arrow_drop_up arrow_drop_down
Belemmering  Omarm Je Belemmeringen voor Persoonlijke Groei!

Belemmeringen

Als mens krijgen we te maken met obstakels en belemmeringen, daar kunnen we gewoon niet aan ontsnappen. Het probleem is echter niet die belemmeringen op zich, maar de manier waarop we ermee omgaan!

Wat als je ineens zou beseffen dat de belemmerende factoren en obstakels die je in je leven op je pad krijgt, eigenlijk juist opportuniteiten bieden voor verdere groei en meer geluk? Wat als de belemmeringen die jij elke dag ervaart, eigenlijk niet de macht hebben om je tegen te houden in het leven - maar je juist vooruit kunnen helpen?

Het probleem ligt niet bij jouw belemmeringen…

Als mens hebben we de neiging om onze toestand, of het nu gaat om hoeveel geld we hebben, onze sociale status of iets anders, te verklaren aan de hand van onze omstandigheden. Lees: onze belemmeringen. Als mens zijn we er ook van overtuigd dat de wereld ‘tegen ons’ is en de reden is dat we onze doelen niet bereiken of het moeilijk hebben.

Reality check? Dat is allemaal een illusie! Onze belemmeringen mogen dan misschien wel obstakels lijken op het moment dat ze zich voordoen, uiteindelijk zijn het ook gewoon situaties en gebeurtenissen die ons iets kunnen bijbrengen:

Als je weinig geld hebt, kan je..

…je motivatie verliezen en bang worden dat je nooit genoeg zult hebben

OF

…Je situatie zien als een kans om met minder gelukkiger te leren zijn!

Als je geen partner hebt, kan je..

…Je eenzaam voelen, je in dat gevoel wentelen en ervan overtuigd zijn dat je altijd alleen zult blijven

OF

…Jezelf aanleren om ook op jezelf gelukkig te zijn door te mediteren, te lezen en jezelf te verzorgen!

In beide gevallen is er niets veranderd aan de situatie zelf, maar wél aan de manier waarop je die situatie interpreteert. Elke gebeurtenis of stand van zaken heeft immers zijn voordelen en nadelen. Het is aan ons om ervoor te kiezen om die voordelen te zien!

Het belang van je eigen perspectief om belemmeringen aan te pakken

Je kan jezelf de vraag stellen: waarom overkomt X me, of waarom doet Y met dit aan? We hebben allemaal wel eens de neiging om in onze slachtofferrol te vallen, maar als we onze persoonlijke groei écht willen realiseren, dan moeten we vooral onze persoonlijke kijk op de zaken herzien.

Belemmerende factoren kunnen het leven op bepaalde momenten écht moeilijker maken, en veel eisen van ons als persoon op het vlak van creativiteit, aanpassingsvermogen en meer. Gewoon omdat dat moeilijk is, wil echter nog niet zeggen dat je het als persoon niet aan kunt.

Belemmerende gedachten als ‘Ik kan er niets aan doen’, of ‘Ik ben niet goed genoeg’, steken ongetwijfeld bij iedereen eens de kop op op, maar dat wilt nog niet zeggen dat ze je leven moeten leiden. Besef dat je belemmerende overtuigingen niet de realiteit zijn, en voor je het weet haal je er de kracht uit om uitbundiger én gelukkiger te leven!

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét Platform voor Zelfontwikkeling

We hebben een exclusief overzicht gemaakt met de Beste Toolsvoor de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei.Daarnaast vind je op Jouwpersoonlijkegroei.nl de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, super leerzame Events, en de beste Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling.

👉 Tip: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig!

Heel veel succes en vooral plezier met de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei!

Vitaily Korting - Alle supplementen in één! - Kortingscode - Richard de Leth