In dit artikel

De rol van homeopathische slaapmiddelen in doorslapen (2023)

In dit artikel

Ervaar je problemen met doorslapen en ben je op zoek naar een natuurlijke oplossing? Je bent niet de enige, ik heb ook slaapproblemen gehad en onderzoek gedaan naar homeopathische slaapmiddelen.

In dit artikel deel ik de voordelen van verschillende natuurlijke middelen en hoe ze kunnen bijdragen aan een betere nachtrust. Dus, maak je klaar voor een reis naar dromenland met behulp van homeopathie!

Key Takeaway:

Het beste Homeopathisch slaapmiddel 2023 volgens onze test is Nutribites Nachtrust. Dit merk heeft een ideale mix van kruiden en mineralen. Deze hebben een ontspannende werking en dragen bij aan een natuurlijke en gezonde nachtrust.

Samenvatting

 • Calcium speelt een belangrijke rol bij het ontspannen van lichaam en geest en kan helpen bij een betere nachtrust. Het stimuleert de productie van melatonine, het slaaphormoon.
 • Magnesium kan helpen bij het in slaap vallen door ontspanning van het zenuwstelsel en de spieren. Het kan worden ingenomen als supplement of gevonden worden in voedingsmiddelen zoals donkere bladgroenten en noten.
 • Koolhydraten bevorderen de aanmaak van tryptofaan, een aminozuur dat essentieel is voor de productie van serotonine, wat helpt bij het reguleren van de slaap-waakcyclus.
 • Passiebloem heeft kalmerende eigenschappen en kan helpen angst en stress te verminderen, zodat je gemakkelijker kunt ontspannen en in slaap kunt vallen.

Homeopathische slaapmiddelen voor een betere nachtrust

Calcium helpt het lichaam en de geest te ontspannen, wat kan helpen bij een betere nachtrust.

Calcium als ontspanning voor lichaam en geest

Calcium speelt een cruciale rol bij het ontspannen van onze lichaam en geest. Het helpt bij het reguleren van de zenuwfuncties, en een divergentie in de calciumspiegel kan leiden tot nerveuze spanning of angst.

Voor een goede nachtrust is het essentieel om voldoende calcium binnen te krijgen. Dit kan door het consumeren van calciumrijk voedsel zoals melk, kaas en groene bladgroenten, of via supplementen.

De inname van voldoende calcium stimuleert de productie van melatonine, het slaaphormoon, wat ons helpt om beter te slapen. Door deze rol als natuurlijk ontspanningsmiddel kan calcium bijdragen aan een betere nachtrust.

Magnesium om in slaap te vallen

Magnesium is een natuurlijk mineraal dat een rol speelt bij het reguleren van de slaap. Het helpt je om te ontspannen en kalmeert je zenuwstelsel. Magnesium kan de hoeveelheid melatonine in je lichaam verhogen, wat helpt bij het in slaap vallen.

Daarnaast kan het ook de spieren ontspannen, waardoor je lichaam zich klaarmaakt voor een goede nachtrust. Magnesium kan worden ingenomen als supplement of worden gevonden in voedingsmiddelen zoals donkere bladgroenten, noten en zaden, en volle granen.

Het is belangrijk om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium te halen, maar overdrijf het niet, want te veel magnesium kan laxerende effecten hebben. Houd er rekening mee dat magnesium niet voor iedereen werkt, dus het is altijd goed om advies in te winnen bij een deskundige voordat je ermee begint.

Koolhydraten als slaapmiddel

Ik drink altijd een beker warme melk voordat ik ga slapen. Het helpt me ontspannen en in slaap vallen. Maar wist je dat koolhydraten ook kunnen helpen bij een goede nachtrust? Koolhydraten bevorderen de aanmaak van tryptofaan, een aminozuur dat essentieel is voor de productie van serotonine in je hersenen.

Serotonine speelt een belangrijke rol bij het reguleren van je slaap-waakcyclus. Dus een lichte koolhydraatrijke snack, zoals een boterham met pindakaas of een handjevol volkoren crackers, kan je helpen om beter te slapen.

Passiebloem tegen slaapangst en stress

Ik ben dol op het gebruik van passiebloem als een natuurlijk slaapmiddel. Het kan helpen om je angst en stress te verminderen, zodat je gemakkelijker kunt ontspannen en in slaap kunt vallen.

Passiebloem wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn kalmerende eigenschappen en is een veilige en effectieve optie voor mensen die moeite hebben met slapen. Probeer het eens uit en zie hoe passiebloem je kan helpen om beter te slapen.

Aromatherapie voor ontspanning

Aromatherapie is een natuurlijke manier om te ontspannen en kan ook helpen bij het beter doorslapen. Door het gebruik van essentiële oliën zoals lavendel, kamille of bergamot, kan aromatherapie een rustgevend effect hebben op lichaam en geest.

Deze oliën kunnen worden gebruikt in een diffuser, toegevoegd aan een warm bad of zelfs direct worden aangebracht op de huid. De geuren hebben invloed op ons limbisch systeem, het deel van de hersenen dat emoties en geheugen reguleert.

Dit kan helpen om stress te verminderen en de slaap te bevorderen.

Andere homeopathische slaapmiddelen

Valeriaan, sint-janskruid, klaproos, banaan en kurkuma thee zijn enkele andere homeopathische slaapmiddelen die kunnen helpen bij het doorslapen.

Valeriaan

Valeriaan is een van de homeopathische slaapmiddelen die kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit. Het wordt al eeuwenlang gebruikt als natuurlijk kalmeringsmiddel en werkt om de angst te verminderen en een ontspannen toestand te bevorderen.

Valeriaan kan helpen bij het in slaap vallen en doorslapen, waardoor het een populaire keuze is voor mensen met slapeloosheid. Uit onderzoek is gebleken dat valeriaan effectief kan zijn bij het verminderen van symptomen van angst en stress, waardoor het een nuttige optie is voor diegenen die moeite hebben met slapen door zorgen of onrustige gedachten.

Het kan ook helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren, zodat je uitgerust wakker kunt worden. Valeriaan is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals capsules, tabletten en tincturen.

Sint-janskruid

Sint-janskruid is een kruid dat vaak wordt gebruikt als homeopathisch slaapmiddel. Het staat bekend om zijn rustgevende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit.Onderzoek heeft aangetoond dat Sint-janskruid effectief kan zijn bij het verminderen van slaapproblemen, zoals slapeloosheid. Het kruid werkt op natuurlijke wijze om de geest te kalmeren en de ontspanning te bevorderen, wat resulteert in een betere nachtrust.Het is belangrijk om op te merken dat Sint-janskruid kan interageren met bepaalde medicijnen. dus het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een deskundige voordat je het gebruikt als slaapmiddel.

Klaproos

Ik heb ontdekt dat klaproos een van de natuurlijke slaapmiddelen is die kunnen helpen bij een betere nachtrust. Het wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn kalmerende eigenschappen.

Klaproos helpt ontspannen en kan angst verminderen, waardoor je gemakkelijker in slaap kunt vallen en langer door kunt slapen. Het mooie van klaproos is dat het geen verslavende bijwerkingen heeft, in tegenstelling tot veel andere slaapmiddelen.

Dus als je moeite hebt met doorslapen, is klaproos zeker het proberen waard!

Banaan

Bananen zijn niet alleen een heerlijke en gezonde snack, maar ze kunnen ook helpen bij een betere nachtrust. Bananen zijn rijk aan magnesium en kalium, twee mineralen die belangrijk zijn voor ontspanning van de spieren en het zenuwstelsel.

Deze mineralen kunnen helpen om rustiger te worden en gemakkelijker in slaap te vallen. Daarnaast bevatten bananen tryptofaan, een aminozuur dat de aanmaak van serotonine bevordert, een neurotransmitter die betrokken is bij de regulatie van slaap en stemming.

Door het eten van een banaan voor het slapengaan, kun je dus mogelijk sneller in slaap vallen en beter doorslapen.

Naast de vele voordelen voor de gezondheid, kunnen bananen ook een natuurlijk middel zijn tegen slapeloosheid. Het is belangrijk om te onthouden dat de effectiviteit van bananen als slaapmiddel kan verschillen per persoon.

Kurkuma thee

Kurkuma thee is een natuurlijk slaapmiddel dat kan helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust. Kurkuma, ook wel bekend als geelwortel, bevat curcumine, een stof met ontstekingsremmende eigenschappen die kan helpen bij het verminderen van stress en angst.

Het drinken van kurkuma thee voor het slapengaan kan ontspanning bevorderen en de slaapkwaliteit verbeteren. Bovendien heeft kurkuma thee ook andere gezondheidsvoordelen, zoals het verlichten van pijn en het ondersteunen van een gezond immuunsysteem.

Het belang van een goede slaaphygiëne en routine

Een goede slaaphygiëne en routine zijn essentieel voor een goede nachtrust.

Vermijd blauw licht

Blauw licht kan je slaap verstoren. Hier zijn enkele tips om blauw licht te vermijden:

 • Gebruik geen elektronische apparaten zoals smartphones, tablets en laptops vlak voor het slapengaan.
 • Schakel de blauwe lichtfilter in op je apparaten of installeer een app die het blauwe licht filtert.
 • Lees een boek in plaats van naar een scherm te staren.
 • Dim de verlichting in je huis ‘s avonds en gebruik warmere tinten in plaats van fel wit licht.
 • Verwijder televisies uit de slaapkamer om blootstelling aan blauw licht te verminderen.

Sport overdag, niet voor het slapengaan

Ik sport overdag om mijn slaap niet te verstoren. Hier zijn enkele tips om een goede slaaphygiëne te behouden:

 • Plan je lichaamsbeweging gedurende de dag, niet vlak voor het slapengaan.
 • Sporten kan je energieniveau verhogen en je lichaamstemperatuur laten stijgen, wat het moeilijker maakt om in slaap te vallen.
 • Regelmatige lichaamsbeweging kan echter helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit op de lange termijn.
 • Probeer activiteiten zoals yoga, stretching of ontspanningsoefeningen uit te voeren in plaats van intensieve training vlak voor het slapengaan.
 • Creëer een routine waarin je tijd hebt om tot rust te komen na het sporten voordat je gaat slapen.

Zorg voor een goede slaaphygiëne

Zorg voor een goede slaaphygiëne door:

 • Een rustige en opgeruimde slaapkamer te creëren.
 • Een comfortabel matras en kussen te gebruiken.
 • Regelmatig de lakens te verschonen.
 • Een aangename temperatuur in de slaapkamer te behouden.
 • Het gebruik van elektronische apparaten zoals smartphones en tablets voor het slapengaan te vermijden.
 • Cafeïne en alcohol inname voor het slapengaan te beperken.
 • Regelmatig lichaamsbeweging, maar niet vlak voor het slapengaan.
 • Stressvolle gedachten los te laten door bijvoorbeeld meditatie of ontspanningsoefeningen.

Houd een vaste slaaproutine aan

Het volgen van een vaste slaaproutine kan helpen bij het verbeteren van uw nachtrust. Hier zijn enkele tips om een slaaproutine aan te houden:

 1. Ga elke avond rond dezelfde tijd naar bed.
 2. Sta elke ochtend op hetzelfde tijdstip op, zelfs in het weekend.
 3. Vermijd dutjes gedurende de dag, vooral laat op de middag of ‘s avonds.
 4. Creëer een ontspannende bedtijdroutine, zoals het lezen van een boek of luisteren naar rustgevende muziek.
 5. Beperk het gebruik van elektronische apparaten voor het slapengaan, omdat het blauwe licht uw slaap kan verstoren.
 6. Zorg voor een comfortabele slaapomgeving, met een koele temperatuur en weinig geluid.
 7. Probeer stressvolle situaties voor het slapengaan te vermijden en ontspanningstechnieken toe te passen, zoals diepe ademhaling of meditatie.

Luister naar rustgevende muziek

Luister rustgevende muziek voor het slapengaan. Hier zijn enkele genres en artiesten om uit te proberen:

 • Klassieke muziek: Bach, Mozart, Beethoven
 • Natuurgeluiden: regen, oceaangolven, vogelgezang
 • Meditatiemuziek: zachte instrumentale melodieën
 • Instrumentale muziek: piano, viool, fluit

Conclusie

Homeopathische slaapmiddelen kunnen een rol spelen bij het verbeteren van de nachtrust. Met natuurlijke ingrediënten zoals calcium, magnesium en passiebloem kunnen ze helpen ontspannen en in slaap vallen.

Valeriaan, sint-janskruid en klaproos zijn andere homeopathische opties. Naast deze middelen is het ook belangrijk om een goede slaaphygiëne en routine aan te houden. Vermijd blauw licht, sport overdag en luister naar rustgevende muziek voor het slapengaan.

Zo kun je op een veilige en natuurlijke manier werken aan een betere nachtrust.

Meer over ‘Homeopathisch slaapmiddel’

De strijd voor een goede nachtrust is een die veel mensen kennen. Gelukkig is er een scala aan opties om te verkennen, zoals homeopathische slaapmiddelen. Als je je afvraagt wat is een homeopathisch slaapmiddel, dan ben je op de juiste plek.

Homeopathische remedies zijn niet alleen voor volwassenen. Er zijn bijvoorbeeld ook homeopatische druppels voor slapen voor kinderen beschikbaar.

Niet zeker waar je dergelijke producten kunt vinden? Je hoeft niet ver te zoeken; homeopathische slaapmiddelen bij Kruidvat zijn makkelijk toegankelijk.

Voor degenen die moeite hebben met doorslapen, zou een homeopathisch slaapmiddel voor doorslapen de oplossing kunnen zijn.

En ja, er zijn ook homeopathische slaappillen beschikbaar voor degenen die liever een pilvorm hebben.

Als je last hebt van slecht slapen, kan homeopathie een alternatieve oplossing bieden.

Op zoek naar een goede nachtrust op homeopathische wijze? Dat is zeker mogelijk!

Je kunt ook ontspannen slapen met homeopathie, het is niet enkel om je in slaap te krijgen, maar ook om de kwaliteit van de slaap te verbeteren.

Voor zwangere vrouwen zijn er specifieke homeopathische slaapmiddelen voor de zwangerschap die veilig kunnen zijn om te gebruiken.

Er zijn verschillende homeopathische slaapmiddelen voor volwassenen om uit te kiezen, afhankelijk van je behoeften.

Sommige mensen vragen zich af of homeopathische slaapmiddelen met melatonine effectief zijn, gezien melatonine een veelgebruikt ingrediënt is.

Voor een ruime keuze aan slaapmiddelen kun je ook terecht bij Etos.

Daarnaast zijn er ook homeopathische slaapmiddel druppels als je de voorkeur geeft aan een vloeibare vorm.

Merkgebonden opties zoals VSM homeopathische slaapmiddelen zijn ook beschikbaar voor diegenen die specifieke merkvoorkeuren hebben.

Tenslotte, voor vrouwen die zich in de overgang bevinden, zijn er homeopathische slaapmiddelen voor de overgang om nachten meer rustgevend te maken.

Verken de links om meer te weten te komen en de beste oplossing voor jou te vinden.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn homeopathische slaapmiddelen en hoe helpen ze bij het doorslapen?

Homeopathische slaapmiddelen zijn natuurlijke middelen die zijn afgeleid van planten, dieren of mineralen en kunnen helpen om beter door te slapen door het bevorderen van ontspanning en het verminderen van onrust.

2. Zijn homeopathische slaapmiddelen veilig om te gebruiken?

Ja, homeopathische slaapmiddelen worden over het algemeen als veilig beschouwd omdat ze op natuurlijke ingrediënten zijn gebaseerd. Het is echter altijd belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en eventuele allergieën of contra-indicaties te controleren voordat je ze gebruikt.

3. Moet ik een recept hebben om homeopathische slaapmiddelen te kopen?

Nee, homeopathische slaapmiddelen kunnen meestal zonder recept worden gekocht bij apotheken, drogisterijen en sommige supermarkten. Het is echter altijd goed om advies in te winnen bij een deskundige of apotheker voordat je ze gebruikt.

4. Hoe lang kan ik homeopathische slaapmiddelen gebruiken?

Hoewel homeopathische slaapmiddelen meestal veilig zijn voor langdurig gebruik, is het altijd raadzaam om ze alleen te gebruiken zolang als nodig is. Als je aanhoudende slaapproblemen hebt, is het verstandig om een arts te raadplegen voor meer gericht advies en behandelingsopties.

» Referenties

1. ‘Surprising View of Insomnia and Sleeping Pills’ – Daniel F. Kripke, MD, 2013 Aug 1.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3700708/

2. ‘Sleeping Pills’ – Cleveland Clinic, 04/27/2021.
https://my.clevelandclinic.org/health/drugs/15308-sleeping-pills

3. ‘Sleeping pill reduces levels of Alzheimer’s proteins’ – Brendan P. Lucey, Haiyan Liu, Cristina D. Toedebusch, David Freund, Tiara Redrick, Samir L. Chahin, Kwasi G. Mawuenyega, James G. Bollinger, Vitaliy Ovod, Nicolas R. Barthélemy, Randall J. Bateman, April 20, 2023.
https://www.sciencedaily.com/releases/2023/04/230420110128.htm

» Referenties

Conclusie beste Homeopathische slaapmiddel 2023

 • Beste Homeopathische slaapmiddel – Nutribites
 • Beste Homeopatische slaapmiddel zonder recept – Orthica 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste Homeopathie slaapmiddel zonder bijwerkingen – Nutribites
 • Beste Homeopathische slaapmiddel nachtrust en stemming – Natuurlijk presteren
 • Beste Homeopathische slaapmiddel doorslapen- Naturecan 15% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste Homeopatische slaapmiddel spray – Mindscopic 10% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste Homeopathische slaapmiddel GABA – Natuurlijk presteren
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De rol van homeopathische slaapmiddelen in doorslapen (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips