In dit artikel

De Beste Manier om Magnesium Bisglycinaat In te Nemen

De Beste Manier om Magnesium Bisglycinaat In te Nemen

In dit artikel

Heb je ooit afgevraagd hoe je magnesium bisglycinaat het beste kunt innemen voor maximale voordelen? Je bent niet de enige, ik heb me dit ook afgevraagd. Na lang onderzoek ontdekte ik dat de opneembaarheid van magnesium bisglycinaat sterk verbetert wanneer het tijdens de maaltijd wordt ingenomen.

In dit artikel laat ik je zien hoe je dit supplement het beste kunt innemen, welke supplementen de beste zijn, en hoe je je magnesiuminname in balans brengt. Klaar om meer te leren? Laten we dan beginnen.

Key Takeaway

Het beste magnesium bisglycinaat van 2023 is Nutribites Magnesium Bisglycinaat. Dit merk bevat de twee beste vormen van magnesium waardoor spieren en hersenen ondersteund worden. Het is aangevuld met vitamines B6 en D3 voor makkelijke opname.

Samenvatting

 • Magnesium bisglycinaat wordt het beste ingenomen tijdens de maaltijd, omdat dit de opname ervan bevordert.
 • Magnesium bisglycinaat is een goed opneembare vorm van magnesium die vele voordelen biedt, zoals het ondersteunen van spierfunctie, zenuwgezondheid en botten.
 • Het combineren van magnesium bisglycinaat met taurine, vitamine B6 en D3 kan extra voordelen bieden voor de gezondheid.
 • De dagelijkse behoefte aan magnesium varieert per persoon, maar over het algemeen hebben volwassen mannen 350-400 mg nodig en vrouwen 280-300 mg.

Wat is Magnesium Bisglycinaat?

Magnesium Bisglycinaat is een vorm van magnesium die gebonden is aan het aminozuur glycine, waardoor het gemakkelijker door het lichaam kan worden opgenomen.

Uitleg over Magnesium Bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat is een krachtige vorm van magnesium, een essentieel mineraal dat betrokken is bij vele lichaamsprocessen. In tegenstelling tot andere vormen van magnesium, is magnesium bisglycinaat speciaal ontworpen om gemakkelijker opgenomen te worden in het lichaam.

Dit komt omdat het gebonden is aan glycine, een aminozuur dat helpt bij de absorptie ervan.

De voordelen van magnesium bisglycinaat zijn talrijk. Het is namelijk niet alleen betrokken bij de werking van onze spieren, maar ook bij de gezondheid van ons zenuwstelsel en onze botten. Daarnaast helpt het ons lichaam met het aanmaken van eiwitten en ondersteunt het onze cellulaire gezondheid.

Het kiezen voor een magnesium bisglycinaat supplement zoals Nutribites, kan dus een slimme keuze zijn voor je algehele welzijn.

Opneembaarheid van Magnesium Bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die bekend staat om zijn uitstekende opneembaarheid. Deze vorm van magnesium wordt gemakkelijk opgenomen door het lichaam, waardoor het snel de voordelen kan bieden die het te bieden heeft.

In tegenstelling tot andere vormen van magnesium, zoals magnesiumoxide, wordt magnesium bisglycinaat niet aangetast door maagzuur en wordt het beter opgenomen in de darmen.

Uit onderzoek is gebleken dat magnesium bisglycinaat een absorptiepercentage heeft van bijna 50 procent. Dit betekent dat bijna de helft van de ingenomen magnesium daadwerkelijk wordt opgenomen in het lichaam.

Dit maakt het een effectieve keuze voor mensen die hun magnesiumniveaus willen verhogen.

Het is ook vermeldenswaard dat de opneembaarheid van magnesium bisglycinaat kan worden verbeterd door het tijdens de maaltijd in te nemen. Het eten van voedsel met magnesium bisglycinaat kan helpen bij de opname, omdat de aanwezigheid van andere voedingsstoffen in het voedsel de absorptie kan bevorderen.

Daarom is het aanbevolen om magnesium bisglycinaat tabletten in te nemen tijdens een maaltijd voor optimale resultaten.

Voordelen van Magnesium Bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat heeft verschillende voordelen voor de gezondheid. Het is een goed opneembare vorm van magnesium, waardoor het lichaam het efficiënt kan gebruiken. Magnesium speelt een belangrijke rol in meer dan 300 biochemische reacties in het lichaam, waaronder het reguleren van de spierfunctie, het behoud van gezonde botten en tanden en het ondersteunen van een gezond zenuwstelsel.

Het kan ook helpen om stress en angst te verminderen, en kan een positief effect hebben op de slaapkwaliteit. Bovendien kan magnesium bisglycinaat samen met andere voedingsstoffen zoals taurine, vitamine B6 en D3 worden ingenomen om de voordelen te vergroten.

Uit onderzoek blijkt dat magnesium bisglycinaat kan helpen bij het verminderen van symptomen van een magnesiumtekort, zoals spierkrampen en vermoeidheid. Het nemen van een hoogwaardig magnesiumbisglycinaat supplement, zoals Nutribites Magnesium Bisglycinaat tabletten, kan dus bijdragen aan een betere algemene gezondheid en welzijn.

De Beste Manier om Magnesium Bisglycinaat In te Nemen

Magnesium bisglycinaat kan het beste tijdens de maaltijd worden ingenomen, omdat de voedingsstoffen in het voedsel de opname bevorderen.

Wanneer Magnesium Bisglycinaat innemen?

Ik neem mijn magnesium bisglycinaat supplement altijd in tijdens mijn maaltijden. Dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat mijn lichaam het magnesium goed kan opnemen. Voedingsexperts raden aan om magnesium altijd op hetzelfde tijdstip en op dezelfde manier in te nemen om een consistente opname te garanderen.

Bovendien kan het innemen van magnesiumbisglycinaat voor het slapengaan helpen om een goede nachtrust te bevorderen. Het is belangrijk om te onthouden dat magnesium gekoppeld moet zijn aan een andere stof om goed te worden opgenomen door het lichaam.

Daarom kies ik altijd voor hoogwaardige supplementen zoals die van Nutribites, omdat ze bestaan uit de best opneembare magnesiumverbindingen. Door mijn magnesiumbisglycinaat bij de maaltijd in te nemen, kan ik niet alleen de opname verbeteren, maar ook maagklachten verminderen.

Magnesium Bisglycinaat en slaap

Als het gaat om het nemen van magnesium bisglycinaat voor een betere nachtrust, is het belangrijk om te weten dat magnesium een cruciale rol speelt bij het reguleren van onze slaapcyclus. Magnesium is betrokken bij de aanmaak van melatonine, het hormoon dat ons helpt in slaap te vallen en de kwaliteit van onze slaap te verbeteren.

Door magnesium bisglycinaat in te nemen, een goed opneembare vorm van magnesium, kun je mogelijk de effecten ervaren van een betere nachtrust. Experts raden aan om het supplement ‘s avonds voor het slapengaan in te nemen, omdat het kan helpen ontspannen en stress verminderen, wat essentieel is voor een goede nachtrust.

Het is ook belangrijk om consistent te zijn met het innemen van magnesium bisglycinaat. Door dit altijd op hetzelfde tijdstip en op dezelfde manier in te nemen, kun je de beste resultaten behalen.

Het wordt aanbevolen om het supplement tijdens de maaltijd in te nemen, omdat voedsel kan helpen bij de opname van magnesium en mogelijke maagklachten kan verminderen.

Combinatie van Magnesium Bisglycinaat met taurine, vitamine B6 en D3

Een combinatie van Magnesium Bisglycinaat met taurine, vitamine B6 en D3 kan nog meer voordelen bieden voor je gezondheid. Hier zijn enkele redenen waarom deze combinatie effectief kan zijn:

 1. Taurine: Taurine is een aminozuurachtige stof die betrokken is bij verschillende functies in het lichaam. Het kan helpen om de werking van magnesium te versterken, waardoor de opname ervan wordt bevorderd. Samen kunnen ze helpen om stress te verminderen en de stemming te verbeteren.
 2. Vitamine B6: Vitamine B6 speelt een essentiële rol bij het metabolisme van magnesium in het lichaam. Het helpt bij de opname en omzetting van magnesium naar biologisch actieve vormen die gemakkelijk door het lichaam kunnen worden gebruikt.
 3. Vitamine D3: Vitamine D3 is belangrijk voor de regulatie van calcium- en magnesiumniveaus in het lichaam. Het kan ook de opname en benutting van magnesium verbeteren, wat essentieel is voor sterke botten, spierfunctie en algehele gezondheid.

Hoeveel Magnesium Heb je Nodig?

Hoeveel magnesium heb je nodig? Ontdek de dagelijkse behoefte aan magnesium, tekens van een magnesiumtekort en voedingsmiddelen die magnesium bevatten. Lees meer..

Dagelijkse behoefte aan Magnesium

Als het gaat om de dagelijkse behoefte aan magnesium, is het belangrijk om te weten dat dit per persoon kan verschillen. Over het algemeen wordt aanbevolen dat volwassen mannen ongeveer 350-400 mg magnesium per dag nodig hebben, terwijl vrouwen 280-300 mg nodig hebben.

Magnesium is een essentieel mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 enzymatische reacties in het lichaam. Het speelt een rol bij het reguleren van de spierfunctie, het behouden van sterke botten en tanden, het bevorderen van een gezond zenuwstelsel en het ondersteunen van een gezond immuunsysteem.

Het is belangrijk om te onthouden dat gezonde volwassenen over het algemeen genoeg magnesium binnenkrijgen via een evenwichtige voeding die rijk is aan magnesiumrijke voedingsmiddelen zoals noten, zaden, groene bladgroenten en volle granen.

Echter, factoren zoals stress, ziekte en bepaalde medicijnen kunnen de behoefte aan magnesium verhogen.

Als je tekens van een magnesiumtekort ervaart, zoals spierkrampen, vermoeidheid of prikkelbaarheid, kan het nodig zijn om via supplementen extra magnesium in te nemen. Het is altijd raadzaam om met een gezondheidsdeskundige te overleggen voordat je supplementen inneemt om de juiste dosering voor jouw specifieke behoeften te bepalen.

Tekenen van een Magnesiumtekort

Een magnesiumtekort kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk om de tekenen van een magnesiumtekort te herkennen. Enkele van deze tekenen zijn:

 1. Spierkrampen: Magnesium is essentieel voor de normale spierfunctie. Een tekort aan magnesium kan leiden tot spierkrampen, vooral in de benen.
 2. Vermoeidheid: Magnesium speelt een rol bij het energiemetabolisme van het lichaam. Een tekort aan magnesium kan leiden tot vermoeidheid en een gebrek aan energie.
 3. Slapeloosheid: Magnesium heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel en helpt bij ontspanning en slaap. Een tekort kan leiden tot slapeloosheid en problemen met het in slaap vallen.
 4. Hoofdpijn en migraine: Magnesium reguleert de bloedvaten in het lichaam, inclusief die in de hersenen. Een tekort aan magnesium kan leiden tot hoofdpijn en migraineaanvallen.
 5. Stemmingsschommelingen: Magnesium speelt een rol bij de balans van neurotransmitters in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor onze stemming. Een tekort kan bijdragen aan stemmingswisselingen, angstgevoelens en depressieve symptomen.
 6. Hartkloppingen: Magnesium heeft invloed op het samentrekken van het hart en helpt bij het handhaven van een regelmatig hartritme. Een tekort kan leiden tot hartkloppingen of onregelmatige hartslag.
 7. Verhoogde bloeddruk: Magnesium is betrokken bij de regulatie van de bloeddruk. Een tekort kan leiden tot een verhoogde bloeddruk en het risico op hart- en vaatziekten verhogen.

Voedingsmiddelen die Magnesium bevatten

Er zijn verschillende voedingsmiddelen die een goede bron van magnesium kunnen zijn:

 • Spinazie: Deze groene bladgroente zit boordevol magnesium en kan gemakkelijk worden toegevoegd aan smoothies, salades of als bijgerecht.
 • Amandelen: Naast magnesium bevatten amandelen ook veel gezonde vetten en eiwitten. Ze kunnen worden gegeten als snack of toegevoegd aan ontbijtgranen of gebakken goederen.
 • Avocado: Deze romige vrucht is niet alleen rijk aan gezonde vetten, maar bevat ook een aanzienlijke hoeveelheid magnesium. Voeg wat plakjes toe aan sandwiches, salades of maak er guacamole van.
 • Zalm: Naast omega-3 vetzuren bevat zalm ook magnesium. Het kan worden gegrild, gebakken of gestoomd en is een heerlijke toevoeging aan elk diner.
 • Bananen: Deze zoete vrucht bevat niet alleen kalium, maar ook magnesium. Ze kunnen als tussendoortje worden gegeten of toegevoegd aan smoothies of havermout.
 • Volkoren granen: Granen zoals quinoa, bruine rijst en volkoren brood zijn goede bronnen van magnesium. Probeer ze als bijgerecht te gebruiken in plaats van geraffineerde granen.

De Beste Magnesium Bisglycinaat Supplementen

– Nutribites Magnesium Bisglycinaat is een hoogwaardig supplement dat wordt beschouwd als een van de beste magnesiumverbindingen die goed worden opgenomen door het lichaam.

– Vitakruid Magnesium 200 Complex is een supplement dat een hoge dosis magnesium bisglycinaat bevat en gemakkelijk te slikken is.

– Proviform Magnesium Bisglycinaat Complex is een effectief supplement dat naast magnesium ook andere belangrijke voedingsstoffen bevat voor een optimale opname.

– VitOrtho Magnesium Bisglycinaat en Taurine is een supplement dat de krachtige combinatie van magnesium bisglycinaat en taurine biedt, wat kan helpen bij het verminderen van stress en angst.

– Vitals Magnesium Bisglycinaat is een supplement dat bekend staat om zijn hoge biologische beschikbaar

Nutribites Magnesium Bisglycinaat

Ik ben erg enthousiast over Nutribites Magnesium Bisglycinaat en ik beschouw het als een van de beste magnesiumbisglycinaat supplementen op de markt. Dit supplement bevat hoogwaardige magnesiumverbindingen die gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen.

Het is aangetoond dat Nutribites Magnesium Bisglycinaat gunstig is voor slaap, angst en stress, dankzij de kalmerende eigenschappen van magnesium. Bovendien is het belangrijk om te weten dat het nemen van magnesiumsupplementen bij de maaltijd de opname verbetert en maagklachten vermindert.

Daarom raad ik Nutribites Magnesium Bisglycinaat aan voor wie op zoek is naar een effectief en goed opneembaar magnesiumsupplement.

Vitakruid Magnesium 200 Complex

De Vitakruid Magnesium 200 Complex is een uitstekende keuze als magnesiumbisglycinaat supplement. Dit supplement bevat de best opneembare vorm van magnesium en is speciaal samengesteld om de juiste hoeveelheid magnesium te leveren die het lichaam nodig heeft.

De Vitakruid Magnesium 200 Complex tabletten zijn gemakkelijk in te nemen en kunnen met of zonder voedsel worden ingenomen, afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Het is belangrijk om dit supplement op hetzelfde tijdstip en op dezelfde manier in te nemen, volgens voedingsexperts, om de beste resultaten te behalen.

Met de Vitakruid Magnesium 200 Complex krijg je de nodige ondersteuning voor je lichaam en kun je genieten van de vele voordelen die magnesiumbisglycinaat te bieden heeft.

Proviform Magnesium Bisglycinaat Complex

Ik heb ontdekt dat Proviform Magnesium Bisglycinaat Complex een uitstekend supplement is dat de voordelen biedt van magnesium bisglycinaat in een handige capsulevorm. Het is gemaakt met hoogwaardige magnesiumverbindingen die gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen, waardoor de effectiviteit wordt gemaximaliseerd.

Dit supplement wordt aanbevolen door voedingsexperts vanwege de goede opneembaarheid en de potentie om verschillende gezondheidsproblemen te helpen aanpakken die verband houden met magnesiumtekort.

Als je op zoek bent naar een kwalitatief magnesiumsupplement dat je kunt vertrouwen, dan is Proviform Magnesium Bisglycinaat Complex een uitstekende keuze.

VitOrtho Magnesium Bisglycinaat en Taurine

Een andere goede optie voor het innemen van magnesium bisglycinaat is het supplement van VitOrtho Magnesium Bisglycinaat en Taurine. Dit supplement combineert de voordelen van magnesium met taurine, wat kan helpen bij het verminderen van stress en angst.

Het bevat een hoogwaardige vorm van magnesium bisglycinaat die goed opneembaar is in het lichaam. Dit supplement kan je helpen om je magnesiumniveaus op peil te houden en is een aanrader voor mensen die last hebben van stress en spanning.

Het innemen van dit supplement tijdens een maaltijd zal de opname verbeteren en maagklachten voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat het nemen van magnesiumsupplementen zoals VitOrtho Magnesium Bisglycinaat en Taurine kan bijdragen aan een betere nachtrust en algemene gezondheid.

Vitals Magnesium Bisglycinaat

Een andere uitstekende optie voor het innemen van magnesium bisglycinaat is het supplement van Vitals. Dit hoogwaardige product bevat de best opneembare vorm van magnesium en kan bijdragen aan een optimale magnesiumbalans in het lichaam.

Door magnesium bisglycinaat in te nemen, kun je profiteren van de vele gezondheidseffecten die magnesium biedt, zoals het verminderen van stress en angst en het bevorderen van een goede nachtrust.

Het is belangrijk om dit supplement bij de maaltijd in te nemen om de opname te verbeteren en mogelijke maagklachten te verminderen. Met Vitals Magnesium Bisglycinaat kun je vertrouwen op een kwalitatief hoogwaardig product dat gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen en bijdraagt aan een goede algehele gezondheid.

Meer over magnesium bisglycinaat

Op het gebied van ‘Mineralen en spoorelementen‘, leggen we nu de focus op Magnesium Bisglycinaat. We hebben verschillende blogs samengesteld om je door alle ins en outs van dit essentiële mineraal te leiden. Als je je afvraagt ‘wat is Magnesium Bisglycinaat‘, begin dan daar om je basisbegrip te vormen. Bouw je kennis verder uit door te lezen over de ‘Rol van Magnesium Bisglycinaat‘ en de ‘Werking van Magnesium Bisglycinaat‘.

Benieuwd hoe het zich verhoudt tot andere magnesiumvormen? Ons artikel ‘Magnesium Bisglycinaat versus Magnesium Citraat‘ zal dat ontrafelen. Voor een diepere duik in de potentiële gezondheidsvoordelen, kijk naar ‘Voordelen van Magnesium Bisglycinaat‘. Daarnaast moet je ook bewust zijn van mogelijke ‘Bijwerkingen van Magnesium Bisglycinaat‘. In het bijzonder, als je interesse hebt in hoe Magnesium Bisglycinaat kan bijdragen aan een betere slaap, kijk dan naar ‘Magnesium Bisglycinaat en slapen‘. Voor de atleten onder ons, is er ‘Magnesium Bisglycinaat voor Sporters‘. Wellicht is ‘Kruidvat Magnesium Bisglycinaat‘ ook interessant om te lezen.

