In dit artikel

Healing

Healing | Voor meer Voldoening en Gezondheid!

In dit artikel

Healing, Engels voor heling of genezing, is een term die tegenwoordig een erg brede betekenis heeft. We kennen allemaal de vorm van genezing of ‘healing’ die betrekking op het lichaam, dat uit zichzelf wonden en fysieke trauma’s kan genezen. Tegenwoordig wordt met healing binnen de spiritualiteit echter ook nog wat anders bedoeld; het energetische halen, dat betrekking heeft op het lichaam, de geest en de ziel.

Wat is healing precies en welke vormen van healing zijn er? Dit artikel geeft een antwoord op deze vragen!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Wat houdt healing in?

Healing omvat heel wat: van natuurlijke, onbewerkte healing foods voor een optimale fysieke gezondheid tot healing in verband met emotionele trauma’s, het concept is erg breed. Het principe van healing begint bij het feit dat alles energie is, die constructief of destructief gebruikt kan worden.

Een verstoring in die energie in het lichaam kan op lange termijn heel wat emotionele, fysieke of mentale problemen en ziektes met zich meebrengen. Het gaat dan om een disbalans in de energiestromen doorheen het lichaam. Hiervoor kan men echter beroep doen op een zogenaamde healer, die de energie weer in balans brengt en zo mee bijdraagt tot een goede gezondheid op mentaal, emotionele, fysiek en spiritueel vlak.

Verschillende vormen van healing

Zoals vermeld kan healing op ontelbare manieren toegepast worden. Hieronder een overzicht:

1. Healing foods

Het eten van gezonde, onbewerkte voeding is op zich al helend, aangezien hiermee ziektes en aandoeningen voorkomen en genezen kunnen worden. Van fruit tot groenten, maar ook specifieke kruiden en specerijen, ze hebben allemaal een bepaalde helend effect op het lichaam én de geest.

2. Healing met de handen

Vervolgens is er heling met de handen in de vorm van therapieën zoals reiki. Hiermee worden de energiestromen in het lichaam vrijgemaakt en onder andere de chakra’s in balans gebracht, door pure energie via de handpalmen op een ander persoon over te brengen. Er bestaan naast reiki ook andere soorten therapieën met hand healing.

3. Healing met dieren

Daarbij is er ook een vorm van healing waarbij dieren worden gebruikt. De aanwezigheid van dieren op zich kan al genezend werken, aangezien deze beter in staat zijn om hun innerlijke energie puur en rein te houden. Door met onder andere paarden om te gaan, te spelen en ze te berijden, kan op een diep niveau healing plaatsvinden.

4. Healing met stenen

Ten slotte bestaan er ook healing sessies met stenen. Bepaalde stenen hebben een helende werking vanwege de elektromagnetische energie die ze bevatten (net zoals alles een bepaalde energie heeft). Door het gebruik van stenen in de aanwezigheid van iemand die gezondheidsproblemen heeft, zouden tal van aandoeningen en ziektes verholpen kunnen worden.

Healing als trede op de trap naar voldoening en gezondheid

Van healing foods die je in een goed gezondheid houden tot persoonlijke healing quotes en affirmaties, er zijn tal van manieren om aan healing te doen. Tegenwoordig is er ook steeds meer healing met microdosing of een truffel ceremonie. Ook zijn er heel wat documentaires over healing te vinden, zoals HEAL op Netflix, die kunnen bijdragen tot spirituele, fysieke en mentale healing.

Meer spiritualiteit voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding of het Antivirus van Tibor.

Een aantal jaar geleden hoorde ik voor het eerst over meditatie. Beginnen met meditatie kan een uitdaging zijn maar gelukkig zijn er tegenwoordig meditatie apps. Een mooi voorbeeld hiervan is Synctuition en de 365 meditatie app. Wil je echt next level gaan kan je altijd kiezen voor de beste meditatie cursus. Je kan dan meer ontdekken over onderwerpen zoals healing, transcendentie en misschien wel contact maken met jouw spirituele gidsAscension Healer en de Higher Spirit Academy sluiten hier overigens mooi bij aan.

Je kan er ook voor kiezen om je leven te verrijken met mindfulness oefeningen. De beste mindfulness apps helpen je ontdekken wat mindfulness is. Heb je trouwens al documentaires over meditatie en mindfulness gezien? Mijn absolute nummer #1 is de documentaire Heal waarin ook osteopathie aan bod komt.

De wereld van spiritualiteit is super interessant als het gaat om aura’snon dualiteitchakra’senergetisch en zelfs je horoscoop kan om de hoek komen kijken. Je ontdekt de kracht van volle maan en waarom spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan. Een spirituele inspiratiebron voor mij is Jan Geurtz.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Healing | Voor meer Voldoening en Gezondheid!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips