arrow_drop_up arrow_drop_down
REM Slaap

REM Slaap

De REM slaap is een fase in de slaapcyclus

Het wordt ook wel de droomfase genoemd. REM staat voor ‘Rapid Eye Movement’. Tijdens de REM slaap bewegen de ogen snel heen en weer, het lichaam daarentegen kan niet bewegen. Dit heeft als doel dat het lichaam de droom niet gaat naleven. 

De REM slaap wordt ook wel paradoxale slaap genoemd, vanwege de tegenstrijdigheid van activiteit in de hersenen en passiviteit van het lichaam. 

De hersenactiviteit is tijdens de REM slaap bijna vergelijkbaar met overdag, dit heeft waarschijnlijk te maken met dat de hersenen de informatie van de dag verwerken of met allerlei geheugenfuncties. 

In de eerste slaapcyclus is de REM slaap vrij kort, maar gedurende er meer cycli volgen komen er meer momenten van REM slaap en minder diepe slaapEen volwassene brengt ongeveer 15% in de REMslaap door. Baby’s daarentegen ongeveer 70%. 

In het Ebook kun je de tips voor een betere nachtrust vinden, lees deze blog over mijn ervaringen op het gebied van slaap.  
Gratis Workshop Superslapen - Slaap Expert Floris Wouterson 

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét Platform voor Zelfontwikkeling

We hebben een exclusief overzicht gemaakt met de Beste Tools voor de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei.Daarnaast vind je op Jouwpersoonlijkegroei.nl de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, super leerzame Events, en de beste Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling.

👉 Tip: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig!

Heel veel succes en vooral plezier met de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei!

Vitaily Korting - Alle supplementen in één! - Kortingscode - Richard de Leth