In dit artikel

Gezicht Lezen | Mijn Ervaring met Fysionomie bij Ko Schoots!

Gezicht Lezen (2023) | Mijn Ervaring met Fysionomie bij Ko Schoots!

In dit artikel

Gezicht lezen, fysionomie en gelaatkunde. Om eerlijk te zeggen had ik hier nog nooit van gehoord en dus ook nog niet verder in verdiept.

Enkele weken geleden ontving ik bericht van een vriend dat hij mij wilde introduceren bij een inspirerende man met de gave tot gezicht lezen. Deze inspirerende man had veel voor hem betekend en hij was benieuwd hoe ik het zou ervaren.

Sinds ik niet meer geloof in toevalligheden maar wel in synchroniciteiten ben ik ingegaan op deze uitnodiging en werd er voor mij een afspraak gemaakt bij Ko Schoots in Culemborg. Op de website van Ko las ik dat hij iets met gezicht lezen deed en zijn gave verwerkt in fysionomiesessies.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Betekenis Fysionomie

Laten we eerst even kijken naar de betekenis van fysionomie en gezicht lezen. Het staat beschreven als de interpretatie van gelaatstrekken met betrekking tot het karakter en eigenschappen van de geest.

Grondlegger van de wetenschap fysionomie was de Zwitserse dominee en dichter Johann Caspar Lavater ergens aan het einde van de 18e eeuw.

Hoe werkt Gezicht Lezen?

Ik zal je een kleine theoretische cursus gezicht lezen met je delen. Het gaat bij gezicht lezen namelijk niet alleen om de vorm van het hoofd maar ook om de oren, ogen, neus, mond, kin en wenkbrauwen. Het gezicht kan je verdelen in 3 zones:

 1. Denkgebied: van de haargrens tot de neuswortel
 2. Gevoelsgebied: van de neuswortel tot het onderste van de neus
 3. Wilsgebied: van vlak onder de kin tot het onderste van de kin

In de fysionomie heeft alles in het gezicht een betekenis. Het gaat niet alleen om de vorm maar ook om de positie ten opzichte van de rest in het gezicht.

Ko Schoots en Gezicht Lezen

Ko Schoots is in 1950 geboren in Culemborg als jongste zoon in een middenstandsgezin. Je kan Ko omschrijven als een gevoelsmens die graag iets wil betekenen voor anderen mensen.

Hij was een jaar of twintig toen hij een bijzonder talent, dat ik ook wel zijn gave zou willen noemen, ontdekte. Als Ko namelijk het gezicht van een persoon bekijkt, fysiek of van een foto, komen er impressies omtrent karakter, eigenschappen, vaardigheden, capaciteiten en verborgen talenten naar boven.

Ko krijgt door middel van gezicht lezen ook indrukken van ontwikkelingen, spanningen, problemen en belemmeringen van deze persoon.

Mijn ervaring met Fysionomie en Ko

Ik vond het best een beetje spannend aangezien ik alleen een naam en een adres had. De afspraak was voor mij ingepland en ik had zelf geen enkel contact gehad met Ko. Aangekomen in Culemborg stond Ko buiten al op mij te wachten en vroeg hij beleefd of wij ‘toevallig’ een afspraak hadden.

Ko gaf aan dat ik mocht plaatsnemen op een stoel en kreeg een glaasje water. Normaal zou je bij een kennismaking als deze het gesprek starten en proberen te achterhalen wat onze paden heeft doen kruisen. In dit geval ging dat echter anders. Ko had geen enkele informatie over mij en wilde daarom ook zo snel mogelijk met de sessie gezicht lezen gaan starten om de fysionomie zo puur mogelijk te houden en niet ‘onnodig’ energie te verspillen.

In een sessie gezicht lezen bij Ko Schoots praat de cliënt, ik in dit geval, niet en is Ko aan het woord. De gave van Ko geeft hem op basis van mijn gezicht de impressies, inzichten en indrukken van mij. Het was soms een uitdaging om niet te reageren bij de mooie en rake inzichten die hij met mij deelde.

Persoonlijke inzichten Gezicht Lezen

Karakter is iets wat met gezicht lezen duidelijk voor Ko naar voren komt. In mijn fysionomiesessie met Ko Schoots kwamen onderstaande karakter en persoonlijke kenmerken naar voren:

 • Analytisch denken – Het hoe en waarom willen weten
 • Eigenwijs – Eigen wijsheden
 • Stug – Volhardend in standpunten
 • Betrokkenheid met mensen – Waarom doet iemand iets wel of niet?
 • Mensen komen bij jou met ‘hun’ probleem – Geef niet op om ze te helpen
 • Leer je grenzen kennen – Als het je boeit heb je geen bewustzijn van tijd
 • Bruist van creativiteit – Je bent de ideeën box
 • Snelheid van geest – Multi geest
 • Verlangen naar stilte – Analytisch en Snel denken mag soms wat minder
 • Teamplayer – Staat open voor mening van anderen, geboren leiderschap
 • Business Spiritualiteit – Juiste man op de juiste plek in de organisatie (welzijn)
 • Je bent een vlinder
 • Presteren onder dwang of tijdsdruk is niet aan jou besteed
 • Super emotioneel, gevoelsmens – No way dat je het ook toont
 • Van arrogantie en kapsones getransformeerd naar jezelf zijn. Winnen loterij zal geen effect hebben op je gedrag.
 • Mensen vertrouwen jou – Dat is ook toevertrouwd

Ko herhaalde in zijn sessie een aantal punten waardoor deze extra belangrijk zijn voor mij en andere punten mocht ik ter kennisgeving aannemen.

Ik heb deze punten inmiddels met een aantal mensen die dicht bij mij staan besproken en ze herkennen mij hier volledig in. Het blijft voor mij super bijzonder hoe iemand zonder voorkennis zoveel accurate informatie kan delen.

Persoonlijk geloof ik er in dat we een gave hebben en kunnen ontwikkelen om te verbinden met je ziel, het universum, het universele bewustzijnsveld, de Tao, God of hoe je het ook wil zien of noemen

Gezicht Lezen Mijn Ervaring met Fysionomie bij Ko Schoots!

Kennismaken met Fysionomie en Ko?

Hoewel Ko Schoots inmiddels de respectievelijke leeftijd van 71 heeft bereikt wil hij af een toe nog wel een uitzondering maken om een sessie gezicht lezen te doen. Ik heb met Ko afgesproken dat als je interesse hebt na het lezen van dit artikel je een e-mail naar hem mag sturen.

Sta je op een keerpunt in je leven? Of je wilt weten wat je kwaliteiten en talenten zijn?

Mail dan rechtsreeks naar j.m.schoots@gmail.com om meer te weten te komen over jouw karakter door middel van gezicht lezen.

Maar pas wel op, Ko kan alles van je gezicht aflezen haha!

Meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Als jij je richt op persoonlijke groei, ben je vast bekend met de termen dankbaarheid, persoonlijke kernwaarden, zelfliefde en zelfontwikkeling. Mocht je nu zoekende zijn in wat jouw stap gaat zijn om zelfvertrouwen te vergroten, om te gaan met HSP of om uit jouw burn out te komen. Wellicht is en podcast zelfontwikkeling dan een goede eerste stap.

Het kan helpen om achter jouw positieve eigenschappen te komen en positief te denken, maar ook het onderzoeken van jouw belemmeringen en wat dit voor invloed heeft op zelfdiscipline en jouw mindset kan heel nuttig zijn. Hoe ben je geconditioneerd? En wat heeft dit voor invloed op zelfbewustzijn? Wat is mindhacking? Hiermee leer je meer over gezondheid en geluk, het levenswiel kan hier ook een onderdeel in spelen.

Leren middels neurofeedback en oude overtuigingen accepteren en loslaten is aan te raden. Op deze manier een gezonde relatie met jezelf en anderen visualiseren en een meer altruïstisch leven leiden.

Mocht je al dieper in de materie zitten dan zullen de woorden affirmaties, mantra, autosuggestie en het universum je niet onbekend voorkomen. Wellicht zijn ook de universele wetten als wet van de aantrekking en wet van compensatie al aan de orde gekomen. Zo niet lees dan zeker even door.

Met microdosing kun je tot diepere inzichten komen, ook door middel van andere methodes kun je jezelf beter leren kennen. Bijvoorbeeld gezichtlezen (fysionomie) of hypnose. Dan denk je vast, is hypnose gevaarlijk, NEE! Andere takken van holistische blik zijn familieopstellingen. Maar inzicht krijgen middels de sterren, human design kan ook veel inzichten in jezelf vergaren. Daar heb je dan geen documentaires persoonlijke ontwikkeling voor nodig.

Ben je juist meer opzoek naar een training of docu dan kun je je verdiepen in documentaire mindset of de beste mindset training of zelfs obstacle mindset. I am not your guru van Tony Robbins is ook inspirerend. Check ook eens de Black Friday persoonlijke ontwikkeling.

Middels al deze wegen kun je dichter bij je ikigai komen, jouw passie. Dit kan zijn leven vanuit minimalisme, een nieuwe opleiding in NLP volgen of de stroming wetenschap waarheid volgen. Alles is oké.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken! Laat onder de blog een bedankt tekstje achter.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Gezicht Lezen (2023) | Mijn Ervaring met Fysionomie bij Ko Schoots!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips