In dit artikel

DIY: Een Verzorgend Kurkuma Gezichtsmasker Maken.(2023)

In dit artikel

Heb je last van onzuiverheden of een oneffen huid? Dan ben je niet de enige, ik heb er zelf ook regelmatig mee te maken. Na veel onderzoek kwam ik erachter dat de natuurlijke kracht van kurkuma, bekend om zijn ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen, een geweldige oplossing biedt.

Dit artikel zal je leren hoe je zelf een verzorgend kurkuma gezichtsmasker maakt, waarmee je jouw huid weer laat stralen. Lees snel verder en ontdek hoe je jouw huidverzorging een natuurlijke boost kunt geven!

Key Takeaway

De beste kurkuma van 2023 is Nutribites Kurkuma C3. Dit merk biedt een zuiver supplement aan in een hoge, maar toch veilige dagdosering kurkuma extracten. Dit supplement helpt het lichaam te ontgiften.

Samenvatting

 • Kurkuma gezichtsmaskers zelf maken heeft voordelen voor de huid en je portemonnee.
 • Kurkuma heeft antibacteriële eigenschappen en kan helpen bij onzuiverheden en acne.
 • Er zijn verschillende recepten voor kurkuma gezichtsmaskers met ingrediënten zoals honing, yoghurt, kokosolie en havermout.
 • Breng het masker gelijkmatig aan op een gereinigde huid en laat het 15 – 20 minuten intrekken voordat je het afspoelt.

Waarom zelf een kurkuma gezichtsmasker maken?

Zelf een kurkuma gezichtsmasker maken heeft vele voordelen, zowel voor de huid als voor je portemonnee.

Voordelen van kurkuma voor de huid

Kurkuma is goed voor je huid. Het kan helpen bij het verminderen van puistjes en acne. Dit komt door de antibacteriële eigenschappen van kurkuma. Het kan ook ontstekingen op de huid verminderen.

Daarom is het goed voor een huid met imperfecties. Kurkuma kan ook je huid voeden en helpen bij de genezing van wonden. Het is veilig te gebruiken op je huid.

Natuurlijke ingrediënten en hun werking

Ik hou ervan om natuurlijke ingrediënten te gebruiken in mijn DIY gezichtsmaskers, en kurkuma is een van mijn favorieten. Kurkuma heeft vele voordelen voor de huid. Het heeft antibacteriële eigenschappen die helpen bij het verminderen van onzuiverheden en acne.

Het masker heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen op de huid. Daarnaast zijn er ook andere gezichtsmaskers beschikbaar met kurkuma als ingrediënt die kunnen helpen bij verschillende huidproblemen.

Het beste van alles is dat het gebruik van natuurlijke ingrediënten betekent dat het masker veilig is voor gebruik op de huid en het kan ook voedende en herstellende voordelen bieden.

Recepten voor een verzorgend kurkuma gezichtsmasker

– Kurkuma, honing en yoghurt masker: Meng 1 eetlepel kurkumapoeder, 1 eetlepel honing en 2 eetlepels yoghurt tot een glad mengsel.

– Kurkuma en kokosolie masker: Combineer 1 eetlepel kurkumapoeder met 1 eetlepel kokosolie en meng goed.

– Kurkuma en havermout masker: Meng 1 eetlepel kurkumapoeder met 2 eetlepels fijngemalen havermout en voeg voldoende water toe om een pasta te vormen.

Kurkuma, honing en yoghurt masker

Een van mijn favoriete recepten voor een verzorgend kurkuma gezichtsmasker is het kurkuma, honing en yoghurt masker. Hier is wat je nodig hebt:

 • 1 theelepel kurkumapoeder
 • 1 theelepel honing
 • 1 eetlepel volle yoghurt

Kurkuma en kokosolie masker

Een kurkuma en kokosolie masker kan je huid voeden en hydrateren. Kokosolie heeft verzachtende eigenschappen die helpen om je huid te kalmeren en te verzorgen. Het recept voor dit masker is eenvoudig: meng een theelepel kurkuma met een eetlepel kokosolie. Breng het mengsel aan op je gezicht en laat het 15-20 minuten intrekken. Spoel daarna af met warm water. Dit masker kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en roodheid op de huid, waardoor je een stralende teint krijgt.

Kurkuma en havermout masker

Een kurkuma en havermoutmasker kan gemakkelijk thuis worden gemaakt met eenvoudige ingrediënten.

 • 1 theelepel kurkumapoeder
 • 2 eetlepels havermout
 • 1 eetlepel honing
 • 2 eetlepels yoghurt
 1. Meng het kurkumapoeder, de havermout, honing en yoghurt in een kom tot een dikke pasta.
 2. Breng het masker gelijkmatig aan op je gereinigde gezicht.
 3. Laat het masker ongeveer 15 minuten intrekken om zijn werk te doen.
 4. Spoel het masker af met warm water en dep je gezicht droog.

Het gebruik van kurkuma gezichtsmaskers

Breng het kurkuma gezichtsmasker gelijkmatig aan op een gereinigde huid en laat het 15-20 minuten intrekken voor maximale voordelen.

Aanbrengen en inwerktijd

Als je het kurkuma gezichtsmasker wilt gebruiken, volg dan deze stappen:

 • Reinig eerst je gezicht grondig met water en een milde reiniger.
 • Droog je gezicht voorzichtig af met een handdoek.
 • Breng het kurkuma gezichtsmasker gelijkmatig aan op je gezicht en vermijd hierbij de ogen en mond.
 • Laat het masker ongeveer 15 – 20 minuten op je gezicht zitten om zijn werk te doen.
 • Ontspan tijdens het inwerken van het masker en geniet van een rustmomentje.
 • Spoel ten slotte het masker af met lauw water en dep je gezicht droog met een schone handdoek.
 • Spoel je gezicht nogmaals af met lauw water om ervoor te zorgen dat alle restanten van het masker worden verwijderd.
 • Dep voorzichtig je gezicht droog met een schone handdoek.
 • Breng daarna een hydraterende crème of serum aan om je huid te voeden en gehydrateerd te houden.

Verwijderen en nabehandeling

Na het aanbrengen van het kurkuma gezichtsmasker is het belangrijk om het masker goed te verwijderen en de huid na te behandelen.

 1. Spoel je gezicht af met lauw water om het masker voorzichtig weg te spoelen. Vermijd hierbij te veel wrijven, omdat dit de huid kan irriteren.
 2. Dep je gezicht droog met een zachte handdoek. Wrijf niet, maar dep voorzichtig om de huid niet te beschadigen.
 3. Breng een hydraterende crème of olie aan op je gezicht om de huid te voeden en te hydrateren na het masker. Dit zal helpen om eventuele droogheid of strakheid te verminderen.
 4. Zorg ervoor dat je alle restjes van het masker verwijdert, vooral als je een kurkuma masker hebt gebruikt met zwarte peper. Dit kan wat hardnekkiger zijn om goed af te spoelen.
 5. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of scrubs direct na het gebruik van een gezichtsmasker met kurkuma, omdat dit de gevoelige huid kan beschadigen.
 6. Geniet van de resultaten! Je zult merken dat je huid er frisser en stralender uitziet na het gebruik van een verzorgend kurkuma gezichtsmasker.

Tips voor het zelf maken en gebruiken van kurkuma gezichtsmaskers

Als je zelf kurkuma gezichtsmaskers wilt maken en gebruiken, zijn hier enkele handige tips:

1. Kies de juiste ingrediënten: Zorg ervoor dat je hoogwaardige kurkuma gebruikt, samen met andere natuurlijke ingrediënten zoals honing, yoghurt of kokosolie. Deze ingrediënten voeden de huid en versterken de voordelen van kurkuma.

2. Test op een klein stukje huid: Voordat je het masker op je hele gezicht aanbrengt, test je het eerst op een klein stukje huid, zoals je pols of achter je oor. Dit helpt om eventuele allergische reacties te voorkomen.

3. Meng goed en gelijkmatig: Zorg ervoor dat je de ingrediënten grondig mengt om een gladde pasta te krijgen. Breng het masker vervolgens gelijkmatig aan over je hele gezicht, vermijd het gebied rondom de ogen.

4. Laat het masker niet te lang zitten: Het is belangrijk om het masker niet langer dan 20 minuten op je gezicht te laten zitten. Als je het masker te lang laat zitten, kan dit leiden tot een gele verkleuring van de huid.

5. Wees voorzichtig met vlekken: Kurkuma kan vlekken maken op kleding en andere oppervlakken. Zorg er daarom voor dat je oude kleding draagt en bescherm je werkoppervlakken met krantenpapier of een handdoek.

Door deze tips te volgen, kun je op een veilige en effectieve manier kurkuma gezichtsmaskers maken en gebruiken voor een stralende en gezonde huid.

Meer over ‘Kurkuma’

Als je je verdiept in de wonderlijke wereld van kurkuma, merk je al snel dat deze specerij veel meer is dan alleen een kleurrijke toevoeging aan je curry. In Nederland staat het bekend als koenjit kurkuma, een benaming die recht doet aan zijn rijke traditie en veelzijdigheid. Maar je vraagt je misschien af hoeveel kurkuma per dag optimaal is voor je gezondheid?

