arrow_drop_up arrow_drop_down

Het Universum

Als we het hebben over het universum, dan denken veel mensen aan de verzameling sterren, planeten en andere hemellichamen die boven ons hoofd zweven. Op zich is dat geen foute definitie - maar wat als Het Universum in zijn breedste betekenis véél meer is dan dat?

Het Universum in spiritueel opzicht wordt immers gezien als een netwerk van energieën en krachten, die constant op elkaar inspelen en zo de realiteit vormen die wij kennen. Eenvoudig om te vatten, niet? En toch is er nog zoveel dat we van Het Universum niet begrijpen, maar misschien is dat ook niet de bedoeling. In dit artikel nemen we een kleine duik in de betekenis van Het Universum!

Het Universum is méér dan wat we zien

De wetenschap heeft al lang ontdekt dat wat we ervaren slechts een klein deel is van wat er werkelijk écht is. Onze zintuigen helpen ons om de wereld om ons heen te decoderen, maar dat wil niet zeggen dat er geen fouten in die interpretatie zitten.

Het Universum is veel meer dan een verzameling vuur, aarde, lucht en water. Heel wat wetenschappers zijn van mening dat een onzichtbaar energieveld al wat we zien doordringt, en dat alles op die manier met elkaar is verbonden. En dat heeft enkele belangrijke implicaties voor ons bestaan:

1.    We hebben meer invloed dan we denken

Eerst en vooral zou de mens veel meer invloed hebben op het universum en het leven dat hij zelf denkt. Onze gedachten, gevoelens en intenties helpen als het ware de realiteit vormen, hoe machteloos we vaak ook denken te zijn. We kunnen de wereld en Het Universum letterlijk veranderen met onze manier van zijn, doen en denken!

2. Er is geen jij of ik

Daarbij zorgt die oneindige verbinding tussen alles wat er is voor een eenheid die we als mens bijna niet kunnen vatten. De maatschappij en de wereld worden vaak gedefinieerd op basis van tegenpolen: goed en slecht, jij en ik, voor of tegen, enzovoort. Deze zijn echter een illusie: er is alleen Eenheid.

3. Onze ogen bedriegen ons (een beetje)

Ten slotte is Het Universum zoals wij het zien, met al zijn objecten, mensen, planten, andere levende wezens, asteroïden, sterren en noem maar op, slechts een beperkte representatie van de échte realiteit. Hoe meer we ons daar bewust van zijn, hoe meer we zullen beseffen dat er zoveel dingen en energieën in Het Universum zijn die we niet kunnen zien.

Het Universum: onbegrijpelijk enorm en complex

Hoe je de term Universum ook interpreteert, het gaat om een oneindig grote verzameling van fenomenen die al dan niet met de gewone zintuigen ervaren kunnen worden. Hoe ongrijpbaar en complex Het Universum ook mag zijn, als je je persoonlijke groei serieus neemt, kan het geen kwaad om er méér over te lezen en te leren. Universum films, boeken en méér kunnen je helpen om de krachten en potentie van ons Universum te vatten, en zo aan je persoonlijke ontwikkeling te werken!

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét Platform voor Zelfontwikkeling

We hebben een exclusief overzicht gemaakt met de Beste Tools voor de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei.Daarnaast vind je op Jouwpersoonlijkegroei.nl de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, super leerzame Events, en de beste Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling.

👉 Tip: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig!

Heel veel succes en vooral plezier met de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei!

Vitaily Korting - Alle supplementen in één! - Kortingscode - Richard de Leth