In dit artikel

Juice Brothers, Dr Blend (Dr Detox) of Sapje (2021) | Welke is het Beste?

Juice Brothers, Dr Blend (Dr Detox) of Sap.je | Review (2023)

In dit artikel

Veel mensen zijn dagelijks bezig met hun gezondheid en gezonde levensstijl. Helaas is het niet altijd makkelijk om er een goede gezondheid op na te houden. Zo hebben veel mensen bijvoorbeeld moeite met het behouden van een gezond gewicht. Gelukkig zijn er verschillende manieren om toch gezonder te leven. Eén van deze manieren is het regelmatig drinken van een (detox) groentesapje, sapkuur, sapvasten of groente smoothie. Doe je dit een bepaalde periode (bijvoorbeeld gedurende een paar dagen) en eet je er verder niets bij? Dan wordt dat ook wel detoxen of detoxeren genoemd. Veel mensen claimen dat ze met detoxen in een versneld tempo kunnen afvallen, waardoor ze binnen een korte periode weer op een gezond gewicht zitten.

Er zijn meerdere websites en bedrijven die detox sapjes aanbieden, dus het kiezen van het beste sapje kan soms vrij lastig zijn. Om erachter te komen welk detox sapje de beste keuze is, vergelijk ik in dit artikel de sapjes van drie populaire aanbieders met elkaar, namelijk Dr Blend (Dr Detox)Juice Brothers en Sap.je. In dit artikel vind je meer informatie over de detox sapjes van de drie aanbieders en lees je meer over mijn ervaringen en gezonde levensstijl.

Beste Sapje 2023; Mijn selectie

  1. Beste detox kuur – Sap.je
  2. Beste sapkuur – Juicebrothers

Kennismaken met Dr Blend (Dr Detox) , Juice Brothers en Sap.je

Heb je het kopen van een detox sapje niet op je prioriteitenlijstje staan? Dan is de kans groot dat je nog nooit van Dokter Dr Blend (Dr Detox), Juice Brothers of Sap.je hebt gehoord. Dat is geen enkel probleem, want hieronder vertel ik meer over deze aanbieders zodat je snel een beter beeld krijgt.

We starten met Dr Blend (ook wel eens verwart met Dr Blend Detox). Deze aanbieder specialiseert zich in sapkuren die jou helpen bij het detoxen. Dr Blend (Dr Detox) is internationaal actief, maar is opgericht in Nederland. Daarom focust Dr Blend (Dr Detox) zich vooral op de Nederlandse markt. Dr Blend (Dr Detox) is gevestigd in de hoofdstad van Nederland, Amsterdam. Ga je nu naar de website van Dr Detox? Dan is de kans groot dat je iets opvalt: op de website staat namelijk Dr Blend, in plaats van Dr Detox. Dit komt doordat het bedrijf een nieuwe naam heeft aangenomen.

Juice Brothers, Dr Blend (Dr Detox) of Sap.je  Review (2022)

De tweede aanbieder is Juice Brothers. Dit merk biedt via haar website niet alleen Juice Brothers sapjes, maar ook andere gerelateerde producten, waaronder Juice Brothers voedingsproducten. Binnen Nederland is Juice Brothers gevestigd op meerdere locaties, namelijk Juice Brothers Amsterdam en Juice Brothers Den Haag. In Amsterdam heeft het bedrijf diverse vestigingen waar je langs kunt gaan voor heerlijke sapjes. Mocht je in de buurt zijn – echt een aanrader om even gezellig één of meerdere Juice Brothers detox sapje(s) uit te proberen. 

De laatste deelnemer aan deze sapjes vergelijking is Sap.je. Zoals de naam al zegt, ligt voor dit bedrijf de focus op sapjes. De groentesapjes die het merk aanbiedt, ondersteunen je bij het behouden van een goede gezondheid. Zo helpen de sapjes je bij detoxen en afvallen. Sap.je is gevestigd in Kwakel, in de buurt van Amsterdam.


Klik hier voor de beste deal

Prijs – Juice Brothers, Dr Blend (Dr Detox) of Sap.je 

De prijs is meestal het eerste waar mensen naar kijken voordat ze een product kopen. Daarom is dat ook het eerste punt waar we in dit artikel naar kijken. In het geval van sapkuren is de prijs vaak afhankelijk van het aantal dagen dat je wilt detoxen. Voor het gemak kijken we naar de prijs van een sapkuur voor drie dagen.

Om te beginnen nemen we een kijkje naar de prijzen van Dr Blend (Dr Detox). Hier zien we dat een sapkuur van drie dagen een prijs heeft van €109,95. In eerste instantie kun je schrikken van het bedrag. Dit is echter een reële prijs als je het vergelijkt met prijzen van andere detox kuren.

Vervolgens bekijken we de prijzen van Juice Brothers. Hier zien we dat de prijs voor een Juice Brothers sapkuur van drie dagen een stukje hoger ligt. Voor een sapkuur van drie dagen betaal je bij Juice Brothers namelijk een bedrag van €125. Dit is ongeveer €15 meer dan de prijs van Dr Blend (Dr Detox).

Tenslotte nemen we de prijzen van Sap.je onder de loep. Voor een Dr Blend (Dr Detox) box 3 dagen betaal je bij Sap.je een prijs van €110. Hiermee is de kuur slechts 5 cent duurder dan Dr Blend (Dr Detox).

Bij het vergelijken van de prijs zien we dat Dr Blend (Dr Detox) en Sap.je het goedkoopst zijn. 

Juice Brothers, Dr Blend (Dr Detox) of Sap.je  Review (2022)

Smaak – Juice Brothers, Dr Blend (Dr Detox) of Sap.je 

Juice Brothers geeft haar klanten twee opties: order fresh of order flash frozen. Bij deze laatste optie worden de Juice Brothers sappen direct na het koudpersen ingevroren, waardoor de voedingswaarde én smaak langer behouden blijven. Je kunt ze hierdoor twee maanden bewaren in de vriezer.

Bij Dr Blend (Dr Detox) worden de sappen 100% puur en 100% vers geperst, waardoor de smaak ook lang behouden blijft.

Sap.je maakt al haar sappen met de slowjuicer. Elk sapje is 100% biologisch en wordt gemaakt van minimaal 400 gram lokale groenten, met een klein beetje fruit, kruiden en specerijen. Na het persen worden de sappen direct ingevroren.

Ondanks dat niet alle merken op exact dezelfde manier te werk gaan, kan gesteld worden dat zij producten leveren met een volle smaak. Dankzij de verse ingrediënten blijft de smaak namelijk goed behouden. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de smaak van Sap.je


Klik hier voor de beste deal

Ingrediënten / samenstelling – Juice Brothers, Dr Blend (Dr Detox) of Sap.je 

Alle drie de merken gebruiken 100% natuurlijke ingrediënten in hun sappen. Daardoor kan wel gesteld worden dat je met alle drie een gezonde keuze maakt. De samenstelling varieert echter wel. 

JuiceBro (Juice Brothers) gaat voor 100% biologische sappen, waarbij een combinatie van groenten en fruit wordt gebruikt.

Bij Dr Blend (Dr Detox) bestaan de sappen uit een combinatie van raw groentesap en fruitsap. Afhankelijk van de box die je kiest, zal de samenstelling verschillen. Zo is de verhouding in een DetoxBox 50/50, maar in een SlimBox 85/15.

De sapjes van Sap.je bestaan uit 400 gram groenten. Verder worden daar nog wat fruit, kruiden en specerijen aan toegevoegd. 

Afhankelijk van wat jouw gezondheidsdoelen zijn en wat je persoonlijke voorkeur qua smaak is, kun je hierin zelf concluderen welk merk als beste uit de test komt. Tegenwoordig zie je een opkomst van groentesappen zoals bleekselderij sap, rode bietensap en tomatensap. Allemaal erg gezond!

Kwaliteit – Juice Brothers, Dr Blend (Dr Detox) of Sap.je 

Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat als je betaalt voor een sapje, je sap ontvangt van goede kwaliteit.

Op dit onderdeel zien we één aanbieder er met kop en schouders boven uit steken, en dat is Sap.je.

We zien dat alle drie aanbieders sapjes aanbieden van hoge kwaliteit. Maar wat Sap.je zo uniek maakt, is dat het de gezondste sapjes aanbiedt. Er is lang nagedacht over het productieproces, maar uiteindelijk heeft Sap.je besloten om haar sapjes op de volgende manier te produceren:

✅ Met 100% biologische ingrediënten;

✅ Met 100% lokale ingrediënten;

✅ Met seizoensgebonden ingrediënten;

✅ In samenwerking met health experts en Michelinster chefs;

✅ Met veel groenten. De sapjes van Sap.je bevatten tussen de 370 gram – 420 gram groente;

✅ Met vers geplukte ingrediënten;

✅ Door de groenten te wassen, te snijden en te persen met de hand, niet met machines;

✅ Door de sapjes te maken met een slowjuicer;

✅ Door totaal geen gebruik te maken van plastic;

✅ Door de raw groentesap koel te persen;

✅ Door verder niets meer toe te voegen aan de sapjes;

✅ Door het sap te bottelen in glas;

✅ Door de raw groentesap in te vriezen.

Bovenstaande punten zorgen voor een unieke combinatie die nergens elders te vinden is, ook niet bij Dr Blend (Dr Detox) en Juice Brothers. Hierdoor onderscheidt Sap.je zich enorm van haar concurrenten.


Klik hier voor de beste deal

Aanbod en assortiment – Juice Brothers, Dr Blend (Dr Detox) of Sap.je 

Een ander belangrijk punt is het aanbod van de drie aanbieders. Het is natuurlijk fijn als je genoeg keuze hebt in verschillende sappen op een website. Zo kun je diverse producten met elkaar vergelijken

Dr Blend (voorheen Dr Detox) heeft een groot aanbod aan verschillende sappen. Op de website zijn verschillende boxen te koop met daarin detoxsapjes, sapjes om af te vallen, fruitsapjes, gezonde shots en zelfs vegetarische sapjes. Een droom voor elke sapjesliefhebber!

Vervolgens kijken we naar Juice Brothers. Opvallend is dat ook het aanbod van dit merk erg breed is. Bovendien is het breder dan het aanbod van Dr Detox. Juice Bro biedt bijvoorbeeld ook diverse Juice Brothers voedingsmiddelen aan. Daardoor kan geconcludeerd worden dat het aanbod van Juice Brothers ook erg compleet is.

Tot slot werpen we een blik op het aanbod van Sap.je. Hier valt op dat het aanbod qua verschillende sappen erg breed is en er voor bezoekers van de website veel soorten zijn om uit te kiezen. Wanneer we alleen kijken naar het aanbod met sapjes en vervolgens het aanbod van de drie aanbieders met elkaar vergelijken, zien we al snel dat het aanbod van Sap.je het grootst is.

Juice Brothers, Dr Blend (Dr Detox) of Sap.je  Review (2022)

Sapje abonnement – Juice Brothers, Dr Blend (Dr Detox) of Sap.je 

Het is begrijpelijk dat wanneer je bezig wilt blijven met het drinken van gezonde sappen, je de optie wilt hebben om een sapje abonnement te nemen. Zo hoef je niet telkens losse bestellingen te plaatsen. Ook is een sapje abonnement op de lange termijn vaak goedkoper dan losse bestellingen. Daarom controleren we de aanbieders nu op dit punt.

Allereerst kijken we naar een Dr Detox box / Dr Blend box. Wat opvalt is dat het hier niet mogelijk is om een sapje abonnement af te sluiten. Daarom zul je bij het bestellen bij Dr Detox losse bestellingen moeten plaatsen. Wel is het mogelijk om meerdere sapjes tegelijk te bestellen in een box, bijvoorbeeld met een Dr Detox Gembershot box.

Juice Brothers, Dr Blend (Dr Detox) of Sap.je  Review (2022)

Een abonnement bij Juice Brothers bestellen is daarentegen wel mogelijk. Met een abonnement bespaar je tot wel 15%, in tegenstelling tot het plaatsen van losse bestellingen. Er zijn verschillende Juice Brothers abonnementen waar je uit kunt kiezen. Zo heb je keuze uit een Juice Brothers maandelijks abonnement of een Juice Brothers abonnement per kwartaal. Gemiddeld kost een abonnement voor een Juice Brothers sapkuur €90 per maand.

Ook bij Sap.je is het mogelijk om een abonnement af te sluiten. Daar baseer je je keuze op de hoeveel leveringen jij wilt ontvangen. Je hebt de keuze uit drie, zes of twaalf leveringen. Kies je voor een abonnement van 12 leveringen dan krijg je 15% korting en betaal je zo’n €3,91 per sapje.

Het is dus afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur als het gaat om het beste abonnement. Omdat zowel Juice Brothers als Sap.je abonnementen aanbiedt, scoren deze partijen hier het beste.

Reviews en ervaringen – Juice Brothers, Dr Blend (Dr Detox) of Sap.je 

Klantervaringen kunnen je helpen bij het maken van een goede keuze. Daarom kijken we in dit artikel ook naar de reviews van andere klanten. Hierbij nemen we een kijkje naar de ervaringen die vermeld staan in Google Reviews.

Dr Detox reviews en Dr Detox ervaringen zijn relatief makkelijk te vinden. Wat opvalt is dat deze zeer positief zijn. Op een maximale score van 5 behaalt zij een 4,8. Dat wil zeggen dat klanten over het algemeen erg tevreden zijn in hun Dr Detox review of Dr Blend review!

Vervolgens kijken we naar Juice Brothers reviews. We zien dat de ervaringen met Juice Brothers ook vrij positief zijn. Een score van 4 van de 5 sterren is ook erg goed, maar daarmee zijn de Juice Brothers beoordelingen niet beter dan die van Dr Blend (Dr Detox).

Tenslotte kijken we naar de Sap.je reviews. Wat hier opvalt, is dat voor deze aanbieder minder reviews te vinden zijn. De reviews die we vinden zijn louter positief. 

Als ik dan mijn persoonlijke ervaring mag delen, zou ik Sap.je aanraden. Ik vond deze sapjes namelijk het lekkerst en ze leveren ook het gewenste resultaat. Neem daarom eens een kijkje op de website van Sap.je! Lees ook mijn uitgebreide review over Sap.je.

Juice Brothers, Dr Blend (Dr Detox) of Sap.je  Review (2022)

Aanbieding – Juice Brothers, Dr Blend (Dr Detox) of Sap.je 

Juice Brothers heeft een erg breed aanbod aan producten. Naast sapjes, kun je ook een Juice Brothers menu bestellen. Het bedrijf biedt namelijk voedingsmiddelen aan, waarmee het zich onderscheid van andere aanbieders van sapkuren. Bovendien kun je 15% besparen wanneer je een juicebro abonnement afsluit, in plaats van telkens een losse box te bestellen. Er zijn overigens verschillende soorten abonnementen mogelijk om Juice Brothers te bestellen. Je hebt hierbij de keuze uit een Juice Brothers maandabonnement of Juice Brothers een kwartaalabonnement. Per maand kost Juice Brothers bezorgen gemiddeld €90 en dat is nog zonder Juice Brothers kortingscode.

Een Dr Blend (Dr Detox) korting heb ik helaas niet kunnen ontdekken, maar wellicht komt er eens een tijdelijke Dr Detox kortingscode of Dr Blend kortingscode, Dr Detox Box korting of Dr Detox Box kortingscode voorbij. Houd de website daarom goed in de gaten!

Ben je tevreden over de detox sapjes van Sap.je, dan kun je ook een abonnement afsluiten. Je kiest zelf of je drie, zes of twaalf leveringen wilt ontvangen. Kies je voor twaalf leveringen, dan kun je Sap.je bestellen met 15% korting. Waar Sap.je vooral door opvalt, is de hoge kwaliteit van haar sapkuren.


Klik hier voor de beste deal

Samenvatting – Dr Blend (Dr Detox), Juice Brothers of Sap.je 

Laat mij per sapjesmerk nog even kort samenvatten wat er in dit artikel besproken is:

Sap.je

Voordelen Sap.je

Relatief voordelig;
Abonnement mogelijk;
Erg ruim aanbod aan producten;
Veel verschillende smaken;
Ingrediënten zijn 100% biologisch, natuurlijk en lokaal;
370-420 gram groenten per sapje;
Vers geplukte ingrediënten;
Maakt geen gebruik van plastic.

Nadelen Sap.je

De glazen flesjes moet je naar de glasbak brengen.


Klik hier voor de Beste Detox Sapkuur Deal bij Sap.je

Juice Brothers

Voordelen Juice Brothers

Abonnement mogelijk;
Erg ruim aanbod aan Juice Brothers producten;
Veel verschillende smaken.

Nadelen Juice Brothers


Klik hier voor de beste Juice Brothers deal

Dr Blend

Voordelen Dr Blend (Dr Detox)

Relatief voordelig;
Ruim aanbod aan producten;
Veel verschillende smaken.

Nadelen Dr Blend (Dr Detox)


Klik hier voor de beste Dr Blend deal

Conclusie

Dan is het nu tijd om te bepalen welk sapje het beste is. Het mag duidelijk zijn dat de sapjes van alle drie de aanbieders erg goed zijn. Alle koudgeperste sappen kan je het beste in de vriezer of koelkast bewaren. Met alle verse sappen krijg je voldoende groente, fruit en kruiden binnen voor je dagelijkse portie gezonde vitamines. Deze voedingsstoffen versterken jouw immuunsysteem.

Maar de ultieme winnaar is natuurlijk Sap.je geworden. De kwaliteit van Sap.je is zodanig hoog, dat Juice Brothers en Dr Blend (Dr Detox) het onderspit delven.

Ook qua prijs, aanbod en abonnementen scoort Sap.je bovengemiddeld. Ervaar de voordelen van Sap.je zelf. Bezoek de website van Sap.je en profiteer van alle voordelen dat Sap.je te bieden heeft!

Alternatieven om te detoxen zijn detox smoothies, groente smoothies, detox pleisters, detox thee en crystal detox.

Juice Brothers, Dr Blend (Dr Detox) of Sap.je  Review (2022)

Meest gestelde vragen – Juice Brothers, Dr Blend (Dr Detox) of Sap.je 

Heb je nog vragen over een van de genoemde merken in dit artikel? Of ben je nieuwsgierig naar meer informatie over detoxen en sapkuren in het algemeen? Hieronder staan de meest gestelde vragen voor je op een rij.

Wat is het verschil tussen cold pressed (koudgeperste sappen) en slow juice?

Waar het ene merk een slow juicer gebruikt om de sappen samen te stellen, kiest het andere voor de cold pressed methode (koudgeperste sappen). In beide gevallen worden de ingrediënten koudgeperst, waardoor de voedingswaarde behouden blijft. Echter wordt bij cold pressed (koudgeperste sappen) een pers gebruikt die groenten en fruit plet, maar waardoor lang niet alle voedingswaarden mee de verpakking in gaan. Daardoor is de structuur van het sapje uiteindelijk meer waterig. Bij slow juicen gebruikt men een ander soort pers die net als je kiezen de ingrediënten vermaalt. Hierdoor komen meer voedingsstoffen uit de ingrediënten in de verpakking terecht. Het verschil blijkt uit onderzoek bijna 50% te zijn!

Mag je eten tijdens het detoxen?

Dat is niet aan te raden. Tijdens het detoxen wil je je darmen rust geven en dat lukt beter wanneer je alleen groentesappen drinkt. Heb je echt honger, eet dan een licht soepje.

Mag je sporten tijdens het detoxen?

Dat mag, maar sport niet te intensief. Doordat je alleen sapjes drinkt kun je snel duizelig worden. Kies daarom een lichte sport, zoals wandelen of fietsen.

Hoe werkt detoxen met een sapkuur?

Detoxen met een sapkuur werkt heel simpel. Je bestelt een detox kuur van een merk naar keuze (bijvoorbeeld Juice Brothers, Dr Blend of Sapje) en je krijgt de groentesappen thuisbezorgd en je kan ze in de koelkast bewaren. Op bepaalde momenten van de dag drink je zo’n sapje op. Verder eet je niets, dus je vervangt je maaltijden door deze groentesappen. Tussendoor mag je wel water drinken. Zo’n detox sapkuur breekt de afvalstoffen af in je lichaam die niet vanzelf afgevoerd worden. Daardoor krijgt je lichaam een reset en reinigt je lever.

Hoe moet je een sapkuur doen?

Hoe je een sapkuur moet doen, wordt uitgelegd door de aanbieder ervan. Het basisprincipe is als volgt: je eet een paar dagen tot een week geen vast voedsel en je drinkt niets anders dan de sapjes uit de sapkuur en water. Doordat de sapkuur veel gezonde voedingsstoffen bevat, krijg je niet zo snel honger. Daardoor is een sapkuur goed te doen voor veel mensen. (1)

Welke detox kuur is het beste?

Welke detox kuur het beste is, lees je in dit artikel. Uit de bekendste sapkuren van dit moment heb ik namelijk één winnaar gekozen. De beste detox kuur of beste sap kuur van dit moment is naar mijn mening Sap.je. Ik vertel je in dit artikel waarom dat zo is én hoe Sap.je zich verhoudt tot andere sapkuur merken.

Welke detox werkt goed?

Welke detox goed werkt, daarover verschillen mensen soms van mening. Ik vond dit interessant om te ontdekken. Daarom deed ik een sapkuur test. Ik heb verschillende detox sapkuren van verschillende merken met elkaar vergeleken. Op basis daarvan kon ik concluderen welke detox sapkuren goed zijn, maar ook welke de allerbeste is. Je leest het in dit artikel.

Hoeveel kilo kun je afvallen met een detox?

Je kunt met een detox sapkuur best snel afvallen. Gemiddeld is dat ongeveer 2,5 kilo in 7 dagen tijd. Je lichaam heeft gewoon even een opstapje nodig om aan de slag te gaan met bepaalde processen. Daarna gaat het eigenlijk vanzelf. Daarbij krijg jij zelf ook een steuntje in de rug in de vorm van motivatie om daarna gezonder te leven en beter voor jezelf te zorgen.

Wat moet je eten na een sapkuur?

Na een sapkuur moet je goed letten op je eten. Je lichaam is al een paar dagen niet gewend aan vast voedsel. Daarom moet je dit weer rustig opbouwen. Ga dus niet in één keer weet eten zoals je gewend bent. Daar zal je je niet beter door gaan voelen. Zo kunnen fruit, rauwe of gestoomde groenten en/of bouillon goede voedingsproducten zijn om je lichaam weer te laten wennen aan vast voedsel.

Conclusie beste Sapje


Klik hier voor de beste deal

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Juice Brothers, Dr Blend (Dr Detox) of Sap.je | Review (2023)

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Groentesap of Sappen Kuur?

Kies dan voor: Sapje

Op zoek naar de beste Groentesap of Sappen Kuur?

Kies dan voor: Sapje