Investeren in garageboxen? (2021) | De beste methodes op een rijtje!
1 juni 2021 

Investeren in garageboxen? (2021) | De beste methodes op een rijtje!

Je wilt investeren in vastgoed – maar waar haal je een bedrag van €300.000 vandaan om te investeren in vastgoed? Een goede vraag!

Veel mensen investeren daarom in andere investeringsklassen als aandelen, cryptocurrency of edelmetalen. De prijzen liggen hier stukken lager en is daarom veel toegankelijker.

Maar… heb je wel eens nagedacht aan het investeren in garageboxen? Ook garageboxen behoren tot vastgoed. Alleen liggen hier de instapprijzen stukken lager!

Met €15.000 kun je al een garagebox kopen. En ook garageboxen zijn, net als woningen, onmisbaar in onze maatschappij. Garageboxen worden vaak gebruikt om spullen in op te slaan, maar ook voor kleine ondernemers om daar hun activiteiten uit te voeren.

In dit artikel vind je veel informatie over wat investeren in garageboxen voor jou kan betekenen. Lees dus snel verder en ontdek datgene wat je altijd al hebt willen weten.

Even naar het begin: Wat is vastgoed?

Het kan zo zijn dat je nog niet precies weet wat vastgoed inhoudt. Aangezien je bij het investeren in garageboxen bezig bent met het investeren in vastgoed kan het handig zijn als je toch weet wat vastgoed is. Vastgoed is vrij simpel te verklaren. Als je het over vastgoed hebt, dan praat je in dezelfde zin over onroerend goed. Oftewel; verbonden met de grond.

Dat kun je opvatten als het beleggen in een stuk grond, een gebouw of een woning.

Je kunt het woord vastgoed ook per onderdeel van het woord verklaren. Het gedeelte ‘vast' heeft te maken met het feit dat je de grond en de gebouwen niet kunt verplaatsen. Het staat dus vast op zijn plek. Je kunt het gedeelte ‘goed' verklaren vanuit het feit dat het iets materieels is. Daardoor zou je dus kunnen zeggen dat het bij vastgoed gaat om materiële dingen die je niet kunt verplaatsen.

Je kunt nog veel meer te weten komen over vastgoed. Hiervoor zijn er tegenwoordig allerlei handige trainingen en cursussen. Meer over deze trainingen vind je later in dit artikel.

Investeren in garageboxen

Je weet nu dus dat een garagebox een vorm van vastgoed is. In vastgoed kun je investeren en dat geldt dan dus ook voor garageboxen. Het is hoogstwaarschijnlijk niet het eerste wat in je opkomt als je denkt aan investeren. Toch is het investeren in garageboxen niet zo'n slecht idee.

Investeren in garageboxen (2021)  De beste methodes op een rijtje!

Waarom is het investeren in garageboxen verstandig?

Een garagebox kun je best veel geld opleveren als je het op de juiste manier aanpakt. Zodra je een garagebox hebt gevonden dan kun je overgaan tot de koop van deze garagebox. Je betaalt een vaste prijs voor een garagebox. Deze prijs kan naarmate de tijd vordert veranderen. Het liefst zie je natuurlijk dat de prijs stijgt. Als dit het geval is dan kun je de garagebox verkopen voor meer geld dan waarvoor je de garagebox hebt gekocht.

Het is daarnaast niet heel moeilijk om een garagebox te onderhouden. Een garage bestaat simpelweg uit een paar muren, een garagedeur en een dak. De hoeveelheid onderhoud die je zult moeten verrichten zal dus reuze meevallen. Toch mag je dat niet onderschatten, want het is wel van belang dat je de garagebox goed onderhoudt. Controleer bijvoorbeeld regelmatig op scheuren in de muren, eventuele lekkages en of de garagedeur nog wel naar behoren werkt.

Waar kan ik geschikte garageboxen vinden?

Niet geheel onbelangrijk als je geïnteresseerd bent in het investeren in garageboxen, is het vinden van de garageboxen. Zonder een garagebox valt er namelijk weinig te investeren. Op het internet zijn er gelukkig genoeg plaatsen waar je een garagebox kan vinden. Hieronder staan er een paar voor je op een rijtje.

Marktplaats

Marktplaats is een zeer bekende site voor iedere Nederlander. Je hebt er zelf dan ook vast wel eens iets gekocht of verkocht. De site is zeer populair in Nederland en behoort ook tot één van de best bezochte sites in het land. Vrijwel alles wordt te koop aangeboden op de website. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te vinden. Dat geldt dus ook voor garageboxen. Vaak worden deze aangeboden door particulieren of door makelaars die het aanbieden namens hun cliënten. Als je al eens iets hebt gekocht via Marktplaats dan weet je dat het belangrijk is om te controleren of het product dat je gekocht hebt ook daadwerkelijk in goede staat is. Bij garageboxen is dit niet anders. Als je zelf niet veel ervaring hebt op het gebied van garageboxen of andere gebouwen, dan valt het aan te raden om iemand mee te nemen die er wel verstand van heeft.

Funda

Waar Marktplaats misschien niet het eerste is wat in je opkomt als je denkt aan het kopen van een garagebox, is Funda dat misschien wel. Deze site ken je waarschijnlijk vooral van het feit dat je er huizen kan vinden die te koop of te huur staan. Op Funda zijn dus niet alleen maar huizen of appartementen te vinden. Je kunt er ook garageboxen vinden. Door op de website van Funda Business te gaan, en bij het kopje ‘Alle bedrijfsaanbod' garageboxen te selecteren zul je het volledige aanbod aan garageboxen vinden. Je kunt dit dan nog filteren op een bepaalde regio, voor als je het bijvoorbeeld dicht bij huis wilt vinden. Als de locatie van de box je niet veel uitmaakt dan kun je altijd nog door het gehele land zoeken. Het aanbod aan garageboxen is er in ieder geval erg ruim.

Kant-en-klaar boxenterrein

Een garagebox die je koopt via Marktplaats of Funda zul je zelf nog moeten onderhouden. Als dit niet je sterkste kant is dan is er voor jou ook nog een oplossing. Je kunt namelijk ook garageboxen kopen die op een groot boxenterrein staan. Het voordeel hieraan is, is dat alles geregeld wordt voor je. Je hoeft zelf nergens meer naar om te kijken. Helaas heeft ieder voordeel ook een nadeel. Doordat je zelf niets hoeft te regelen qua onderhoud moet je wel servicekosten betalen aan de beheerder. Je bent daardoor meer geld kwijt dan wanneer je zelf een garagebox koopt en gaat onderhouden. Ondanks dat is het nog steeds een zeer geschikte optie, met name wanneer het onderhouden van panden niet je sterkste punt is.

Investeren in garageboxen (2021)  De beste methodes op een rijtje!

Oké, ik wil een garagebox gaan verhuren!

Zoals je eerder hebt kunnen lezen kun je dus een garagebox kopen en weer verkopen. Je hoopt dan op die manier winst te maken. Dat kan als de waarde van de garagebox is gestegen en je daardoor dus de box voor meer geld kan verkopen dan waarvoor je de garagebox hebt gekocht. Er is echter nog een optie waar je voor kunt kiezen:

Als je de garagebox hebt gekocht dan hoef je niet per se de box na een bepaalde tijd weer te verkopen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om de garagebox aan te schaffen en deze dan weer te verhuren aan mensen die er geïnteresseerd in zijn. Het verhuren van een garagebox is eigenlijk vrij eenvoudig en er hoeft helemaal niet veel moeite voor gedaan worden. Zo hoef je bijvoorbeeld al geen verhuurbedrijf of een bemiddelingsbureau te zoeken die je kunt helpen bij het verhuren van je garagebox. Je kunt alles zelf regelen. Je hebt eerder in deze tekst kunnen lezen dat op Marktplaats garageboxen worden aangeboden en je dus zelf ook via een website als Marktplaats je garagebox kan aanbieden. Een huurder komt vanzelf wel op je pad, vooral als je garagebox op een gunstige plek ligt.

Welke belastingen komen kijken bij het verhuren van een garagebox?

Hoewel het investeren in garageboxen je veel geld op kan leveren en het ook een erg leuke bezigheid is, is het niet alleen maar leuk om bezig te zijn met het investeren in garageboxen. Er zit namelijk ook een onderdeel belasting aan verbonden. Helaas ontkom je ook bij het investeren in garageboxen niet aan het betalen van belasting.

Je weet inmiddels dat je garageboxen die je hebt gekocht ook weer kunt verhuren. Over de opbrengsten van de huur van de garageboxen hoef je geen belasting te betalen. Dit is gelukkig belastingvrij. Wat helaas niet belastingvrij is, is het bezit van de garageboxen.

Je moet bij het invullen van de inkomensbelasting de waarde van de garageboxen die je in je bezit hebt invullen bij box III. De waarde van de garagebox moet je bepalen aan de hand van de waarde in het huidige economische verkeer. Deze waarde kun je achterhalen door te kijken naar recente verkopen van garageboxen. Je kunt hierbij de aanschafprijs of de WOZ-waarde gebruiken als referentie. Daarnaast betaal je over de waarde van de garagebox in het economische verkeer een rendementsheffing van 1,2%.

Wanneer je dus al helemaal in de wereld van vastgoed thuis bent, zal je dit vast wel herkennen. Wanneer dit niet het geval is, kan het interessant zijn om je in te schrijven voor een online cursus die je alles gaat vertellen over de wereld van het vastgoed. Zelfs als een ervaren vastgoedbelegger kan deze informatie voor jou van toepassing zijn. Iedereen heeft weleens een opfriscursus nodig, toch?

Het laatste waar je op zit te wachten is dat je zonder enige kennis voor een vervelende verrassing komt te staan en ineens een grote hoeveelheid geld aan de belastingdienst af zal moeten staan.

Investeren in garageboxen (2021)  De beste methodes op een rijtje!

Ik wil meer leren over het investeren in vastgoed zoals garageboxen.

Vastgoed kan best ingewikkeld zijn als je nog niet helemaal weet wat het inhoudt en hoe je het beste kan investeren in vastgoed. Hieronder staan enkele trainingen op een rijtje die je zonder twijfel verder kunnen helpen. Deze trainingen over vastgoed gaan in het algemeen over de wereld van vastgoed en niet specifiek over het investeren in garageboxen. Ondanks dat het niet specifiek over het investeren in garageboxen gaat zijn de trainingen nog altijd zeer handig om te volgen.

Masters of Property (Great Property Experience)

Bij Masters of Property kun je een zeer handige online training volgen. Deze training zal je veel informatie geven over vastgoed. Al deze informatie kun je later toepassen in de praktijk. Aangezien de informatie over vastgoed in het algemeen gaat kun je het ook gebruiken bij het investeren in garageboxen. Als je nog meer wilt weten over de Masters of Property dan is dat mogelijk. Wij hebben namelijk een zeer uitgebreide review geschreven waarin je alles kunt vinden wat je wilt weten.

Vastgoed Academy

De tweede optie die je hebt om meer te leren over vastgoed is de Vastgoed Academy. Bij de Vastgoed Academy heb je twee mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Beide mogelijkheden zitten vol met nuttige informatie en kunnen je ook zeker verder helpen als je wilt investeren in garageboxen. Het eerste waar je uit kunt kiezen is een videocursus die online plaatsvindt. Deze cursus bevat erg veel beeldmateriaal en veel nuttige informatie. De tweede optie is een driedaagse workshop, die ook online te volgen is. Over de Vastgoed Academy hebben we ook een zeer uitgebreide review geschreven. Als je dus nog nieuwsgierig bent naar meer informatie, dan kun je die in die review vinden.

Vastgoed Community

Tot slot is er nog een derde optie om meer te weten te komen over vastgoed. Deze optie is de Vastgoed Community. Hierbij kom je in een groep terecht vol met andere mensen die ook willen investeren in vastgoed of die al hebben geïnvesteerd in vastgoed. Je kunt dan in die groep ervaringen uitwisselen en op die manier meer leren over het investeren in vastgoed. Wie weet zit er ook wel iemand in die net als jij wilt investeren in garageboxen. In al onze uitgebreide reviews kun je meer lezen over de Vastgoed Community. Het is zeker de moeite waard om de review te lezen als je bij de Vastgoed Community wilt leren over vastgoed.

Start met het investeren in garageboxen!

Investeren in vastgoed kan op verschillende manieren. Het investeren in garageboxen kan je erg veel geld opleveren. Je kunt er ook best veel geld mee verdienen. Dit kun je doen door een garagebox te kopen en op een later punt weer te verkopen. Een andere optie die je hebt is nadat jij de garagebox hebt gekocht, de box te verhuren aan anderen.

Het is vrij makkelijk om een garagebox te onderhouden, waardoor het investeren in garageboxen best makkelijk is voor iedereen. Je moet wel rekening houden met het betalen van belasting als je gaat investeren in garageboxen. Hoewel het wel meevalt is het toch wel iets om rekening mee te moeten houden zodat je niet tegen onnodig onvoorziene kosten gaat aanlopen.

Je kunt veel leren over vastgoed in het algemeen. Er zijn veel trainingen te vinden die je veel waardevolle informatie kunnen bieden. Hoewel deze informatie vooral gaat over het investeren in vastgoed en vastgoed in het algemeen, kun je deze informatie toch wel gebruiken als je geïnteresseerd bent in het investeren in garageboxen.

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Op welk onderdeel zou jij willen groeien?


  • Meer energie?
  • Regelmatiger bewegen?
  • Uitgeruster wakker worden?
  • Bewuster worden van je mindset?
  • De voordelen van meditatie ervaren?
  • Meer geluk ervaren?

Je kan niet op alle gebieden tegelijk groeien.


Door te focussen op één onderdeel maak je de volgende stap in jouw persoonlijke groei.


Download nu het  GRATIS E-book.  

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
Ja, ik wil het E-book
50 praktische groei tips download