kurkuma Shots per Dag?

Ik ben geen arts, maar over het algemeen wordt aanbevolen om niet meer dan één tot twee kurkuma shots per dag te drinken. Dit komt omdat kurkuma in grote hoeveelheden mogelijk bijwerkingen kan hebben.

Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te respecteren en eventuele gezondheidsproblemen met een arts te bespreken voordat je dagelijks kurkuma shots gaat nemen. Onthoud ook dat het het beste is om kurkuma shots als aanvulling op een gezond dieet en levensstijl te gebruiken, en niet als vervanging ervan.

Het is altijd verstandig om de juiste hoeveelheid te bepalen die bij jouw persoonlijke behoeften en gezondheid past.

Alternatieven voor Kurkuma Shots

Er zijn verschillende alternatieven voor kurkuma shots die je kunt proberen om van de gezondheidsvoordelen te profiteren:

 • Kurkuma thee: Je kunt eenvoudig een kopje kurkuma thee maken door wat kurkumapoeder toe te voegen aan heet water. Laat het een paar minuten trekken en geniet van je verwarmende en gezonde drankje.
 • Kurkuma capsules: Als je liever geen kurkuma shot wilt drinken, kun je kurkuma ook in capsulevorm nemen. Er zijn veel supplementen op de markt met geconcentreerde curcumine, het actieve bestanddeel in kurkuma.
 • Kurkuma smoothie: Voeg wat verse of gemalen kurkuma toe aan je favoriete smoothie recept. Dit geeft niet alleen een heerlijke smaak, maar ook extra voedingswaarde aan je smoothie.
 • Kurkuma in gerechten: Voeg kurkumapoeder toe aan verschillende gerechten zoals curry’s, soepen en sauzen. Hiermee voeg je niet alleen smaak toe, maar ook de gezondheidsvoordelen van kurkuma.
 • Kurkumamelk: Verwarm wat melk (of een plantaardige melkalternatief) met een snufje kurkumapoeder en eventueel wat honing voor een rustgevend en gezond drankje voor het slapengaan.

Meer over ‘Kurkuma’

Ah, kurkuma, het heldergele kruid dat niet alleen je gerechten levendig kleurt maar ook barst van de gezondheidsvoordelen. Je kunt je vast wel een geurige curry voorstellen waarin kurkuma kruiden de hoofdrol spelen. Maar wist je dat dit wonderlijke specerij ook bekend staat als geelwortel?

Als je nog niet zeker weet wat is kurkuma, dan is het tijd om je kennis uit te breiden. Het wordt niet alleen gebruikt in de keuken; de voordelen ervan strekken veel verder uit. Zo wordt kurkuma thee bijvoorbeeld gezien als een gezonde drank om je immuunsysteem een boost te geven.

Is kurkuma gezond? Jazeker, maar net zoals alles heeft ook dit kruid zijn kurkuma bijwerkingen. Desalniettemin worden de gezondheidsvoordelen vaak als sterker beschouwd. Denk aan het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van de spijsvertering.

Je kunt kurkuma kopen in verschillende vormen, zoals kurkuma poeder of kurkuma wortel. Als je van tuinieren houdt, kun je zelfs kurkuma planten om een constante voorraad aan verse wortels te hebben.

Voor degenen die een druk leven leiden, zijn er eenvoudigere opties zoals een kurkuma shot voor een snelle gezondheidsboost. Of wat dacht je van een verwarmende kurkuma latte om je dag te beginnen?

Als je nog steeds sceptisch bent en je afvraagt of het allemaal kurkuma zin of onzin is, dan nodigen we je uit om verder te lezen en zelf te oordelen. In ieder geval, het is onbetwistbaar dat kurkuma goed voor tal van toepassingen is, variërend van culinair gebruik tot medicinale doeleinden. Verken de mogelijkheden met kurkuma capsule als een eenvoudige manier om dit kruid aan je dagelijkse routine toe te voegen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een krachtige kurkuma shot?

Een krachtige Kurkuma shot is een gezond drankje gemaakt met kurkuma en gember sap. Het helpt bij het reinigingsproces van je lichaam.

2. Hoe maak je een kurkuma shot?

Een kurkuma shot bereiden is makkelijk. Volg de stap-voor-stap gids in het recept voor kurkumasap of het gemberkurkuma shot recept.

3. Is een kurkuma shot goed voor je gezondheid?

Ja, een zelfgemaakt kurkuma drankje heeft veel voordelen. Het kan helpen bij het afvallen en het boosten van je immuunsysteem.

4. Wat zijn de ingrediënten voor een kurkuma shot?

Kurkuma shot ingrediënten zijn vaak verse kurkuma, gembersap en andere specerijen. Kijk naar de kurkuma shot recepten voor meer details.

5. Kan ik thuis een kurkuma shot maken?

Ja! Je kan thuis je eigen kurkuma en gember sap maken voor een gezonde kurkuma shot. Het is een makkelijke manier om te beginnen met het sapvasten reinigingsproces.

» Referenties


1. Susan J. Hewlings and Douglas S. Kalman (2017). Curcumin: A Review of Its’ Effects on Human Health. Foods, 6(10), 92.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5664031/

2. Aggarwal B.B., Kumar A., Bharti A.C. Anticancer potential of curcumin: Preclinical and clinical studies. Anticancer Res. 2003;23:363–398.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12680238/

3. Aggarwal B.B., Harikumar K.B. Potential therapeutic effects of curcumin, the anti-inflammatory agent, against neurodegenerative, cardiovascular, pulmonary, metabolic, autoimmune and neoplastic diseases. Int. J. Biochem. Cell Biol. 2009;41:40–59.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18662800/

4. Kuptniratsaikul V., Dajpratham P., Taechaarpornkul W., Buntragulpoontawee M., Lukkanapichonchut P., Chootip C., Saengsuwan J., Tantayakom K., Laongpech S. Efficacy and safety of Curcuma domestica extracts compared with ibuprofen in patients with knee osteoarthritis: A multicenter study. Clin. Interv. Aging. 2014;9:451–458.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24672232/

5. https://www.kanker.be/voedingssupplementen/kurkuma

» Referenties

Conclusie beste Kurkuma 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Het Maken van een Krachtige Kurkuma Shot: Stap-voor-Stap Gids.

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips