Een gembershot: wat is het, en wat kan het voor je doen?
20 februari 2021 
13 min. leestijd

Een gembershot: wat is het, en wat kan het voor je doen?

Gember; het is één van de krachtige specerijen die er zijn, en mag gewoonweg niet ontbreken op je volgende boodschappenlijstje. De gezondheidsvoordelen van deze wortel, die in het Oosten al duizenden jaren wordt gebruikt vanwege zijn medicinale en gezondheid bevorderende eigenschappen, wint ook aan populariteit in het Westen. En daar moet je, als je actief met je gezondheid bezig bent, zeker gebruik van maken!

Als je gezonder wilt gaan eten, dan kan je jezelf een plezier doen door je nieuwe eetgewoontes zo gemakkelijk en toegankelijk mogelijk te maken. Regelmatig een gembershot drinken is op dat vlak misschien wel het beste dat je kunt doen!

Wat zijn gembershots nu precies, waarom zou je er elke dag één moeten drinken en hoe kan je de beste gembershots maken of kopen? Dergelijke vragen verdienen een duidelijk antwoord, en dat kan deze blog je geven!

50 Praktische Groei Tips - Download Gratis - Jouw Persoonlijk Groei

Download het Gratis E-book

Wat is een gembershot?

Gember is een wortelachtige plant die ook wel Zingiber Officinale genoemd wordt, en is daarbij één van de meest geconsumeerde specerijen ter wereld. Al duizenden jaren geloven oude beschavingen in de geneeskrachtige eigenschappen van deze wortelplant, en hij wordt dan ook al lang aan tal van dranken en gerechten toegevoegd, zoals bijvoorbeeld gember thee.

Een gembershot gaat die gezondheid bevorderende effecten van gember echter nog een stapje verder nemen, dankzij een hoge concentratie aan actieve bestandsdelen. Maar wat maakt gembershots nu precies zo de moeite waard? Waar is gember goed voor? Hieronder enkele van de belangrijkste voordelen!

De Beste Detox Sapkuur Deal bij Sap.je Kortingscode Korting

Lees onze uitgebreide review over de sapjes van Sap.je

1. Gembershots gaan inflammatie tegen

Eerst en vooral helpt een gembershot om inflammatie en ontstekingen in het lichaam te voorkomen of te verminderen. Ontstekingen in lichaamsweefsel zijn één van de belangrijkste oorzaken van zowel acute als chronische aandoeningen en ziektes, van kanker tot een verkoudheid en Alzheimer. Als je dagelijks een gembershot inneemt, kan je het risico op grootschalige inflammatie dus drastisch verlagen.

Gembershots Afvallen met Zelfgemaakte Gember Shot + TIP!

2. Gembershots stimuleren je afweersysteem

Daarbij zullen gembershots je ook helpen om je lichaam beter te beschermen tegen ziektes en infecties die veroorzaakt worden door virussen of bacteriën. Gember is een écht wondermiddel bij de bestrijding van de verkoudheid en de griep, aangezien het koorts kan verlagen en daarbij slijm losmaakt. Het verlaagt echter ook de kans dat je dergelijke infectueuze ziektes in de eerste plaats al krijgt!

3. Gembershots helpen je afvallen

Het verband tussen gembershots en afvallen is al meermaals aangetoond uit wetenschappelijk onderzoek. Gember stimuleert in de eerste plaats het metabolisme, waardoor je lichaam efficiënter vet verbrandt. Daarbij zorgt gember er ook voor dat darm- en maagklachten minder erg worden, waardoor je vertering verbetert en je dus nog gemakkelijk kan afvallen. Wil je gewicht verliezen op een gezonde manier? Dan is een dagelijkse gember shot dus zeker aangeraden!

Vitaily Korting - Alle supplementen in één! - Kortingscode - Richard de Leth

Lees onze uitgebreide review over Vitaily supplementen

4. Gembershots werkt als natuurlijke pijnstiller

Heb je last van aanhoudende pijn, door een chronische aandoening of een acuut letsel? Dan zou je moeten beginnen met het drinken van gember shots! Gember verzacht zowel maagpijn als gewrichtspijn bij artritis, en ook kan het een positief effect hebben op de samentrekking van de maag- en darmspieren. Als je last hebt van je maag of darmkrampen, dan is een gember shot dus misschien wel een goed idee. Ook kan een gember shot helpen tegen hoofdpijn en spierpijn, bijvoorbeeld als gevolg van een intensieve training!

5. Een gember shot tegen verschillende soorten kanker

Ten slotte zou gember ook kunnen dienen als preventief middel tegen verschillende soorten kankers, juist doordat het ontstekingen in het lichaam tegengaat. De groei van kankercellen zouden door bepaalde actieve bestanddelen in deze wortel geremd worden, waardoor de kans op het ontstaan én de uitgroei van kanker veel kleiner is.

Kortom, een gember shot maken als onderdeel van je dagelijkse voedingspatroon is zeker aangeraden als je je gezondheid een boost wilt geven. Naast bovenstaande voordelen heeft gember ook een heilzaam effect op de cholesterol, de bloedsomloop én zelfs aandoeningen als diabetes. Er is dus géén reden om een gembershot niet aan je dagelijkse routine toe te voegen!

Gembershots Afvallen met Zelfgemaakte Gember Shot + TIP!

Gember shots maken, hoe doe je dat precies?

Gember is een wortel die niet enkel tal van interessante voordelen biedt op het vlak van gezondheid, maar ook op verschillende manieren kan worden gebruikt. Hoewel veel mensen ervoor kiezen om dagelijks een kopje verse gemberthee te drinken, kan je ook gembershots maken of gembershots kopen.

Als je zelf je gember shot wilt maken, dan is het handig om enkele richtlijnen bij de hand te hebben. Hieronder vind je handige tips om je gembershot extra gezond én lekker te maken!

Enkel gember, of toch nog iets meer?

Als je het graag eenvoudig houdt, kan je enkel gember in je shot verwerken. Neem je het echter graag een stapje verder, dan kan je ook andere specerijen gebruiken, zoals bijvoorbeeld kurkuma. Een kurkuma gember shot is een goede manier om de heilzame effecten van beide specerijen nog te versterken!

Een gember shot maken zonder juicer

Doorgaans worden gember shots gemaakt door middel van een juicer, een keukenapparaat dat het mogelijk maakt om zelfs harde ingrediënten tot sap te vermalen. Als je géén juicer hebt, dan kan je echter ook een blender voor je gember shot gebruiken. Op die manier bevat je shot wel iets meer vezels, maar geniet je toch van de gezondheidsvoordelen van de gemberwortel.

Beste Green Juice Review Korting

Klik hier en vergelijk de beste Green Juices met korting

Drink elke dag een gember shot

Wil je zeker zijn dat je lichaam elke dag opnieuw van de ongelofelijke voordelen van een gember shot profiteert? Maak er dan een dagelijkse gewoonte van! Zo kan je bijvoorbeeld voor je ontbijt al een gember shot innemen, aangezien de opname van de voedingsstoffen dan efficiënter is. Ook voor of na een workout is zo’n gember shot de moeite waard, om energie te krijgen of sneller te herstellen!

Bewaar je gember shots op de juiste manier

Als je het vaak druk hebt, dan is het altijd handig om juices en shots op voorhand te maken. Maar sapjes en andere producten op basis van rauwe, natuurlijke ingrediënten raken vaak snel over datum. Gelukkig kan je je gember shots bewaren door ze in de koelkast te houden, of eventueel in de vriezer voor een langere periode. Zo blijft je gember shot respectievelijk 3 dagen tot wel 3 maanden goed. Onthoud wel dat je de shots zo snel mogelijk na het bereiden in de koelkast of vriezer moet stoppen!

Je kan gember shots duidelijk op ontelbare manieren toepassen in je eigen routine, zodat ze lekker smaken én je gezondheid erdoor verbetert. Sta je echter niet zo graag in de keuken, dan kan je ook je gember shots kopen in de winkel of zelfs online. Maar hoe vind je nu de beste gember shots, tussen al die mogelijkheden? Het volgende deel van deze blog kan je helpen om de juiste keuze te maken!

De Beste Detox Sapkuur Deal bij Sap.je Kortingscode Korting

Lees onze uitgebreide review over de sapjes van Sap.je

Gember shots kopen: hoe vind je de beste gember shots?

Tegenwoordig genieten we als maatschappij van het gemak dat we al onze voedingsmiddelen en andere producten in de winkel of online kunnen kopen, en dat geldt ook voor gember shots! Je kan een breed assortiment aan gember shots vinden in winkels en supermarkten zoals Jumbo, AH en Lidl, maar vooral online winkels, zoals Sap.je, zijn de moeite waard.

Als je op zoek bent naar de beste gember shots voor jouw situatie en voorkeur, dan is het eigenlijk gewoon een kwestie van onderzoek te doen naar de verschillende mogelijkheden. Zo kan je in de winkel verschillende producten vergelijken op basis van prijs en hoeveelheid, maar ook samenstelling. Wil je pure gember shots kopen, of houd je wel van een combinatie met andere ingrediënten om het geheel wat zoeter te maken? Raadpleeg altijd de labels achterop de producten om méér info te krijgen, zodat je later geen spijt hebt van je aankoop!

Gembershots Afvallen met Zelfgemaakte Gember Shot + TIP!

Gembershots kopen bij Sap.je: de voordelen!

Als er één online winkel is die je echt kunt vertrouwen op het gebied van sapjes, juices en shots, dan is het wel Sap.je. Natuurlijk wil je niet zomaar met de eerste de beste online winkel in zee gaan, en daarom kan een objectieve review van Sap.je wel eens handig zijn. Dankzij de ervaringen van andere mensen weet je precies wat de voordelen en nadelen van Sap.je zijn, en kan je dus ook voor jezelf uitmaken of je het de moeite waard vindt.

Sap.je heeft de laatste jaren ongetwijfeld naam gemaakt als één van de bekendste en beste verdelers van natuurlijke detox sapjes, gember shots en meer producten, maar daar blijft het niet bij. Ook kan je rekenen op een uitstekende service die je sapjes en gember shots snel aan huis levert, én je helpt om het beste uit je detox te halen. Dankzij een uitgebreid aanbod aan juices en shots kan je jouw eigen detox kuur samenstellen, en heb je altijd inzicht in de verschillende ingrediënten in elk van de producten. Gember shots bestellen bij Sap.je staat gelijk aan kiezen voor natuurlijke ingrediënten, die je gezondheid elke dag opnieuw een flinke boost geven.

Als je overtuigd bent van de positieve Sap.je gember shot ervaringen en zelf gember shots wilt kopen, aarzel dan niet en geef Sap.je een kans. Je geniet dan immers ook van een interessante gember shot korting bij je bestelling aan huis – waardoor de stap naar een betere gezondheid nog gemakkelijker te zetten is!

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét Platform voor Zelfontwikkeling

We hebben een exclusief overzicht gemaakt met de Beste Tools voor de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei.

Daarnaast vind je op Jouwpersoonlijkegroei.nl de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, super leerzame Events, en de beste Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling.

👉 Tip: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig!

Heel veel succes en vooral plezier met de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei!

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie of jij ervaring hebt met Gembershots? Hiermee kan je anderen inspireren en ik zal altijd persoonlijk reageren 🙂

De Beste Detox Sapkuur Deal bij Sap.je Kortingscode Korting

Lees onze uitgebreide review over de sapjes van Sap.je

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Op welk onderdeel zou jij willen groeien?


  • Meer energie?
  • Regelmatiger bewegen?
  • Uitgeruster wakker worden?
  • Bewuster worden van je mindset?
  • De voordelen van meditatie ervaren?
  • Meer geluk ervaren?

Je kan niet op alle gebieden tegelijk groeien.


Door te focussen op één onderdeel maak je de volgende stap in jouw persoonlijke groei.


Download nu het  GRATIS E-book.  

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
Ja, ik wil het E-book
50 praktische groei tips download