In dit artikel

Hoe Laat Moet Je Melatonine Innemen? (2023)

In dit artikel

Heb je moeite met in slaap te vallen en vraag je je af “Hoe laat moet ik melatonine innemen?” Ik begrijp je probleem volkomen, want ook ik heb dit meegemaakt en ontdekte dat het beste tijdstip om melatonine in te nemen vaak 9 uur na het wakker worden is.

Mijn blogpost geeft je een gedetailleerd overzicht van het juiste tijdstip en de juiste dosering van melatonine, waardoor jij sneller de slaap kunt vatten. Lees verder en ontdek mijn bevindingen, die je nachtrust zullen transformeren.

Key Takeaway

Mijn beste melatonine van 2023 is Naturecan Melatonine CBD Capsules. Dit merk heeft geen detecteerbare THC en is veel effectiever dan gewone CBD. Het versterkt dit melatonine middel op een veilige manier.

Samenvatting

 • Het beste tijdstip om melatonine in te nemen is vaak 9 uur na het wakker worden.
 • Neem melatonine één tot drie uur voor het slapengaan, bij voorkeur voor middernacht.
 • Een melatoninetest kan helpen bij het bepalen van de juiste dosis en timing.
 • Gebruik melatonine veiligheidshalve niet langer dan 3 weken achter elkaar.

Tijdstip van inname melatonine

Ik neem melatonine een paar uur voor het slapen. Dit is meestal het beste omdat het je lichaam helpt om klaar te zijn voor bed. Meestal neem ik het 9 uur na opstaan. Zo werkt het goed voor mij.

Het kan ook helpen als je niet weet wanneer je het moet nemen. Je kan een melatoninetest doen. Deze test laat zien wanneer je de pil moet nemen en hoeveel. Maar let op, het is niet goed om melatonine elke dag voor meer dan drie maanden te nemen.

Dit kan gevaarlijk zijn. Ook moet je het niet meer dan drie weken achter elkaar gebruiken. Meestal neem ik het één tot drie uur voor ik ga slapen, maar altijd voor middernacht. Zo slaap ik snel en veilig.

Aanbevolen tijdstip en dosering van melatonine innemen

Het is belangrijk om melatonine op het juiste tijdstip in te nemen en de dosering te volgen. Hier zijn enkele aanbevelingen:

 • Het beste tijdstip om melatonine in te nemen is vaak 9 uur na het wakker worden.
 • Het meest optimale tijdstip om melatonine in te nemen is één tot drie uur voor het slapengaan, bij voorkeur voor middernacht.
 • Een melatoninetest kan helpen bij het bepalen van de juiste dosis en het juiste tijdstip om in te nemen.
 • Het is veilig om dagelijks een dosering melatonine in te nemen gedurende maximaal 3 maanden.
 • Het wordt aanbevolen om melatonine niet langer dan 3 weken achter elkaar te gebruiken.

Meer over ‘Melatonine’

Melatonine is een intrigerend hormoon dat een cruciale rol speelt in onze slaap-waakcyclus. Er zijn veel aspecten rondom melatonine die aandacht verdienen. Als je ooit hebt overwogen om melatonine te gebruiken, is het belangrijk om je bewust te zijn van een mogelijk melatonine tekort. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de diverse vormen waarin melatonine beschikbaar is, de melatonine 50 mg en melatonine gummies zijn interessante opties. Ook kan het gebruik van melatonine verband houden met specifieke aandoeningen zoals ADHD, of het kan worden ingezet om de aanmaak van melatonine te bevorderen.

Het hormoon wordt ook vaak gebruikt door frequente reizigers om een jetlag te overwinnen of voor een betere nachtrust in een vliegtuig. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe laat je melatonine moet innemen, is er informatie beschikbaar om je te helpen. Er zijn ook innovatieve producten zoals de melatonine pen en combinaties met andere stoffen zoals 5-HTP. Terwijl melatonine een natuurlijk hormoon is, kan het gebruik ervan specifieke uitdagingen met zich meebrengen tijdens de overgang of bij het geven van borstvoeding. Zoals bij elk supplement, zijn er ook nadelen van melatonine die men moet overwegen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is melatonine en wanneer moet je het innemen?

Melatonine is een slaaphormoon dat helpt bij het in slaap vallen. Het is goed om melatonine in te nemen voor het slapengaan.

2. Hoe helpt melatonine bij slaapproblemen?

Melatonine als slaapmiddel helpt bij het reguleren van de slaapcyclus. Het is nuttig voor mensen met slaapstoornissen of insomnia.

3. Hoe moet ik melatonine innemen?

Je kunt melatoninepillen met water innemen voor het slapengaan. Het is belangrijk om de juiste dosering te volgen.

4. Zijn er bijwerkingen van melatonine?

Bijwerkingen van melatonine kunnen soms voorkomen. Als je problemen hebt, praat dan met een arts.

5. Waar kan ik melatonine kopen?

Je kunt melatoninesupplementen kopen bij apotheken of online. Maar altijd zorg dat je koopt van betrouwbare bronnen.

» Referenties


1. Costello, R. B., Lentino, C. V., Boyd, C. C., O’Connell, M. L., Crawford, C. C., Sprengel, M. L., & Deuster, P. A. (2014). The effectiveness of melatonin for promoting healthy sleep: a rapid evidence assessment of the literature. Nutr J, 13: 106.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4273450/

2. Pandi-Perumal S., Srinivasan V., Spence D., Cardinali D. (2007). Role of the melatonin system in the control of sleep: therapeutic implications. CNS Drugs, 21:995–1018.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18020480/

3. Krauchi K., Cajochen C., Pache M., Flammer J., Wirz-Justice A. (2006). Thermoregulatory effects of melatonin in relation to sleepiness. Chronobiol Int, 23:475–484.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16687320/

4. Paul MA, Gray G, Kenny G, Pigeau RA. (2003). Impact of Melatonin, Zaleplon, Zopiclone, and Temazepam on Psychomotor Performance. Aviat Space Environ Med, 74:1263–1270.
https://www.researchgate.net/publication/8945690_Impact_of_Melatonin_Zaleplon_Zopiclone_and_Temazepam_on_Psychomotor_Performance

5. Rajaratnam SM, Dijk DJ, Middleton B, Stone BM, Arendt J. (2003). Melatonin phase-shifts human circadian rhythms with no evidence of changes in the duration of endogenous melatonin secretion or the 24-hour production of reproductive hormones. J Clin Endocrinol Metab, 88:4303–4309.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12970302/

» Referenties

Conclusie mijn beste melatonine 2023

 • Beste Melatonine – Naturecan 15% korting met code ‘GROEI
 • Beste Melatonine 5 mg – Naturecan 15% korting met code ‘GROEI
 • Beste Melatonine Pillen – Vitortho 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Melatonine Slaapmiddel – Naturecan 15% korting met code ‘GROEI
 • Beste Melatonine Tabletten – Bonusan
 • Beste Melatonine Druppels – Mattisson 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Melatonine Smelttablet – Vitortho 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Melatonine Supplement – Naturecan 15% korting met code ‘GROEI
 • Beste Melatonine Zuigtablet – Vitortho 20% korting met code ‘GROEI
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe Laat Moet Je Melatonine Innemen? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips