Hoe maak je zelf een website

Hoe maak je zelf een website?

Wil jij graag een website, zodat je bijvoorbeeld jouw spullen kunt verkopen of om jouw bedrijf zichtbaar te maken op internet? Wat de reden ook is: het bouwen van een website kan beginnen. Je kunt dit uit handen geven, maar je kunt ook zelf een eigen website maken. Voor veel mensen klinkt dit als een ver-van-mijn-bed-show, maar een eigen website maken is eigenlijk best eenvoudig. Hieronder lees je waar je allemaal op kunt letten.

1. Kies een eigen domeinnaam

De domeinnaam is de naam van jouw website. Zo is de domeinnaam van google.nl ‘google’. De domeinnaam moet eigenlijk in een oogopslag vertellen waar jouw website voor staat of wat er te vinden valt op jouw website. Een domeinnaam kun je helemaal zelf verzinnen, maar de kans is aanwezig dat deze domeinnaam al bezet is. Er bestaan meerdere websites waarbij je kunt checken of de domeinnaam nog aanwezig is. Is dat het geval? Dan kun je de domeinnaam registreren. Vervolgens is het belangrijk om een webhosting te kopen. Hier zal jouw website op komen te draaien.

2. Aan de slag met bouwen

Een domeinnaam is geregistreerd en je hebt een webhosting gekocht: nu is het tijd om te beginnen met bouwen en sleutelen aan jouw eigen website. Hierbij hoef je niet te moeilijk te denken. Je kunt namelijk heel eenvoudig een eigen website starten via WordPress. WordPress is een eenvoudig CMS-systeem dat ook voor de niet-gevorderde websitebouwer goed te begrijpen is. Zelf website maken is zo moeilijk nog niet.

3. Bepaal het doel van jouw website

Tijdens het bouwen is het belangrijk om na te denken wat het uiteindelijke doel van jouw website moet worden. Is dat het verkopen van spullen, of wil je de lezer informeren met jouw verhalen? Het doel van jouw website is namelijk van groot belang op hoe jouw website er uiteindelijk uit moet komen te zien. Een webshop ziet er namelijk over het algemeen heel anders uit dan een blogsite. Wanneer je dit doel uiteindelijk voor ogen hebt, kun je jouw ontwerp uittekenen en aan jouw website toevoegen.

4. Website vullen met content

Het ontwerp van jouw website is klaar: check! Nu is het belangrijk om jouw website te vullen met content, voordat je jouw website online zet. Niemand heeft namelijk iets aan een lege website. Denk aan content zoals achtergrondinformatie, blogs, foto’s en een contactformulier waar mensen bijvoorbeeld vragen kunnen achterlaten. Wanneer jij jouw website hebt gevuld, kan jouw website eindelijk live gaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips