In dit artikel

Hypnose

Hypnose | Directe Toegang tot je Onderbewuste!

In dit artikel

Heb je wel eens meegemaakt dat je ergens reed, maar je niets van de afgelegde weg kon herinneren? Dan ben je in een staat van hypnose geweest. Je hebt alles gedaan om veilig te rijden, maar bent daar niet bewust bij betrokken geweest.

Je kunt jezelf ook expres in een staat van hypnose brengen of onder begeleiding van een hypnotherapeut. Met speciale hypnosetechnieken kun je zo werken aan jouw persoonlijke groei.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Wat is hypnose?

Hypnose is een bepaalde geestestoestand die je zelf of onder begeleiding van een hypnotherapeut kunt bereiken. Tijdens deze toestand wordt er directe toegang gegeven tot je onderbewuste. Hierdoor kun je diepliggende problemen aanpakken – bijvoorbeeld angsten of verslavingen – die je belemmeren in je persoonlijke groei.

Hypnose is geen slaap, je blijft altijd bij bewustzijn en kunt gewoon praten. Hypnose is ook niet te verwarren met meditatie waarbij je juist je hoofd leeg maakt. Met hypnose probeer je actief veranderingen te veroorzaken.

Hypnose is dan ook niet gevaarlijk, je zult nooit je bewustzijn verliezen of volledig overgeleverd worden aan de grillen van de hypnotherapeut. Je verliest bepaalde remmingen waardoor je spontane antwoorden geeft, maar het werkt niet als een waarheidsserum. Zaken die jij geheim wilt houden, zal je niet zomaar tijdens hypnose prijsgeven.

Wetenschappelijke onderbouwing van hypnose

Hypnose is een fenomeen met een degelijke wetenschappelijke onderbouwing. Met MRI’s en EEG’s zijn duidelijke effecten van hypnose vastgelegd. Vanuit wetenschappelijke basis zijn er ook diverse therapieën ontstaan die gebruikmaken van hypnose, denk bijvoorbeeld aan hypnotherapie en regressietherapie. De werking van deze therapieën is ook onderbouwd in diverse wetenschappelijke studies. Combinaties met detoxing zijn ook super interessant.

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een vorm van therapie waarbij je onder begeleiding van een hypnotherapeut persoonlijke blokkades kunt behandelen. Een hypnotherapeut heeft een opleiding gevolgd waarin hij geleerd heeft de hypnosetechnieken veilig en effectief toe te passen. Tijdens een hypnotherapiesessie bereik je een verhoogde aandacht en ben je volledig gefocust op de suggesties van de hypnotherapeut. Hierdoor kun je blijvende veranderingen in je onderbewuste bereiken. Hypnotherapie wordt vaak ingezet bij verslavingen en angsten, maar is ook zeer effectief bij slaapstoornissen, depressie, moeite met afvallen, een minderwaardigheidscomplex of een hoge stressgevoeligheid. Door in te grijpen in het onderbewustzijn kunnen zeer goede resultaten behaald worden. Lees ons artikel over Hypnose Instituut Nederland en de beste hypnose opleiding.

Meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Als jij je richt op persoonlijke groei, ben je vast bekend met de termen dankbaarheid, persoonlijke kernwaarden, zelfliefde en zelfontwikkeling. Mocht je nu zoekende zijn in wat jouw stap gaat zijn om zelfvertrouwen te vergroten, om te gaan met HSP of om uit jouw burn out te komen. Wellicht is en podcast zelfontwikkeling dan een goede eerste stap.

Het kan helpen om achter jouw positieve eigenschappen te komen en positief te denken, maar ook het onderzoeken van jouw belemmeringen en wat dit voor invloed heeft op zelfdiscipline en jouw mindset kan heel nuttig zijn. Hoe ben je geconditioneerd? En wat heeft dit voor invloed op zelfbewustzijn? Wat is mindhacking? Hiermee leer je meer over gezondheid en geluk, het levenswiel kan hier ook een onderdeel in spelen.

Leren middels neurofeedback en oude overtuigingen accepteren en loslaten is aan te raden. Op deze manier een gezonde relatie met jezelf en anderen visualiseren en een meer altruïstisch leven leiden.

Mocht je al dieper in de materie zitten dan zullen de woorden affirmaties, mantra, autosuggestie en het universum je niet onbekend voorkomen. Wellicht zijn ook de universele wetten als wet van de aantrekking en wet van compensatie al aan de orde gekomen. Zo niet lees dan zeker even door.

Met microdosing kun je tot diepere inzichten komen, ook door middel van andere methodes kun je jezelf beter leren kennen. Bijvoorbeeld gezichtlezen (fysionomie) of hypnose. Dan denk je vast, is hypnose gevaarlijk, NEE! Andere takken van holistische blik zijn familieopstellingen. Maar inzicht krijgen middels de sterren, human design kan ook veel inzichten in jezelf vergaren. Daar heb je dan geen documentaires persoonlijke ontwikkeling voor nodig.

Ben je juist meer opzoek naar een training of docu dan kun je je verdiepen in documentaire mindset of de beste mindset training of zelfs obstacle mindset. I am not your guru van Tony Robbins is ook inspirerend. Check ook eens de Black Friday persoonlijke ontwikkeling.

Middels al deze wegen kun je dichter bij je ikigai komen, jouw passie. Dit kan zijn leven vanuit minimalisme, een nieuwe opleiding in NLP volgen of de stroming wetenschap waarheid volgen. Alles is oké.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken! Laat onder de blog een bedankt tekstje achter.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hypnose | Directe Toegang tot je Onderbewuste!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips