In dit artikel

Hoe krijg je Voldoende Vitamine D3 binnen? (2023)

In dit artikel

Voel je je vaak vermoeid, futloos en heb je last van een slechte concentratie? Je zou kunnen kampen met een vitamine D-tekort, iets waar ik zelf ook tegen ben aangelopen. In mijn zoektocht naar een oplossing ontdekte ik hoe belangrijk vitamine D3 is, en dat dit beter wordt opgenomen dan vitamine D2.

In dit artikel deel ik hoe je voldoende vitamine D3 binnenkrijgt via zonlicht, voeding en eventueel supplementen. Lees snel verder en verbeter je gezondheid vandaag nog!

Key Takeaway

Het beste vitamine D supplement van 2023 is Nutribites Vitamine D3. Dit merk heeft een hoge, maar veilige dosering en de softgels zijn gemakkelijk in te nemen.

Samenvatting

 • Zorg ervoor dat je dagelijks tussen 11.00 en 15.00 uur een half uur buiten bent, zelfs op bewolkte dagen, om voldoende vitamine D3 binnen te krijgen.
 • Eet voedingsmiddelen zoals vette vis, eieren, vlees, halvarine/margarine en bak- en braadproducten om je vitamine D-inname te verhogen.
 • Overweeg het nemen van vitamine D3 supplementen, zoals kauwtabletten, als je moeite hebt om voldoende vitamine D binnen te krijgen via zonlicht en voeding.
 • Raadpleeg altijd een arts of diëtist voor persoonlijk advies over het binnenkrijgen van voldoende vitamine D3.

Voldoende vitamine D3 krijgen:

Om voldoende vitamine D3 binnen te krijgen, is het belangrijk om dagelijks een half uur buiten te zijn tussen 11.00 en 15.00 uur, zelfs op bewolkte dagen.

Zonlicht: Ga dagelijks tussen 11.00 en 15.00 uur een half uur naar buiten, zelfs op bewolkte dagen

Ik weet dat het belangrijk is om genoeg vitamine D te krijgen. Een goede manier is door naar buiten te gaan. Hier zijn een paar tips:

 • Zorg ervoor dat je tussen 11.00 en 15.00 uur buiten bent. Dit is de tijd dat de zon op zijn sterkst is.
 • Blijf ongeveer een half uur buiten. Dit geeft het lichaam genoeg tijd om vitamine D te maken.
 • Ga ook op bewolkte dagen naar buiten. Het lichaam kan nog steeds vitamine D maken, zelfs als het bewolkt is.
 • Vergeet niet dat de huid vitamine D maakt met behulp van de zon.

Voeding: Eet vette vis, eieren, vlees, halvarine/margarine en bak- en braadproducten

Om voldoende vitamine D binnen te krijgen, is het belangrijk om gezonde voeding te eten die rijk is aan vitamine D. Hier zijn enkele voedingsmiddelen die je kunt opnemen in je dieet:

 • Vette vis zoals zalm, haring en makreel zijn goede bronnen van vitamine D.
 • Eieren bevatten ook een kleine hoeveelheid vitamine D.
 • Vlees, zoals lever, kan ook bijdragen aan je vitamine D – inname.
 • Halvarine/margarine en bak – en braadproducten kunnen verrijkt zijn met vitamine D.

Vitamine D3 supplementen: Overweeg het nemen van vitamine D3 supplementen, zoals kauwtabletten, voor voldoende inname

Ik raad aan om vitamine D3 supplementen te overwegen, zoals kauwtabletten, om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Deze supplementen kunnen helpen bij het aanvullen van je vitamine D-gehalte, vooral als je niet genoeg zonlicht krijgt of moeite hebt om voldoende vitamine D uit voeding te halen.

Het dagelijks innemen van deze supplementen kan ervoor zorgen dat je een goede hoeveelheid vitamine D binnenkrijgt, wat belangrijk is voor je botgezondheid, immuunsysteem en algemeen welzijn.

Raadpleeg altijd een arts of diëtist voor advies op maat en controleer regelmatig je bloedwaarden om ervoor te zorgen dat je voldoende vitamine D binnenkrijgt.

Conclusie: Het is belangrijk om voldoende vitamine D3 binnen te krijgen door middel van zonlicht, voeding en eventueel supplementen. Raadpleeg een arts of diëtist voor advies op maat.

In het kort is het belangrijk om genoeg vitamine D3 binnen te krijgen voor een goede gezondheid. Dit kan je doen door dagelijks tussen 11.00 en 15.00 uur een half uur naar buiten te gaan, zelfs op bewolkte dagen.

Ook kan je vette vis, eieren, vlees, halvarine/margarine en bak- en braadproducten eten. Als je niet genoeg vitamine D krijgt via zonlicht en voeding, kan je overwegen om supplementen te nemen.

Het is altijd goed om advies te vragen aan een arts of diëtist voor persoonlijk advies.

Meer over ‘Vitamine D3’

De vele facetten van Vitamine D3 zijn fascinerend. Als je je ooit hebt afgevraagd wat is vitamine D3, is het belangrijk om te weten dat het een cruciale vitamine is voor onze algehele gezondheid. Hoe we het binnenkrijgen varieert: van inname vitamine d3, de kracht van zonlicht en vitamine D3 tot de vele voedselbronnen vitamine D3. Sommige mensen wenden zich tot vitamine D3 supplementen om ervoor te zorgen dat ze genoeg binnenkrijgen, vooral in de wintermaanden of op plaatsen met beperkt zonlicht.

De voordelen van deze vitamine strekken zich uit over verschillende gezondheidsgebieden. Van het bevorderen van vitamine d3 botgezondheid, het stimuleren van vitamine d3 en immuniteit, tot zelfs het spelen van een rol bij vitamine d3 en gewichtsverlies. Maar, het is ook essentieel om alert te blijven op symptomen vitamine d3-tekort en te begrijpen hoe de relatie vitamine d3 en calcium invloed heeft op ons lichaam. Veiligheid staat altijd voorop, dus het is belangrijk om bewust te zijn van de veiligheid vitamine d3, vooral als het gaat om specifieke groepen zoals vitamine d3 voor kinderen en vitamine d3 tijdens zwangerschap. Terwijl je je verdiept in deze vitamine, zou je je kunnen afvragen over de verschillen tussen vitamine d2 vs vitamine d3 en de unieke voordelen vitamine d3 huid.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Vitamine D3 en hoe krijg je het binnen?

Vitamine D3 krijg je binnen door buiten te zijn in de zon, gezond en gevarieerd te eten, zoals margarine.

2. Wat gebeurt er als je een tekort aan Vitamine D hebt?

Een tekort aan vitamine D kan leiden tot botproblemen zoals osteoporose. Daarom is het belangrijk om in herfst en winter voldoende vitamine D binnen te krijgen.

3. Hoe kan ik mijn Vitamine Dgehalte op peil houden?

Je kunt je Vitamine Dgehalte op peil houden door buiten te zijn wanneer de zonkracht sterk is, gezond te eten en eventueel vitamine Dsupplementen te nemen.

4. Wat heeft Calcium met Vitamine D te maken?

Calcium werkt samen met Vitamine D om botgroei en botsterkte te stimuleren.

5. Hoe kan ik mijn Vitamine Dtekort in de herfst en winter aanvullen?

Vitamine Dtekort kan aangevuld worden door voedingsmiddelen die rijk zijn aan Vitamine D, zoals margarine, en door Vitamine Dsupplementen te nemen.

» Referenties


1. Institute of Medicine, Food and Nutrition Board. Dietary Reference Intakes for Calcium and Vitamin D. Washington, DC: National Academy Press, 2010.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK56070/

2. Silva MC, Furlanetto TW. Intestinal absorption of vitamin D: A systematic review. Nutr Rev 2018;76:60-76.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29025082/

3. Holick MF, Binkley NC, Bischoff-Ferrari HA, Gordon CM, Hanley DA, Heaney RP, et al. Evaluation, treatment, and prevention of vitamin D deficiency: an Endocrine Society Clinical Practice Guideline. J Clin Endocrinol Metab 2011;96:1911-30.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21646368/

4. Cashman KD, Seamans KM, Lucey AJ, Stocklin E, Weber P, Kiely M, Hill TR. Relative effectiveness of oral 25-hydroxyvitamin D3 and vitamin D3 in raising wintertime serum 25-hydroxyvitamin D in older adults. Am J Clin Nutr 2012;95:1350-6.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22552038/

» Referenties

Conclusie beste Vitamine D3 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe krijg je Voldoende Vitamine D3 binnen? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips