In dit artikel

Een blik op VSM’s aanbod van homeopathische slaapmiddelen (2023)

In dit artikel

Als je last hebt van slaapproblemen, ben je zeker niet alleen. Ik weet hoe moeilijk het is om aan slaaptekort te lijden, aangezien 1 op de 5 Nederlanders kampt met slapeloosheidsklachten.

Daarom heb ik uitgebreid onderzoek gedaan naar alternatieven voor traditionele slaapmiddelen. In deze blogpost laat ik je kennismaken met VSM’s assortiment aan homeopathische slaapmiddelen, een natuurlijk en mild alternatief dat wellicht de uitkomst kan bieden.

Lees verder en ontdek het zelf!

Key Takeaway:

Het beste Homeopathisch slaapmiddel 2023 volgens onze test is Nutribites Nachtrust. Dit merk heeft een ideale mix van kruiden en mineralen. Deze hebben een ontspannende werking en dragen bij aan een natuurlijke en gezonde nachtrust.

Samenvatting

 • VSM biedt een assortiment aan homeopathische slaapmiddelen die een natuurlijk en mild alternatief kunnen zijn voor traditionele slaapmedicatie.
 • Traditionele slaapmiddelen kunnen bijwerkingen zoals sufheid veroorzaken, terwijl homeopathische slaapmiddelen van VSM gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten en veilig kunnen worden gebruikt.
 • Melatonine en valeriaan zijn twee alternatieve middelen tegen slapeloosheid die kunnen helpen om sneller in slaap te vallen en de slaapkwaliteit te verbeteren.

Slaapmiddelen en hun bijwerkingen

Sommige veelgebruikte slaapmiddelen, zoals Diazepam, Lorazepam, Oxazepam, Temazepam, Zolpidem en Zopiclon, kunnen bijwerkingen veroorzaken zoals sufheid overdag.

Diazepam

Diazepam is een krachtig slaapmiddel dat vaak wordt voorgeschreven voor slaapproblemen. Dit medicijn werkt snel en geeft een rustgevend gevoel, maar kan ook bijwerkingen zoals sufheid overdag veroorzaken.

Diazepam kan verslavend zijn als het voor een langere periode wordt gebruikt, daarom schrijven artsen het meestal voor korte termijn voor. Het is belangrijk om met je huisarts te praten over het mogelijke risico op verslaving en andere bijwerkingen voordat je met dit middel begint.

Lorazepam

Lorazepam is een slaapmiddel dat vaak wordt voorgeschreven om slapeloosheid te behandelen. Het helpt mensen te ontspannen en sneller in slaap te vallen. Het kan echter ook sufheid veroorzaken, vooral de volgende dag, waardoor het moeilijk kan zijn om goed te functioneren.

Het is belangrijk om lorazepam alleen volgens voorschrift van de huisarts te gebruiken en de aanbevolen dosering niet te overschrijden. Raadpleeg altijd uw huisarts als u last heeft van bijwerkingen of aanhoudende slaapproblemen.

Oxazepam

Oxazepam is een van de slaapmiddelen die vaak worden voorgeschreven door huisartsen om slapeloosheid te behandelen. Het wordt ook gebruikt voor symptomen van angst en spanning. Oxazepam werkt kalmerend en ontspannend op het centrale zenuwstelsel, waardoor de slaap verbeterd kan worden.

Het kan echter bijwerkingen veroorzaken, zoals sufheid overdag. Het is belangrijk om de instructies van de arts nauwgezet op te volgen en eventuele bijwerkingen te melden.

Temazepam

Temazepam is een slaapmiddel dat vaak wordt voorgeschreven bij slapeloosheid. Het werkt door de activiteit van de hersenen te vertragen, waardoor je rustiger kunt worden en beter kunt slapen.

Het kan helpen om sneller in slaap te vallen en gedurende de nacht langer te slapen. Temazepam kan echter ook bijwerkingen veroorzaken, zoals sufheid overdag, duizeligheid en vergeetachtigheid.

Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik ervan en het alleen te nemen zoals voorgeschreven door een arts.

Zolpidem

Zolpidem is een veelgebruikt slaapmiddel dat voorgeschreven wordt bij slapeloosheid. Het helpt om sneller in slaap te vallen en de slaap langer vast te houden. Het is belangrijk om te weten dat dit middel alleen op recept verkrijgbaar is en dat het verslavend kan zijn bij langdurig gebruik.

Daarnaast kan zolpidem bijwerkingen veroorzaken, zoals sufheid overdag. Het is daarom belangrijk om de dosering en duur van het gebruik nauwkeurig te volgen, zoals voorgeschreven door de huisarts.

Raadpleeg altijd een arts voordat je zolpidem gaat gebruiken om de risico’s en mogelijke bijwerkingen goed te begrijpen.

Zopiclon

Zopiclon is een geneesmiddel dat wordt voorgeschreven voor de behandeling van slapeloosheid. Het kan helpen om sneller in slaap te vallen en de slaapkwaliteit te verbeteren. Zopiclon behoort tot de groep van benzodiazepinen, die werken door de werking van bepaalde chemicaliën in de hersenen te veranderen.

Het is belangrijk om op te merken dat zopiclon alleen op recept verkrijgbaar is via een huisarts of specialist. Bijwerkingen van zopiclon kunnen zijn: sufheid overdag, duizeligheid, hoofdpijn en maagklachten.

Het is ook mogelijk dat er sprake is van afhankelijkheid bij langdurig gebruik. Daarom is het belangrijk om het medicijn alleen te gebruiken zoals voorgeschreven en niet langer dan nodig.

Alternatieve middelen tegen slapeloosheid

Melatonine en valeriaan zijn twee alternatieve middelen die kunnen helpen bij slapeloosheid.

Melatonine

Melatonine is een natuurlijk hormoon dat ons lichaam helpt bij het reguleren van ons slaap-waakritme. Het kan worden gebruikt als een alternatief middel tegen slapeloosheid. Melatonine wordt vaak voorgeschreven door artsen voor mensen met slaapproblemen, maar het is ook verkrijgbaar zonder recept bij de apotheek.

Het kan helpen om sneller in slaap te vallen en een betere nachtrust te hebben. Melatonine kan nuttig zijn voor mensen die moeite hebben met slapen door jetlag, nachtdiensten of andere verstoringen van het normale slaappatroon.

Het is belangrijk om de dosering en timing van melatonine zorgvuldig te volgen, omdat te veel of op de verkeerde tijd innemen het effect kan verminderen.

Valeriaan

Valeriaan is een van de alternatieve middelen die gebruikt kunnen worden bij slaapproblemen. Het is een plantaardig geneesmiddel dat vaak wordt gebruikt als natuurlijk slaapmiddel.

Valeriaan kan helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren en de tijd die nodig is om in slaap te vallen te verkorten. Dit komt doordat valeriaan een kalmerend effect heeft op het zenuwstelsel.

Het kan ook helpen om angst en stress te verminderen, wat vaak de oorzaak is van slapeloosheid. Valeriaan is verkrijgbaar bij VSM als homeopathisch slaapmiddel en kan een goede optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke behandeling voor hun slaapproblemen.

Adviezen bij het gebruik van slaapmiddelen

– Beperk het gebruik van slaapmiddelen tot een korte periode om verslaving te voorkomen.

– Raadpleeg altijd een huisarts voordat je slaapmedicatie gaat gebruiken.

– Informeer jezelf over slaapproblemen en de mogelijke bijwerkingen van slaapmiddelen.

– Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over de risico’s en voordelen van slaapmedicatie.

– Volg de richtlijnen voor diagnostiek en beleid bij slaapproblemen.

Risico op verslaving verminderen

Om het risico op verslaving te verminderen, zijn hier een aantal adviezen die je in gedachten kunt houden:

 • Het is belangrijk om slaapmedicatie alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door je huisarts.
 • Volg altijd de aanbevolen dosering en gebruiksaanwijzingen.
 • Probeer de medicatie niet langer te gebruiken dan nodig is en stop nooit abrupt met het innemen ervan zonder overleg met een zorgverlener.
 • Bespreek eventuele bijwerkingen of veranderingen in je slaappatroon met je huisarts.
 • Zorg voor een gezonde levensstijl, inclusief regelmatige lichaamsbeweging, een gezond dieet en stressmanagement.
 • Overweeg alternatieve methoden om slapeloosheid te behandelen, zoals ontspanningstechnieken of therapieën zoals cognitieve gedragstherapie voor insomnie (CGT-I).

Informatie over slaapproblemen en slaapmiddelen

Slaapproblemen kunnen een grote impact hebben op ons dagelijks leven. Als je moeite hebt om in slaap te vallen of regelmatig wakker wordt tijdens de nacht, kan dit leiden tot vermoeidheid en prikkelbaarheid overdag.

Gelukkig zijn er verschillende slaapmiddelen beschikbaar om je te helpen bij het verbeteren van je slaapkwaliteit. Het is belangrijk om te weten welke slaapproblemen je precies ervaart voordat je een slaapmiddel gebruikt.

Door de juiste diagnose en behandeling te krijgen, kun je een effectieve oplossing vinden voor jouw specifieke slaapprobleem. Het is altijd raadzaam om hierover met je huisarts te praten en hun advies op te volgen.

VSM’s aanbod van homeopathische slaapmiddelen

VSM biedt een scala aan homeopathische slaapmiddelen om mensen te helpen met slapeloosheid. Deze geneesmiddelen zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en kunnen op een veilige en effectieve manier worden gebruikt.

VSM begrijpt dat veel mensen liever geen conventionele slaapmedicatie willen gebruiken vanwege de bijwerkingen en het risico op verslaving. Daarom hebben ze homeopathische behandelingen ontwikkeld die kunnen helpen om een goede nachtrust te bevorderen zonder nadelige effecten.

Deze natuurlijke slaapmiddelen kunnen worden gekocht bij de apotheek zonder recept, zodat je zelf kunt bepalen welk middel het beste bij jou past.

De homeopathische geneesmiddelen van VSM zijn gebaseerd op de principes van de homeopathie, waarbij het lichaam wordt gestimuleerd om zichzelf te genezen. Ze zijn gemaakt van plantaardige en minerale stoffen en kunnen een veilig alternatief bieden voor mensen die op zoek zijn naar natuurlijke slaapoplossingen.

Het assortiment van VSM omvat verschillende homeopathische producten die speciaal zijn samengesteld om de slaapkwaliteit te verbeteren en slapeloosheid te verminderen. Of je nu moeite hebt met in slaap vallen, doorslapen of gewoon moeite hebt om jezelf te ontspannen, VSM heeft mogelijk een homeopathisch slaapmiddel dat jou kan helpen weer rustig te slapen.

Meer over ‘Homeopathisch slaapmiddel’

Als je moeite hebt met slapen, is een homeopathisch slaapmiddel wellicht een uitkomst voor jou. Deze slaapmiddelen zijn er in allerlei soorten en maten. Van melatonine tot valeriaan, de keuze is reusachtig. Maar voordat je naar de apotheek rent, is het goed om te weten wat een homeopathisch slaapmiddel precies is.

Er zijn tal van opties beschikbaar. Zo heb je het homeopathisch slaapmiddel van Etos dat populair is, maar ook VSM biedt diverse mogelijkheden. Als je iets specifieks zoekt zoals druppels, zijn er homeopathische slaapmiddel druppels die makkelijk te doseren zijn. Zelfs voor kinderen zijn er homeopathische druppels om te slapen.

Niet alleen het soort middel maar ook de verkrijgbaarheid varieert. Naast apotheken bieden ook drogisterijen zoals Kruidvat homeopathische slaapmiddelen aan. Maar hoe zit het eigenlijk met de bijwerkingen? Zijn homeopathische slaapmiddelen verslavend? En wat als je in de overgang bent en op zoek bent naar iets om beter te kunnen doorslapen?

Of je nu voor de eerste keer overweegt om een homeopathisch slaapmiddel te proberen of al ervaring hebt met homeopathische slaappillen, er is altijd wel een optie die bij jou past. Neem een kijkje in onze andere blogs om meer te ontdekken over dit fascinerende onderwerp.

Veelgestelde Vragen

1. Welke homeopathische slaapmiddelen biedt VSM aan?

VSM biedt verschillende homeopathische slaapmiddelen aan, zoals Valeriana Officinalis, Avena Sativa en Passiflora Incarnata.

2. Zijn de homeopathische slaapmiddelen van VSM veilig te gebruiken?

Ja, de homeopathische slaapmiddelen van VSM zijn veilig in gebruik. Ze bevatten natuurlijke ingrediënten en hebben geen verslavend effect.

3. Hoe lang duurt het voordat de homeopathische slaapmiddelen van VSM effect hebben?

De tijd waarin de homeopathische slaapmiddelen van VSM effect hebben kan variëren per persoon. Over het algemeen wordt aangeraden om de middelen regelmatig in te nemen voor een aantal weken om het gewenste resultaat te bereiken.

4. Kan ik de homeopathische slaapmiddelen van VSM combineren met andere medicijnen?

Het is altijd belangrijk om voorzichtig te zijn bij het combineren van medicijnen. Raadpleeg daarom eerst een arts of apotheker voordat je de homeopathische slaapmiddelen van VSM combineert met andere medicatie.

» Referenties

1. ‘Surprising View of Insomnia and Sleeping Pills’ – Daniel F. Kripke, MD, 2013 Aug 1.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3700708/

2. ‘Sleeping Pills’ – Cleveland Clinic, 04/27/2021.
https://my.clevelandclinic.org/health/drugs/15308-sleeping-pills

3. ‘Sleeping pill reduces levels of Alzheimer’s proteins’ – Brendan P. Lucey, Haiyan Liu, Cristina D. Toedebusch, David Freund, Tiara Redrick, Samir L. Chahin, Kwasi G. Mawuenyega, James G. Bollinger, Vitaliy Ovod, Nicolas R. Barthélemy, Randall J. Bateman, April 20, 2023.
https://www.sciencedaily.com/releases/2023/04/230420110128.htm

» Referenties

Conclusie beste Homeopathische slaapmiddel 2023

 • Beste Homeopathische slaapmiddel – Nutribites
 • Beste Homeopatische slaapmiddel zonder recept – Orthica 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste Homeopathie slaapmiddel zonder bijwerkingen – Nutribites
 • Beste Homeopathische slaapmiddel nachtrust en stemming – Natuurlijk presteren
 • Beste Homeopathische slaapmiddel doorslapen- Naturecan 15% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste Homeopatische slaapmiddel spray – Mindscopic 10% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste Homeopathische slaapmiddel GABA – Natuurlijk presteren
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Een blik op VSM’s aanbod van homeopathische slaapmiddelen (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips