In dit artikel

Het Universum

Het Universum (2023) | Wat is het en welke rol spelen wij er in?

In dit artikel

Als we het hebben over het universum, dan denken veel mensen aan de verzameling sterren, planeten en andere hemellichamen die boven ons hoofd zweven. Op zich is dat geen foute definitie – maar wat als Het Universum in zijn breedste betekenis véél meer is dan dat?

Het Universum in spiritueel opzicht wordt immers gezien als een netwerk van energieën en krachten, die constant op elkaar inspelen en zo de realiteit vormen die wij kennen. Eenvoudig om te vatten, niet? En toch is er nog zoveel dat we van Het Universum niet begrijpen, maar misschien is dat ook niet de bedoeling. In dit artikel nemen we een kleine duik in de betekenis van Het Universum!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Het Universum is méér dan wat we zien

De wetenschap heeft al lang ontdekt dat wat we ervaren slechts een klein deel is van wat er werkelijk écht is. Onze zintuigen helpen ons om de wereld om ons heen te decoderen, maar dat wil niet zeggen dat er geen fouten in die interpretatie zitten.

Het Universum is veel meer dan een verzameling vuur, aarde, lucht en water. Heel wat wetenschappers zijn van mening dat een onzichtbaar energieveld al wat we zien doordringt, en dat alles op die manier met elkaar is verbonden. En dat heeft enkele belangrijke implicaties voor ons bestaan:

1.    We hebben meer invloed dan we denken

Eerst en vooral zou de mens veel meer invloed hebben op het universum en het leven dat hij zelf denkt. Onze gedachten, gevoelens en intenties helpen als het ware de realiteit vormen, hoe machteloos we vaak ook denken te zijn. We kunnen de wereld en Het Universum letterlijk veranderen met onze manier van zijn, doen en denken! Bekijk ook het Maxyourlife programma van Shorombo Mooij.

2. Er is geen jij of ik

Daarbij zorgt die oneindige verbinding tussen alles wat er is voor een eenheid die we als mens bijna niet kunnen vatten. De maatschappij en de wereld worden vaak gedefinieerd op basis van tegenpolen: goed en slecht, jij en ik, voor of tegen, enzovoort. Deze zijn echter een illusie: er is alleen Eenheid.

3. Onze ogen bedriegen ons (een beetje)

Ten slotte is Het Universum zoals wij het zien, met al zijn objecten, mensen, planten, andere levende wezens, asteroïden, sterren en noem maar op, slechts een beperkte representatie van de échte realiteit. Hoe meer we ons daar bewust van zijn, hoe meer we zullen beseffen dat er zoveel dingen en energieën in Het Universum zijn die we niet kunnen zien.

Het Universum: onbegrijpelijk enorm en complex

Hoe je de term Universum ook interpreteert, het gaat om een oneindig grote verzameling van fenomenen die al dan niet met de gewone zintuigen ervaren kunnen worden. Hoe ongrijpbaar en complex Het Universum ook mag zijn, als je je persoonlijke groei serieus neemt, kan het geen kwaad om er méér over te lezen en te leren. Universum films, boeken en méér kunnen je helpen om de krachten en potentie van ons Universum te vatten, en zo aan je persoonlijke ontwikkeling te werken!

Meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Als jij je richt op persoonlijke groei, ben je vast bekend met de termen dankbaarheid, persoonlijke kernwaarden, zelfliefde en zelfontwikkeling. Mocht je nu zoekende zijn in wat jouw stap gaat zijn om zelfvertrouwen te vergroten, om te gaan met HSP of om uit jouw burn out te komen. Wellicht is en podcast zelfontwikkeling dan een goede eerste stap.

Het kan helpen om achter jouw positieve eigenschappen te komen en positief te denken, maar ook het onderzoeken van jouw belemmeringen en wat dit voor invloed heeft op zelfdiscipline en jouw mindset kan heel nuttig zijn. Hoe ben je geconditioneerd? En wat heeft dit voor invloed op zelfbewustzijn? Wat is mindhacking? Hiermee leer je meer over gezondheid en geluk, het levenswiel kan hier ook een onderdeel in spelen.

Leren middels neurofeedback en oude overtuigingen accepteren en loslaten is aan te raden. Op deze manier een gezonde relatie met jezelf en anderen visualiseren en een meer altruïstisch leven leiden.

Mocht je al dieper in de materie zitten dan zullen de woorden affirmaties, mantra, autosuggestie en het universum je niet onbekend voorkomen. Wellicht zijn ook de universele wetten als wet van de aantrekking en wet van compensatie al aan de orde gekomen. Zo niet lees dan zeker even door.

Met microdosing kun je tot diepere inzichten komen, ook door middel van andere methodes kun je jezelf beter leren kennen. Bijvoorbeeld gezichtlezen (fysionomie) of hypnose. Dan denk je vast, is hypnose gevaarlijk, NEE! Andere takken van holistische blik zijn familieopstellingen. Maar inzicht krijgen middels de sterren, human design kan ook veel inzichten in jezelf vergaren. Daar heb je dan geen documentaires persoonlijke ontwikkeling voor nodig.

Ben je juist meer opzoek naar een training of docu dan kun je je verdiepen in documentaire mindset of de beste mindset training of zelfs obstacle mindset. I am not your guru van Tony Robbins is ook inspirerend. Check ook eens de Black Friday persoonlijke ontwikkeling.

Middels al deze wegen kun je dichter bij je ikigai komen, jouw passie. Dit kan zijn leven vanuit minimalisme, een nieuwe opleiding in NLP volgen of de stroming wetenschap waarheid volgen. Alles is oké.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken! Laat onder de blog een bedankt tekstje achter.

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Het Universum (2023) | Wat is het en welke rol spelen wij er in?

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips