In dit artikel

Jan Geurtz

Jan Geurtz (2023) | Boeken, Meditatie, Podcast en Cursussen

In dit artikel

Inspiratie vinden bij andere mensen voor jouw persoonlijke groei is belangrijk als je je eigen groeiproces serieus neemt. Tegenwoordig zijn er heel wat mensen die met hun boeken, podcasts en cursussen andere helpen om het beste uit zichzelf te halen. Eén van die mensen is Jan Geurtz.

Jan Geurtz is een ongelofelijke bron van inspiratie en informatie, en hij is er in geslaagd om beide in de vorm van boeken, podcasts, cursussen en online cursussen te gieten. Deze man moet ongetwijfeld op je lijstje van go-to personen staan als je behoefte hebt aan een gezonde dosis motivatie en inzicht om op een bewuste manier te leven.

Wie is Jan Geurtz, wat heeft hij zoal te bieden en hoe kunnen zijn boeken, cursussen en podcasts je helpen om het beste uit jezelf te halen? In deze blog lees je alles wat je moet weten over Jan Geurtz, zijn boeken en meer!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Wie is Jan Geurtz?

Jan Geurtz is om te beginnen niet zomaar de eerste de beste schrijver. Hij is geboren in 1950 en studeerde Nederlands, Onderwijskunde en Wetenschapsfilosofie aan de Universiteit. Daarbij was hij ook actief bezig met orthopedagogiek.

Zelf zegt hij heel veel inspiratie te hebben gevonden in het Boeddhisme, en het is precies die levenswijze die hem ertoe heeft aangezet om boeken te schrijven over bewust leven, liefdevol leven en gerelateerde onderwerpen. Ook heeft hij heel wat cursussen en trainingen gemaakt en te gast geweest in interessante podcasts. Zo was Jan al twee keer te gast bij de podcast Eindbazen:

Daarnaast is Jan ook al twee keer bij Giel Beelen in de Kukuru podcast geweest:

In het volgend deel van de blog gaan we iets dieper in op welke boeken, podcasts en cursussen Jan Geurtz zoal heeft geschreven en gemaakt. Zonder twijfel haal jij daar zelf ook inspiratie uit!

De beste boeken van Jan Geurtz

Boeken: Jan Geurtz heeft er in elk geval heel wat geschreven, maar stuk voor stuk bieden ze een ongelofelijke meerwaarde voor mensen die willen bijleren over het leven, liefde, bewustzijn en andere onderwerpen. Hieronder vind je een overzichtje van enkele van de bekendste boeken van Jan Geurtz, zodat je alvast weet wat je van hem kunt verwachten!

1. Verslaafd aan Liefde

Verslaafd aan Liefde is een boek dat vooral gaat over de behoefte aan liefde die we als mens hebben, en hoe we die sterke drang naar aanvaarding kunnen omzetten in duurzaam en onvoorwaardelijk geluk. Jan Geurtz maakt in dit boek duidelijk dat onze drang naar liefde van anderen eigenlijk zijn oorsprong vindt in een fundamentele afwijzing van onszelf.

Het gevolg is dat we die drang willen compenseren, door van alle mensen om ons heen liefde te verlangen. Het resultaat is echter omgekeerd: we worden steeds onzekerder én afhankelijker van die liefde, waardoor we er verslaafd aan worden. Ook staan de veiligheid en erkenning die we in een relatie krijgen hierdoor centraal, waardoor die relaties bijna altijd mislukken. In veel gevallen blijven mensen wel samen, maar belanden ze in een relatie waarin geen van beide écht geluk en verbinding met de ander ervaart.

Verslaafd aan Liefde is een informatief boek, maar het maakt ook gebruik van humor en praktische voorbeelden om duidelijk te maken hoe we uit deze vicieuze cirkel kunnen ontsnappen. Als we ons van deze drang ontdoen, wordt duidelijk dat onze pijnlijke emoties en zelfs seksuele verlangens een poort zijn naar een complete vrijheid, zonder afhankelijkheid en gevangenis. Hierdoor kunnen we een relatie creëren die gebaseerd is op liefde en helderheid. Het boek Verslaafd aan Liefde is voor mij de eerste stap geweest in bewuste persoonlijke ontwikkeling.  

2. De Opluchting

Ook De Opluchting is een boek van Jan Geurtz dat de moeite waard is. In dit boek gaat het eigenlijk over een unieke methode die mensen kan helpen om te stoppen met roken. Het leest als een eenvoudig ‘kookboek’, maar het brengt wel spanning door middel van aangrijpende verhalen en vertellingen.

De reden waarom Jan Geurtz dit boek heeft geschreven is eenvoudig: hij was zelf niet minder dan vijfentwintig jaar roker, maar is er van afgekomen. Op basis van zijn ervaringen heeft hij De Opluchting, en ook de gelijknamige trainingen, opgesteld en geschreven. Deze bevatten een succesvolle methode waarmee rokers zichzelf van deze ongezonde gewoonte af kunnen helpen.

De Opluchting-methode is gebaseerd op zowel weten als voelen dat roken niet nodig is om gelukkig en heel te zijn. Door middel van specifieke technieken kan je in één dag van je rookverslaving afkomen, zonder dat je daarbij last hebt van gewichtstoename, ontwenningsverschijnselen of andere onaangename symptomen.

3. Wijzen naar de Maan

Ten slotte is er Wijzen Naar de Maan, een boek van Jan Geurtz waarin hij uitlegt hoe we liefde én lijden kunnen gebruiken om bewuster te leven – en zo onze natuurlijke staat van Zijn te bereiken. Eigenlijk is dit boek een beetje een vervolg op Verslaafd aan Liefde, althans wat de inhoud betreft.

Het gaat om een verzameling ontroerende en deels autobiografische verhalen die aantonen dat spiritualiteit op verschillende manieren in mensen kan ontwaken én zich kan ontwikkelen. Jan Geurtz gaat in Wijzen naar de Maan dieper in op nieuwe perspectieven, die kunnen helpen om emotionele problemen op te lossen. Kortom, het is een boek over spiritueel zoeken in het alledaagse leven.

In veel boeken geeft Jan Geurtz een beschrijving van zijn eigen spirituele kijk op de mens en de werkelijkheid, zoals dat bij Verslaafd Aan Liefde het geval is. Hier neemt hij het een stap verder: hij toont aan dat we door middel van lijden en liefde bewuster kunnen leven, en zo de ultieme werkelijkheid en verbondenheid met alles kunnen realiseren. Dit is onze natuurlijke staat van Zijn, die ook in het Boeddhisme terugkomt, en ons bewustzijn wordt volgens deze visie vergeleken met de weerspiegelingen van de maan in elke rivier, plas of vijver op aarde.

Alle verhalen die in dit boek voorkomen, zijn als vingers die naar de maan wijzen, wat symbool staat voor het zelfbewustzijn. Het menselijke ego is daar slechts een afspiegeling van, en dus niet de realiteit.  Deze verhalen zijn geïnspireerd op Tantra, Dzochgen en Advaita.  

De boeken van Jan Geurtz bieden elk op hun eigen manier heel wat meerwaarde. Je kan de meeste van zijn boeken online vinden op bol.com maar het is natuurlijk ook mogelijk om die via zijn eigen website te kopen. Enkele andere boeken zijn Verslaafd aan DenkenOver Liefde En Loslaten en Vrij van Gedachten. Meer dan genoeg Jan Geurtz boeken dus om je spirituele groeiproces een niveau hoger te tillen!

De beste cursussen en online cursussen van Jan Geurtz

Boeken zijn een prachtige bron van inspiratie, informatie en inzichten, dat is zeker. Jan Geurtz slaagt er keer op keer in om zijn kennis en intuïtie prachtig in boeken weer te geven – maar dat wil niet zeggen dat dit de enige vormen zijn die hij gebruikt. Er zijn tegenwoordig ook heel wat Jan Geurtz cursussen te vinden.

Tot het aanbod behoren onder andere verschillende Jaarcursussen en een zomercursus in Frankrijk. Enkele van deze cursussen komen elk jaar terug, en kan je dus blijven volgen. 

Aan de andere kant heeft Jan Geurtz ook heel wat online cursussen gemaakt, die je gemakkelijk vanuit huis kunt volgen. Zo kan je elke dag aan je bewustzijn en geluk werken. 

Ben je benieuwd welke (online) cursussen van Jan Geurtz echte de moeite waard zijn? Lees dan snel verder!

Jan Geurtz Cursussen

Jaarcursus 1, 2 en 3

Bij de jaarcursussen van Jan Geurtz worden er over een periode van 3 jaar inzichten, kennis en informatie gegeven over bewust leven. Natuurlijk is dit een overkoepelende term, die verschillende aspecten bevat: van meditatie tot transformerende, dagelijkse oefeningen en meer. Hieronder een overzichtje van de belangrijkste kernpunten van deze cursussen:

Het eerste jaar

Veel mensen gebruiken meditatie als een hulpmiddel bij de zoektocht naar geluk en bewustzijn, maar de praktijk blijkt in de meeste gevallen een stuk moeilijker te zijn dan mensen denken. Mediteren is één ding, maar dat blijven doen en er ook iets uit halen – dat is voor veel mensen moeilijk.

Jan Geurtz | Boeken, Meditatie, Podcast en Cursussen

In het eerste jaar van deze cursus gaat Jan Geurtz dieper in op de manieren om meditatie beoefening ook daadwerkelijk in het leven en moeilijke situaties toe te passen. Het programma van deze jaarcursus omvat onder andere:

 • Een les vol meditatie, onderricht en uitleg, alsook uitwisseling met andere cursisten, om de drie weken.
 • Notities van de lessen en opnames, zowel audio als video. Die worden na elke les per mail doorgestuurd.
 • Je kan ook gebruik maken van individuele coaching per e-mail, bijvoorbeeld als je vragen hebt of moeilijkheden hebt in het dagelijkse leven.
 • Er is de mogelijkheid om kleine studiegroepen en meditatiegroepjes op te stellen, ofwel online of offline. Dit kan tussen de jaarcursus lessen door, helemaal vrijwillig.

De basis van de mediatiemethodes die in deze jaarcursus worden gegeven, is het Boeddhisme. Het gaat dan specifiek over de Dzogchen-traditie binnen het Tibetaanse Boeddhisme, die gefocust is op het tot rust brengen van de geest en de eigen volmaakte natuur van de geest te erkennen.

Vaak worden in het Westen meditatiemethodes gebruikt om de geest tot rust te brengen, maar bij de Dzogchen-methode gaat het nog verder. Niet alleen kan je door middel van meditatie je geest leren afsluiten voor stress en drukte, ook zal je leren om de diepste natuur van je geest te herkennen. Hierdoor leer je jezelf niet langer te identificeren met wat je denkt en wat er door je hoofd gaat: je wordt helemaal leeg, waardoor je een helderheid en wijze van zijn bereikt die vrij is van beperkende emoties.

Al de meditatiemethodes worden ondersteund door informatie over de aard van de menselijke geest en de werkelijkheid. Ook gaat Jan dieper in op de relatie tussen die twee. Bij elke les wordt een onderwerp aangesneden dat hiermee in verband staat, zoals:

 • De veranderlijke aard en onderling afhankelijke relatie tussen alle verschijnselen
 • Leven en sterven als illusies
 • Identificatie als oorzaak van lijden
 • Non-dualiteit als alledaagse ervaring
 • Liefde en seks als hulpmiddelen bij spirituele groei

Tijdens de jaarcursus is er tijd voor vragen en een soort van huiswerk, waarmee je thuis zelf aan de slag kunt in beoefening en studie. Er is echter geen minimum eis voor de tijd die je aan de lessen besteedt! Afgelopen jaar heb ik samen met mijn vriendin jaar 1 gevolgd. Dit was echt een hele mooie ervaring en kan ik iedereen van harte aanbevelen.

Het Tweede Jaar

In het tweede jaar van de cursussen van Jan Geurtz is het centrale thema: verdieping. Als je het eerste jaar hebt gevolgd, dan kan dit vervolgjaar je helpen om wat dieper op de aangehaalde onderwerpen in te gaan.

Naast het herkennen van de spirituele aard van de geest, is het ook belangrijk dat je als mens je gedachten en gevoelens op de juiste manier kunt gebruiken om spiritueel te groeien. Door middel van transformerende oefeningen en regelmatige herhaling kan je je houding tegenover een druk leven stilletjes aan veranderen in een leven met meer eenvoud en vriendelijkheid. De oefeningen brengen meer helderheid over wat nu écht je prioriteiten zijn in het leven.

Daarbij gaat het in het tweede jaar van de cursus ook over de diepte van de beoefening van Dzogchen, de methode die uit het Tibetaanse Boeddhisme afkomstig is en zich richt op het realiseren en herkennen van de natuurlijke staat van Zijn. Bepaalde van deze methodes kunnen je als beoefenaar meteen in contact brengen met je natuurlijke staat van Zijn. 

Ten slotte worden tijdens de cursus ook fragmenten van traditionele spirituele teksten onderzocht, specifiek uit de Dzogchen en Advaita-traditie, waaronder Nisargadatta en Longchenpa. Ook krijg je informatie over hun betekenis voor je eigen leefsituatie en ervaring.

Het Derde Jaar

Ten slotte gaat Jan Geurtz tijdens het derde jaar van de cursus dieper in op contemplatie en meditatie, en hoe je als persoon met een vriendelijk oog naar je eigen negatieve emoties en ervaringen kunt kijken. Ook hier blijft het toepassen van de Dzogchen-methode erg belangrijk, en er wordt wederom gebruik gemaakt van kleine groepjes.

Als laatste krijgt het concept van individueel werken met pijnlijke ervaringen en emoties iets meer aandacht in deze cursus. Op die manier wordt de kennis die je hebt geleerd tijdens de eerste twee jaren, praktisch toepasbaar in je dagelijkse leven. En dat is natuurlijk waar het potentieel voor échte spirituele groei zich bevindt!

Zomercursussen Frankrijk

Naast de jaarcursussen biedt Jan Geurtz ook een tweetal zomercursussen aan, specifiek in Frankrijk. Zomercursus 1 gaat over Dzogchen, de natuurlijke staat van zijn en zomercursus 2 gaat over liefde en relaties op het spirituele pad. In juni heb ik zelf zomercursus 1 mogen volgen.

Zomercursus 1: Dzogchen, de Natuurlijke Staat van Zijn

Als je interesse hebt in spirituele ontwikkeling, dan is deze zomercursus écht iets voor jou. De cursus richt zich vooral op het leren mediteren op een manier die ook in de boeken van Jan Geurtz wordt aangehaald. Het resultaat van die vorm van meditatie is dat je je natuurlijke staat van Zijn bereikt.

Het belang van deze cursus wordt duidelijk als je beseft dat veel mensen een mentaal beeld van zichzelf hebben opgebouwd, dat het bereiken van die staat van Zijn heel moeilijk maakt. Ons aangeleerde zelfbeeld is, zoals Jan Geurtz zelf zegt:

“Een mentale constructie die gebaseerd is op negatieve overtuigingen over onszelf, én alle psychische mechanisme die we toepassen om dat pijnlijke gevoel van zelfafwijzing weg te stoppen door middel van liefde en erkenning van anderen.”

Als je op de juiste manier mediteert en die methode toepast op het dagelijkse leven, dan zie je jezelf steeds meer vanuit een vriendelijke, liefhebbende invalshoek. Op die manier zal zelfafwijzing als het ware oplossen in een soort van oordeel-vrij bewustzijn. 

Met andere woorden, je wordt autonomer in al je relaties, waardoor je minder verlatingsangst hebt én toch meer verbondenheid ervaart. En dat opent de deur naar authenticiteit in je relaties, waardoor deze veel duurzamer en waardevoller worden!

De werkvorm en inhoud van de Dzogchen cursus

Voor deze zomercursus in Frankrijk zijn er geen vereisten, en het niveau van de cursus is gelijkaardig aan dat van de boeken van Jan Geurtz. Wil je zoveel mogelijk uit de cursus halen, dan is het een goed idee om elke dag een meditatie-oefening te doen van minstens 10 minuten. Ook ontvang je na de cursus notities van de presentatie die tijdens de cursus werd gegeven, thuis via mail!

Zomercursus Frankrijk Jan Geurtz Boeken, Meditatie, Podcast en Cursussen

Zomercursus 2: Liefde en Relaties op het Spirituele Pad

Deze helpt je om op een andere manier te kijken naar liefde en relaties te kijken in verband met spirituele groei. Hieronder vind je wat meer info over de inhoud en werkvormen van de cursus.

De meest centrale thema’s van deze zomercursus in Frankrijk zijn als volgt:

 • De rol van beknellende basisprincipes in de traditionele relatie
 • Het expliciet maken van impliciete claims en leren loslaten wat je wilt kunnen loslaten
 • Onvoorwaardelijke liefde en toch grenzen kunnen stellen. Dit zijn geen tegenstellingen maar juist twee belangrijke onderdelen van dezelfde autonomie
 • Seks als spirituele oefening
 • Hoe een spirituele relatie bevrijdende eigenschappen kan hebben

Deze cursus geeft informatie over de belangrijkste meditatietechniek, als ook over Dzogchen, de non-dualistische tak van het Tibetaanse Boeddhisme. Hierdoor kan je leren kijken naar je eigen geest, en beseffen dat het eigenlijk een bewust aspect heeft. 

De methode houdt in dat er korte meditatiesessies worden gehouden, vaak niet meer dan 30 minuten. Tijdens het onderricht ligt de focus vooral op hoe we kunnen omgaan met pijnlijke gevoelens als angst, eenzaamheid en zelfhaat, vanuit deze spirituele invalshoek.

Je kan specifieke oefeningen doen om je meditatie toe te passen in het dagelijks leven, en er is ook de mogelijkheid om vragen en ervaringen te delen. Als je die uitwisselt met andere cursisten, dan kunnen alle partijen tot heel wat inzicht komen.

De beste Jan Geurtz Online cursussen

Online cursussen van Jan Geurtz maken het net iets gemakkelijker om van thuis uit bij te leren over spiritualiteit, bewust leven, emoties en relaties. Hieronder vind je wat meer over de twee bekendste online cursussen van Jan Geurtz:

1. Cursus spirituele relaties

Bij deze cursus gaat het over de spirituele kennis en methodes om van een ego-relatie een spirituele, pure relatie te maken. Als je geen liefdesrelatie hebt, dan kan je door middel van deze cursus toch leren om de normale behoeftigheid van het ego aan erkenning en liefde los te laten. Op die manier maak je contact met je eigen inherente liefde, en alles wat bestaat en leeft.

Het resultaat? Je gaat minder wanhopig op zoek naar liefde van buitenaf, waardoor de kans op een échte, gezonde relatie met iemand anders zelf groter wordt!

Als je wel een relatie hebt dan kan je door middel van deze cursus de valkuilen van het ego herkennen, vanuit een liefdevol standpunt. Op die manier verminder je behoeftigheid en afhankelijkheid, en staat je relatie meer in teken van een gedeelde liefde.

Dankzij deze cursus over Spirituele Relaties komen beide partners in een relatie tot een natuurlijke staat van Zijn. Daarbij wordt er dieper ingegaan op het belang van seks en intimiteit voor spirituele groei. 

Jan Geurtz | Boeken, Meditatie, Podcast en Cursussen

2. Cursus het Einde van de Opvoeding

Vervolgens is er de cursus Het Einde van de Opvoeding, waarbij Jan Geurtz dieper ingaat op de opvoeding van kinderen en hoe we dit kunnen doen op een gezonde manier. De traditionele manier van opvoeden, waarbij de focus ligt op het creëren van succesvolle en sociale mensen, heeft vaak het tegenovergestelde effect. Vaak krijgt het kind in kwestie hierdoor zelfs psychische problemen, door een overmatige identificatie met de vader, moeder, leerkracht en andere volwassenen.

In deze cursus leer je hoe die identificatie met het ego van de ouders ervoor zorgt dat kinderen ellendig en ongelukkig worden. Ook wordt er info gegeven over manieren waarop we als ouder deze krampachtige manier van opvoeden, kunnen loslaten.

Als vervanging daarvoor wordt opvoeding vanuit een spirituele invalshoek bekeken, en dat brengt een liefdevolle omgang met kinderen teweeg. Het resultaat is dat kinderen meer geluk ervaren en ruimte krijgen – en dat geldt ook voor de ouders!

De cursus zelf bevat 21 lessen als videomateriaal, die je als cursist op eigen tempo kunt doornemen. Daarbij krijg je ook extra materiaal in de vorm van geschreven teksten. Ten slotte krijg je toegang tot de live vraag- en antwoordsessies met Jan Geurtz, gemiddeld één keer per twee weken!

3. Online Dzogchen thuisretraite

Een andere online cursus van Jan Geurtz die de moeite waard is, is de cursus Dzogchen thuisretraite. Deze gaat over de spiritualiteit van de Dzogchen visie, en dan vooral de praktische kant van deze methode. Hoe is deze visie bruikbaar voor het overstijgen van dagelijkse emotionele problemen? Door middel van begeleide meditaties en oefeningen leer je de natuurlijke staat van Zijn herkennen en ontwikkelen. Dit gebeurt zowel door middel van meditatie als ‘niet-meditatie’.

Het resultaat is dat je kijk op je gedachten en gevoelens helemaal verandert, waardoor je waarneming van de werkelijkheid ook transformeert. Hierdoor komt er een einde aan de angst en zelfafwijzing, die de basis zijn van veel emotionele problemen. De Dzogchen thuisretraite overlapt in zekere mate met de inhoud van de jaarcursussen en de zomercursus.

Jan Geurtz: inspirerend persoon en wandelende bibliotheek aan kennis en spiritueel inzicht

Het is belangrijk om tijdens je spirituele ontwikkeling een beroep te kunnen doen op andere mensen, die misschien meer ervaring en kennis over bepaalde onderwerpen hebben. Jan Geurtz kan in elk geval tellen als één van de meest interessante personen op het vlak van spiritualiteit, zelfontwikkeling, opvoeding en meer.

De vele boeken, cursussen en audio bronnen die hij heeft geschreven en gecreëerd, bevatten allemaal richtlijnen en inspiratie voor het bereiken van een bewustere manier van leven. Hoewel de spirituele weg natuurlijk voor elke persoon anders is, raakt Jan Geurtz zeker onderwerpen aan die op iedereen van toepassing zijn.

Van audioboeken tot boeken, online cursussen en trainingen, er is weinig dat Jan Geurtz niet gebruikt om anderen te helpen bewuster, kalmer en gelukkiger te leven. Wie weet bevatten de vele bronnen van informatie en inspiratie die je in deze blog vindt wel precies de tools en inzichten die jij nodig hebt om sterker dan ooit spiritueel te groeien!

Meer spiritualiteit voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding of het Antivirus van Tibor.

Een aantal jaar geleden hoorde ik voor het eerst over meditatie. Beginnen met meditatie kan een uitdaging zijn maar gelukkig zijn er tegenwoordig meditatie apps. Een mooi voorbeeld hiervan is Synctuition en de 365 meditatie app. Wil je echt next level gaan kan je altijd kiezen voor de beste meditatie cursus. Je kan dan meer ontdekken over onderwerpen zoals healingtranscendentie en misschien wel contact maken met jouw spirituele gidsAscension Healer en de Higher Spirit Academy sluiten hier overigens mooi bij aan.

Je kan er ook voor kiezen om je leven te verrijken met mindfulness oefeningen. De beste mindfulness apps helpen je ontdekken wat mindfulness is. Heb je trouwens al documentaires over meditatie en mindfulness gezien? Mijn absolute nummer #1 is de documentaire Heal waarin ook osteopathie aan bod komt.

De wereld van spiritualiteit is super interessant als het gaat om aura’snon dualiteitchakra’senergetisch en zelfs je horoscoop kan om de hoek komen kijken. Je ontdekt de kracht van volle maan en waarom spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan. Een spirituele inspiratiebron voor mij is Jan Geurtz.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Jan Geurtz (2023) | Boeken, Meditatie, Podcast en Cursussen

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips