arrow_drop_up arrow_drop_down
Caloriebehoefte

Caloriebehoefte

Wat is mijn caloriebehoefte? Wat is mijn onderhoud?

Caloriebehoefte wordt ook wel onderhoud genoemd. Het is het aantal calorieën dat je per dag nodig hebt om alle vitale organen te laten functioneren en om op gewicht te blijven. Als je jouw caloriebehoefte gaat berekenen heb je de volgende gegevens nodig: geslacht, leeftijd, lengte en je gemiddelde wekelijkse inspanning. Een handige GRATIS tool om dit voor je te laten berekenen is TDEE Calculator.

Doelstelling

Als je vervolgens je caloriebehoefte weet en je hebt een bepaald doel, bijvoorbeeld afvallen. Dan ga je de komende periode onder je caloriebehoefte eten. Dit kan tot wel 20% minder dan je caloriebehoefte. Neem je precies het aantal calorieën van jouw onderhoud dan zal je gewicht gelijk blijven en ga je erboven zitten zal je aankomen in gewicht. Als je hier meer over wilt weten lees dan deze uitgebreide blog of kom alles te weten over het keto dieet.

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét Platform voor Zelfontwikkeling

We hebben een exclusief overzicht gemaakt met de Beste Tools voor de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei.Daarnaast vind je op Jouwpersoonlijkegroei.nl de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, super leerzame Events, en de beste Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling.

👉 Tip: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig!

Heel veel succes en vooral plezier met de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei!

Vitaily Korting - Alle supplementen in één! - Kortingscode - Richard de Leth