De kracht van kurkuma beperkt zich niet tot de keuken. Wist je dat deze specerij zelfs in dierverzorging wordt gebruikt? Ja, je leest het goed; er zijn specifieke behandelingen met kurkuma voor paarden en zelfs voor je hond.

Als je meer wilt weten over hoe je kurkuma in de keuken kunt gebruiken, zijn er tal van kurkuma recepten die je kunt uitproberen. En als je niet zeker bent waar je betrouwbare kurkuma kunt vinden, zoek dan een kurkuma specialist of overweeg om turmeric te kopen bij een gerenommeerde leverancier.

Net als elke andere natuurlijke remedie, heeft kurkuma zijn eigen reeks voor- en nadelen. Sommige mensen kunnen te maken krijgen met kurkuma allergie symptomen, terwijl anderen de voordelen van kurkuma ten volle kunnen benutten.

Niet iedereen is fan van de smaak van kurkuma, maar de werkzame stof, kurkumine, is waar het echt om gaat als we het hebben over de geneeskrachtige eigenschappen van de specerij. Voordat je kurkuma aan je dieet toevoegt, is het belangrijk om op te letten als je bloedverdunners gebruikt, omdat kurkuma en bloedverdunners een riskante combinatie kunnen zijn.

En voor de liefhebbers van tuinieren onder ons; heb je er ooit aan gedacht om je eigen kurkuma bloem te kweken? Het is een prachtige manier om zowel kleur als een stukje van deze wonderwortel aan je leven toe te voegen. Voor de avontuurlijke zielen, hier is een handleiding over kurkuma kweken.

En laten we de schoonheidsfanaten niet vergeten; een kurkuma masker kan een wonderbaarlijke toevoeging aan je huidverzorgingsroutine zijn.

Zo zie je maar, de mogelijkheden met kurkuma zijn bijna eindeloos. Duik in de diepe, oranje wereld van deze fascinerende wortel en ontdek alles wat er te weten valt.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is “DIY: Een Verzorgend Kurkuma Gezichtsmasker Maken”?

Dit is een recept om zelf een natuurlijk gezichtsmasker te maken met kurkuma. Dit is een deel van DIY huidverzorging met kurkuma.

2. Hoe maak je een kurkuma masker?

Een kurkuma masker maken is simpel. Meng kurkuma met yoghurt of zwarte peper om een verzorgend gezichtsmasker te maken.

3. Kan ik een kurkuma masker gebruiken voor huidaandoeningen?

Ja, je kunt een kurkuma masker voor huidaandoeningen maken. Kurkuma masker helpt tegen acne, pigmentvlekken en donkere kringen.

4. Wat zijn de voordelen van een kurkuma gezichtsmasker?

Een kurkuma gezichtsmasker zorgt voor een stralende huid. Het is ook goed voor een gezonde huid.

5. Kan ik andere producten toevoegen aan mijn kurkuma masker?

Ja, je kunt honing toevoegen voor een honing en kurkuma masker. Je kunt ook ayurvedische huidmaskers maken met kurkuma.

6. Waar kan ik natuurlijke gezichtsmaskers met kurkuma vinden?

Je kunt natuurlijke gezichtsmaskers met kurkuma zelf maken! Het is een makkelijke manier voor huidverzorging met kurkuma.

» Referenties


1. Susan J. Hewlings and Douglas S. Kalman (2017). Curcumin: A Review of Its’ Effects on Human Health. Foods, 6(10), 92.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5664031/

2. Aggarwal B.B., Kumar A., Bharti A.C. Anticancer potential of curcumin: Preclinical and clinical studies. Anticancer Res. 2003;23:363–398.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12680238/

3. Aggarwal B.B., Harikumar K.B. Potential therapeutic effects of curcumin, the anti-inflammatory agent, against neurodegenerative, cardiovascular, pulmonary, metabolic, autoimmune and neoplastic diseases. Int. J. Biochem. Cell Biol. 2009;41:40–59.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18662800/

4. Kuptniratsaikul V., Dajpratham P., Taechaarpornkul W., Buntragulpoontawee M., Lukkanapichonchut P., Chootip C., Saengsuwan J., Tantayakom K., Laongpech S. Efficacy and safety of Curcuma domestica extracts compared with ibuprofen in patients with knee osteoarthritis: A multicenter study. Clin. Interv. Aging. 2014;9:451–458.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24672232/

5. https://www.kanker.be/voedingssupplementen/kurkuma

» Referenties

Conclusie beste Kurkuma 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on DIY: Een Verzorgend Kurkuma Gezichtsmasker Maken.(2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips