arrow_drop_up arrow_drop_down
Gezicht Lezen | Mijn Ervaring met Fysionomie bij Ko Schoots!
1 april 2021 

Gezicht Lezen | Mijn Ervaring met Fysionomie bij Ko Schoots!

Gezicht lezen, fysionomie en gelaatkunde. Om eerlijk te zeggen had ik hier nog nooit van gehoord en dus ook nog niet verder in verdiept.

Enkele weken geleden ontving ik bericht van een vriend dat hij mij wilde introduceren bij een inspirerende man met de gave tot gezicht lezen. Deze inspirerende man had veel voor hem betekend en hij was benieuwd hoe ik het zou ervaren.

Sinds ik niet meer geloof in toevalligheden maar wel in synchroniciteiten ben ik ingegaan op deze uitnodiging en werd er voor mij een afspraak gemaakt bij Ko Schoots in Culemborg. Op de website van Ko las ik dat hij iets met gezicht lezen deed en zijn gave verwerkt in fysionomiesessies.

50 Praktische Groei Tips - Download Gratis - Jouw Persoonlijk Groei

> Download het GRATIS E-BOOK <<

Betekenis Fysionomie

Laten we eerst even kijken naar de betekenis van fysionomie en gezicht lezen. Het staat beschreven als de interpretatie van gelaatstrekken met betrekking tot het karakter en eigenschappen van de geest.

Grondlegger van de wetenschap fysionomie was de Zwitserse dominee en dichter Johann Caspar Lavater ergens aan het einde van de 18e eeuw.

Hoe werkt Gezicht Lezen?

Ik zal je een kleine theoretische cursus gezicht lezen met je delen. Het gaat bij gezicht lezen namelijk niet alleen om de vorm van het hoofd maar ook om de oren, ogen, neus, mond, kin en wenkbrauwen. Het gezicht kan je verdelen in 3 zones:

 1. Denkgebied: van de haargrens tot de neuswortel
 2. Gevoelsgebied: van de neuswortel tot het onderste van de neus
 3. Wilsgebied: van vlak onder de kin tot het onderste van de kin

In de fysionomie heeft alles in het gezicht een betekenis. Het gaat niet alleen om de vorm maar ook om de positie ten opzichte van de rest in het gezicht.

Ko Schoots en Gezicht Lezen

Ko Schoots is in 1950 geboren in Culemborg als jongste zoon in een middenstandsgezin. Je kan Ko omschrijven als een gevoelsmens die graag iets wil betekenen voor anderen mensen.

Hij was een jaar of twintig toen hij een bijzonder talent, dat ik ook wel zijn gave zou willen noemen, ontdekte. Als Ko namelijk het gezicht van een persoon bekijkt, fysiek of van een foto, komen er impressies omtrent karakter, eigenschappen, vaardigheden, capaciteiten en verborgen talenten naar boven.

Ko krijgt door middel van gezicht lezen ook indrukken van ontwikkelingen, spanningen, problemen en belemmeringen van deze persoon.

Mijn ervaring met Fysionomie en Ko

Ik vond het best een beetje spannend aangezien ik alleen een naam en een adres had. De afspraak was voor mij ingepland en ik had zelf geen enkel contact gehad met Ko. Aangekomen in Culemborg stond Ko buiten al op mij te wachten en vroeg hij beleefd of wij ‘toevallig' een afspraak hadden.

Ko gaf aan dat ik mocht plaatsnemen op een stoel en kreeg een glaasje water. Normaal zou je bij een kennismaking als deze het gesprek starten en proberen te achterhalen wat onze paden heeft doen kruisen. In dit geval ging dat echter anders. Ko had geen enkele informatie over mij en wilde daarom ook zo snel mogelijk met de sessie gezicht lezen gaan starten om de fysionomie zo puur mogelijk te houden en niet ‘onnodig' energie te verspillen.

In een sessie gezicht lezen bij Ko Schoots praat de cliënt, ik in dit geval, niet en is Ko aan het woord. De gave van Ko geeft hem op basis van mijn gezicht de impressies, inzichten en indrukken van mij. Het was soms een uitdaging om niet te reageren bij de mooie en rake inzichten die hij met mij deelde.

Persoonlijke inzichten Gezicht Lezen

Karakter is iets wat met gezicht lezen duidelijk voor Ko naar voren komt. In mijn fysionomiesessie met Ko Schoots kwamen onderstaande karakter en persoonlijke kenmerken naar voren:

 • Analytisch denken – Het hoe en waarom willen weten
 • Eigenwijs – Eigen wijsheden
 • Stug – Volhardend in standpunten
 • Betrokkenheid met mensen – Waarom doet iemand iets wel of niet?
 • Mensen komen bij jou met ‘hun' probleem – Geef niet op om ze te helpen
 • Leer je grenzen kennen – Als het je boeit heb je geen bewustzijn van tijd
 • Bruist van creativiteit – Je bent de ideeën box
 • Snelheid van geest – Multi geest
 • Verlangen naar stilte – Analytisch en Snel denken mag soms wat minder
 • Teamplayer – Staat open voor mening van anderen, geboren leiderschap
 • Business Spiritualiteit – Juiste man op de juiste plek in de organisatie (welzijn)
 • Je bent een vlinder
 • Presteren onder dwang of tijdsdruk is niet aan jou besteed
 • Super emotioneel, gevoelsmens – No way dat je het ook toont
 • Van arrogantie en kapsones getransformeerd naar jezelf zijn. Winnen loterij zal geen effect hebben op je gedrag.
 • Mensen vertrouwen jou – Dat is ook toevertrouwd

Ko herhaalde in zijn sessie een aantal punten waardoor deze extra belangrijk zijn voor mij en andere punten mocht ik ter kennisgeving aannemen.

Ik heb deze punten inmiddels met een aantal mensen die dicht bij mij staan besproken en ze herkennen mij hier volledig in. Het blijft voor mij super bijzonder hoe iemand zonder voorkennis zoveel accurate informatie kan delen.

Persoonlijk geloof ik er in dat we een gave hebben en kunnen ontwikkelen om te verbinden met je ziel, het universum, het universele bewustzijnsveld, de Tao, God of hoe je het ook wil zien of noemen

Gezicht Lezen Mijn Ervaring met Fysionomie bij Ko Schoots!

Kennismaken met Fysionomie en Ko?

Hoewel Ko Schoots inmiddels de respectievelijke leeftijd van 71 heeft bereikt wil hij af een toe nog wel een uitzondering maken om een sessie gezicht lezen te doen. Ik heb met Ko afgesproken dat als je interesse hebt na het lezen van dit artikel je een e-mail naar hem mag sturen.

Sta je op een keerpunt in je leven? Of je wilt weten wat je kwaliteiten en talenten zijn?

Mail dan rechtsreeks naar j.m.schoots@gmail.com om meer te weten te komen over jouw karakter door middel van gezicht lezen.

Maar pas wel op, Ko kan alles van je gezicht aflezen haha!

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét Platform voor Zelfontwikkeling

We hebben een exclusief overzicht gemaakt met de Beste Tools voor de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei.

Daarnaast vind je op Jouwpersoonlijkegroei.nl de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, super leerzame Events, en de beste Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling.

👉 Tip: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig!

Heel veel succes en vooral plezier met de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei!

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie of jij ervaring hebt met Gezicht Lezen, Fysionomie of Gelaatkunde? Hiermee kan je ook anderen inspireren en ik zal altijd reageren 🙂

50 Praktische Groei Tips - Download Gratis - Jouw Persoonlijk Groei

> Download het GRATIS E-BOOK <<

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Zet je graag de volgende stap in je Persoonlijke Ontwikkeling?


Wil jij:

 • Meer energie?
 • Regelmatiger bewegen?
 • Uitgeruster wakker worden?
 • Bewuster worden van je mindset?
 • De voordelen van meditatie ervaren?
 • Meer geluk ervaren?

Download dan nu het  GRATIS E-book  "De volgende stap in jouw persoonlijke groei".

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
DOWNLOAD GRATIS
50 praktische groei tips download