In dit artikel

Horoscoop | Zelfontwikkeling met Astrologie en Geboortehoroscoop!

Horoscoop (2023) | Zelfontwikkeling met Astrologie en Geboortehoroscoop!

In dit artikel

Als je al even bezig bent met persoonlijke ontwikkeling, dan heb je ongetwijfeld al van astrologie en de horoscoop gehoord. Astrologie is de wetenschap die onderzoek doet naar de bewegingen van planeten en andere ruimteobjecten, die een sterke invloed zouden hebben op ons als persoon.

Astrologie wordt al duizenden jaren gebruikt, in zowat elke oude beschaving, met als voornaamste doel om mensen meer inzicht te bieden op zowel hun eigen innerlijke wereld, als de uiterlijke wereld waar we allemaal deel van uitmaken.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Een horoscoop is een handige tool die vaak binnen de astrologie wordt aangehaald, aangezien het ons de mogelijkheid geeft om op basis van de progressie of beweging van planeten te bepalen wie we zijn, wat onze sterke en zwakke punten zijn en hoe onze toekomst eruit ziet.

Natuurlijk wil dat niet zeggen dat ons lot volledig wordt bepaald door de bewegingen van een paar planeten, miljoenen of kilometers ver. De astrologie gelooft echter wel dat de bewegingen en stand van ruimtefenomenen een invloed hebben op wie we zijn als persoon, en wat onze sterke en zwakke punten zijn.

Graaf je graag diep voor jouw persoonlijke ontwikkeling? Dan vind je de informatie over de astrologische betekenis van de horoscoop in deze blog zeker interessant!

Horoscoop Zelfontwikkeling met Astrologie en Geboortehoroscoop!

Het nut van de Horoscoop voor Jouw Persoonlijke Groei

Eerst en vooral is het natuurlijk belangrijk dat je een beetje een duidelijk zicht hebt op de inhoud van jouw horoscoop. Op basis van jouw geboortemaand zal een bepaalde horoscoop aan je worden toegekend, die dan (volgens de astrologie) je karakter, manier van denken en omgaan met mensen én jezelf beïnvloedt. Hoe beter je jezelf begrijpt, hoe gemakkelijker het is om voor jouzelf uit te vinden wat je nodig hebt om in je leven te blijven groeien. En dat is dan ook meteen het grootste nut van je horoscoop voor je persoonlijke groei!

De horoscoop biedt dus zeker mogelijkheden om méér inzicht te krijgen in jouw eigen ontwikkeling. Elke mens is anders en heeft een andere levensweg, en die vindt volgens de astrologie plaats op basis van bepaalde progressies. Een progressie is eigenlijk de beweging van een planeet, die in de geboortehoroscoop een belangrijke rol speelt. In het volgende stukje lees je méér over progressies, en waarom ze precies zo belangrijk zijn voor jouw persoonlijke ontwikkeling!

Wat zijn Progressies?

Progressies zijn kortweg patronen van verandering, zowel innerlijk als uiterlijk, die bepaalde mogelijkheden en opportuniteiten met zich meebrengen. Ze kunnen duidelijk maken wanneer bepaalde kansen voor zelfontplooiing zich kunnen voordoen. Daarbij geven ze ons een beter inzicht in wat bepaalde ervaringen en gebeurtenissen in ons leven kunnen betekenen.

Progressies geven ook aan welke zones van de horoscoop tijdens een zekere periode in het jaar ‘geraakt’ worden. Met andere woorden, elk gebied van de horoscoop krijgt tijdens een ander deel van het jaar de mogelijkheid om zichzelf te integreren en bewuster te worden. Op zich kan je met progressies dus niet specifiek een bepaalde gebeurtenis voorspellen, maar ze kunnen wel helpen om meer inzicht te krijgen in een innerlijke of uiterlijke gebeurtenis, en deze juist te interpreteren.

Vaak wijden astrologen zich aan het onderzoeken en interpreteren van deze progressies, waardoor ze beter kunnen inschatten welke energieën in een bepaalde periode tijdens het jaar aan het werk zijn. En dat vormt weer de basis van de geboortehoroscoop!

Je Horoscoop: toekomstvoorspelling, of een kans voor Persoonlijke Groei?

Heel vaak wordt nogal argwanend op astrologie en de jaarhoroscoop neergekeken, aangezien het onmogelijk lijkt om de toekomst te voorspellen op basis van de bewegingen van planeten. Bij astrologie gaat het echter helemaal niet om het voorspellen van de toekomst, maar eerder om het analyseren en interpreteren van de bewegingen van planeten.

Als je je afvraagt wat jouw toekomst voor je gaat brengen, dan heb je misschien overwogen om op je horoscoop te vertrouwen. Volgens de astrologie zijn er drie verschillende manieren om ‘in de toekomst’ te kijken:

  • Transits
  • Secundaire directies (en eventueel primaire directies)
  • De Solaar of jaarhoroscoop

De horoscoop is zonder twijfel de meest toegankelijk en betrouwbare van deze methodes, en het is dan ook het aspect van astrologie dat de meeste mensen kennen.

Belangrijk is om te beseffen dat de horoscoop binnen de astrologie dus geen wondermiddel is waarmee je een ramp in de toekomst kunt voorspellen en voorkomen, of dat je de mogelijkheid geeft om de juiste lotto-cijfers te ontdekken.

Wél is het een handige tool om op basis van planetaire bewegingen en progressies in te kunnen schatten welke gebeurtenissen een bepaalde les met zich kunnen meebrengen. Hoe bewuster je je bent van deze opportuniteiten, hoe gemakkelijker je ze ook zal kunnen gebruiken om jouw persoonlijke groei te boosten!

Horoscoop Zelfontwikkeling met Astrologie en Geboortehoroscoop!

Je Geboortehoroscoop berekenen met behulp van een Astroloog

Veel mensen denken bij de horoscoop aan die kleine horoscoop-rubriekjes die je in zowat elke standaard krant kunt vinden, en dat is begrijpelijk. De échte astrologie gaat echter veel dieper in op de bewegingen van de planeten én de persoonlijke horoscoop, waardoor dus ook duidelijkere en nauwkeurigere resultaten gegeven kunnen worden.

Je persoonlijke horoscoop vergt meer aandacht en inzicht, en kan dan ook enkel door een professioneel astroloog worden opgemaakt. Op die manier kan op basis van bepaalde progressies, de stand van planeten in alle verschillende ‘huizen’, en het verloop van die bewegingen in het jaar een goede analyse gegeven worden van wat er nodig is voor persoonlijke groei.

Hoe haal je méér uit jouw Horoscoop voor Persoonlijke Groei?

Als je de beslissing hebt gemaakt om astrologie een kans te geven en je horoscoop te laten analyseren, is het vooral belangrijk dat je beseft dat dit je mogelijkheden zal bieden om te blijven groeien. Je geboortehoroscoop kan je op verschillende vlakken helpen, op basis van kernvragen:

Waar ben ik goed in?

Door middel van je horoscoop kan je meer duidelijkheid krijgen over je sterke punten en je talenten. Misschien ben je wel goed in spreken en schrijven, of ben je juist visueel erg getalenteerd? Sommige mensen zijn erg analytisch, terwijl anderen dan weer heel creatief zijn. Als je je sterke punten kent, dan is het ook een stuk gemakkelijker om deze op de juiste manier toe te passen. Een horoscoop kan je helpen om daar een beter zicht op te krijgen!

Wat zijn mijn doelen?

Daarbij kan je horoscoop je ook helpen om een beter zicht te krijgen op je doelen, en hoe je deze kan realiseren. Wil je je eigen bedrijf opstarten of ben je op zoek naar een goede partner? Dankzij astrologie kan je te weten komen hoe je je sterke punten kunt gebruiken om jouw persoonlijke doelen waar te maken. En dat maakt de kans op slagen natuurlijk een stuk groter. Vaak kan je horoscoop zelfs helpen om in te schatten welke de volgende stap is die je moet zetten, of welke weg in je leven je best vermijdt!

Wat zijn mijn schaduwen?

Ten slotte kan je horoscoop je ook meer inzicht geven in je zwakkere punten, of je schaduwen en zogenaamde ‘demonen’. Dit zijn onderbewuste delen van jezelf die, hoewel ze vaak onder de oppervlakte liggen, toch een sterke invloed hebben op je leven. Welke gedachtepatronen waar ik mij niet bewust van ben, houden met tegen in mijn leven? Heb ik misschien de neiging om zelfdestructief te handelen, of zorgen bepaalde gedragspatronen ervoor dat ik geen gezonde relatie kan aangaan? Allemaal vragen waarbij diepgaande astrologie kan helpen een antwoord op te geven!

Astrologie en het gebruik van de horoscoop zijn geen exacte wetenschappen, en dat heeft ervoor gezorgd dat nogal wat mensen er sceptisch tegenover staan. Niettemin kan jouw geboortehoroscoop je een beter beeld geven van jou als persoon, waar je goed in bent en wat je zwakkere punten zijn. En dat is nu precies erg belangrijk voor een goede persoonlijke groei!

Horoscoop Zelfontwikkeling met Astrologie en Geboortehoroscoop!

Astrologie als handige tool voor Persoonlijke Ontwikkeling

Als je elke dag opnieuw actief bezig bent met zelfontwikkeling en persoonlijke groei, dan ga je ook op zoek naar alle mogelijke tools en hulpmiddelen om dat mogelijk te maken. Astrologie mag zeker niet op dat lijstje ontbreken, juist doordat je er heel wat interessante inzichten en ingevingen mee kunt verkrijgen. Het is ook goed te combineren met human design en hypnose.

Zoals reeds gezegd mag astrologie niet beschouwd worden als een exacte wetenschap, waarbij je onweerlegbare feiten worden voorgeschoteld. Wel kan het interessant zijn om méér te weten te komen over jezelf, wie je bent, wat je graag doet en welke richting je in je leven moet aanhouden.

Vaak hebben we als mens gewoon wat houvast nodig om de juiste keuzes te maken op het vlak van relaties, carrière en alle andere aspecten van het leven. Astrologie en jouw geboortehoroscoop kunnen je die houvast zeker en vast bieden. Er de toekomst mee voorspellen zal jammer genoeg niet lukken – maar als het je helpt om méér inzicht te krijgen in jezelf en je persoonlijke groei een boost te geven, dan is het toch al zeker de moeite waard!

Meer spiritualiteit voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding of het Antivirus van Tibor.

Een aantal jaar geleden hoorde ik voor het eerst over meditatie. Beginnen met meditatie kan een uitdaging zijn maar gelukkig zijn er tegenwoordig meditatie apps. Een mooi voorbeeld hiervan is Synctuition en de 365 meditatie app. Wil je echt next level gaan kan je altijd kiezen voor de beste meditatie cursus. Je kan dan meer ontdekken over onderwerpen zoals healingtranscendentie en misschien wel contact maken met jouw spirituele gidsAscension Healer en de Higher Spirit Academy sluiten hier overigens mooi bij aan.

Je kan er ook voor kiezen om je leven te verrijken met mindfulness oefeningen. De beste mindfulness apps helpen je ontdekken wat mindfulness is. Heb je trouwens al documentaires over meditatie en mindfulness gezien? Mijn absolute nummer #1 is de documentaire Heal waarin ook osteopathie aan bod komt.

De wereld van spiritualiteit is super interessant als het gaat om aura’snon dualiteitchakra’senergetisch en zelfs je horoscoop kan om de hoek komen kijken. Je ontdekt de kracht van volle maan en waarom spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan. Een spirituele inspiratiebron voor mij is Jan Geurtz.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Horoscoop (2023) | Zelfontwikkeling met Astrologie en Geboortehoroscoop!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips