Is een rechtsbijstandsverzekering handig als je zzp’er bent 

Is een rechtsbijstandsverzekering handig als je zzp’er bent? 

Als je een eigen bedrijf begint, heb je vaak veel meer vrijheid om te doen en laten wat jij wilt. Dat maakt het ondernemen voor veel mensen ook zo aantrekkelijk. Met al deze vrijheden, komen echter ook meer verantwoordelijkheden. Als je bij een bedrijf werkt, is dit bedrijf verantwoordelijk voor jouw werk, ben jij zelfstandig ondernemer dan moet je zelf alle risico’s dragen. Niet iedereen is zich bewust van deze risico’s en dat kan verkeerd uitpakken. Een klein geschil kan namelijk snel uitmonden in een langlopende kwestie en dat moet je te allen tijde zien te voorkomen. Met een rechtsbijstandsverzekering kun je je veel ellende besparen. Wij laten je zien hoe. 

Voorkom problemen

Een rechtsbijstandsverzekering voor zzp’ers kan je veel problemen besparen. Het kan namelijk zijn dat je voor een klant aan de slag gaat en dat deze niet tevreden is over het resultaat. Dit kan uitmonden in een juridische strijd. Wanneer je in dit geval een zakelijke rechtsbijstandsverzekering hebt, kun je een beroep doen op een jurist. Deze kan met jou naar de zaak gaan kijken en bepalen wat de beste strategie zal zijn. Een klein conflict kan heel veel tijd nemen en die tijd kun je beter steken in je bedrijf en niet in de problemen waar je bedrijf mee te maken heeft. Zorg er dus altijd voor dat je goed verzekerd bent zodat een conflict met een relatie er niet toe leidt dat je hele bedrijf stil komt te liggen. 

Geen onverwachte kostenposten

Een andere belangrijke reden om een rechtsbijstandsverzekering te nemen, is omdat het je veel geld kan besparen. Een lange juridische strijd kost namelijk niet alleen veel geld, het kost vaak ook veel geld. Als zzp’er zijn je middelen vaak maar beperkt en een hoge juridische kostenpost kan als een molensteen om je nek gaan hangen. In het ergste geval kan het zelfs zo zijn dat je je woning moet verkopen omdat je moet zorgen dat je je lasten betaalt. Met een goede verzekering zorg je er dus niet alleen voor dat je als bedrijf steviger staat, ook op persoonlijk vlak kan een rechtsbijstandsverzekering veel rust geven. 

Geen addertjes onder het gras

Nog een reden om een rechtsbijstandsverzekering te nemen, is omdat je dan altijd je contracten kunt laten controleren door een expert. Dit voorkomt dat je contracten tekent waar misschien een addertje onder het gras zit. Een jurist zal het contract nauwkeurig voor je nalezen en je wijzen op de risico’s die je loopt. Ben je je hiervan bewust, dan kun je nog met de tegenpartij in gesprek gaan om de bepalingen aan te passen. Ook wanneer je producten wilt aankopen, kun je altijd een beroep doen op een jurist om advies in te winnen. Zo doe je geen dingen waar je spijt van gaat krijgen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips