In dit artikel

Mijn Beste Jodiumtablet | 5x Test en Ervaringen!

Mijn Beste Jodiumtablet | 5x Test en Ervaringen!

In dit artikel

Jodium heeft de laatste decennia naam gemaakt als één van de belangrijkste spoorelementen die het menselijke lichaam nodig heeft. Jodiumtabletten dragen bij aan een goede gezondheid op heel wat verschillende manieren, en een tekort is dan ook iets dat je echt wilt vermijden. Wil je meer weten over jodium tabletten, -capsules en alle voordelen? Kom erachter of jodium gezond is en waar je de beste tabletten kopen kunt. Je leest het in deze jodiumtablet review.

Kort samengevat:

Mijn beste jodiumtablet van 2024 volgens onze test is Flinndal Jodium. Flinndal jodiumsupplementen dragen bij aan een vitale schildklier en meer, zonder de details van je dagelijkse voeding uit het oog te verliezen. 

Jodiumtabletten vergelijken; hoe doe ik dat? 

Om te bepalen wat het beste jodiumtablet van dit moment is, heb ik verschillende jodiumsupplementen vergeleken. Jodium tabletten kopen kan namelijk bij veel winkels en merken, maar jij wilt natuurlijk alleen de beste jodiumtabletten bestellen. Ik heb daarom gelet op de kwaliteit en het gebruiksgemak van elk product, maar ook op reviews en ervaringen van andere mensen. Ook lette ik op de prijs en eventuele verzendkosten. Ben je benieuwd naar welke tabletten het beste uit de test zijn gekomen? Ik ga het je vertellen.

Mijn beste jodiumtabletten keuzehulp

ProductPer dagBelangrijkste eigenschap
1. Flinndal€0,11Ondersteunt de schildklierfunctie en energiestofwisseling
2. Vitaily€2,00Een mix van essentiële vitamines en mineralen
3. SuperFoodies jodium druppels€0,52Geschikt als jodiumaanvulling bij een gezond en gevarieerd voedingspatroon
4. SuperFoodies Kelp poederxxx
5. Vitamines per post€0,30Positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel en de schildklier

1. Flinndal Jodium – beste jodiumtablet 

Op nummer één staat Flinndal Jodium. Dit is het beste jodiumtablet in het algemeen, als je het mij vraagt. Wil je jodium tabletten kopen met herhaalgemak? Dan is Flinndal jodium wat je zoekt. Deze tabletten zijn voordelig geprijsd en worden per verpakking nog voordeliger wanneer je voor herhaalgemak kiest. Zo kun je op de lange termijn je tekort aanvullen en voorkom je dat je te weinig jodium in je lichaam hebt. 

Beste Jodiumtablet Review (2022) 5x Jodium Pillen Test

Maar wat doet jodium van Flinndal zoal? Deze jodium pillen ondersteunen de schildklier en het zenuwstelsel en bevatten 200mcg jodium per jodiumsupplement. Dat is een verantwoorde dosering voor de gezondheid. De jodiumtabletten zijn makkelijk door te slikken, bevatten geen onnodige toevoegingen en gaan een jodiumtekort op een gemakkelijker manier tegen. Neem 1 capsule per dag in met water. 

Voor een verpakking van 90 tabletten betaal je €9,95. Met kortingscode ‘GROEI‘ krijg je 10% Flinndal korting.

Voordelen Flinndal Jodium

✅ Jodium pillen bestellen die geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten;

✅ Jodiumpillen schildklier;

✅ Gemakkelijk door te slikken;

✅ Verantwoorde dosering;

✅ Voordelig jodium kopen (zeker met herhaalgemak);

✅ Vrij van gluten, lactose, noten, pinda’s, schaal- en schelpdieren, vis en soja.

Nadelen Flinndal Jodium

❌ Alleen gratis verzendkosten bij herhaalgemak.


Bekijk meer productinformatie

2. Vitaily – beste jodiumtablet abonnement (korting)

Zoek je niet alleen een jodiumtablet maar wil je een alles in een oplossing voor je gezondheid? Bij Vitaily kun je jodium tabletten kopen in combinatie met andere vitaminen en mineralen. Zo krijg je de jodium ADH binnen, maar ook direct die van andere voedingsstoffen. Voorkom allerlei losse potjes in huis en maak het jezelf gemakkelijk met Vitaily. Als je een abonnement neemt kun je jodium pillen kopen en alle andere vitaminen die je nodig hebt en wordt dit elke maand automatisch bij je thuisbezorgd. Al je suppletie in één zakje, dat goed is voor één dag. 

Beste Jodiumtablet Review (2022) 5x Jodium Pillen Test

Voor een Vitaily maandabonnement betaal je €60 per maand. Dat is €2 per dag verpakking. Wist je dat je €10 Vitaily korting krijgt als je de kortingscode “GROEI” gebruikt tijdens het bestellen van je vitamine abonnement? Zo haal je je jodium tabletten en andere tabletten extra voordelig in huis. 

Voordelen Vitaily

✅ Alles in een oplossing (dus niet alleen voor een jodiumtekort);

✅ Jodiumtabletten in een handige dag verpakking;

✅ Extra korting met de kortingscode “GROEI”;

✅ Geen losse potjes in huis;

✅ Abonnement mogelijk;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Duurzaam (100% plasticvrij).

Nadelen Vitaily

❌ Als je geen abonnement wilt, kun je geen gebruik maken van de kortingscode;

❌ Niet geschikt voor kinderen.


Bekijk meer productinformatie

3. SuperFoodies Global Healing Center – beste jodium druppels

Wat is nog handiger dan jodiumtabletten of jodium pillen? SuperFoodies jodium druppels! In plaats van tabletten kopen kun je ook SuperFoodies Global Healing Center druppels kopen. Dit is gemakkelijker in te nemen en net zo effectief. Het is gemaakt van detoxadine, wat mild is voor de maag en niet brandt op de huid. Het wordt gemaakt van natuurlijke jodium en wordt in vloeibare vorm geleverd. Zo kun je dit supplement op je tong druppelen. Je hebt slechts één keer per dag drie druppels jodium nodig van dit product. De ervaringen van SuperFoodies zijn heel positief. Je kunt de jodium druppels ook op de huid aanbrengen.

Beste Jodiumtablet Review (2022) 5x Jodium Pillen Test

Voor een verpakking SuperFoodies Global Healing Center van 29,5ml betaal je €30,99.

Voordelen SuperFoodies Global Healing Center

✅ Handige vervanger voor tabletten als je moeilijk een jodiumtablet doorslikt;

✅ Mild voor de maag en bijt niet in de huid;

✅ Niet getest op dieren;

✅ GMO-vrij en glutenvrij;

✅ Kosher en halal;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Nadelen SuperFoodies Global Healing Center

❌ Niet geschikt voor kinderen;

❌ Bevat slechts 1,95 mcg per dosering wat minder is dan bij andere jodium supplementen.


Bekijk meer productinformatie

4. SuperFoodies Kelp poeder – beste kelp jodium

Wil je geen jodium pillen kopen, maar ga je liever voor een poedervorm van het jodium supplement? Dan is SuperFoodies Kelp poeder wat je zoekt. Deze natuurlijke vorm van jodium supplementen zijn gemaakt van zeewier en kan gemakkelijk gemixt worden. Bijvoorbeeld door een shake, smoothie of sapje. Je kunt het zelfs door soepen en salades doen. In plaats van tabletten kopen kun je 100 gram of 250 gram jodium poeder kopen van SuperFoodies. Waarom jodium slikken wanneer jodium gebruiken ook zo gemakkelijk kan?

Beste Jodiumtablet Review (2022) 5x Jodium Pillen Test

Een verpakking van 100 gram kost €3,99, een verpakking van 250 gram kost €6,50. Je hebt 3 tot 6 gram nodig per shake of smoothie. Daardoor is SuperFoodies Kelp poeder ook nog eens veel voordeliger dan de meeste jodiumtabletten.

Voordelen SuperFoodies Kelp poeder

✅ Extra voordelig jodium kopen;

✅ Jodium tekort symptomen oplossen zonder pillen te slikken;

✅ Waarom jodium pillen slikken als je dit poeder kunt gebruiken?

✅ Natuurlijke producten;

✅ Geschikt voor vegetariërs, veganisten en rawfood enthousiasten.

Nadelen SuperFoodies Kelp poeder

❌ Geen gratis verzendkosten onder de €59 bestelwaarde.


Bekijk meer productinformatie

5. Vitamines per post – Jodium Natuurlijk 

Wil je graag 100% natuurlijke jodium tabletten kopen? Dan zijn Vitamines per post jodiumtabletten ook interessant. Deze jodium pillen gaan een jodiumtekort tegen op een zo natuurlijk mogelijke manier. Daardoor zijn deze tabletten ook geschikt voor vegetariërs. Deze natuurlijke bron van jodium bevat 385 mg jodium per jodiumtablet. Het is daardoor een effectief jodium supplement. 

Beste Jodiumtablet Review (2022) 5x Jodium Pillen Test

Je kunt Vitamines per post jodium supplementen extra voordelig kopen wanneer je 4 verpakkingen tegelijk bestelt. Dan krijg je 30% korting. Een pakketje past gewoon door de brievenbus, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven.

Voordelen Vitamines per post jodium natuurlijk

✅ Gratis verzending door heel Nederland;

✅ Gemaakt van zeewier en algen, dus 100% natuurlijk;

✅ Korting bij 4 verpakkingen;

✅ Eén jodiumtablet bevat evenveel jodium als 1,5e makreel;

✅ Geschikt voor vegetariërs.

Nadelen Vitamines per post jodium natuurlijk

❌ Niet geschikt voor veganisten;

❌ Niet geschikt voor mensen met een snel werkende schildklier.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste jodiumtablet 2023 

Omdat je waarschijnlijk alleen de beste jodiumtabletten wilt kopen, ben je vast benieuwd naar welk jodiumtablet ik als winnaar beschouw. Ga je jodium tabletten kopen, dan kan ik vooral Flinndal Jodium aanbevelen. Voor mij is dit de beste jodium en hij gaat een tekort aan jodium heel goed tegen. Door de verantwoorde dosering (ADH jodium) is deze jodium voedingscentrum proof. Hij overschrijft de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid jodium namelijk niet, maar gaat jodium tekort klachten wel tegen. Bovendien zijn ze geschikt voor vegetariërs en veganisten, slik je ze gemakkelijk door en zijn deze pillen voordelig geprijsd.

Beste Jodiumtablet Review (2022) 5x Jodium Pillen Test

Vraag je je nog af ‘waar is jodium goed voor?’ ‘waarom jodium tabletten gebruiken?’, ‘hoe jodiumtabletten gebruiken?’, ‘is jodium goed voor de schildklier?’, ‘wat zijn tekort symptomen?’ en ‘hoeveel jodium heb je nodig?’. Die vragen beantwoord ik verderop in dit artikel.


Jodiumtabletten ervaringen en reviews 

Ben je nieuwsgierig naar de jodiumtablet ervaringen van andere mensen? Ontdek hoe zij jodium schildklier voordelen ervaren, waarom jodium tabletten van bepaalde merken zo fijn zijn en waar tabletten kopen het beste is. Dit maakt jouw keuze voor de beste jodiumtabletten schildklier een stuk gemakkelijker.

Flinndal Jodium review

Flinndal jodium tabletten kopen is een goed idee volgens Erika. “Ik ben fan van Flinndal, niet alleen van de jodiumtabletten die top zijn maar ik heb eigenlijk alle vitaminen van hen. Dit jodiumtablet is net als de rest top qua werking en kwaliteit. Aanrader!”

Vitaily review 

Jodium slikken wordt een stuk gemakkelijker als je je dagelijkse suppletie in één dag verpakking ontvangt. Tess vertelt: “Ik had een tekort jodium volgens de dokter. Ik deed de test op Vitaily om te kijken wat i nodig heb en ik merk dat ik mij sinds een maand al beter voel. Sinds ik o.a. jodium tabletten schildklier slik, voel ik mij echt beter.”

Beste Jodiumtablet Review (2022) 5x Jodium Pillen Test

SuperFoodies Global Healing Center jodium review

“Jodium tabletten kan ik niet doorslikken maar ik wilde wel wat doen aan dat jodiumtekort da tik volgens de dokter had. Jodium pillen zijn daarom niet aan mij besteed, maar deze druppels zijn wel heel handig en effectief.” Sinds Saar SuperFoodies Global Healing Center jodium druppels ontdekt heeft, profiteert zij van het gemak van druppels die zij gewoon op haar tong doet. 

SuperFoodies Kelp poeder ervaring 

Fynn vertelt: “Eerst dacht ik: jodium wat is dat? Toen mijn huisarts mij op een tekort wees. Ik moest dus wel op zoek naar goede jodium, maar waar jodium kopen het beste was dat wist ik niet. Ik had veel vragen zoals waarom jodiumtabletten tot 40 jaar anders zijn. Uiteindelijk kocht ik SuperFoodies kelp poeder, vanwege het gemak. Gewoon door een smoothie mixen en opdrinken maar.”

Vitamines per post jodium review

“Ik zocht een goede jodium aanbieding voor jodium pillen kopen. Natuurlijke producten hebben altijd mijn voorkeur en ik weet dat dat is waar Vitamines per post voor staat. Waarom jodium tabletten hier nog meer fijn zijn, is omdat je bij meer verpakkingen extra korting krijgt. Daardoor betaal je nooit te veel bij jodium kopen van dit merk en kan je tekort symptomen goed aanpakken.”

Beste Jodiumtablet Review (2022) 5x Jodium Pillen Test

Jodiumtabletten kopen checklist: hier moet je op letten!

Ga je jodium tabletten kopen of bestellen? Houd dan rekening met een aantal dingen. Een jodiumtekort aanvullen kan op meerdere manieren en het is belangrijk om het beste jodium supplement te kopen voor jouw situatie.

Check allereerst of je echt jodiumtekort symptomen/symptomen jodiumtekort hebt. Ga naar een arts en laat je onderzoeken. Dan weet je wanneer jodium slikken nodig is. Wanneer jodium innemen inderdaad geadviseerd wordt, kun je verder zoeken naar de beste jodium tabletten of -pillen. Of ga voor jodium poeder, als je liever geen pillen of tabletten doorslikt.

Welke jodiumtabletten passen bij jouw manier van eten? Ben je vegetarisch, veganistisch of heb je bepaalde allergieën? Kijk dan goed naar welk jodiumtablet daarvoor geschikt is. Kijk ook naar de prijs van jodiumpillen, want die kan nogal verschillen per product. 

Lees je verder goed in, zodat je bijvoorbeeld begrijpt ‘wat is jodium’ en waarom jodiumtabletten de schildklier ondersteunen. ‘Jodium en schildklier’ en ‘jodium schildklier’ zijn niet voor niets veelgebruikte zoektermen. Wat het voedingscentrum over jodium schrijft is ook interessant om te lezen.

Beste Jodiumtablet Review (2022) 5x Jodium Pillen Test

Wat is Jodium?

Jodium is zoals reeds vermeld een spoorelement, en het komt slechts in een beperkt aantal voedingsmiddelen voor. Op zich heeft het lichaam slechts weinig jodium nodig om optimaal te kunnen functioneren, maar het risico op een tekort is er wel altijd. Jodium vervult tal van belangrijke functies in het lichaam. In het onderstaande overzichtje vind je enkele van de belangrijkste die aansluiten bij de jodium betekenis:

 1. De productie van schildklierhormonen

Als er één reden is waarom je een jodium tekort zou moeten vermijden, dan is het wel om voldoende schildklierhormonen te blijven produceren. Deze hormonen, die in de schildklier worden geproduceerd, dragen bij tot een goede groei, een efficiënte stofwisseling en de ontwikkeling van het zenuwstelsel. De belangrijkste van deze hormonen zijn T3 en T4, die beide voldoende jodium nodig hebben om het lichaam optimaal te kunnen ondersteunen. Kortom, bij jodium schildklier (jodiumtabletten schildklier) gaat het om een essentieel spoorelement dat écht niet uit je voedingspatroon mag ontbreken!

 1. Gezonde botten en gewrichten

Doordat jodium een grote invloed heeft op de productie van hormonen, waaronder groeihormoon, draagt het ook bij tot de aanmaak van botten. Bij een chronisch jodium tekort aan jonge leeftijd kunnen later ernstige problemen met botten en gewrichten ontstaan. Voldoende jodium uit voeding halen is dan ook van levensbelang voor een goede ontwikkeling van het kind. Daarbij kan een tekort aan jodium op latere leeftijd ook zorgen voor aandoeningen als osteoporose of botontkalking!

 1. De aanmaak van testosteron

Als er te weinig jodium wordt aangemaakt, dan bestaat het risico dat de testosteronproductie in het lichaam lager is. Een jodium tekort zorgt immers voor een verhoogde productie van oestrogeen, wat het risico op verschillende soorten kankers verhoogt. Testosteron is van belang voor een goede ontwikkeling van spiermassa en het immuunsysteem!

 1. Het reguleren van insuline

Vervolgens speelt jodium ook een belangrijke rol bij het behouden van de bloedsuikerbalans. Een jodium tekort wordt vaak gezien als één van de oorzaken van insulineresistentie, wat op zijn beurt dan weer tot diabetes type 2 kan leiden. Met andere woorden, dagelijks voldoende jodium binnen krijgen is van essentieel belang om de stofwisseling van koolhydraten goed te laten verlopen.

 1. Het cortisol niveau op peil houden

Hoewel cortisol vaak wordt gezien als een boosdoener, heeft het wel degelijk belangrijke functies. Dit hormoon zorgt immers voor een efficiënte verbranding van suikers en daarbij reguleert het ook de slaap-waak cyclus, of het bioritme. Een tekort aan jodium komt vaak voor bij mensen die ook te weinig cortisol aanmaken. En dat leidt tot minder energie op de dag, een verstoord slaapritme en tal van andere problemen.

Beste Jodiumtablet Review (2022) 5x Jodium Pillen Test

Waar zit Jodium zoal in?

Als je een jodium tekort wilt vermijden of oplossen, dan is het eerst en vooral belangrijk dat je op zoek gaat naar goede bronnen van dit spoorelement. Jodium komt in voeding echter niet zo vaak voor, waardoor een supplement in veel gevallen is aangeraden om zodat je voldoende jodium binnenkrijgt.

Waar zit jodium in, en hoe kan je door middel van voeding aanvullen of op peil houden? De voornaamste bronnen van jodium zijn:

 • Zeevissen
 • Eieren
 • Zuivelproducten
 • In zeewier zit jodium
 • Gejodeerd zout

Daarbij bevatten ook verrijkte voedingsmiddelen jodium, waaronder bepaalde vleeswaren, bakkerszout en gejodeerd keukenzout. Hierdoor zijn ook de meeste bakkersbroden een goede bron van jodium. Als je een tekort wilt oplossen, is het altijd een goed idee om bij jouw bakker na te gaan hoeveel jodium er in het gejodeerd zout zit dat hij of zij gebruikt. Doorgaans is dat 65 milligram per kilo bakkerszout. Gejodeerd zout bevat doorgaans een iets lager percentage jodium, maar het kan al voldoende zijn om een jodium tekort aan te vullen!

De meest voorkomende Jodium tekort symptomen

Hoewel je jodium uit voeding kunt halen, bestaat het risico op een tekort wel degelijk. Zeker als de opname ervan in je lichaam niet goed is, of je gewoon te weinig met jodium verrijkte voedingsmiddelen eet. Voor je echter bij een arts of specialist advies vraagt voor het aanvullen van je jodium, kan een overzicht met enkele van de meest voorkomende tekort symptomen wel handig zijn:

 1. Een trage schildklier

Een van de bekendste én gevaarlijkste symptomen van een jodium tekort is een trage schildklier. Dit gaat vaak gepaard met een gezwel aan de hals, ook wel struma of ‘krop’ genoemd, en kan door een arts relatief gemakkelijk geïdentificeerd worden. Aan de andere kant zijn de meeste symptomen van een trage schildklier pas na enkele jaren van een chronisch jodium tekort merkbaar!

 1. Groeiachterstand bij kinderen

Aangezien jodium zorgt voor een goede productie van groeihormonen, zal een jodium tekort ook leiden tot groeiachterstand bij kinderen. Dit brengt ook een verminderd leervermogen met zich mee. In extreme gevallen kan er zelfs sprake zijn van dwerggroei of cretinisme, bijvoorbeeld als de tekort symptomen niet tijdig worden aangepakt met een jodium supplement!

 1. Gewichtstoename en een traag metabolisme

Door de hormonale veranderingen als gevolg van een tekort aan jodium kan ook gewichtstoename voorkomen. Eigenlijk heeft dit vooral te maken met het effect van jodium op de stofwisseling. Is er te weinig van, dan werkt het lichaam letterlijk trager. De verbranding van koolhydraten en vetten verloopt minder vlot, waardoor deze vooral worden opgeslagen als lichaamsvet. Daarbij houdt het lichaam bij een jodium tekort vaak ook extra vocht vast. Bijkomende effecten van een trage verbranding zijn ook obstipatie, motorische traagheid en een lage lichaamstemperatuur.

 1. Futloosheid, spierzwakte en vermoeidheid

Ten slotte zijn ook een chronische vermoeidheid en futloosheid twee van de meest voorkomende jodium tekort symptomen. Door een verminderde productie van essentiële hormonen zoals insuline en testosteron functioneren het zenuwstelsel en de spieren minder goed. Dat kan op een zekere leeftijd voor futloosheid zorgen.

De lijst met jodium tekort symptomen gaat veel verder, maar dit zijn de meest voorkomende. Als je denkt een tekort te hebben, is het altijd aangeraden om eerst advies in te winnen bij een arts of voedingsdeskundige. Deze kan je dan begeleiden bij de zoektocht naar een goed supplement of helpen om meer jodium uit je voeding te halen!

Beste Jodiumtablet Review (2022) 5x Jodium Pillen Test

Te veel Jodium: wat houdt dat precies in?

Net zoals een tekort aan jodium kan ontstaan doordat er te weinig via de voeding wordt opgenomen, is het ook mogelijk om een teveel aan jodium te hebben. Alweer is het vooral de schildklier die hierdoor negatief zal worden beïnvloed, maar dan wel op een andere manier. Voor jodium is over het algemeen een bovengrens vastgelegd, die het risico op een chronisch jodium teveel moet vermijden.

Hieronder een kort overzicht op enkele van de meest voorkomende symptomen van een teveel aan jodium:

 • Vergroting van de schildklier

Te veel jodium kan een vergroting of over stimulering van de schildklier veroorzaken. Op zich is het risico op teveel jodium nogal klein, maar als mensen met een chronisch jodium tekort plots wél hoge dosissen innemen, kunnen acute klachten ontstaan.

 • Diarree en gewichtsverlies

Vooral bij mensen die na een chronisch jodium tekort plots grote hoeveelheden innemen, bestaat het risico op diarree, gewichtsverlies en andere verteringsproblemen.

 • Hartkloppingen en nervositeit

Ten slotte kan je als je teveel jodium binnenkrijgt ook last hebben van nervositeit en hartkloppingen. Dit heeft vooral te maken met het effect van jodium op het metabolisme en het zenuwstelsel.

Beste Jodiumtablet Review (2022) 5x Jodium Pillen Test

Hoeveel Jodium heb je dagelijks nodig?

Voor je veranderingen kan doorvoeren in je voedingspatroon en levensstijl, is het altijd goed om te weten hoeveel je van bepaalde voedingsstoffen nodig hebt. Op basis van algemene richtlijnen voor de inname van jodium is het veel gemakkelijker om je voeding aan te passen en eventueel jodium pillen te overwegen. Hieronder de dagelijks aanbevolen hoeveelheden jodium:

 • 6-11 maanden: 50 microgram per dag
 • 1-2 jaar: 70 microgram per dag
 • 2-5 jaar: 90 microgram per dag
 • 6-9 jaar: 120 microgram per dag
 • 9-13 jaar: 150 microgram per dag
 • 14-17 jaar: 150 microgram per dag

Vanaf 18 jaar wordt een hoeveelheid jodium van 150 microgram per dag aanbevolen. Zowel zwanger vrouwen als vrouwen die borstvoeding geven, hebben dagelijks een hogere dosis nodig, respectievelijk 175 en 200 microgram per dag. Als je die hoeveelheid jodium wilt bereiken door middel van een supplement, is het belangrijk om eerst advies in te winnen bij een arts of voedingsdeskundige! Lees ook ons artikel met tips voor het reinigen van de lever. Echt een aanrader!

Beste Jodiumtablet Review (2022) 5x Jodium Pillen Test

Waarom je precies een Jodium supplement moet nemen!

Een jodium tekort of juist teveel jodium kunnen heel wat onaangename en zelfs gevaarlijke symptomen met zich meebrengen. Hoewel je op zich voldoende jodium uit voeding kunt halen, is het in bepaalde gevallen aangeraden om een jodium supplement te nemen. Jodium tabletten en supplementen kan je kopen bij bijvoorbeeld Kruidvat, Etos of Holland & Barret. Dergelijke jodium supplementen komen in uiteenlopende vormen: van tabletten tot pillen en druppels.

Als je echter het beste jodium supplement zoekt, dan is het de moeite waard om Vitaily uit te proberen. Niet alleen kan je hier online je jodium kopen en bestellen met korting, ook ben je zeker van een uitstekende kwaliteit.

Beste Jodiumtablet | Review (2022) | 5x Jodium Pillen Test!

Het beste jodium supplement kopen bij Vitaily houdt daarbij in dat je ook voldoende andere vitamines naast jodium binnenkrijgt, waaronder vitamine D en omega-3. Kortom, het gaat om een gemakkelijk te gebruiken, volwaardig jodium supplement dat daarbij ook erg betaalbaar is. Met kortingscode “GROEI“ koop en bestel je Vitaily immers met €10 korting op een maandpakket of abonnement!


Wat meer info over Jodium tabletten

Een van de meest gebruikte jodium supplementen zijn tabletten. Deze zijn eigenlijk bedoeld voor zij die aan radioactief jodium zijn blootgesteld na een kernramp. Op zich zijn tabletten echter niet van belang voor de normale bevolking. Als je toch speciale tabletten neemt met jodium, zorg er dan zeker voor dat ze zeker niet méér dan 100% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid jodium bevatten!

Ervaringen met een kwalitatief Jodium Supplement

Het is altijd goed om een beeld te krijgen van de ervaringen met jodium supplementen van andere mensen. Zo krijg je zekerheid over de werking van jodium supplementen en kan je, mits begeleiding van een arts of voedingsdeskundige, symptomen van een tekort bestrijden:

“Het lukte me niet om af te vallen door een trage schildklier, maar sinds ik een jodium supplement neem ben ik 5 kilo kwijt. Ik heb ook meer energie en voel me echt fitter. Jodium supplementen zijn gemakkelijk in te nemen en voldoen ook qua prijs aan de verwachtingen!” – Ervaring Jodium Supplement van Evelyne

“Ik ben een jodium supplement beginnen gebruiken op aanraden van een gespecialiseerd therapeut en ben heel tevreden over de kwaliteit en prijs van een dergelijk supplement. Mijn jodium tekort is reeds aangevuld, en nu neem ik nog dagelijks een onderhoudsbasis!” – Ervaring Jodium Supplement van Natalya

Meest gestelde vragen over jodiumtabletten

Heb je nog vragen over jodium tabletten kopen? Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar het beste jodiumtablet? Lees dan even verder.

Wat is het beste jodiumtablet? 

Het beste jodiumtablet of beste jodium supplement is Flinndal jodium. Je kunt hiermee de symptomen jodiumtekort aanpakken en je zal je veel beter voelen. Bovendien is dit voordelige jodium, omdat je bij Flinndal nooit veel betaalt voor supplementen. Kies je voor herhaalgemak, dan krijg je nog meer korting. Verder bevat Flinndal jodium geen onnodige toevoegingen en is de dosering verantwoord. Voor Flinndal jodium kiezen als beste jodiumtablet is daarom heel verstandig.

Waarom een jodiumtablet gebruiken?

Veel mensen gebruiken jodiumtabletten, maar wat is jodium eigenlijk? Jodium pillen of tabletten zijn supplementen die jodium bevatten en die een jodiumtekort tegengaan. Ze helpen dat je voldoende jodium binnenkrijgt, wanneer dat uit voeding niet lukt. Door jodiumtabletten te slikken zullen onder andere je schildklier en zenuwstelsel beter functioneren. Ook krijg je er meer energie door. Net zo belangrijk als jodium voor de schildklierfunctie is selenium, dat helpt bij de regulatie van schildklierhormonen en beschermt de schildklier tegen schade door oxidatieve stress. Een adequaat seleniumniveau ondersteunt dus de werking van jodium en versterkt de algehele schildkliergezondheid.

Waar kun je jodiumtabletten kopen? 

Je kunt jodiumtabletten kopen op het internet en in drogisterijen en voedingswinkels. Wil je jodiumpillen kopen of jodium tabletten bestellen, let dan goed op welk product je kiest. In dit artikel lees je alles over het beste jodiumtablet, zodat je de beste keuze maakt. Ben je benieuwd naar meer informatie over jodiumtabletten kopen? Wil je bijvoorbeeld weten wat jodiumtekort symptomen zijn? Lees dan hierboven alles over dit onderwerp.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis