arrow_drop_up arrow_drop_down
Hypnose Instituut Nederland Review + Leuke Giveaways
7 april 2021 

Hypnose Instituut Nederland Review + Leuke Giveaways

Wil je het maximale uit jezelf halen, maar heb je hierbij nog nooit nagedacht over de toegevoegde waarde van hypnose omtrent jouw ontwikkeling? Begrijpelijk natuurlijk! Vaak hebben we een heel verkeerd beeld gekregen omtrent hypnose. 

Maar hypnose kan nou net het geheime “recept” zijn om het maximale uit jezelf te halen. Vaak worden we door gebeurtenissen in het verleden beperkt. Deze gebeurtenissen kun je vaak zelf helemaal niet herinneren. Zo kan het zijn dat je als kleuter iets vervelends hebt meegemaakt en daardoor jezelf onbewust aan het beperken bent.

Ben je bijvoorbeeld heel verlegen? Dan kan het zijn dat er iets in het verleden heeft plaatsgevonden waardoor jij al jarenlang erg verlegen bent. Of misschien heb je soms wel last van woedeaanvallen. Dit soort emotionele trauma's kunnen allemaal in het verleden zijn ontstaan, zonder dat we ons daar bewust van zijn. Veel mensen houden deze emoties hun hele leven lang vast zonder dat ze het weten.

Hypnose zorgt ervoor dat je deze gebeurtenissen weer kan herinneren en als het ware op de control alt delete knop kan drukken. Zo kom je af van bepaalde emoties die jou beperken in het dagelijks leven. 

Vraag jezelf eens af. 

Hoe fijn zou het zijn als je geen last meer hebt van een bepaalde karaktereigenschap of emotie? Wat zou dit betekenen voor mijn carrière en prestaties?

Ik heb een heel leuk artikel voor je geschreven inclusief leuke giveaways, zoals een e-book en gratis webinar. Dit is de ideale manier om meer te weten te komen over hypnose. En wellicht is dit precies hetgeen waar jij zo behoefte aan hebt. 

HIN van Edwin Selij Review Hypnose Instituut Nederland

Wat is hypnose?

Laten we eerst even dieper in de materie duiken. Volgens het woordenboek is de definitie van hypnose: “Hypnose is een kunstmatig opgewekte trance, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid voor suggestie. Hypnose wordt uitgevoerd door opgeleide hypnotiseurs, die een speciale procedure volgen om de geest van de behandelde persoon in een tranceachtige toestand te brengen.”

In simpele woorden is hypnose eigenlijk een manier om iemand opnieuw een gebeurtenis uit het verleden te laten meemaken. Vaak zijn dit gebeurtenissen die iemand zich helemaal niet meer kan herinneren, maar die wel een enorme impact hebben gemaakt. Vaak gebeuren deze gebeurtenissen wanneer iemand heel jong is. Hierbij kun je denken aan de eerste 12 levensjaren. 

Vervolgens zijn er speciale technieken om op een “control alt delete” knop te drukken. Met hypnose leer je dus om te gaan met een bepaalde gebeurtenis, waardoor de invloed ervan niet meer negatief is in het dagelijks leven. 

Je geeft het een plekje en kan écht doorgaan met je leven hierna. 

Waarom is hypnotherapie zo effectief?

De American Health Magazine heeft het al eens gezegd. Hypnose is de meest effectieve manier van therapie. 

Waarom? Omdat hypnose de enige vorm van therapie is die het probleem aanpakt bij de kern. Het brengt je terug naar een gebeurtenis in het verleden waar eigenlijk het probleem is ontstaan. 

Zonder hypnose zal je nooit tot de kern van het probleem komen, omdat je deze gebeurtenis vaak niet meer kunt herinneren. Toch wordt het opgeslagen in onze harddrive en bepaalt het voor een groot deel onze karaktertrekken.

Misvattingen over hypnotiseren

Maar, als hypnose zo effectief is… Waarom doen veel Nederlands het dan nog niet?

Een goede en terechte vraag! 

Dit komt omdat er eigenlijk veel misvattingen zijn over het hypnotiseren. En dat is natuurlijk zonde, want daardoor blijven veel mensen weg bij hypnotiseurs. 

Zo zijn veel mensen bang dat ze volledig de controle verliezen over zichzelf. Dit is absoluut een fabeltje. Tijdens hypnose blijf je de volledige controle houden over je eigen lichaam

Ook vinden veel mensen het zweverig klinken. Dit is begrijpelijk. Ik had dit namelijk zelf ook. In onze maatschappij worden we eigenlijk vanaf het begin al “gehypnotiseerd” dat we medicijnen moeten gebruiken om problemen op te lossen. We vinden onszelf vaak te ‘nuchter' voor oplossingen die met hypnose te maken hebben. Eigenlijk een gevalletje: wat de boer niet kent dat vreet hij niet. 

Zo zitten veel mensen aan anti-depressie pillen wanneer ze zich depressief voelen. Dit is tijdelijk effectief, maar het lost het probleem totaal niet op. Hierdoor blijf je deze pillen kopen en dat vindt de farmaceutische industrie natuurlijk ontzettend fijn. Bovendien zitten er vaak bijwerkingen aan vast, waardoor je ook genoodzaakt bent om je medicijndoos verder uit te breiden. 

Om een probleem op te lossen moet je buiten jouw comfortzone gaan en dat is bij hypnose niet anders. We maken het alleen vaak te groot in ons hoofd en dat zorgt voor een hoge drempel.

Maak kennis met Edwin Selij

Hij wordt ook wel de hypnosekoning genoemd. Edwin Selij is een hele bekende hypnotiseur en eigenaar van het grootste hypnose instituut van Europa: Hypnose Instituut Nederland. 

Zelf kwam Edwin Selij in aanmerking met hypnose door als proefpersoon zijn vrienden te helpen, die destijds bezig waren met hypnose. Hij schrok van de kracht van hypnose doordat hij een bepaalde gebeurtenis zich kon herinneren die hij als 9-jarig jongetje had meegemaakt.

Zelf had Edwin Selij al meer dan 20 jaar niet gehuild. Doordat Edwin niet met zijn emoties kon omgaan kwam hij in aanraking met drank en drugs. Het ging steeds slechter met Edwin.

Totdat hij zag hoe dit allemaal ontstaan was. Als 9-jarig jongetje stond hij op de begrafenis van zijn opa. Alle vrouwen huilden, maar zijn vader en ooms stonden niet te huilen. Toen zei hij tegen zichzelf: ik wil ook een man zijn en mannen huilen niet. 

Nu hij het probleem heeft kunnen oplossen, kan Edwin veel beter met zijn emoties omgaan en delen met anderen. Dit heeft geresulteerd in een veel beter leven vol met liefde en betere relaties met mensen om zich heen. 

Edwin Selij helpt nu dagelijks andere mensen met het oplossen van problemen door het toepassen van hypnose. Ook leidt hij mensen op om hypnotiseur te worden. Zo kun je niet alleen jezelf helpen, maar ook anderen in jouw omgeving. 

Naast zijn opleiding verzorgt Edwin Selij ook podcasts, maakt hij YouTube video's en geeft hij consults. Allemaal met maar één doel: mensen helpen met hypnose. 

HIN van Edwin Selij Review | Hypnose Instituut Nederland

Hypnose Instituut Nederland

Hypnose Instituut Nederland is dé plek waar je moet zijn om hypnose te leren. Je wordt opgeleid tot een hypnotiseur. Zo kun je niet alleen jezelf helpen door middel van hypnose, maar ook vrienden, kennissen en familie. 

Om hypnotiseur te worden hoef je niet jarenlang te studeren. Het kan namelijk in één dag! Met de workshop hypnotiseur in één dag ben je al binnen één dag een hypnotiseur. 

Ik heb zelf ook deze workshop gevolgd en het was echt geweldig! Binnen één dag leer je een geweldige tool die je de rest van je leven op jezelf kunt toepassen. Een absolute must voor in ieders “gereedschapskistje”. 

Natuurlijk kun je je na één dag nog niet een expert noemen. Daarom worden er ook uitgebreidere opleidingen gegeven door Hypnose Instituut Nederland. 

Doordat ik de workshop hypnotiseur in één dag echt geweldig vond, ben ik ook de hypnose opleiding gaan volgen. Deze opleiding duurt 14 dagen. De eerste dag ontmoet je medecursisten en hoor je van iedereen zijn eigen levensverhaal. 

Daarna leer je 12 dagen lang verschillende onderwerpen over hypnose. Super interessant! Van Regressie tot aan Fast Phobia. Op de laatste dag heb je een examen. Haal je dit examen, dan ontvang je een officieel erkend Hypnotherapie Practitioner diploma.

Zoek je iets wat hiertussen zit? Dan is de tweedaagse hypnose seminar wellicht iets voor jou! Tijdens deze seminar ga je zowel zelf in hypnose en ook word jij de hypnotiseur. Hoe gaaf is dat!

Eigen hypnose praktijk oprichten?

Wil je echt alles leren over hypnose en jezelf ook de hypnosekoning of -koningin noemen? Hypnose Instituut Nederland heeft een nieuwe opleiding ontwikkeld voor de echte diehards, genaamd de hypnose 3.0 opleiding.  

Wil je een eigen praktijk oprichten omtrent hypnose? Dan kun je deze opleiding niet missen! Na deze opleiding ben je 100% geschikt om een eigen praktijk op te richten en kun je levens van anderen in positieve zin veranderen. 

Anderen in hypnose leren brengen?

Dan is de training Hypno Playground zeker geschikt voor jou. Je leert alle technieken van Edwin Selij die hij zelf ook als therapeut toepast bij anderen. Binnen 14 dagen mag jij jezelf hypnose therapeut noemen (of hypnose masterpractitioner, dit klinkt veel beter!). 

Gratis giveaways omtrent hypnose

Lijkt het je leuk om meer te weten te komen over hypnose, maar weet je nog niet zeker of een seminar of opleiding wat voor je is?

Geeft niks. Zoals beloofd kan ik je namelijk een aantal gratis giveaways aanbieden. Ideaal om voor jezelf te kijken of hypnose wat voor jou is.

Ik kan je als eerst een gratis webinar aanbieden! Ideaal natuurlijk, want als je het toch niet interessant vindt, dan heeft het je niets gekost. Bovendien is een video ook heel leuk en interactief om naar te kijken, dus probeer dit eens in plaats van Netflix! 

Geen tijd voor een webinar? Maar lijkt het je heerlijk om lezend meer te weten te komen over hypnose? Dan mag ik je ook een gratis e-book aanbieden. Met dit e-book leer je in zes stappen te hypnotiseren en ontdek je waar je hypnose allemaal voor kan gebruiken. 

Tip: download gratis het e-book over hypnotiseren als jij mensen wilt hypnotiseren. Je ontvangt dan ook gelijk een aanbieding voor de masterclass en heb je gelijk een fikse korting te pakken wanneer het je leuk lijkt om na het lezen van het e-book de masterclass te gaan volgen. 

Heb je én geen tijd voor de webinar én geen tijd voor het lezen van een e-book? Ook dan heb ik wat leuks voor je in petto (ik denk ook overal aan). Zet tijdens het wandelen of in de trein je koptelefoon op en download de gratis MP3

Of maak van jouw auto een rijdende universiteit. Zet de radio uit – en speel de gratis MP3 af. Voor je het weet maak je een omweg omdat je meer wilt horen ;). 

HIN van Edwin Selij Review Hypnose Instituut Nederland

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Zet je graag de volgende stap in je Persoonlijke Ontwikkeling?


Wil jij:

  • Meer energie?
  • Regelmatiger bewegen?
  • Uitgeruster wakker worden?
  • Bewuster worden van je mindset?
  • De voordelen van meditatie ervaren?
  • Meer geluk ervaren?

Download dan nu het  GRATIS E-book  "De volgende stap in jouw persoonlijke groei".

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
DOWNLOAD GRATIS
50 praktische groei tips download