Hoe zit je weer lekker in je vel

Hoe zit je weer lekker in je vel?

Als je enige tijd niet lekker in je vel hebt gezeten, dan wil je daar natuurlijk snel weer bovenop komen. Er zijn verschillende manieren om je weer een stuk beter te voelen. Hieronder lees je precies wat je kunt doen om weer fijn door het leven te gaan.

1. Zoek een baan die past bij jou

Allereerst is het belangrijk om een baan te vinden die helemaal past bij jou. Het kan namelijk zijn dat je je huidige baan niet leuk vindt. Het is natuurlijk voor iedereen anders, maar zoek een baan waar jij gelukkig van wordt. Om die baan te vinden, kun je verschillende uitzendbureaus inschakelen om jou te helpen. Zo kun je bijvoorbeeld terecht voor hulp bij Het PA Bureau als je op zoek bent naar een baan als personal assistant.

Daarnaast is het ook belangrijk om na te gaan hoeveel je wilt werken in de week. Het is niet gek om niet fulltime te werken. Kies daarom iets wat voor jou passend is. Wanneer je dat hebt gevonden, dan heb je direct in de gaten dat je je weer een stukje beter voelt.

2. Praat erover

Als tweede is het ook heel erg fijn om met iemand te praten over je gevoelens en de redenen waarom je niet lekker in je vel zit. Er kunnen namelijk veel redenen zijn waarom je niet lekker in je vel zit. Het hoeft niet altijd met je baan te maken hebben. Het kan ook gaan om verschillende persoonlijke dingen. Daarom is het goed om met iemand over je problemen te praten. Diegene is er namelijk gespecialiseerd in en die weet precies hoe hij jou kan helpen. Het zegt natuurlijk niet dat je problemen in één opslag allemaal weg zijn. Toch kan het je helpen om meer inzicht te krijgen in bepaalde situaties.

3. Dankbaarheid

Ook is het heel belangrijk om je dankbaarheid op het leven te blijven uitspreken. Zo kunnen verschillende boekjes of opdrachtjes je helpen. Je kunt bijvoorbeeld elke ochtend je doelen opschrijven van de komende dag. Waar kijk jij het meeste naar uit en waar heb je het meeste zin in? In de avond kun je bijvoorbeeld weer een stukje schrijven over hoe je dag gegaan is en wat je het leukste vond wat er die dag gebeurd is. Op die manier begin je de dag positief en eindig je de dag ook weer positief. 

Wanneer je de dag positief begint, is dat goed voor je eigen gevoel. Je hebt meer zin in de dag en je gaat de dag ook positiever tegemoet. Daarnaast helpt het ook mee om alles wat positiever in te zien. In het begin merk je dat het lastig kan zijn, maar toch is het goed om dit een keer te proberen. Verder zijn er nog heel veel andere manieren om je dag positief te beginnen, probeer het maar!

4. Sporten

Als laatste is sporten ook heel erg goed voor je mentale gezondheid. Wanneer je niet lekker in je vel zit, is het dus heel erg goed om te beginnen met sporten. Je hoeft niet te sporten om af te vallen of iets dergelijks. Je kunt gewoon sporten omdat het een geluksgevoel geeft. Je maakt namelijk een stofje aan genaamd endorfine. Door endorfine ervaar je een stuk minder stress en ga je je een stuk beter voelen.

Daarnaast kan een gezond eetschema ook heel erg helpen om je weer kiplekker te voelen. Wanneer je gezond gaat eten, dan krijg je ook een stuk meer energie om je dagelijkse bezigheden op te pakken. Verder is gezond eten niet alleen lekker voor je mentale gezondheid, ook je fysieke gezondheid gaat hiermee op vooruit. Kortom, je kunt door middel van goed eten en een fijn sportschema je weer helemaal jezelf voelen in je lichaam!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips