In dit artikel

High Performance Life Coach Interview

High Performance Life Coach | Interview

In dit artikel

Tijdens de 30 dagen Reflectie Challenge ben ik in contact gekomen met High performance life coach Shorombo Mooij. Hij heeft mij super veel mooie inzichten gegeven en werd nieuwsgierig naar zijn eigen journey. Ik besloot een interview met hem te doen om hem beter te leren kennen.

Kun je in een aantal woorden, kort uitleggen wie jij bent en wat je doet?

Mijn naam is Shorombo Mooij en ik ben eigenaar en de coach achter het platform voor persoonlijke transformatie Maxyourlife.today. Wat ik doe heet High Performance Life Coaching. Dat betekent dat ik een holistische kijk heb op leven, succes en gezondheid en dat ik mensen op een pragmatische wijze help hun beste leven te leiden. Wat betekent dat? Dat betekent zowel succesvol als gezond en happy, zowel mentaal en emotioneel in balans, als ook financieel stabiel en voortvarend. Een leven met voldoening is een leven in balans. Ik help mensen zowel 1-op-1 als ook door middel van online cursussen en groepscoaching trajecten. Daarnaast verzorg ik geregeld masterclasses en workshops.

High Performance Life Coach  Interview

De 30 dagen reflectie challenge, wat houdt dat precies in?

De 30 dagen reflectie challenge is mini-coaching programma wat deelnemers helpt 30 dagen te ervaren wat voor een impact journalen en dagelijks reflecteren op je kan hebben. Deelnemers krijgen 30 dagen toegang tot mijn online coaching omgeving en doen elke ochtend en elke avond een korte journalling opdracht. In de ochtend is deze gericht op jezelf in de juiste mindset krijgen. In de avond krijg je een reflecterende opdracht die je helpt de lering uit de dag te halen. Gedurende deze 30 dagen deel ik verder ondersteunende content en tips die hen helpen van deze gewoonte een blijvende gewoonte te maken.

Ik wilde iets creëren waardoor mensen dit op een gestructureerde manier kunnen ervaren en alvast de eerste stap kunnen nemen naar een krachtige nieuwe gewoonte.

Waarom besloot jij een 30 dagen challenge te maken?

De vraag die bij mij altijd centraal staat is “Hoe kan ik mensen helpen dat wat ze al weten om te zetten in een gewoonte”. Veel mensen weten dat het goed is om te journallen, veel mensen hebben wel eens nagedacht over een ochtendroutine en weten dat goalsetting een “must” is. Maar hoe pas je dit nou daadwerkelijk toe? Weten is niet genoeg, je moet het doen en daar is waar veel mensen blijven steken. Ik wilde een framework, een vorm creëren die mensen helpt om alles wat ze weten op een pragmatische manier te implementeren. Dat is waarom ik deze challenge in de vorm van een blended coaching programma hebt gemaakt. Het helpt je kennis meteen om te zetten in actie en toe te passen op je leven. De ondersteunde informatie en media helpen je intrinsiek gemotiveerd te houden en het online programma creëert een stukje accountability. De groep coaching calls en de community zorgen verdere verdieping en interactiviteit.

High Performance Life Coach  Interview

Jij gaf aan dat je meerdere fundamentele “succes habits” hebt gecombineerd. Kun je daar wat meer over vertellen?

Zeker! Alles wat ik met mijn klanten en deelnemers doe is ontstaan uit mijn eigen ervaring. Ik ben een echte life long learner en altijd aan het leren en experimenteren. Ik leer dus veel  over “succes habits” en ga ze vervolgens eerst zelf testen. Ik wil altijd eerst weten of het 1) waardevol is en 2) op een duurzame manier te integreren is in je leven. Er zijn een aantal waar ik echt de kracht van hebt ervaren en welke ik super waardevol en eigenlijk essentieel vind voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen. Dat zijn:

  • Goalsetting
  • Een ochtendroutine
  • Dagelijkse reflectie

Dus ik dacht bij mijzelf “hoe kan ik deze allemaal combineren”. Zo is de challenge ontstaan. In de ochtend doe je de zogenaamde “Morning Power Question”. Deze helpt je jezelf als het ware “primen” voor een goede en productieve dag. Je bedenkt van tevoren hoe jij de dag wilt ingaan, wat je gedaan wilt krijgen, wat je doelen zijn, etc. Dit kun je mooi onderdeel maken van je ochtendroutine. Elke dag kun je weer even je vizier scherpstellen en jezelf afvragen wat je vandaag weer kunt doen om een stapje dichter bij je goals te komen.

Aan het einde van de dag kom je bij de opdracht terug en stel je jezelf een aantal vragen. Doordat je in de ochtend je intentie hebt gezet en in de avond daarop reflecteert creëer je een soort van feedback lus. De inzichten die je vervolgens krijgt kun je meteen de volgende dag weer implementeren. Super krachtig dus. Als je deze vervolgens ook nog koppelt aan Goalsetting en High Performance Werken, dan heb je echt goud in handen.


Klik hier voor de Reflectie Challenge

Waarom is het zo belangrijk dat je elke dag reflecteert?

Om een heleboel redenen, maar de belangrijkste is dat het je bewuster maakt. Als je jezelf wilt ontwikkelen en wilt groeien dan moet je je bewuster worden van je eigen emoties, je gedachten, je fysieke sensaties en patronen en wat deze je allemaal proberen te vertellen. Door elke dag even een momentje te nemen om daar bewust naar te luisteren en gericht vragen te stellen, zul je inzichten gaan verwerven in jezelf die je vervolgen helpen elke dag betere keuze te maken. Reflecteren is een fundamentele persoonlijke ontwikkelingsgewoonte. Zonder zelfinzicht en bewustzijn, geen groei.

Jij werkt op een hele andere manier dan dat ik gewend ben, waarom is dat?

Yes, dat heet blended coaching. Ik combineer live elementen zoals coaching of groep calls met een interactieve learning programma. Ik wil mensen helpen blijvend resultaat te boeken en daarvoor moeten mijn cursisten en deelnemers zelf aan de slag. Ze moeten aan de gang met wat ze leren. Door op deze manier te coachen kan ik hen daar optimaal in stimuleren. Door een soort van 360 aanpak help ik hen wat ze leren om te zetten in actie en dus blijvend resultaat te boeken. Ik noem dat de Cirkel der Implementatie.

High Performance Life Coach  Interview

Super bedankt! Is er nog iets wat je wilt toevoegen?

Mmmm, eigenlijk niet. Ik wil vooral jou bedanken voor dit interview. Ik vind het super leuk om te kunnen vertellen wat voor een gedachte en filosofie achter een programma zoal deze 30 dagen challenge schuil gaat. Achter alles wat ik doe zit zoveel intentie dus het is leuk om daarover te praten. Ik hoop dat dit waardevol was voor je lezers.

Hoe kunnen lezers de eerste stap nemen?

Als lezers de eerste stap willen nemen dan kunnen ze natuurlijk meedoen aan de challenge. Mocht er op dat moment geen challenge aankomen en dan raad ik iedereen aan deze blog te lezen. Hier staat beschreven hoe je alvast kunt beginnen met dagelijks reflecteren.


Klik hier voor de Reflectie Challenge

Martijn

Martijn

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on High Performance Life Coach | Interview

    Laat een reactie achter