In dit artikel

Het Beste Hoofdkussen voor Nekondersteuning (2023)

In dit artikel

Heb je ‘s ochtends vaak last van een pijnlijke nek na het slapen? Ik ken dat gevoel maar al te goed en ik weet dat niet elk kussen voor iedereen werkt. Na uitgebreid onderzoek en persoonlijke ervaring heb ik een lijst samengesteld met de allerbeste hoofdkussens voor nekondersteuning.

Ontdek welk kussen jou een pijnvrije nacht kan bezorgen. Laten we ermee aan de slag gaan!

Key Takeaway

Het beste kussen nekklachten van 2023 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Samenvatting

 • Er zijn verschillende opties beschikbaar voor het beste hoofdkussen voor nekondersteuning, zoals het Dons & natuurlatex kussen Prestige medium, het Kauffmann Pro-Pil-O® kussen en het Vandyck support kussen.
 • Het is belangrijk om een kussen te vinden dat de juiste hoogte en ondersteuning biedt voor je nek, ongeacht je slaaphouding.
 • Nekklachten tijdens het slapen kunnen veroorzaakt worden door een verkeerde slaaphouding, een slecht matras of stress en spanning.
 • Het is mogelijk om nekklachten te verminderen door het juiste hoofdkussen te kiezen, je slaaphouding aan te passen, houdingscorrectieoefeningen te doen en ontspanningstechnieken toe te passen.

Verschillende hoofdkussens voor nekondersteuning

– Dons & natuurlatex kussen Prestige medium

– Kauffmann Pro-Pil-O®

– Vandyck support kussen

– Driekamer eendendons kussen Premium medium

– Kauffmann Deluxe 100

– Vandyck kapok hoofdkussen

– Tukker kussen Driekamer eendendons Premium met Luxe biologische tijk

Dons & natuurlatex kussen Prestige medium

Het Dons & natuurlatex kussen Prestige medium is een top keuze. Dit kussen is zacht en stevig tegelijk. Het dons geeft veel comfort. De latex kern zorgt voor stevige steun. Je nek voelt hierdoor minder pijn.

Dit kussen past bij elke slaaphouding. Het kan helpen als je vaak last hebt van je nek. Het houdt je hoofd en nek in de juiste lijn. Zo voel je minder druk als je slaapt. Dit kussen is dik genoeg voor een goede nachtrust.

Kauffmann Pro-Pil-O®

Het Kauffmann Pro-Pil-O® hoofdkussen is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar nekondersteuning tijdens het slapen. Dit ergonomische kussen is speciaal ontworpen om de nek op de juiste manier te ondersteunen en nekklachten te verminderen.

Het kussen is gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals traagschuim en visco-elastisch schuim, die zich aanpassen aan de vorm van je hoofd en nek. Hierdoor wordt de druk gelijkmatig verdeeld en voorkom je pijnlijke drukpunten.

Het Kauffmann Pro-Pil-O® kussen is niet alleen geschikt voor zijslapers, maar ook voor rugslapers. Dankzij de goede ondersteuning en het comfortabele ligoppervlak zul je merken dat je slaapkwaliteit verbetert en dat je uitgerust wakker wordt.

Vandyck support kussen

Het Vandyck support kussen is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar nekondersteuning tijdens het slapen. Dit kussen is speciaal ontworpen om de juiste hoogte en ondersteuning te bieden voor de nek, waardoor nekklachten kunnen worden verminderd.

Het kussen is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een ergonomisch design dat zich aanpast aan de contouren van de nek. Hierdoor worden drukpunten verminderd en kan de nek optimaal ontspannen tijdens het slapen.

Met het Vandyck support kussen kun je genieten van een goede nachtrust en een comfortabele slaaphouding.

Driekamer eendendons kussen Premium medium

Het driekamer eendendons kussen Premium medium is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar nekondersteuning tijdens het slapen. Dit kussen combineert de zachtheid van eendendons met de ondersteuning van veren.

Het medium stevige ontwerp zorgt voor een gebalanceerde ondersteuning en comfort. Met dit kussen kunt u genieten van een goede nachtrust zonder last te hebben van nekpijn of rugklachten.

Het kussen heeft de juiste hoogte en biedt voldoende ondersteuning voor uw nek, waardoor u zich ‘s ochtends uitgerust en pijnvrij voelt. Kies voor het driekamer eendendons kussen Premium medium en ervaar het verschil in slaapkwaliteit en comfort.

Kauffmann Deluxe 100

Ik heb ook het Kauffmann Deluxe 100 hoofdkussen bekeken. Dit kussen is gemaakt van hoogwaardige materialen en biedt uitstekende nekondersteuning. Het heeft een luxueuze tijk en een vulling van 100% dons.

Dit kussen is zeer comfortabel en biedt een goede slaaphouding. Het is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een kwaliteitskussen dat nekklachten kan verminderen. Het Kauffmann Deluxe 100 hoofdkussen kan zeker de moeite waard zijn om te overwegen als je op zoek bent naar het beste hoofdkussen voor nekondersteuning.

Vandyck kapok hoofdkussen

Het Vandyck kapok hoofdkussen is een goede keuze voor nekondersteuning tijdens het slapen. Kapok is een natuurlijk materiaal dat bekend staat om zijn veerkracht en ademend vermogen.

Dit kussen biedt de juiste hoogte en stevigheid om de nek goed te ondersteunen en kan helpen nekklachten te verminderen. Het is ook geschikt voor zowel zijslapers als rugslapers. Het Vandyck kapok hoofdkussen zorgt voor een comfortabele slaaphouding en helpt je om beter te slapen en uitgerust wakker te worden.

Tukker kussen Driekamer eendendons Premium met Luxe biologische tijk

Ik heb het Tukker kussen Driekamer eendendons Premium met Luxe biologische tijk onderzocht en het is een uitstekende keuze voor nekondersteuning. Dit kussen is gevuld met zachte eendendons en heeft een tijk gemaakt van biologisch katoen.

Het biedt niet alleen comfort, maar ook goede ondersteuning voor de nek tijdens het slapen. De driekamerconstructie zorgt ervoor dat het kussen zijn vorm behoudt en de juiste hoogte biedt om de nek in een natuurlijke positie te houden.

Met dit kussen kun je genieten van een goede nachtrust zonder nekpijn.

Oorzaken van nekklachten tijdens het slapen

Als ik ‘s nachts nekklachten hebt, kan dit verschillende oorzaken hebben. Eén mogelijke oorzaak is een verkeerde slaaphouding. Als je op je buik slaapt, kan je hoofd gedraaid zijn en je nek overstrekken, wat kan leiden tot nekpijn.

Ook kan het gebruik van een te hoog of te laag kussen zorgen voor onvoldoende ondersteuning van de nek tijdens het slapen.

Een andere mogelijke oorzaak van nekklachten tijdens het slapen is een slecht matras. Een oud of versleten matras kan de wervelkolom niet goed ondersteunen, waardoor er druk op de nek ontstaat.

Het is belangrijk om een matras te hebben dat voldoende stevigheid biedt en zich aanpast aan de vorm van je lichaam.

Ten slotte kunnen stress en spanning ook bijdragen aan nekklachten tijdens het slapen. Als je veel stress hebt, kunnen je spieren gespannen raken en kunnen er knopen ontstaan in de nekspieren.

Dit kan leiden tot pijn en ongemak tijdens het slapen.

Om nekklachten te verminderen, is het belangrijk om een goede slaaphouding aan te nemen en te zorgen voor voldoende ondersteuning van de nek. Ook is het aan te raden om regelmatig te ontspannen en stress te verminderen, bijvoorbeeld door middel van ademhalingsoefeningen of yoga.

Tips en advies om nekklachten te verminderen

Als je last hebt van nekklachten tijdens het slapen, zijn hier een paar tips en adviezen om te helpen:

 1. Kies het juiste hoofdkussen: zorg ervoor dat je een kussen kiest dat goede nekondersteuning biedt. Een voorgevormd of verstelbaar kussen kan vaak de beste optie zijn.
 2. Pas je slaaphouding aan: probeer op je zij te slapen in plaats van op je buik. Dit kan de druk op je nek verminderen.
 3. Gebruik een ergonomisch kussen: een ergonomisch kussen is ontworpen om de natuurlijke vorm van je nek en hoofd te ondersteunen. Dit kan helpen bij het verminderen van nekklachten.
 4. Houdingscorrectieoefeningen doen: sommige oefeningen kunnen helpen bij het versterken van de spieren rondom je nek en rug, wat kan leiden tot verminderde pijn.
 5. Let op je slaaphouding overdag: als je veel tijd doorbrengt met een gebogen nek, bijvoorbeeld door naar je telefoon of laptop te kijken, kan dit ook leiden tot nekklachten tijdens het slapen. Probeer dus bewust rechtop te zitten en regelmatig pauzes te nemen.
 6. Warmte- of koudebehandeling toepassen: afhankelijk van de oorzaak van je nekklachten kan warmte (bijvoorbeeld met een warmwaterkruik) of koude (bijvoorbeeld met een ijszak) verlichting bieden.
 7. Raadpleeg een specialist: als je nekklachten aanhouden of ernstig zijn, is het verstandig om een arts of fysiotherapeut te raadplegen voor professioneel advies en behandeling.

Conclusie

Het kiezen van het beste hoofdkussen voor nekondersteuning is cruciaal om nekpijn en rugklachten tijdens het slapen te voorkomen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals voorgevormde kussens of kussens met losse vezels.

Het is belangrijk om een kussen te vinden dat comfortabel ligt en geschikt is voor jouw slaaphouding. Vergeet niet om de hoogte en nekondersteuning aan te passen aan jouw individuele behoeften.

Neem de tijd om de verschillende winkels en merken te verkennen die gespecialiseerd zijn in hoofdkussens voor nekondersteuning.

Meer over ‘kussen voor nekklachten’

Als je elke ochtend wakker wordt met een stijve nek, ben je niet alleen. Veel mensen kampen met nekpijn en zijn op zoek naar de perfecte oplossing. Een eerste stap in de juiste richting zou kunnen zijn om te kijken naar speciale kussens voor nekklachten. Merken zoals Silvana zijn populair, maar wist je dat er ook budgetvriendelijke opties zijn zoals het hoofdkussen nekklachten van JYSK?

Maar let op, niet elk kussen is voor iedereen geschikt. Het kan zelfs zo zijn dat je nekpijn krijgt door een kussen dat niet goed bij je past. Er zijn mensen die beweren baat te hebben bij slapen zonder kussen om hun nekklachten te verminderen. Toch blijft een goed hoofdkussen voor de nek meestal de voorkeur hebben.

Ben je een buikslaper? Dan zijn er zelfs kussens speciaal ontworpen voor buikslapers met nekklachten. En als je liever helemaal zonder kussen slaapt bij nekklachten, dat kan ook een optie zijn.

De materiaalkeuze kan ook veel uitmaken. Er zijn mensen die zweren bij een boekweit kussen, terwijl anderen veel baat hebben bij een latex kussen voor nekklachten.

Als je ook last hebt van rugklachten, zijn er kussens die zowel je nek als je rug ondersteunen. Voor specifieke aandoeningen zoals artrose zijn er kussens voor nekartrose en als je op zoek bent naar een kussen omdat je een pijnlijke of versleten nek hebt, bekijk dan onze blogs over kussens voor een pijnlijke nek en kussens voor een versleten nek.

Wil je nu meteen een kussen kopen voor nekklachten? Lees dan eerst onze uitgebreide blogs om de beste keuze te maken.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het beste hoofdkussen voor nekondersteuning?

Het beste hoofdkussen voor nekondersteuning is vaak een orthopedisch kussen. Dit kan een traagschuim kussen of een viscoelastisch kussen zijn.

2. Hoe kan een hoofdsteun kussen helpen bij nekklachten?

Een hoofdsteun kussen kan helpen bij nekklachten door de juiste kussenhoogte te bieden. Dit zorgt voor goed slaapcomfort en ondersteunt de nek.

3. Zijn er speciale kussens voor zijslapers?

Ja, er zijn kussens voor zijslapers. Deze geven extra steun aan het hoofd en de nek. Ze helpen ook tegen nekpijn.

4. Wat is een viscoelastisch kussen?

Een viscoelastisch kussen is gemaakt van speciaal schuim dat zich aanpast aan je lichaam. Het geeft goede ondersteuning aan je hoofd en nek.

5. Hoe kies ik de juiste kussenhoogte?

De juiste kussenhoogte hangt af van je slaappositie. Als je op je zij slaapt, heb je een hoger kussen nodig dan wanneer je op je rug slaapt.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste kussen nekklachten 2023

 • Beste kussen nekklachten – Guna
 • Beste hoofdkussen nekpijn – Perfect Pillow
 • Beste nekklachten kussen – Guna
 • Beste kussen voor nekklachten zijslaper – Arteni
 • Beste nekkussen – Guna 
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Het Beste Hoofdkussen voor Nekondersteuning (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips