Wie is Jesse van der Velde, en wat is zijn missie?
21 april 2021 

Wie is Jesse van der Velde, en wat is zijn missie?

Als je méér wilt leren en lezen over gezondheid, dan is het altijd goed om informatie en inspiratie te krijgen van andere mensen. Mensen zoals Jesse van der Velde, die al heel wat ervaring heeft op het gebied van gezondheid en gezonde levensstijl! Jesse van der Velde is één van die mensen met een duidelijke missie: mensen helpen genezen, door aan hun gezondheid te werken. In deze blog lees je alles over Jesse van der Velde, zijn aanpak en de mogelijkheden die hij biedt om jouw gezondheid te verbeteren!

50 Praktische Groei Tips - Download Gratis - Jouw Persoonlijk Groei

Download het Gratis E-book

De visie van Jesse van der Velde

Jesse van der velde ziet zichzelf niet als de eerste de beste dokter, die voor chronische kwaaltjes een medicijn voorschrijft. Nee, zijn aanpak is helemaal anders. Hij beseft dat de échte oorzaak van ziekte vaak onzichtbaar is, tot we als mens zo ziek worden dat we er op dat moment haast niets meer aan kunnen doen. En dat is de oorzaak van tal van ernstige problemen, van burn-out tot diabetes en overgewicht.

Jesse van der Velde wil de aandacht van een traditionele manier van denken over gezondheid verschuiven naar een vernieuwende – namelijk dat we wel degelijk in staat zijn om als mens kerngezond te zijn. En dat veel van de gezondheidsproblemen en klachten die we hebben, vermeden kunnen worden. Hieronder een duidelijk overzicht van zijn visie:

 1. De gezondheidsklachten die we hebben zijn eigenlijk het gevolg van een slechte levensstijl, en niet van het ‘verouderen'. Overgewicht, burn-out, hart- en vaatziekten en diabetes, het zijn slechts enkele van de ziektes die vanaf een bepaalde leeftijd als normaal worden beschouwd. Dat zijn ze echter niet.
 2. De ziektes waar we tegenwoordig als mensheid mee kampen moeten op een andere manier worden aangepakt. Zo is het wel degelijk mogelijk om diabetes type 2 om te keren door middel van gezonde voeding, beweging en een betere algemene levensstijl. Ook in het geval van andere klachten kan levensstijl een belangrijke rol spelen!

De kerngedachte bij deze visie is dat het lichaam tot méér in staat is dan de meeste mensen denken. In plaats van antibiotica te nemen tegen een infectie is het beter om de eigen levensstijl onder de loep te nemen. Op die manier worden we allemaal zelf verantwoordelijk voor onze gezondheid. Het nemen van medicijnen is op zich al een implicatie dat ons lichaam niet over de nodige kracht bezit om zichzelf te genezen. Daarbij nemen dergelijke maatregelen de oorzaak van het probleem niet weg, maar enkel de symptomen! Het menselijke lichaam is heel erg sterk, en kan zichzelf in de meeste gevallen helemaal genezen. Jesse van der Velde wil meer bewustzijn over creëren bij de mensen!

De twee grootste problemen in het systeem van de geneeskunde

Jesse van der Velde heeft als doel dus om zo veel mogelijk mensen bewust te maken over hun eigen helende kracht en de weerbaarheid van hun lichaam. Voor we dat kunnen doen, zegt hij, is het echter belangrijk dat we beseffen wat er precies met de huidige geneeskunde mis is. Er kunnen 2 centrale problemen geïdentificeerd worden:

1. Patenten op genezing

Een van de grootste problemen met het huidige medische systeem is dat de zorg vaak beschouwd wordt als een louter winstgevende sector. Er wordt vaker gevochten over patenten op een bepaald medicijn of genezingsmethode door ziekenhuizen of farmaceutische bedrijven, dan dat er effectief naar een duurzame, natuurlijke genezingsmethode wordt gezocht. Jesse van der Velde zegt dat het medische systeem vandaag op veel vlakken ziek is. Hij ziet wel de waarde in van wat datzelfde medische systeem kan doen, maar er is heel wat mee mis.

2. Het draait allemaal om geld

Daarbij komt ook nog eens dat de medische instellingen en bedrijven enkel onderzoeksgeld krijgen voor wat er gepatenteerd kan worden. En dat is niet het geval bij voeding. Met andere woorden, in de gezondheidszorg gaat het vooral om medicijnen en andere farmaceutische en onnatuurlijke middelen, in plaats van natuurlijke voeding (die wel eens een betere oplossing zou kunnen zijn voor heel wat aandoeningen). Zo hebben studies reeds aangewezen dat kurkuma beter werkt tegen alvleesklierkanker dan bijvoorbeeld chemotherapie. Het probleem? Kurkuma kan niet gepatenteerd worden, en dus wil niemand de klinische onderzoeken ernaar financieren!

Jesse van der Velde ziet het als zijn taak om verandering te brengen in de manier waarop we tegenwoordig met ziekte omgaan. Hij wil beginnen in Nederland, maar niets houdt hem tegen om ook in de rest van de wereld meer bewustzijn te creëren omtrent gezondheid en genezing. Er zijn verschillende manieren waarop hij dat wil doen, waaronder Superfoodies. In het volgende deel van deze blog lees je daar meer over!

Jesse van der Velde | Superfoodies Green Juice en Bioprofiel Ervaringen

Wat is Superfoodies?

Jesse van der Velde wil met Superfoodies talloze mensen de mogelijkheid geven om hun eigen gezondheid te verbeteren, elke dag opnieuw. Superfoodies is eigenlijk een producent van biologische levensmiddelen, opgericht door Jesse. Het doel? De best mogelijke levensmiddelen bieden op het vlak van voedingswaarde. De meeste van deze producten zijn daarbij ook lekker en bijna altijd direct klaar om te eten. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden bij Superfoodies:

Jesse van der Velde | Superfoodies Green Juice en Bioprofiel Ervaringen

1. Ontbijtproducten

Superfoodies produceert 3 selecties biologische ontbijtproducten, die vrij zijn van tarwe, geraffineerde suikers en kunstmatige stoffen. De producten komen in verschillende smaken en kunnen gemengd worden met water, verschillende soorten (plantaardige) melk en yoghurt:

 • Granola
 • Een Chia ontbijt mix
 • Glutenvrije Paleonola

Nutribites of Superfoodies Welke Green Juice is de Beste

2. Green Juice Poeder

Ook kan je bij Superfoodies een biologische green juice vinden. Dit is een kwalitatief hoogstaande poedermix waar je enkel nog water, kokoswater of bijvoorbeeld appelsap aan moet toevoegen. Het doel van dit poeder is om in één keer een groot aandeel van je dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit binnen te krijgen. Het poeder bevat immers tal van verschillende groenten, algen, fruit, probiotica en kruiden.

Nutribites of Superfoodies Welke Green Juice is de Beste

Klik hier voor de beste Green Juice deal bij SuperFoodies

3. Eiwit poeder

Ten slotte kan je bij de Superfoodies webshop ook biologisch, plantaardig eiwitpoeder vinden. Dit poeder is helemaal vrij van kunstmatige stoffen, die jammer genoeg wel in de meeste andere eiwitpoeders zitten. Als je net hebt gesport of behoefte hebt aan een gezond tussendoortje, dan is dit eiwitpoeder perfect. Je kan het ook gemakkelijk toevoegen aan een gezonde groene smoothie!

Kortom, Jesse van der Velde geeft jou en zoveel andere mensen de mogelijkheid om elke dag van de gezondheidsvoordelen van een green juice en andere gezonde producten te genieten. De manier waarop Jesse van der Velde mensen helpt, gaat echter nog een stuk verder. Hij gelooft dat gezondheid begint bij je eigen lichaam onderzoeken en leren kennen. Enkel als je weet wat er met je gezondheid mis is, is het mogelijk om er effectief iets aan te doen. Klaar om jouw gezondheid in eigen handen te nemen? Hieronder lees je meer over ‘Bioprofiel' van Jesse van der Velde!

Vitaily Korting - Alle supplementen in één! - Kortingscode - Richard de Leth

Lees onze uitgebreide review over Vitaily supplementen

Jesse van der Velde's Bioprofiel: Ken je lichaam om het te genezen!

Iedereen wil graag een iets strakkere buik, meer energie gedurende de dag, een mooie huid en méér geluk in het leven, toch? Veel van die dingen zijn haalbaar, en dat zonder medische ingrepen of onnatuurlijke methodes. Jesse van der Velde gelooft in de kracht van natuurlijke genezing en verzorging, en heeft dan ook ‘Bioprofiel' opgericht.

Jesse van der Velde | Superfoodies Green Juice en Bioprofiel Ervaringen

Bioprofiel is een eenvoudige manier om je eigen gezondheid onder de loep te nemen, en zo te achterhalen wat er moet gebeuren om je lichaam weer gezond te maken. Een van de beste manieren om je gezondheid te analyseren, is jezelf vragen stellen als:

“Wil ik graag gewoon gewicht verliezen? Of wil ik me gewoon fitter en gezonder voelen?”

“Welke klachten heb ik, waar ik me misschien niet meer bewust van ben?”

“Ben ik de laatste tijd minder fit geworden, en wat kan ik doen om mijn energieniveau weer te verbeteren?”

Veel mensen worden een stuk zwaarder als ze verouderen, maar daar blijft het niet bij. Het risico op hart- en vaatziektes stijgt, ze hebben minder energie en daarbij hebben ze vaak ook last van heel wat chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en meer. De meeste mensen die daarmee kampen zien dat echter als een deel van het ouder worden. Jesse van der Velde gelooft daar niet in. Hij zegt dat het belangrijkste is dat mensen beseffen dat ze eerst en vooral voor zichzelf moeten klaarstaan. Er zijn enkele vaak voorkomende redenen om dat niet te doen, die vaak terugkomen:

“Ik heb geen tijd om voor mezelf te zorgen…”

“Ik ben al zo vaak op dieet gegaan…”

“Ik moet me neerleggen bij mijn ziekte…”

esse van der Velde | Superfoodies Green Juice en Bioprofiel Ervaringen

Dergelijke overtuigingen zijn het grootste obstakel voor mensen die hun gezondheid misschien wel willen veranderen, maar het niet als een mogelijkheid zien. Gelukkig zijn er mensen als Jesse van der Velde, die anderen helpen om het beste uit hun eigen gezondheid te halen. Begeleiding is een van de belangrijkste factoren, en tegenwoordig gaat dat een stuk gemakkelijker dankzij speciale apps en online begeleiding.

Bioprofiel heeft één doel: het voor mensen zo gemakkelijk mogelijk maken om aan hun gezondheid te werken. Zonder dat ze zelf ingewikkeld onderzoek moeten doen naar wat ze moeten eten, hoeveel ze moeten bewegen, enzovoort. Dankzij Bioprofiel wordt het zoveel eenvoudiger om gezond te worden. Hieronder enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Een grondige analyse van je gezondheid

Het probleem met de meeste diëten en gezondheidsmethodes is dat er op voorhand vaak geen goede analyse wordt gedaan van het lichaam van de persoon in kwestie. Als er geen duidelijk beeld kan worden gevormd van wat er met je lichaam mis is, hoe kan je dan verwachten dat die problemen worden opgelost? Het is een beetje zoals een woning renoveren zonder naar de bouwtekening te kijken! Door middel van ruim 300 vragen wordt duidelijk wat er eventueel met je gezondheid mis kan zijn. En enkel dan is het mogelijk daar iets aan te doen. Enkele voorbeeldvragen:

“Ben je 's ochtends nog moe, zelfs als je lang hebt geslapen?”

“Heb je veel last van je menstruatie?”

“Voel je je vaak opgeblazen na een maaltijd?”

Deze en nog veel meer symptomen kunnen duiden op een onderliggend gezondheidsprobleem. Zodra men méér duidelijkheid heeft over die problemen, is het mogelijk om daar op een structureel niveau iets aan te doen!

De Beste Detox Sapkuur Deal bij Sap.je Kortingscode Korting

Lees onze uitgebreide review over de sapjes van Sap.je

 • Een duidelijk plan is goud waard

Op basis van die onderzoeken en analyse wordt bij Bioprofiel dan een plan opgesteld van 3 of 6 maanden tijd. Dit plan omvat alle nodige maatregelen die je zelf moet nemen om je gezondheid terug te krijgen én een fit lichaam te bouwen. Het voordeel? Dit plan is zo gedetailleerd, dat je zelf helemaal niets meer moet uitzoeken! Wat je moet eten, niet moet eten of met mate mag eten, hoe je beter kunt slapen, hoeveel je moet bewegen, enzovoort.

Het gaat immers om méér dan gewoon handig voedingsadvies. Er wordt onder andere gekeken naar:

 • Eventuele hormonale disbalansen in je lichaam.
 • Hoe het zit me de gezondheid van je darmflora
 • Hoe je omgaat met stress
 • Hoeveel eiwitten, vetten en/of koolhydraten je dagelijks nodig hebt

Dergelijke factoren spelen een enorm belangrijke rol bij het handhaven van je gezondheid. Dankzij een duidelijk plan waarbij rekening wordt gehouden met jouw lichaam en situatie, is het zoveel gemakkelijker om iets aan je gezondheid te veranderen!

 • Persoonlijke begeleiding

Ten slotte ben je bij Bioprofiel zeker van een compleet persoonlijke begeleiding. Als het om je gezondheid gaat, dan is persoonlijke hulp essentieel. Als je een coach hebt waar je elke dag opnieuw op kunt terugvallen, is het eenvoudiger om duurzame veranderingen door te voeren.

Niet alleen geeft een coach je waar nodig extra informatie in verband met voeding, beweging en slaap. Ook is het een goede motivatie als je iemand hebt die je verantwoordelijk houdt voor je keuzes. En dat maakt de kans op succes natuurlijk nog zoveel groter. Of het nu gaat om:

 • Je voedingspatroon
 • Je dagelijkse beweging
 • Je slaap
 • Je supplementen

Een coach helpt je om het beste uit jezelf te halen. En dat is precies waar Bioprofiel van Jesse van der Velde voor staat!

Jesse van der Velde | Superfoodies Green Juice en Bioprofiel Ervaringen

Jesse van der Velde Green Juice: wat zijn de voordelen?

Jesse van der Velde heeft duidelijk al heel wat gedaan om mensen in Nederland te helpen om gezonder te worden. Eén van zijn bekendste hulpmiddelen is Green Juice Poeder, dat al eens in deze blog werd vermeld. Hijzelf beschouwt dit poeder als één van de beste hulpmiddelen bij het creëren van een écht gezond lichaam, en het is dan ook de moeite waard om daar wat meer informatie over te geven.

Superfoodies Green Juice heeft alles te bieden wat jouw lichaam nodig heeft om in topvorm te raken én daar te blijven. Hieronder enkele van de belangrijkste voordelen van de green juice van Jesse van der Velde:

 • Ze smaken oké voor een Green Juice
 • De ingrediënten zijn volledig biologisch gecertificeerd
 • De samenstelling van de green juice is compleet: naast verschillende groenten bevatten ze ook kruiden die je hormonen in balans brengen en je immuunsysteem versterken
 • De green juice bevatten algen, zoals chlorella en spirulina, die het lichaam helpen ontgiften.
 • Er zitten ook probiotica in, die mee bijdragen aan een gezonde darmflora
 • De green juice zijn vrij van slechte en kunstmatige stoffen
 • Ook zitten er enkel natuurlijke zoetstoffen in
 • Ten slotte zijn de juice heel betaalbaar, in tegenstelling tot de meeste alternatieven die uit de VS afkomstig zijn.

Superfoodies Green Juice is een product dat aan al deze criteria voldoet, en is dan ook een essentieel hulpmiddel is bij het verkrijgen van een optimale gezondheid. Daarbij komt ook nog eens dat de green juice erg gemakkelijk te bereiden zijn, en tal van tropische en exotische fruitsoorten bevat die er smaak aan geven én de hoeveelheid vitamine C in het sap verhogen. Hét bewijs dat deze sapjes écht werken? Jesse van der Velde gebruikt ze elke dag zelf – en dat zou toch al iets moeten zeggen!

Nutribites of Superfoodies Welke Green Juice is de Beste

Klik hier voor de beste Green Juice deal bij SuperFoodies

Til je gezondheid een niveau hoger, met Jesse van der Velde aan de zijlijn

Je gezondheid is het belangrijkste wat er is, dat is gewoon een feit. Een gezond en fit lichaam geeft je de mogelijkheid om ten volle van je leven te genieten – en alles wat erbij komt kijken. Jesse van der Velde is één van die personen die dat beseft, maar een grotere ambitie heeft dan enkel en alleen zichzelf verzorgen; hij wil dat anderen dat ook kunnen doen.

Zowel Superfoodies als Bioprofiel zijn projecten die dat mede mogelijk maken. Jesse gaat dan misschien een beetje in tegen alles wat de meeste mensen geloven over gezondheid, maar misschien hebben veel mensen dat wel juist nodig. Zij die op zoek zijn naar méér informatie en inspiratie in verband met gezonde voeding, een gezonde levensstijl en andere zaken kunnen altijd een bezoekje brengen aan de website van Jesse van der Velde of de Jesse van der Velde podcast beluisteren.

Jesse van der Velde in de OERsterk podcast van Richard de Leth:

Jesse van der Velde in de 100% Inspiratie Podcast van Thijs Lindhout:

Naast Superfoodies Green Juice en Bioprofiel vind je daar onder andere ook heel wat boeken, die Jesse zelf heeft geschreven over gezondheid,  waaronder “Darmen Helen”, ‘Strakke Buik in 4 Weken” en “Voor Altijd Jong”. Als kers op de taart is Jesse ook thuis in de wereld van de spiritualiteit, met boeken als “Spirituele Detox”.

Vaak is een duwtje in de juiste richting alles wat je nodig hebt om je gezondheid te boosten en gewoonweg méér voldoening uit je leven te halen. Jesse van der Velde is in elk geval één van de mensen die daarbij kan helpen. Onderstaande Jesse van der Velde ervaringen bewijzen dat:

“Ik heb 40 jaar lang acne gehad en last van een opgezwollen buik. Ik had al alles gedaan om van mijn acne af te komen. Ik durfde niet meer zonder foundation buiten te komen. Nu is mijn huid weer mooi en egaal, en onlangs durfde ik de stap te zetten om zonder make-up weg te gaan. Ook geen last van een opgezwollen buik meer, en ik ben eerder verzadigd. Geen vreetbuien meer! Daarbij ben ik ook nog eens 15 kilo afgevallen!” – Arlette

 

“Ik voel me fit, fybromyalgie vrij, nooit meer vermoeid, geen schommelende bloedsuikerspiegel meer. Iedereen in mijn familie is op deze wijze gaan leven en we voelen ons allemaal de koning te rijk!” – Eva

 

“Ik ben 2.5 maand bezig en over 15 kilo kwijt. Ik voel me écht goed. Ik voel me ook evenwichtig omdat ik niet meer beïnvloed wordt door de bekende schommelende suikerspiegel. Ik volg geen dieet meer, maar een lifestyle verandering – en die geeft me méér vertrouwen in de toekomst!” – Doreen

eerste-hulp-bij-slecht-slapen-60-korting

Klik hier voor 60% Early Bird Korting op Eerste Hulp Bij Slecht Slapen

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét Platform voor Zelfontwikkeling

We hebben een exclusief overzicht gemaakt met de Beste Tools voor de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei.

Daarnaast vind je op Jouwpersoonlijkegroei.nl de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, super leerzame Events, en de beste Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling.

👉 Tip: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig!

Heel veel succes en vooral plezier met de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei!

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie of jij ervaring hebt met Jesse van der Velde? Hiermee kan je ook anderen inspireren en ik zal altijd reageren 🙂

50 Praktische Groei Tips - Download Gratis - Jouw Persoonlijk Groei

Download het Gratis E-book

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Op welk onderdeel zou jij willen groeien?


 • Meer energie?
 • Regelmatiger bewegen?
 • Uitgeruster wakker worden?
 • Bewuster worden van je mindset?
 • De voordelen van meditatie ervaren?
 • Meer geluk ervaren?

Je kan niet op alle gebieden tegelijk groeien.


Door te focussen op één onderdeel maak je de volgende stap in jouw persoonlijke groei.


Download nu het  GRATIS E-book.  

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
Ja, ik wil het E-book
50 praktische groei tips download