Kun je afvallen met maaltijdvervangers

Kun je afvallen met maaltijdvervangers?

Afvallen is niet altijd even makkelijk. Waar de een makkelijk een kilo of twee verliest, moet de ander daar heel hard zijn of haar best voor doen. Voldoende beweging en onder jouw caloriebehoefte blijven zijn essentieel voor een geslaagd afvalproces. Veel mensen zijn op zoek naar een makkelijke en snelle manier om af te vallen: hierbij kunnen maaltijdvervangers helpen. Wat maaltijdvervangers precies zijn en hoe dat dan werkt leggen we je hieronder uit.

Wat zijn maaltijdvervangers?

Een maaltijdvervanger is een dieetproduct wat bedoeld is om te helpen bij het afvallen op een verantwoorde en gezonde manier. Zo bestaan er maaltijdvervangende repen en maaltijdvervangende shakes. De shakes zijn het meest populair. In zo’n shake zitten relatief weinig calorieën en een behoorlijk deel van de benodigde vitamines en mineralen. Ze zijn rijk aan eiwit en zorgen ervoor dat je dus voldoende nutriënten binnenkrijgt.

Kun je afvallen met maaltijdvervangers?

Het antwoord op de vraag of je kunt afvallen met maaltijdvervangers is ja. Wel moet je rekening houden met jouw caloriebehoefte en daar dus niet overheen gaan zitten, anders kom je aan of blijf je op hetzelfde gewicht. Ook is het belangrijk dat je hierbij gaat bewegen, meer dan dat je al deed. Een maaltijdshake is er echt om een volledige hoofdmaaltijd te vervangen terwijl je minder calorieën binnenkrijgt.

Waar moet je op letten bij het kopen van maaltijdvervangers?

Tegenwoordig zijn er onwijs veel maaltijdvervangers verkrijgbaar, van de drogist of supermarkt bij je om de hoek tot een speciale gezondheidswinkel. Toch is de ene maaltijdvervanger is de ander niet, dus het is belangrijk dat je let op verschillende ingrediënten en verhoudingen in je maaltijdvervanger. Zo kijk je naar de hoeveelheid calorieën, suiker en eiwitten die je binnenkrijgt. Idealiter is een maaltijdshake ongeveer 250 kcal, bevat geen toegevoegde suiker en heeft 25-30 gram eiwitten per portie. Je kunt dagelijks 1 of 2 maaltijden vervangen met een maaltijdvervanger en daarnaast gezond eten: genoeg groente, eiwitten en vezels voor een verzadigd gevoel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips