Affirmaties

Affirmaties

Affirmatie is afgeleid van het Latijnse woord ‘affirmare’. De betekenis hiervan is versterken of bekrachtigen. 

Affirmaties zijn krachtige positieve wensen die tot werkelijkheid komen als je ze vaak herhaalt. Om deze wensen echt tot je onderbewustzijn door te laten dringen is het te adviseren om het elke dag meermaals hardop in de spiegel tegen jezelf te zeggen. Je brein gelooft wat het vaak hoort of ziet.

Dit bovenstaande maakt het zo belangrijk dat affirmaties op een positieve manier gebruikt gaan worden. Als je een affirmatie gebruikt die echt bij jouw kernwaarden past en veelvuldig tegen jezelf zegt dan kun je je onderbewustzijn beïnvloeden. Belangrijk is dus wel om één of meerdere affirmaties te kiezen welke bij jou resoneren. 

Om de affirmatie echt kracht bij te geven, probeer dan de wens zo te verwoorden alsof het al een feit is. Voorbeeld: ‘Ik ben gezond’’ of ‘’Ik neem de tijd voor mezelf’’.

Affirmaties kun je op alle levensgebieden toepassen. Je kunt hiermee richting geven aan jouw leven.Michael Pilarczyk geeft het volgende weer over affirmaties:
‘’Geloof en overtuiging zijn een mindset die je kunt ontwikkelen door autosuggestie: repeterende instructies geven aan je onderbewustzijn’’.
In de meditation moments app zitten ook meditaties verwerkt waarbij affirmaties aan de orde komen. 

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét Platform voor Zelfontwikkeling

We hebben een exclusief overzicht gemaakt met de Beste Tools voor de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei.Daarnaast vind je op Jouwpersoonlijkegroei.nl de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, super leerzame Events, en de beste Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling.

👉 Tip: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig!

Heel veel succes en vooral plezier met de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei!

Vitaily Korting - Alle supplementen in één! - Kortingscode - Richard de Leth
arrow_drop_up arrow_drop_down