In dit artikel

Groente Smoothie | Afvallen met Lekkere Recepten Groente Smoothie!

Groente Smoothie (2022) | Afvallen met de Lekkerste Groente Smoothies!

In dit artikel

Als je op zoek bent naar een goede manier om jouw gezondheid een flinke boost te geven – dan is een verse groente smoothie iets dat je écht zou moeten overwegen! Groente smoothies zijn tegenwoordig erg populair, en dat is natuurlijk niet zomaar. Wil je meer weten over groente smoothies, de gezondheidsvoordelen van zo’n smoothie en waar je de beste groente smoothies kunt vinden of hoe je ze zelf kunt maken? Dan kan deze blog je alvast goed op weg helpen!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Wat is een groente smoothie?

Een smoothie met groenten is precies wat de naam zelf zegt: een combinatie van allemaal verschillende soorten groenten, die door middel van een blender tot een drankje worden vermengd. Groente smoothies bieden talloze voordelen voor de gezondheid, maar ze zijn ook erg praktisch. Als je meer wilt weten over de belangrijkste voordelen van groente smoothies en waarom je nieuwe groente smoothie recepten zou moeten uitproberen, lees dan snel verder!

Groente Smoothie Afvallen met Lekkere Recepten Groente Smoothie!

De vele voordelen van groente smoothies

Elk groente smoothie recept is anders, maar als je het juist doet kan je altijd zeker zijn van een drankje dat je gezondheid boost én daarbij ook nog eens lekker is. Een groente smoothie maken is hoe dan ook de moeite waard, juist doordat het weinig tijd kost en je toch talloze vitamines en mineralen binnen krijgt.

Hieronder de belangrijkste voordelen van een groente smoothie:

1. Een groente smoothie zit boordevol vitamines

Ten eerste zit een groene smoothie, welk recept je ook kiest, vol vitamines en mineralen. De meeste smoothies met groenten bevatten immers vérse groenten, waardoor ze hun complete voedingswaarde behouden. Denk maar aan een groente smoothie op basis van spinazie en wortel, twee groenten die veel vitamine C, vitamine K, ijzer en andere mineralen bevatten!

2. Groene smoothies zijn gemakkelijk te bereiden

Er bestaat gewoon géén excuus om niet elke dag een vers groente smoothie recept uit te proberen; het is immers erg gemakkelijk om te maken! Het enige wat je nodig hebt zijn verse groenten, water en een blender. Je voegt de groenten in kleine stukken aan de blender toe, voegt water toe en mixt het geheel. Je kan je smoothie op het moment zelf opdrinken, maar het is natuurlijk ook mogelijk om die mee te nemen naar het werk. Gezond eten was nog nooit zo gemakkelijk!

Klik hier en vergelijk de beste Vitamine Abonnementen met korting

3. Zelf je groente smoothie samenstellen

Nog een voordeel van zo’n smoothie met groenten? Je kan eigenlijk helemaal zelf kiezen wat je er in doet. Zo zijn groente smoothies met spinazie, wortel of boerenkool een goede oplossing als je vooral verse groenten binnen wilt hebben. Aan de andere kant kan je ook een groente fruit smoothie maken, waar je dan bijvoorbeeld stukjes banaan of appel aan toevoegt. Hoe dan ook ben je bij een smoothie met verse ingrediënten zeker van een gezond, lekker ontbijt of tussendoortje!

4. Veel vezels voor een goede gezondheid

Ten slotte is er nog een andere goede reden om dagelijks een groente smoothie recept uit te proberen: zo’n drankje bevat heel wat vezels! Vezels zijn essentieel voor een goede gezondheid, omdat ze zorgen voor een goede stoelgang en je lichaam als het ware van binnen schoonmaken. Bij het maken van een groente smoothie worden alle vezels in het fruit en de groenten bewaard, waardoor je er dus ook heel wat gezondheidsvoordelen uit haalt!

Het is duidelijk dat een smoothie met groenten of een groente fruit smoothie heel wat voordelen te bieden heeft. Natuurlijk is de zoektocht naar de beste en lekkerste groente smoothie niet altijd gemakkelijk, juist doordat er zoveel mogelijkheden zijn. In het volgende stukje vind je echter enkele handige tips om precies de smoothie te vinden die jij wilt of nodig hebt!

Groente Smoothie Afvallen met Lekkere Recepten Groente Smoothie!

De beste én lekkerste groente smoothie: hoe vind je die?

Ben je overtuigd van de meerwaarde van een verse groente smoothie, en ben je klaar om zelf nieuwe groente smoothie recepten uit te proberen? Goed zo! Het is echter niet altijd gemakkelijk om door de bomen het bos te zien, juist doordat er tegenwoordig zoveel opties zijn. Een goede groente smoothie maken is echter niet moeilijk, zolang je een beetje onderzoek doet naar goede combinaties van ingrediënten.

Hieronder vind je alvast enkele handige tips en goede groente smoothie recepten voor beginners, zodat je elke dag opnieuw met een gezond ontbijt kunt beginnen:

– De goede balans tussen groenten en fruit

Je kiest natuurlijk helemaal zelf wat je precies in je smoothie doet, maar het is misschien geen slecht idee om wat balans te vinden tussen groenten en fruit. Je kan een groente smoothie met veel spinazie of broccoli een stukje zoeter maken door er een banaan of peer aan toe te voegen. Zoek je een goed groente smoothie recept om af te vallen, of een groene smoothie voor een koolhydraatarm dieet? Dan is een smoothie op basis van vooral groenten ideaal. Als je echter intensief sport en extra calorieën nodig hebt, dan is een groente fruit smoothie misschien toch wel beter!

– Voeg extra ingrediënten toe

Hoewel de basis van een groente smoothie natuurlijk groenten (en eventueel fruit) zijn, hoef je het daar niet bij te houden. Je kan altijd extra zaken toevoegen, zoals bijvoorbeeld hennepzaad of zelfs specerijen als gember. Op die manier voeg je wel wat extra calorieën toe aan de smoothie maar zolang je kiest voor gezonde, natuurlijke ingrediënten kan dat eigenlijk geen kwaad. Hennep- en andere zaden zitten boordevol omega 3, eiwitten en andere voedingsstoffen die je gezondheid een boost zullen geven!

– De beste smoothie om af te vallen

Als je op zoek bent naar een goed groente smoothie recept als ontbijt om af te vallen, dan is het vooral belangrijk dat je de samenstelling eenvoudig houdt: gewoon groene groenten, eventueel een beetje fruit dat niet al te veel suikers bevat (zoals bessen of aardbeien) en misschien wat eiwitpoeder om je langer verzadigd te houden. Op die manier heb je een gezond ontbijt binnen dat boordevol energie zit, maar je ook zal helpen om gewicht te verliezen. Een win-winsituatie dus. Je kan talloze leuke én gezonde recepten vinden voor smoothies om af te vallen, in de Smoothie Afslank Bijbel!

Groente Smoothie Afvallen met Lekkere Recepten Groente Smoothie!

– De lekkerste groente smoothies voor kinderen

Ten slotte is het ook mogelijk om je kind groene smoothies te leren drinken. Het voordeel is dat je gewoon wat meer groenten en fruit aan je eigen blender moet toevoegen, en ook de jongsten kunnen genieten van een lekker én gezond ontbijt. Het is wel een goed idee om iets meer fruit toe te voegen aan de smoothie van je kind, aangezien het dan lekkerder zal smaken. En dat maakt het voor kindjes een stuk gemakkelijker om gezond te gaan eten!

Groente smoothies en afvallen

Als je op zoek bent naar lekkere en gezonde groente smoothie recepten, dan heb je daar waarschijnlijk een goede reden voor. Eén van de populairste redenen waarom mensen groente smoothies drinken, is omdat ze willen afvallen.

Groente smoothies zijn een handig hulpmiddel voor mensen die gewicht willen verliezen op een gezonde manier. Er zijn heel wat smoothie recepten om af te vallen, maar wat zijn daar nu precies de voordelen van? Hieronder lees je meer over de manieren waarop een groente smoothie je kan helpen afvallen én op gewicht te blijven!

1. Groente smoothies bevatten veel water

Een van de sterkste punten van groente smoothies is dat ze doorgaans heel wat water bevatten. Water is leven, heb je waarschijnlijk al eens gehoord, en dat is helemaal waar. Water helpt op verschillende manieren bij het afvalproces. Eerst en vooral zorgt het ervoor dat je langer verzadigd bent na een smoothie, waardoor je minder snel extra gaat eten.

Daarbij kan een smoothie met groenten ook helpen bij het afvallen doordat datzelfde water de afvoer van toxines en lichaamsvet vergemakkelijkt. Op een gezonde manier afvallen is enkel mogelijk als het lichaam hulp krijgt bij het losmaken én afvoeren van lichaamsvet en de toxines die erin opgeslagen zitten. Water helpt daar zeker bij!

2. Groente smoothies houden je energieniveau stabiel

Een ander belangrijk voordeel van groente smoothies is dat ze ervoor zorgen dat je energie gedurende de dag stabieler blijft. Als je vaak gesuikerde voeding eet, dan heb je veel sneller last van zogenaamde ‘energy-dipjes’. Dit is een effect dat teweeg wordt gebracht door het steeds stijgende en dalende suikergehalte in je bloed. Eet je echter meer vezels, groene bladgroenten en fruitsoorten, dan is je energie veel stabieler. En dat is nu precies wat je in een groene smoothie vindt!


Vaak denken mensen dat de fruitsoorten die in groente smoothies zitten, toch een energiedipje zullen veroorzaken. Dit is echter niet het geval. Fruit bevat inderdaad koolhydraten, maar deze zitten goed ingekapseld in een pakketje met mineralen, vitamines, water en vezels. Hierdoor hebben ze niet zo’n sterk effect op je bloedsuikerspiegel, maar verzadigen ze je wel!

3. Groente smoothies bevatten relatief weinig calorieën 

Een laatste manier waarop groene smoothies je kunnen helpen afvallen, is doordat ze relatief weinig energie bevatten. En dan gaat het niet om de energie die ze je geven, maar wel om het aantal calorieën dat er in zit. Je weet ongetwijfeld al dat je minder calorieën moet eten dan je verbruikt als je wilt afvallen. Dankzij groente smoothie recepten is dat mogelijk!

Natuurlijk hangt de hoeveelheid calorieën in je groente smoothie grotendeels af van wat je er precies allemaal in doet. Maak je een groente smoothie met voornamelijk groene bladgroenten, dan zal het caloriegehalte van dat drankje heel laag liggen. Doe je er wat meer fruit bij, zoals banaan, of zelfs een lepel pindakaas of een dadel om het geheel wat zoeter te maken, dan lopen de calorieën sneller op. Houd daar dus rekening mee als je wilt afvallen met shakes of met een groente smoothie!

Ook interessant:

Tomatensap: wat is het en wat zijn de voordelen?
Bleekselderij sap, voor een optimale gezondheid!
• Sapvasten: nét iets meer dan gewoon vasten
Rode bietensap: hét sap voor een optimale gezondheid!
Een gembershot: wat is het, en wat kan het voor je doen?

Smoothies zelf maken, of toch maar beter kopen?

Als je je gezondheid wilt verbeteren door elke dag een groente smoothie te drinken, dan is het belangrijk om dat zo goed mogelijk te doen. Veel mensen vragen zich af of het beter is om zelf groene smoothies te maken, verse groene smoothies te kopen bij een supermarkt of sapjes thuis te laten bezorgen. Alle opties hebben zo hun voordelen. Hieronder wat meer over beide oplossingen:

1. Je smoothies zelf thuis maken

Als je ervoor kiest om je smoothies zelf te maken, dan ben je in de eerste plaats zeker van wat er in zit! Je kiest immers zelf welke groenten en fruit je eraan toevoegt, en hoeveel. Wil je écht de controle over hoeveel calorieën je inneemt en hoeveel groenten en fruit elke smoothie bevat, dan is zelf je smoothie maken dus zeker een goed idee.

Een ander voordeel van zelf je groente smoothie maken is dat je relatief weinig betaalt. Natuurlijk zijn bepaalde ingrediënten duurder dan andere, zeker als je biologische groenten koopt, maar uiteindelijk bespaar je toch heel wat geld.

Ten slotte is groene smoothies zelf maken interessant aangezien je zeker bent dat er nog heel wat vitamines en mineralen inzitten. En dat is natuurlijk nog altijd het belangrijkste!

2. Je smoothies kopen in de supermarkt

Een groente smoothie kopen in een supermarkt zoals AH, Jumbo of Lidl is dan weer de beste oplossing als je écht weinig tijd hebt om zelf je smoothies te maken. De meeste groene smoothies in supermarkten bevatten relatief verse groenten en fruit, en je kan doorgaans ook kiezen voor verschillende hoeveelheden. Er zijn dus zeker genoeg mogelijkheden, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en noden!

Een ander belangrijk voordeel van groene smoothies uit de supermarkt is dat er vaak extra ingrediënten in verwerkt zitten, zoals gember, acerolabessen en nog vele andere exotische ingrediënten en specerijen. Op die manier verlies je geen tijd en energie om van een supergezonde, verse groente smoothie te genieten!

Groente Smoothie | Afvallen met Lekkere Recepten Groente Smoothie!

Groente smoothies versus Green Juice

Misschien heb je online al heel wat onderzoek gedaan naar de meerwaarde van groente smoothies voor je gezondheid. Ongetwijfeld ben je tijdens je zoektocht ook al informatie tegengekomen over green juices. Lees bijvoorbeeld mijn blog over de beste green juice.

Er zijn wel degelijk verschillen tussen beide, maar veel mensen weten niet zo goed welke dat zijn. Twijfel je nog welke keuze je moet maken? Dan is het een goed idee om beide met elkaar te vergelijken, zoals het onderstaande overzichtje doet!

1. Calorieën en energie

Over het algemeen bevatten groente smoothie recepten iets meer calorieën dan green juice. Dit komt vooral doordat groente smoothies meestal meer fruit bevatten, en eventueel ook andere ingrediënten zoals zaden of gedroogd fruit. 

Dit zorgt voor een hogere calorie waarde, maar het geeft de groente smoothie natuurlijk ook heel wat extra voedingsstoffen. Green juices zijn perfect als je op zoek bent naar een gezond drankje met héél weinig calorieën, terwijl je beter een groente smoothie kiest als je wat meer energie wilt binnen hebben en bijvoorbeeld niet bepaald veel wilt afvallen.

Groente Smoothie  Afvallen met Lekkere Recepten Groente Smoothie!

2. Vezels en verzadigend effect

Groente smoothies worden vaak geprezen vanwege hun hoge gehalte aan vezels, en dat is begrijpelijk. Vezels zijn een soort van onverteerbare koolhydraten die een enorm belangrijk rol spelen bij een goede vertering en een gezond microbioom in de darmen en maag. Vezels verbeteren de stoelgang en houden je verzadigd, en dat maakt groente smoothies nu juist zo gezond.

Green Juices bevatten meestal bijna geen vezels, en een goed argument daarvoor is dat de voedingsstoffen die erin zitten daardoor beter en sneller worden opgenomen. Beide opties hebben hoe dan ook voordelen, maar verse groente smoothies helpen je extra goed bij het verbeteren van je vertering!

3. Gebruiksgemak

Ten slotte kunnen we groente smoothies ook vergelijken met green juices op het vlak van gebruiksgemak. Als je écht van verse ingrediënten wilt genieten, dan moet je rekening houden met het apparaat dat je nodig hebt om je drankje te maken. Voor een green juice heb je bijvoorbeeld meestal een juicer nodig, dat de vezels in de groenten scheidt van het vocht. Het voordeel? Je hebt een gemakkelijk te drinken drankje dat veel voedingstoffen bevat. Een eventueel nadeel is dat je natuurlijk héél veel groenten nodig hebt om een green juice te maken. 

Een groente smoothie dieet is gemakkelijk te maken met een blender, en je hebt net iets meer mogelijke combinaties op het vlak van ingrediënten. Dadels, pindakaas, zaden – die kan je er allemaal zonder problemen aan toevoegen. Beide bieden natuurlijk voordelen voor je gezondheid, dus waarom probeer je ze niet te combineren? Hoe meer groenten en fruit, hoe beter!

Ben je niet zeker of je nu een green juice of groene smoothie moet drinken? Besef dat beide vergelijkbare voordelen bieden voor de gezondheid én op andere vlakken. Het is dus misschien meer een persoonlijke keuze: wat drink je liefst, hoeveel tijd heb je en ben je bereid op je groene smoothie of juice te kopen? Welke keuze je ook maakt, je kan er zeker van zijn dat je gezondheid beter wordt! 

Groente Smoothie  Afvallen met Lekkere Recepten Groente Smoothie!

Je groente smoothie kopen bij Sap.je: wat zijn precies de voordelen?

Vind je het nog steeds mogelijk om een keuze te maken? Dan kan je altijd je groente smoothies kopen bij Sap.je, het online adres voor kwalitatieve smoothies op basis van groenten en fruit. Niet alleen biedt Sap.je talloze verschillende groente smoothies op het vlak van samenstelling, maar je kan ook nog eens zeker zijn van een heerlijke smaak.

Of je nu de beste smoothies zoekt om af te vallen, of je juist extra energie wilt hebben voor of na je training, bij Sap.je vind je altijd wat je zoekt. Je groene smoothie kopen bij Sap.je is daarbij interessant omdat je een specifieke sapjeskuur kunt volgen, afhankelijk van jouw doelen en lichaam. Er zijn heel wat mogelijkheden: van een Detox sap met vooral groene groenten tot een Wild sapje waar heel wat exotisch fruit in zit, alles kan. In deze groente smoothie review van sapje vind je meer informatie en voordelen!

Nog een voordeel? Je kan op basis van een abonnement zelf kiezen hoeveel sapjes je thuis geleverd krijgt! Op die manier beheer je zelf je voorraad thuis, waardoor het dagelijks drinken van een groene smoothie of sapje nog gemakkelijker wordt. Ten slotte geniet je ook van een interessante groente smoothie korting op je sapjes of groente smoothie bestelling – en dat maakt gezonder gaan leven natuurlijk nog een stuk gemakkelijker.

Ook is het altijd handig om te vertrouwen op de groene smoothie ervaringen of een groene smoothie dieet review van andere mensen, die zelf voelen hoe een smoothie als ontbijt hun gezondheid heeft verbeterd. Het resultaat? Je bent nog méér overtuigd van de meerwaarde van groente smoothies voor je gezondheid, energie en dus ook je geluk. En dat maakt een dagelijkse groente smoothie op zich al méér dan de moeite waard!

Martijn

Martijn

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Groente Smoothie (2022) | Afvallen met de Lekkerste Groente Smoothies!

    Laat een reactie achter