Hoe kun je je gehoor het beste beschermen

Hoe kun je je gehoor het beste beschermen?

Je gehoor is erg gevoelig en kan snel beschadigd raken. Gehoorschade kan voor veel problemen zorgen later, waaronder gehoorverlies en concentratieproblemen. Om deze dingen te voorkomen, is het van belang dat jij jouw gehoor goed beschermt. Zowel thuis als op feestjes en bij concerten of festivals. Er zijn veel momenten waarop jij jouw gehoor kunt beschadigen. Binnen enkele minuten kan dit al het geval zijn. De rest van je leven heb je hier dan last van, want gehoorschade is niet om te keren. Let daarom goed op je gehoor en bescherm jezelf voor gehoorschade. Ben jij bang dat je al gehoorschade of gehoorverlies hebt opgelopen? Doe dan gehoortesten om hierachter te komen.

Bescherm jezelf bij veel lawaai

Gehoorverlies en gehoorschade door lawaai is een veel voorkomend probleem. Misschien is het ook wel de grootste oorzaak van gehoorschade. Overal om ons heen is er veel lawaai. In het verkeer door toeterende auto’s op het werk door machines die veel geluid maken of op een verjaardag door al die mensen die door elkaar heen praten. Lawaaiige omgevingen zijn voor ons niet meer te ontkomen. Het is daarom erg belangrijk om ons te beschermen hiervoor. Op het werk kun je bijvoorbeeld gehoorbescherming dragen om het lawaai te verminderen. Deze kun je krijgen bij vrijwel alle audiciens. Voor hard lawaai in het verkeer of thuis is het van belang om niet te lang aan dit lawaai blootgesteld te worden.

Gehoorschade door muziek op feesten

Op feesten, bij concerten en op festivals staat de muziek vrijwel altijd veel te hard. Door gedurende het hele concert of het hele festival aan die muziek blootgesteld te worden, is de kans op gehoorschade echt heel erg groot. Het is dan ook aan te raden om weg te blijven van de speakers en bescherming te dragen als je harde muziek gaat luisteren. Voor oordopjes en hoofdtelefoons geldt eigenlijk hetzelfde. Mensen zetten de muziek of het geluid van hun film vaak veel te hard. Door hier voor een langere tijd naar te luisteren kun je aardig wat gehoorschade oplopen. Dit is niet om te keren, waardoor je hier voor de rest van je leven aan vast zult zitten.

Het gebruik van wattenstaafjes

Mensen gebruiken wattenstaafjes vaak om hun oren mee schoon te maken. Echter, dit is erg schadelijk voor je gehoor als dit op de verkeerde manier gedaan wordt. Wanneer jij het stokje te ver in je oor steekt kun jij je gehoorgang beschadigen. Bovendien is het smeer in de gehoorgang daarvoor een reden. Het beschermt de gehoorgang tegen water, vreemde objecten en vuil. Het wordt om die reden dan ook ten zeerste afgeraden om dit uit de gehoorgang te verwijderen. Enkel de oorschelp kan worden gereinigd met een wattenstaafje. Door de wattenstaafjes in de gehoorgang te brengen kun je namelijk ook nog eens voor infecties zorgen in de gehoorgang. Dit kan op den duur leiden tot de perforatie van het trommelvlies of zelfs tot doofheid. Laat die wattenstaafjes daarom achterwege en bescherm je gehoor tegen mogelijke schade door het reinigen van de gehoorgang.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips