arrow_drop_up arrow_drop_down
Hypnose Jouw persoonlijke groei

Hypnose

Heb je wel eens meegemaakt dat je ergens reed, maar je niets van de afgelegde weg kon herinneren? Dan ben je in een staat van hypnose geweest. Je hebt alles gedaan om veilig te rijden, maar bent daar niet bewust bij betrokken geweest.

Je kunt jezelf ook expres in een staat van hypnose brengen of onder begeleiding van een hypnotherapeut. Met speciale hypnosetechnieken kun je zo werken aan jouw persoonlijke groei.

Wat is hypnose?

Hypnose is een bepaalde geestestoestand die je zelf of onder begeleiding van een hypnotherapeut kunt bereiken. Tijdens deze toestand wordt er directe toegang gegeven tot je onderbewuste. Hierdoor kun je diepliggende problemen aanpakken - bijvoorbeeld angsten of verslavingen - die je belemmeren in je persoonlijke groei.

Hypnose is geen slaap, je blijft altijd bij bewustzijn en kunt gewoon praten. Hypnose is ook niet te verwarren met meditatie waarbij je juist je hoofd leeg maakt. Met hypnose probeer je actief veranderingen te veroorzaken.

Hypnose is dan ook niet gevaarlijk, je zult nooit je bewustzijn verliezen of volledig overgeleverd worden aan de grillen van de hypnotherapeut. Je verliest bepaalde remmingen waardoor je spontane antwoorden geeft, maar het werkt niet als een waarheidsserum. Zaken die jij geheim wilt houden, zal je niet zomaar tijdens hypnose prijsgeven.

Wetenschappelijke onderbouwing van hypnose

Hypnose is een fenomeen met een degelijke wetenschappelijke onderbouwing. Met MRI’s en EEG’s zijn duidelijke effecten van hypnose vastgelegd. Vanuit wetenschappelijke basis zijn er ook diverse therapieën ontstaan die gebruikmaken van hypnose, denk bijvoorbeeld aan hypnotherapie en regressietherapie. De werking van deze therapieën is ook onderbouwd in diverse wetenschappelijke studies.

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een vorm van therapie waarbij je onder begeleiding van een hypnotherapeut persoonlijke blokkades kunt behandelen. Een hypnotherapeut heeft een opleiding gevolgd waarin hij geleerd heeft de hypnosetechnieken veilig en effectief toe te passen. Tijdens een hypnotherapiesessie bereik je een verhoogde aandacht en ben je volledig gefocust op de suggesties van de hypnotherapeut. Hierdoor kun je blijvende veranderingen in je onderbewuste bereiken. Hypnotherapie wordt vaak ingezet bij verslavingen en angsten, maar is ook zeer effectief bij slaapstoornissen, depressie, moeite met afvallen, een minderwaardigheidscomplex of een hoge stressgevoeligheid. Door in te grijpen in het onderbewustzijn kunnen zeer goede resultaten behaald worden.

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét Platform voor Zelfontwikkeling

We hebben een exclusief overzicht gemaakt met de Beste Tools voor de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei.Daarnaast vind je op Jouwpersoonlijkegroei.nl de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, super leerzame Events, en de beste Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling.

👉 Tip: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig!

Heel veel succes en vooral plezier met de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei!

Vitaily Korting - Alle supplementen in één! - Kortingscode - Richard de Leth