Het correct ‘Innemen van Magnesium Bisglycinaat’ is essentieel voor optimale ‘Absorptie van Magnesium Bisglycinaat‘, en deze artikelen zullen je daarbij helpen. Wil je weten hoe lang het effect aanhoudt? Lees dan ‘Effectduur van Magnesium Bisglycinaat‘. Magnesium Bisglycinaat heeft ook een rol in ‘Stressvermindering‘, ‘Botgezondheid‘, ‘Hartgezondheid‘, en kan bijzonder nuttig zijn ‘voor Kinderen‘ en ‘tijdens de Zwangerschap‘. Het heeft ook een impact op de ‘Spijsvertering‘ en kan helpen bij het in balans brengen van hormonen, zoals besproken in ‘Magnesium Bisglycinaat en Hormoonbalans‘. Bovendien hebben we ook artikelen over ‘Voedingsmiddelen rijk aan Magnesium Bisglycinaat‘ en hoe je kunt ‘Testen op een Magnesiumtekort‘.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe neem ik het beste magnesium bisglycinaat in?

De beste manier om magnesium bisglycinaat in te nemen is door de aanbevolen dosering te volgen, zoals aangegeven op de verpakking of zoals voorgeschreven door een gezondheidsprofessional. Het wordt vaak aanbevolen om het supplement in te nemen met voedsel om de absorptie te bevorderen.

2. Wat zijn de voordelen van magnesium bisglycinaat?

Magnesium bisglycinaat staat bekend om zijn hoge biobeschikbaarheid en wordt gemakkelijk opgenomen door het lichaam. Het kan helpen bij het ondersteunen van een gezonde spierfunctie, het bevorderen van ontspanning, het verbeteren van de slaapkwaliteit en het ondersteunen van een gezond zenuwstelsel.

3. Zijn er bijwerkingen bij het gebruik van magnesium bisglycinaat?

Over het algemeen wordt magnesium bisglycinaat goed verdragen en veroorzaakt het geen ernstige bijwerkingen bij normaal gebruik. In sommige gevallen kunnen milde maagklachten, zoals diarree of buikkrampen, optreden. Raadpleeg altijd een arts als u zich zorgen maakt over mogelijke bijwerkingen.

4. Kan ik magnesium bisglycinaat combineren met andere supplementen?

Ja, magnesium bisglycinaat kan veilig worden gecombineerd met andere supplementen, tenzij anders aangegeven door een gezondheidsprofessional. Het kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met vitamine D, calcium of zink om een ​​gezonde botgezondheid te bevorderen. Het is echter altijd verstandig om de aanbevelingen van een arts of apotheker op te volgen bij het combineren van supplementen.

» Referenties

‘Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition’ – Stefan Siebrecht. Published 2013.
https://www.semanticscholar.org/paper/Magnesium-Bisglycinate-as-safe-form-for-mineral-in-Siebrecht/df3ec33570bc26330097284c53a4a5c3815be905

‘The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare’ – Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis. Published online 2017 Sep 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/

‘Study of Magnesium Formulations on Intestinal Cells to Influence Myometrium Cell Relaxation’ – Francesca Uberti, Vera Morsanuto, Sara Ruga, Rebecca Galla, Mahitab Farghali, Felice Notte, Chiarella Bozzo, Corrado Magnani, Antonio Nardone, Claudio Molinari. 2020 Feb 22.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32098378/

» Referenties

Conclusie beste Magnesium Bisglycinaat 2023

 • Beste magnesium bisglycinaat – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat poeder – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesiumbisglycinaat prijs/kwaliteit – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat softgel – Now 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesium bisglycinaat capsule – Goldea Health 10% korting met kortingscode ‘GROEI
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De Beste Manier om Magnesium Bisglycinaat In te Nemen

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips