In dit artikel

Hoeveel Magnesium Bisglycinaat per Dag is Aangeraden?

Hoeveel Magnesium Bisglycinaat per Dag is Aangeraden?

In dit artikel

Bent u nieuwsgierig hoeveel magnesium bisglycinaat u dagelijks dient in te nemen voor een optimale gezondheid? U bent niet de enige. Het is een vraag die ik vaak tegenkom, en als doorgewinterde gezondheidsdeskundige met zowel persoonlijke als professionele ervaring op dit gebied, begrijp ik uw bezorgdheid volledig.

Dit artikel zal u nauwgezet begeleiden over de aanbevolen dosering van magnesium bisglycinaat, en hoe het bijdraagt aan uw totale welzijn. Klaar om uw weg naar een betere gezondheid te starten?

Key Takeaway

Het beste magnesium bisglycinaat van 2023 is Nutribites Magnesium Bisglycinaat. Dit merk bevat de twee beste vormen van magnesium waardoor spieren en hersenen ondersteund worden. Het is aangevuld met vitamines B6 en D3 voor makkelijke opname.

Samenvatting

 • Magnesium bisglycinaat is een organische vorm van magnesium die belangrijk is voor optimale gezondheid.
 • De aanbevolen dagelijkse dosering van magnesium bisglycinaat voor optimale gezondheid varieert per persoon, maar volwassen mannen hebben doorgaans ongeveer 350 milligram per dag nodig.
 • Factoren zoals leeftijd, geslacht, zwangerschap en borstvoeding, medische aandoeningen en medicatiegebruik kunnen de dosering van magnesium bisglycinaat beïnvloeden. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een gezondheidsdeskundige.
 • Magnesium bisglycinaat wordt over het algemeen als veilig beschouwd en heeft gunstige effecten op verschillende aspecten van de gezondheid. Bijwerkingen zijn meestal mild, zoals maagklachten, en kunnen worden voorkomen door het supplement bij een maaltijd in te nemen.

Wat is magnesium bisglycinaat en waarom is het belangrijk voor optimale gezondheid?

Magnesium bisglycinaat is een organische vorm van magnesium, gebonden aan twee moleculen van het aminozuur glycine. Deze verbinding is bekend om zijn hoge absorptiesnelheid en de milde werking op de maag.

Het is dus een ideaal magnesiumsupplement voor mensen die snel last hebben van maag- en darmproblemen. Magnesium is een essentieel mineraal dat vele functies in ons lichaam ondersteunt, waaronder de gezondheid van botten en tanden, ondersteuning bij metabolische processen, spierfunctie en het behoud van een normale psychologische functie.

Magnesiumbisglycinaat is bijzonder belangrijk voor optimale gezondheid omdat het helpt bij het in evenwicht brengen van calcium in onze lichamen. Het zorgt ervoor dat de calcium die we consumeren naar onze botten wordt geleid en niet ophoopt in onze slagaders wat kan leiden tot gezondheidsproblemen.

Daarnaast draagt magnesium bisglycinaat bij aan de ontspanning van spieren en vermindert het symptomen van vermoeidheid. De slaapkwaliteit kan ook verbeteren met de inname van dit supplement door zijn ontspannende werking op het zenuwstelsel.

Magnesiumbisglycinaat biedt dus vele belangrijke gezondheidsvoordelen en speelt een cruciale rol in ons algehele welzijn.

Aanbevolen dagelijkse dosering van magnesium bisglycinaat voor optimale gezondheid

Als het gaat om het bepalen van de aanbevolen dagelijkse dosering van magnesium bisglycinaat voor optimale gezondheid, zijn er een paar factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Ten eerste varieert de behoefte aan magnesium per persoon, afhankelijk van leeftijd, geslacht en gezondheidstoestand.

Over het algemeen wordt echter aanbevolen dat volwassen mannen dagelijks ongeveer 350 milligram magnesium binnenkrijgen, terwijl de aanbevolen hoeveelheid voor vrouwen iets lager ligt.

Een dosering van magnesium bisglycinaat kan helpen om een groot deel van deze dagelijkse behoefte te vervullen. Dit specifieke type magnesiumsupplement wordt goed opgenomen door het lichaam en biedt ongeveer 40% van de dagelijkse behoefte per dosering.

Het is belangrijk op te merken dat de optimale dosering van magnesium bisglycinaat voor iedereen anders kan zijn. Het is altijd raadzaam om advies in te winnen bij een gezondheidsdeskundige, zoals een arts of diëtist, om te bepalen wat het beste is voor jouw specifieke situatie.

Zij kunnen rekening houden met jouw individuele behoeften en eventuele gezondheidsproblemen om de juiste dosering aan te bevelen.

Factoren die de dosering van magnesium bisglycinaat beïnvloeden

 • Leeftijd: De dagelijkse behoefte aan magnesium kan variëren afhankelijk van leeftijd. Kinderen hebben over het algemeen een lagere dosis nodig dan volwassenen.
 • Geslacht: Mannen hebben over het algemeen een hogere behoefte aan magnesium dan vrouwen. Dit komt omdat mannen vaak grotere spiermassa hebben.
 • Zwangerschap en borstvoeding: Tijdens de zwangerschap en borstvoeding kan de behoefte aan magnesium verhoogd zijn. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het bepalen van de dosering.
 • Medische aandoeningen: Sommige medische aandoeningen, zoals nierziekte en diabetes, kunnen invloed hebben op de magnesiumbehoefte en dosering. Raadpleeg altijd een arts als je een medische aandoening hebt voordat je supplementen inneemt.
 • Medicatiegebruik: Bepaalde medicijnen kunnen de opname of uitscheiding van magnesium beïnvloeden. Als je medicatie gebruikt, is het raadzaam om met een arts te overleggen over de juiste dosering van magnesium bisglycinaat.

Kieskeurige eters, vegetariërs of veganisten die mogelijk niet genoeg magnesium binnenkrijgen via hun dieet, kunnen ook baat hebben bij het innemen van magnesium bisglycinaat als aanvulling.

Veiligheid en mogelijke bijwerkingen van magnesium bisglycinaat

Als het gaat om de veiligheid van magnesium bisglycinaat, is het belangrijk op te merken dat dit supplement over het algemeen als veilig wordt beschouwd wanneer het volgens de aanbevolen dosering wordt ingenomen.

Magnesiumbisglycinaat is een goed opneembare vorm van magnesium en kan gunstig zijn voor verschillende aspecten van de gezondheid. Het is echter altijd raadzaam om vooraf contact op te nemen met een zorgverlener voordat je begint met het innemen van een nieuw supplement.

In termen van mogelijke bijwerkingen kunnen sommige mensen mogelijk milde maagklachten ervaren na het innemen van magnesiumbisglycinaat. Dit kan meestal worden voorkomen door het supplement bij een maaltijd in te nemen.

Bovendien kan het innemen van te veel magnesium in de vorm van supplementen leiden tot diarree als gevolg van de laxerende eigenschappen van magnesium. Het is daarom belangrijk om de aanbevolen dosering niet te overschrijden en eventuele bijwerkingen met je zorgverlener te bespreken.

Over het algemeen kan magnesiumbisglycinaat veilig worden ingenomen, maar het is altijd verstandig om voorzichtig te zijn en naar je eigen lichaam te luisteren.

Meer over magnesium bisglycinaat

We schrijven over het onderwerp ‘Mineralen en spoorelementen‘, specifiek gericht op de vele facetten van Magnesium Bisglycinaat. Het is geen geheim dat dit bijzondere mineraal invloed kan hebben op verschillende aspecten van onze gezondheid. In onze blog ‘Magnesium Bisglycinaat en Gewichtsverlies‘ onderzoeken we de mogelijke voordelen voor degenen die gewicht willen verliezen.

We kijken ook naar de ontstekingsremmende eigenschappen in ‘Magnesium Bisglycinaat en Ontstekingsremming‘ en de mogelijke voordelen voor de ooggezondheid in ‘Magnesium Bisglycinaat en Ooggezondheid‘. Het gebruik van dit supplement kan langdurig zijn, daarom behandelen we ‘Langdurig Gebruik van Magnesium Bisglycinaat‘. Ook is het belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele interacties met andere medicijnen, dus vergeet niet ons artikel ‘Magnesium Bisglycinaat en Medicijninteracties‘ te lezen. Je vraagt je misschien af wat de juiste ‘Dosering van Magnesium Bisglycinaat‘ is, hoe je het moet bewaren in ‘Bewaren van Magnesium Bisglycinaat‘, of wat de relatie is tussen ‘Magnesium Bisglycinaat en Restless Legs Syndrome‘.

We gaan zelfs in op de ‘Milieu-Impact van Magnesium Bisglycinaat Productie‘. Als je er klaar voor bent om het supplement te kopen, bezoek dan onze gids over ‘Magnesium Bisglycinaat kopen‘. Voor tips over het juiste tijdstip van inname, lees ons artikel over ‘magnesium bisglycinaat wanneer innemen‘. We bieden ook informatie over specifieke soorten van het supplement zoals ‘magnesium bisglycinaat met taurine‘, ‘magnesiumglycerofosfaat of magnesium bisglycinaat‘, en de dagelijkse dosering in ‘hoeveel magnesium bisglycinaat per dag’.

We behandelen ook de opname van het supplement in ‘magnesiumbisglycinaat opname‘, en het verschil tussen ‘magnesium tauraat of bisglycinaat‘ en ‘magnesium bisglycinaat tauraat‘. En als je nog nieuw bent in deze wereld, hebben we basiskennisartikelen zoals ‘wat is Magnesium Bisglycinaat‘, de ‘Rol van Magnesium Bisglycinaat‘, ‘Werking van Magnesium Bisglycinaat‘, en ‘Magnesium Bisglycinaat versus Magnesium Citraat‘. We kijken ook naar de vele ‘Voordelen van Magnesium Bisglycinaat‘. Maar ook naar ‘magnesium bisglycinaat kauwtabletten‘.

Veelgestelde Vragen

1. Hoeveel magnesium bisglycinaat per dag wordt aanbevolen voor optimale gezondheid?

De aanbevolen dagelijkse dosering van magnesium bisglycinaat kan variëren, afhankelijk van individuele behoeften en omstandigheden. Het is raadzaam om eerst met een gezondheidsprofessional te overleggen om de juiste dosering te bepalen.

2. Wat zijn de voordelen van het nemen van magnesium bisglycinaat?

Magnesium bisglycinaat kan verschillende voordelen bieden voor de gezondheid, waaronder het ondersteunen van een gezonde spierfunctie, het bevorderen van een goede nachtrust, het ondersteunen van een gezond zenuwstelsel en het helpen bij het handhaven van een evenwichtige gemoedstoestand.

3. Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van magnesium bisglycinaat?

Over het algemeen wordt magnesium bisglycinaat goed verdragen en veroorzaakt het weinig bijwerkingen. In sommige gevallen kunnen echter milde maagklachten of diarree optreden als de dosering te hoog is. Raadpleeg altijd een arts als u bijwerkingen ervaart.

4. Kan ik magnesium bisglycinaat combineren met andere supplementen?

Magnesium bisglycinaat kan veilig worden gecombineerd met andere supplementen, maar het is altijd verstandig om dit te bespreken met een gezondheidsprofessional of apotheker. Ze kunnen u adviseren over mogelijke interacties met andere medicijnen of supplementen die u gebruikt.

» Referenties

‘Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition’ – Stefan Siebrecht. Published 2013.
https://www.semanticscholar.org/paper/Magnesium-Bisglycinate-as-safe-form-for-mineral-in-Siebrecht/df3ec33570bc26330097284c53a4a5c3815be905

‘The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare’ – Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis. Published online 2017 Sep 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/

‘Study of Magnesium Formulations on Intestinal Cells to Influence Myometrium Cell Relaxation’ – Francesca Uberti, Vera Morsanuto, Sara Ruga, Rebecca Galla, Mahitab Farghali, Felice Notte, Chiarella Bozzo, Corrado Magnani, Antonio Nardone, Claudio Molinari. 2020 Feb 22.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32098378/

» Referenties

Conclusie beste Magnesium Bisglycinaat 2023

 • Beste magnesium bisglycinaat – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat poeder – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesiumbisglycinaat prijs/kwaliteit – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat softgel – Now 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesium bisglycinaat capsule – Goldea Health 10% korting met kortingscode ‘GROEI
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoeveel Magnesium Bisglycinaat per Dag is Aangeraden?

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips