arrow_drop_up arrow_drop_down
Visualisatie Jouw Persoonlijke Groei

Visualiseren

Visualisatie is één van de beste en bekendste tools voor mensen die hun mindset én levensomstandigheden willen veranderen en verbeteren. Veel mensen kennen visualiseren als het voor zich zien van een bepaald doel of een bepaalde situatie die ze willen bereiken. Dat kan over van alles gaan: een bepaald financieel doel, een sportprestatie, het bereiken van een harmonieuze relatie met een partner, enzovoort.

Vroeger werd visualiseren door veel mensen gezien als een ongegronde spirituele bezigheid die nooit echt resultaten kon opleveren. Tegenwoordig nemen echter steeds meer mensen dit concept serieus, juist doordat ook onze kennis over hoe het universum werkt compleet is veranderd. Visualiseren wordt door veel mensen gebruikt als krachtige tool om hun doelen, persoonlijk, relationeel, financieel en op nog veel andere vlakken waar te maken.

Wat is visualiseren?

Visualiseren is eigenlijk een vorm van meditatie met de focus op het visuele aspect. Met andere woorden, tijdens het mediteren gaat men de situatie die men realiteit wil maken voor zich zien. Meestal gebeurt visualisatie met de ogen dicht, aangezien het dan gemakkelijker is om zich een beeld de scheppen van het doel dat men wilt bereiken. Zo kan iemand die rijker wil worden zich inbeelden dat hij of zij door zijn nieuwe huis wandelt, op zijn eigen boot vaart of in een dure auto rijdt.

Andere mogelijkheden zijn het visualiseren van een sportprestatie. Bepaalde onderzoeken hebben uitgewezen dat als sporters zich inbeelden dat ze een bepaalde oefening doen, ook daadwerkelijk beter worden in die oefening. Visualiseren wordt zo ook voor tal van andere doeleinden gebruikt.

Het geheim van visualiseren

Maar wat maakt visualiseren nu precies zo'n krachtig hulpmiddel? Eigenlijk gaat het volgens bepaalde theorieën vooral over het gevoel dat men krijgt als men aan het visualiseren is. Voor wie rijk wil worden, is het droombeeld van een groot huis en een leven vol vrijheid precies wat er nodig is om een innerlijk gevoel van enthousiasme teweeg te brengen. Als men zich heel goed in de gewenste situatie kan inleven, kan men zelfs dankbaarheid voelen voor die situatie, alsof het al de realiteit is.

Deze positieve emoties stellen de persoon in kwestie in staat om constructief actie te ondernemen, waardoor het doel dus ook stap voor stap realiteit kan worden. Met andere woorden, het geheim van visualiseren is dat men zich moet inbeelden dat men al het leven leidt dat men wil!

Visualisatietechnieken

Er bestaan tal van visualisatietechnieken. Hieronder een overzicht:

1. Visualiseren tijdens meditatie, waarbij men de gewenste situatie voor zich ziet (meestal met gesloten ogen)

2. Het maken van een visualisatie bord (vision board) waarop men foto's, woorden en afbeeldingen hangt of plakt van situaties die men wil bereiken (bijvoorbeeld een foto van een grote boot, een gelukkig koppel,...)

3. Visualisatie gepaard met affirmaties. Hierbij gaat men de beelden die men voor zich houdt combineren met woorden en zinnen die een positieve emotie uitdrukken, zoals 'ik ben dankbaar voor...' of 'Ik heb een prachtige relatie.'

Bovenstaande visualisatie oefeningen maken het mogelijk om in actie te komen en doelen op alle vlakken sneller te bereiken!

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét Platform voor Zelfontwikkeling

We hebben een exclusief overzicht gemaakt met de Beste Tools voor de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei.Daarnaast vind je op Jouwpersoonlijkegroei.nl de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, super leerzame Events, en de beste Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling.

👉 Tip: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig!

Heel veel succes en vooral plezier met de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei!

Vitaily Korting - Alle supplementen in één! - Kortingscode - Richard de Leth