In dit artikel

Kruidvat Maaltijdshake: Echt Effectief of Marketingtruc?

Kruidvat Maaltijdshake: Echt Effectief of Marketingtruc? (2023)

In dit artikel

Ben je moe van eindeloze diëten zonder bevredigende resultaten? Ik ken dat gevoel, ik was ook ooit op zoek naar een gemakkelijke en effectieve manier om gewicht te verliezen. Daarom heb ik de Kruidvat Maaltijdshake voor je uitgeprobeerd en grondig onderzocht.

Lees verder en ontdek of het een wondermiddel is of slechts slimme marketing!

Key Takeaway

De beste maaltijdshake van 2023 is Orangefit Diet. Dit merk heeft een veganistische formule en bestaat voor 30% uit vitamines en mineralen en is verkrijgbaar in 4 smaken, met Vanille als mijn top favoriet!

Samenvatting

 • Kruidvat Maaltijdshakes zijn handige en smakelijke maaltijdvervangers die kunnen helpen bij gewichtsverlies.
 • Ze bevatten veel eiwitten en verschillende smaken om uit te kiezen.
 • Terwijl sommige mensen positieve resultaten ervaren, is het belangrijk om te onthouden dat individuele resultaten kunnen variëren en dat een gezonde levensstijl ook belangrijk is.
 • Mensen met allergieën moeten voorzichtig zijn, omdat de shakes ingrediënten kunnen bevatten die problematisch kunnen zijn.

Types of Kruidvat Shakes

Kruidvat heeft verschillende soorten shakes in hun assortiment, waaronder de Kruidvat Maaltijdshakes en het Kruidvat Eiwitpoeder.

Kruidvat Maaltijdshakes

Kruidvat Maaltijdshakes zijn fijn als je wil afvallen. Ze zijn simpel te gebruiken. Je kunt er één of twee maaltijden per dag mee vervangen. Kruidvat biedt ook verschillende smaken aan.

De Vanille Maaltijdshake is het bekendst. Deze shake heeft een romige smaak. Ze bieden ook andere soorten maaltijdvervangers aan. Denk aan repen, drinkmaaltijden en pudding. Deze kunnen ook helpen bij het afvallen.

Maar let op, het citroensapdieet werkt niet echt voor gewichtsverlies.

Kruidvat Eiwitpoeder

Ik heb ook het Kruidvat eiwitpoeder geprobeerd. Het eiwitpoeder is bedoeld als voedingssupplement om je eiwitinname te verhogen. Het bevat 80% eiwit per portie en is verkrijgbaar in verschillende smaken zoals vanille, aardbei en chocolade.

Ik vond de smaak best lekker, vooral de vanillevariant. Je kunt het eiwitpoeder mengen met water, melk of bijvoorbeeld yoghurt. Het lost gemakkelijk op en geeft een romige textuur aan je drankje.

Ik merkte wel dat het eiwitpoeder me hielp om mijn spierherstel en -opbouw te ondersteunen na mijn trainingen. Als je op zoek bent naar een betaalbaar eiwitsupplement, is het Kruidvat eiwitpoeder zeker het proberen waard.

Reviews and Experiences with Kruidvat Shakes

Vele mensen hebben positieve ervaringen met de Kruidvat shakes en ze vergelijken ze vaak met andere maaltijdvervangers.

Comparison with other meal replacement shakes

Als het gaat om maaltijdvervangers, zijn er verschillende merken op de markt. Een van de populaire merken is Kruidvat, maar er zijn ook andere merken zoals Weight Care en Modifast. Hier is een vergelijking van Kruidvat shakes met andere merken maaltijdvervangers.

 Kruidvat MaaltijdshakeWeight Care MaaltijdshakeModifast Maaltijdshake
Eiwitgehalte40% meer eiwitten dan de andere shakesLager eiwitgehalteHoog eiwitgehalte
Aantal maaltijden vervangenTwee maaltijden vervangenEén maaltijd vervangenTwee maaltijden vervangen
AssortimentBeperkt assortiment afval shakes en maaltijdshakesBreed assortiment maaltijdshakesBreed assortiment maaltijdshakes
SmaakRomige vanillemaakVerschillende smaken beschikbaarVerschillende smaken beschikbaar

Het is belangrijk om op te merken dat hoewel Kruidvat shakes een hoog eiwitgehalte hebben, ze niet noodzakelijk superieur zijn aan andere merken. Het hangt allemaal af van je persoonlijke behoeften en voorkeuren.

Effectiveness and results

De effectiviteit en resultaten van Kruidvat shakes zijn gemengd. Sommige mensen hebben positieve ervaringen en merken daadwerkelijk gewichtsverlies bij het vervangen van één of twee maaltijden met de shakes.

Anderen vinden echter dat de shakes niet echt helpen bij het afvallen. Het is belangrijk om te onthouden dat de resultaten kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals individuele stofwisseling en levensstijl.

Dus het is mogelijk dat de shakes voor sommige mensen effectiever zijn dan voor anderen. Het is altijd het beste om een ​​gezond eetpatroon te combineren met regelmatige lichaamsbeweging voor de beste resultaten.

Quality and Composition of Kruidvat Shakes

De kwaliteit en samenstelling van Kruidvat Shakes zijn belangrijke factoren om te overwegen bij het beoordelen van hun effectiviteit.

Ingredients and nutritional value

De Kruidvat Maaltijdshake bevat een combinatie van verschillende ingrediënten die bedoeld zijn om een maaltijd te vervangen. Deze ingrediënten bieden de nodige voedingsstoffen en energie, terwijl ze ook helpen bij gewichtsverlies. Hier is wat je moet weten over de ingrediënten en voedingswaarde van de Kruidvat Maaltijdshake:

 • De shake bevat eiwitten, koolhydraten en vetten in de juiste verhoudingen om als volwaardige maaltijd te dienen.
 • Belangrijke ingrediënten zijn onder andere: melkproteïne, maltodextrine, plantaardige olie, vezels en diverse vitaminen en mineralen.
 • Elke portie van de maaltijdshake bevat ongeveer 200 calorieën. Dit kan variëren afhankelijk van de smaak en type shake.
 • De shakes zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder vanille, aardbei en chocolade.
 • De shakes bevatten ook een verscheidenheid aan vitamines en mineralen zoals vitamine B12, calcium, ijzer en zink.

Allergens and potential side effects

Ik ga je vertellen over de allergenen en mogelijke bijwerkingen van Kruidvat shakes. Het is belangrijk om te weten dat sommige mensen allergisch kunnen zijn voor bepaalde ingrediënten in deze shakes. Hier zijn enkele veel voorkomende allergenen die aanwezig kunnen zijn:

 • Melk: De meeste maaltijdshakes bevatten melk of zuivelproducten, wat een probleem kan zijn voor mensen met lactose-intolerantie.
 • Gluten: Sommige shakes bevatten granen zoals tarwe, gerst of rogge, wat problematisch kan zijn voor mensen met coeliakie of een glutenintolerantie.
 • Soja: Er zijn shakes die soja bevatten, wat een allergische reactie kan veroorzaken bij mensen met een soja-allergie.
 • Noten: Bepaalde shakes kunnen noten bevatten, zoals amandelen of hazelnoten, wat gevaarlijk kan zijn als je hier allergisch voor bent.
 • Maagklachten: Sommige mensen ervaren maagklachten zoals buikpijn, winderigheid of diarree na het consumeren van maaltijdshakes.
 • Hongergevoel: Omdat je minder calorieën binnenkrijgt dan normaal gesproken tijdens het vervangen van maaltijden met shakes, kun je een hongergevoel ervaren.
 • Moeilijkheden bij het behouden van gewichtsverlies op lange termijn: Hoewel maaltijdvervangers zoals Kruidvat shakes kunnen helpen bij gewichtsverlies op korte termijn, kan het moeilijk zijn om dit gewichtsverlies op lange termijn te behouden.

Conclusion: Are Kruidvat Shakes Worth It?

Zijn Kruidvat shakes de moeite waard? Na het lezen van reviews en het onderzoeken van de ingrediënten en voedingswaarde, kan geconcludeerd worden dat Kruidvat shakes een effectieve optie kunnen zijn voor gewichtsverlies.

De maaltijdshakes bevatten veel eiwitten en zijn een handige vervanging voor één of twee maaltijden. Echter, het is belangrijk om te onthouden dat er geen wondermiddel is voor gewichtsverlies en dat een gezonde levensstijl en evenwichtige voeding essentieel blijven.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Kruidvat Maaltijdshake: Echt Effectief of Marketingtruc?

Kruidvat Maaltijdshake is een energiebeperkend dieetproduct dat mensen helpt met afslanken om hun streefgewicht te bereiken.

2. Is Kruidvat Maaltijdshake vergelijkbaar met Herbalife?

Ja, zowel Herbalife als Kruidvat Maaltijdshake zijn dieetshakes die een onderdeel vormen van een dieetplan om te helpen bij afslanken.

3. Hoe past Kruidvat Maaltijdshake in een gezonde levensstijl?

Kruidvat Maaltijdshake is een eiwitshake die je kan helpen bij het bereiken van je streefgewicht als onderdeel van een energiebeperkend dieet en gezonde levensstijl.

4. Is Kruidvat Maaltijdshake alleen voor afvallen?

Nee! Hoewel Kruidvat Maaltijdshake kan helpen bij het afslanken, kan het ook als maaltijdvervanger gebruikt worden voor mensen die een gezonde en evenwichtige voeding willen behouden.

» Referenties


1. Davis, Lisa M., Coleman, Christopher, Kiel, Jessica, Rampolla, Joni, Hutchisen, Tammy, Ford, Laura, Andersen, Wayne S., & Hanlon-Mitola, Andrea. (2010). Efficacy of a meal replacement diet plan compared to a food-based diet plan after a period of weight loss and weight maintenance: a randomized controlled trial. Nutr J, 9(11).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2851659/

2. Cheskin, LJ., Mitchell, AM., Jhaveri, AD., Mitola, AH., Davis, LM., Lewis, RA., Yep, MA., & Lycan, TW. (2008). Efficacy of meal replacements versus standard food-based diet for weight loss in type 2 diabetes: a controlled clinical trial. Diabetes Educ, 34(118-127). doi: 10.1177/0145721707312463.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18267998/

3. Heymsfield, SB., van Mierlo, CAJ., van der Knaap, HCM., Heo, M., & Frier, HI. (2003). Weight management using a meal replacement strategy: meta and pooling analysis from six studies. Int J Obes Relat Metab Disord, 27(537-49). doi: 10.1038/sj.ijo.0802258.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12704397/

4. Ashley, JM., Herzog, H., Clodfelter, S., Bovee, V., Schrage, J., & Pritsos, C. (2007). Nutrient adequacy during weight-loss interventions: a randomized study in women comparing the dietary intake in a meal replacement group with a traditional food group. Nutr J, 6(6-12). doi: 10.1186/1475-2891-6-12.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17592648/

» Referenties

Conclusie beste maaltijdshakes 2023

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Kruidvat Maaltijdshake: Echt Effectief of Marketingtruc? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips