In dit artikel

Gordelroos Behandeling: Kan Magnesium Helpen? (2023)

In dit artikel

Heeft u last van gordelroos en vraagt u zich af of magnesium kan helpen? Ik begrijp de pijn en het ongemak, want ik heb er zelf ook onderzoek naar gedaan. In dit blogartikel gaan we dieper in op wat gordelroos is, hoe magnesium mogelijk kan helpen bij de behandeling en welke andere opties beschikbaar zijn.

Haal diep adem en duik in deze informatieve reis naar verlichting en genezing.

Kort samengevat:

De beste magnesium van 2023 is Nutribites Magnesiumcitraat. Dit merk heeft een hoge, maar veilige dosering en een eerlijke prijs. Het is een organisch verbonden vorm, waardoor goed opneembaar door het lichaam.

Samenvatting

 • Gordelroos is een virale infectie die wordt veroorzaakt door het varicella-zoster virus.
 • Magnesium speelt een belangrijke rol in het lichaam en kan mogelijk helpen bij het verminderen van de pijn die gepaard gaat met gordelroos.
 • Magnesiumsupplementen kunnen pijn en ontsteking verminderen, maar overleg altijd met een arts voordat je hiermee begint.
 • Andere behandelingsopties voor gordelroos zijn virusremmers, antihistaminica, zalf, pijnstillers en veranderingen in het dieet.
 • Vaccins zijn beschikbaar om gordelroos te voorkomen, vooral voor mensen van 50 jaar en ouder.

Wat is Gordelroos?

Gordelroos is een virale infectie die wordt veroorzaakt door het varicella-zoster virus, hetzelfde virus dat waterpokken veroorzaakt.

Symptomen

Gordelroos symptomen beginnen vaak met pijn aan één kant van het lichaam, gevolgd door jeuk en een branderig gevoel. Binnen een paar dagen ontstaan er rode huiduitslag en met vloeistof gevulde blaasjes.

Deze kunnen extreem jeukend en pijnlijk zijn. Andere symptomen zijn mogelijk koorts, vermoeidheid en hoofdpijn. Het wordt ernstiger als patiënten te maken krijgen met langdurige zenuwpijn, bekend als postherpetische neuralgie.

Oudere patiënten kunnen bijzonder kwetsbaar zijn voor deze complicatie. Gordelroos is niet alleen een jeukende huidziekte, maar een ernstige aandoening vanwege de zenuwpijn die het kan veroorzaken.

Kan het besmettelijk zijn?

Gordelroos kan besmettelijk zijn. Het wordt veroorzaakt door het varicella-zoster-virus, dat ook waterpokken veroorzaakt. Als iemand gordelroos heeft, kunnen de blaasjes op hun huid het virus verspreiden naar anderen die nog niet immuun zijn voor waterpokken of gordelroos.

Het is belangrijk om contact met de geïnfecteerde plekken te vermijden, vooral als iemand een verzwakt immuunsysteem heeft, zoals ouderen of mensen met een onderliggende gezondheidstoestand.

Het is ook essentieel om goede hygiënepraktijken te volgen, zoals regelmatig handen wassen en het bedekken van de getroffen gebieden om verspreiding van het virus te voorkomen.

Magnesium en Gordelroos

Wat doet magnesium in het lichaam en kan het helpen bij de behandeling van gordelroos?

Wat doet magnesium in het lichaam?

Magnesium speelt een aantal belangrijke rollen in ons lichaam. Het is betrokken bij meer dan 300 biochemische reacties, waaronder spier- en zenuwfunctie, eiwitsynthese en energieproductie.

Daarnaast helpt magnesium ook bij het handhaven van een gezonde bloeddruk en ondersteunt het de opname van calcium in de botten. Een voldoende magnesiumniveau is essentieel voor een goede werking van ons lichaam.

Verschillende vormen van magnesium

Er zijn verschillende vormen van magnesium die mogelijk kunnen helpen bij de behandeling van gordelroos. Enkele veelvoorkomende vormen zijn magnesiumcitraat, magnesiumglycinaat en magnesiumoxide. Deze vormen van magnesium worden vaak gebruikt als supplementen om het lichaam te voorzien van de benodigde hoeveelheid magnesium. Onderzoek heeft aangetoond dat magnesiumsupplementen kunnen helpen bij het verminderen van pijn en ontsteking, wat gunstig kan zijn voor mensen met gordelroos. Het is echter belangrijk om een arts te raadplegen voordat je begint met het nemen van magnesiumsupplementen om ervoor te zorgen dat ze veilig en geschikt zijn voor jouw specifieke situatie.

Is magnesium goed voor zenuwpijn?

Magnesium kan mogelijk helpen bij het verlichten van zenuwpijn. Het is aangetoond dat magnesium de pijn bij gordelroos kan verminderen, maar dit werd via een infuus toegediend. Magnesium heeft een belangrijke rol in het lichaam, en het kan helpen bij het ontspannen van de spieren en het verminderen van ontstekingen.

Hoewel er meer onderzoek nodig is, kan het toevoegen van magnesium aan je behandeling mogelijk helpen bij het verlichten van zenuwpijn. Zorg er echter altijd voor dat je eerst met een arts praat voordat je aanvullende supplementen inneemt.

Gordelroos en magnesium

Magnesium speelt een belangrijke rol in ons lichaam en kan mogelijk helpen bij het verminderen van de pijn die gepaard gaat met gordelroos. Onderzoek heeft aangetoond dat het toedienen van magnesium via een infuus de pijn bij gordelroos kan verlichten.

Daarnaast kunnen voedingssupplementen met magnesium ook gunstig zijn bij de behandeling van deze aandoening. Het is echter belangrijk om te onthouden dat magnesiumbehandelingen individueel kunnen variëren en dat het raadzaam is om met een arts te overleggen voordat je hiermee begint.

Gordelroos Behandeling

Verschillende behandelingsopties kunnen helpen bij het verminderen van symptomen en het bevorderen van herstel. Ontdek de voordelen van magnesium en andere nuttige tips voor gordelroos behandeling!

Voordelen van magnesium

Magnesium kan verschillende voordelen bieden bij de behandeling van gordelroos. Het kan helpen om de pijn te verlichten en ontstekingen te verminderen. Daarnaast kan magnesium ook helpen bij het bevorderen van een betere nachtrust, het verlagen van stressniveaus en het verbeteren van de algehele gezondheid. Het is belangrijk om een gezonde dosis magnesium in te nemen, omdat dit essentieel is voor de normale werking van het lichaam.

Virusremmers

Virusremmers zijn medicijnen die worden gebruikt bij de behandeling van gordelroos. Deze medicijnen zijn specifiek ontworpen om de virale infectie te bestrijden die gordelroos veroorzaakt.

Ze werken door het remmen van de groei en vermenigvuldiging van het herpes zoster-virus in het lichaam. Door het gebruik van virusremmers kan de duur van het gordelroosvirus worden verkort en kunnen de symptomen worden verminderd.

Het is belangrijk om deze medicijnen zo snel mogelijk na de diagnose van gordelroos in te nemen om het beste resultaat te behalen. Het gebruik van virusremmers kan ook helpen om complicaties zoals postherpetische neuralgie, een langdurige zenuwpijn na gordelroos, te voorkomen of te verminderen.

Een veelgebruikte virusremmer bij de behandeling van gordelroos is valaciclovir. Dit medicijn remt de vermenigvuldiging van het gordelroosvirus en helpt om de symptomen te verminderen.

Andere virusremmers die soms worden voorgeschreven zijn aciclovir en famciclovir. Deze medicijnen kunnen ook effectief zijn bij de behandeling van gordelroos en worden meestal in de vorm van tabletten ingenomen.

Hulp bij gordelroos

Ik kan je enkele manieren laten zien waarop je hulp kunt krijgen bij gordelroos:

 • Het gebruik van antihistaminica kan helpen om de jeuk geassocieerd met gordelroos te verminderen.
 • Het aanbrengen van zalf op de blaasjes kan helpen om de pijn te verzachten en het genezingsproces te bevorderen.
 • Het is belangrijk om de huid schoon en droog te houden om infecties te voorkomen.
 • Pijnstillers kunnen worden gebruikt om de pijn veroorzaakt door gordelroos te verlichten.
 • Veranderingen in het dieet kunnen ook helpen. Voedingsmiddelen zoals curcumine en palmitoylethanolamide kunnen ontstekingen verminderen en het immuunsysteem versterken.
 • Als de symptomen ernstig zijn, kan een dokter intraveneuze medicatie voorschrijven om de pijn te onderdrukken.

Voedingsstoffen bij gordelroos

Bij de behandeling van gordelroos kunnen bepaalde voedingsstoffen helpen. Denk aan vitamine C, magnesium, zink en aminozuren. Deze voedingsstoffen kunnen de symptomen van gordelroos verlichten en het genezingsproces bevorderen. Het is belangrijk om een gezond dieet te volgen met voldoende van deze voedingsstoffen om het lichaam te ondersteunen tijdens het herstelproces.

Vaccins voor gordelroos

Vaccins zijn beschikbaar om gordelroos te voorkomen. Deze vaccins stimuleren het immuunsysteem en helpen bij het verminderen van de kans op een uitbraak of het ontwikkelen van ernstige symptomen.

Het vaccin kan worden toegediend aan mensen van 50 jaar en ouder, en het kan ook worden gegeven aan mensen die al eerder gordelroos hebben gehad. Het is belangrijk om met een zorgverlener te praten over de opties en geschiktheid van vaccinatie voor gordelroos.

Conclusie

Kan magnesium helpen bij de behandeling van gordelroos? Onderzoek suggereert dat magnesium mogelijk kan helpen bij het verlichten van de pijn, maar het werd via een infuus toegediend.

Andere behandelingsopties, zoals antihistaminica en voedingsstoffen, kunnen ook nuttig zijn bij het verminderen van symptomen. Het is belangrijk om met een arts te praten over de beste behandelingsopties voor jouw specifieke situatie.

Meer over ‘Magnesium’

Ah, magnesium, het wondermineraal dat zo veel meer doet dan de meesten van ons zich realiseren. Als je ooit met een knagend gevoel van magnesium tekort hebt geworsteld, weet je hoe cruciaal dit element is voor onze algehele gezondheid. Maar wist je dat niet alle magnesiumsupplementen gelijk zijn gemaakt? Er zijn namelijk verschillende soorten die elk hun eigen unieke eigenschappen hebben, iets wat je kunt ontdekken in onze blog over magnesium complex.

Magnesium kan een dubbelzijdig zwaard zijn. Aan de ene kant kan het wonderen verrichten voor je lichaam, maar aan de andere kant zijn er magnesium bijwerkingen die je misschien zou willen vermijden. Als je bijvoorbeeld moeite hebt met slapen, is het zeker de moeite waard om te kijken naar de rol die magnesium slapen kan spelen in je nachtelijke routine.

Het mooie van magnesium is dat het ook goed samengaat met andere mineralen zoals calcium. Maak je geen zorgen, we hebben een volledige gids over magnesium calcium en hoe deze twee met elkaar kunnen samenwerken. Zelfs als je een paardenliefhebber bent, zul je geïnteresseerd zijn in hoe magnesium bij paarden wordt gebruikt.

Voor de aanstaande moeders onder ons, maak je geen zorgen, we hebben zelfs iets over magnesium tijdens de zwangerschap. En voor degenen die ‘s nachts beter willen slapen, is magnesium ‘s nachts een onderwerp dat je niet wilt missen.

Ook als je huidproblemen hebt zoals gordelroos, is er een verband tussen gordelroos en magnesium. Voor externe toepassingen hebben we het ook over magnesium gel die je kunt gebruiken. Spierpijn? Zeg vaarwel door onze blog te lezen over magnesium en spierpijn.

Voor degenen die last hebben van krampen, hebben we een diepgaande blog over magnesium tegen kramp. En als je een fan bent van gemakkelijke toepassing, hebben we zelfs vloeibaar magnesium om je te helpen. Voor degenen met specifieke hartproblemen zoals boezemfibrilleren, duik dan in onze blog over boezemfibrilleren en magnesium. Last but not least, als je worstelt met een aandoening zoals een frozen shoulder, hebben we zelfs daarover informatie in onze blog over frozen shoulder en magnesium.

Dus of je nu een doorgewinterde magnesiumliefhebber bent of net begint met je reis, we hebben iets voor iedereen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Gordelroos Behandeling: Kan Magnesium Helpen?

Gordelroos Behandeling: Kan Magnesium Helpen? is een behandeling voor gordelroos die magnesium gebruikt om symptomen zoals pijn, jeuk en vermoeidheid te verlichten.

2. Is gordelroos besmettelijk?

Ja, gordelroos is besmettelijk. Het wordt veroorzaakt door hetzelfde virus dat waterpokken veroorzaakt en kan worden verspreid door direct contact met de blaren van de uitslag.

3. Hoe worden de symptomen van gordelroos behandeld?

Behandeling van gordelroos-symptomen kan variëren van antihistaminica voor jeuk, lanettezalf voor huidirritatie, tot pijnstillers voor pijnverlichting. In sommige gevallen kan een infuus ook nodig zijn.

4. Wat zijn de voordelen van het gebruik van magnesium bij de behandeling van gordelroos?

Magnesium kan helpen bij het verminderen van pijn en ontsteking geassocieerd met gordelroos. Het kan ook helpen bij de bestrijding van vermoeidheid, wat een veelvoorkomend symptoom is van gordelroos.

5. Hoe effectief zijn zalfjes voor gordelroos?

Zalven, zoals lanettezalf, kunnen zeer nuttig zijn bij het verzachten van de huid en het verminderen van jeuk en irritatie veroorzaakt door gordelroos blaasjes.

6. Zijn er preventieve maatregelen tegen gordelroos?

Ja, er is een vaccinatie beschikbaar die kan helpen het risico op het ontwikkelen van gordelroos en de ernst van de ziekte indien gecontracteerd te verminderen.

» Referenties


1. Abdullah M. Al Alawi, Sandawana William Majoni, and Henrik Falhammar (2018). Magnesium and Human Health: Perspectives and Research Directions. Int J Endocrinol, 2018: 9041694. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5926493/

2. Faraneh Afshar Ebrahimi, Fatemeh Foroozanfard, Esmat Aghadavod, Fereshteh Bahmani & Zatollah Asemi (2018). The Effects of Magnesium and Zinc Co-Supplementation on Biomarkers of Inflammation and Oxidative Stress, and Gene Expression Related to Inflammation in Polycystic Ovary Syndrome: a Randomized Controlled Clinical Trial. Biol Trace Elem Res, 184, 300–307. https://link.springer.com/article/10.1007/s12011-017-1198-5

3. Zahra Hamedifard, Alireza Farrokhian, Željko Reiner, Fereshteh Bahmani, Zatollah Asemi, Maryam Ghotbi & Mohsen Taghizadeh (2020). The effects of combined magnesium and zinc supplementation on metabolic status in patients with type 2 diabetes mellitus and coronary heart disease. Lipids Health Dis, 19, 112. https://lipidworld.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12944-020-01298-4

4. Maryam Afsharfar, Mansour Shahraki, Mansour Shakiba, Omid Asbaghi, Alireza Dashipour (2021). The effects of magnesium supplementation on serum level of brain-derived neurotrophic factor (BDNF) and depression status in patients with depression. Clin Nutr ESPEN, 42, 381-386. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2405457721000061

» Referenties

Conclusie beste magnesium 2023 

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Gordelroos Behandeling: Kan Magnesium Helpen? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips