In dit artikel

Het optimale gebruik van een Shakti Mat: tips en tricks (2023)

In dit artikel

Heb je ooit pijn of spanning gevoeld in verschillende delen van je lichaam, zoals rug, nek, schouders of benen? Ik weet hoe je je voelt, want ik heb hetzelfde ervaren. Tijdens mijn zoektocht naar oplossingen ontdekte ik een fantastische hulpmiddel, genaamd Shakti Mat.

In dit blog ga ik de tips en tricks delen voor het optimale gebruik van een Shakti Mat, zodat je volledig kunt profiteren van de ontspannende en pijnverlichtende eigenschappen. Klinkt goed? Laten we dan snel beginnen!

Key Takeaway:

De beste Shakti mat van 2023 is Flowee Spijkermat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige spijkermatten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • Vermindert stress en bevordert ontspanning
 • Verlicht pijnklachten in verschillende delen van het lichaam
 • Verhoogt energieniveau en verbetert slaapkwaliteit
 • Tips voor het gebruik van de Shakti Mat in verschillende lichaamshoudingen

Voordelen van het gebruik van een Shakti Mat

– Vermindert stress en bevordert ontspanning.

– Verlicht pijnklachten.

– Verhoogt energieniveau en verbetert slaapkwaliteit.

Vermindert stress en bevordert ontspanning

Terugkerende stress kan een zware tol eisen van je lichaam. Gelukkig helpt de Shakti Mat om stress te verminderen en ontspanning te bevorderen. Door simpelweg dagelijks 15 tot 30 minuten op de mat door te brengen, kan je jezelf onderdompelen in een staat van diepe rust.

Dit komt omdat de drukpunten op de Shakti Mat werken aan het verminderen en oplossen van energieblokkades. Dit proces zorgt voor een kalmerend effect, helpt bij het afvoeren van stress en nodigt het lichaam uit om zich te ontspannen.

Bovendien kan deze verhoogde ontspanning leiden tot verbeterde slaapkwaliteit, wat weer bijdraagt aan hernieuwde energie en vitaliteit overdag. Het gebruik van de Shakti Mat als een eenvoudig maar effectief ontstressend hulpmiddel is dus iets waar je zeker van kunt profiteren.

Verlicht pijnklachten

De Shakti Mat kan een effectieve manier zijn om pijnklachten te verlichten. Door de drukpunten op de mat worden blokkades in de energiebanen verminderd en opgelost, wat kan leiden tot minder pijn.

Het dagelijks gebruik van de Shakti Mat gedurende 15 tot 30 minuten kan al zorgen voor verlichting van (chronische) pijnklachten. Of het nu gaat om rugpijn, nekpijn, schouderpijn, bekkenpijn, beenklachten, voetklachten of handklachten, de Shakti Mat kan helpen om de pijn te verminderen en een gevoel van ontspanning te bevorderen.

Niet alleen voelt het gebruik van de mat goed aan, maar het kan ook een positief effect hebben op de energiebalans in het lichaam en de bloedcirculatie verbeteren. Dus als je last hebt van pijnklachten, kan het zeker de moeite waard zijn om de Shakti Mat uit te proberen.

Verhoogt energieniveau en verbetert slaapkwaliteit

Door het regelmatig gebruik van een Shakti Mat kan je energieniveau aanzienlijk verbeteren. De drukpunten op de mat stimuleren de bloedcirculatie en verminderen blokkades in de energiebanen.

Dit kan leiden tot een verhoogd gevoel van vitaliteit en alertheid gedurende de dag. Bovendien kan het gebruik van een Shakti Mat ook de slaapkwaliteit verbeteren. De ontspannende werking van de mat kan helpen om stress en spanning los te laten, waardoor je beter kunt ontspannen en sneller in slaap kunt vallen.

Het dagelijks gebruik van een Shakti Mat gedurende 15 tot 30 minuten voor het slapengaan kan dus zorgen voor een diepere en meer verkwikkende slaap.

Another paragraph;

Een goede nachtrust is essentieel voor zowel fysieke als mentale gezondheid en het gebruik van een Shakti Mat kan hierbij ondersteunend zijn. Door het verminderen van spierspanning en het bevorderen van ontspanning, kan de mat bijdragen aan een betere slaapkwaliteit.

Tips voor het optimale gebruik van een Shakti Mat

– Houd je rug recht en ontspan je spieren tijdens het liggen op de Shakti Mat.

– Plaats je nek en schouders gelijkmatig op de mat voor maximale druk op de acupressuurpunten.

– Zorg ervoor dat je bekken en benen comfortabel gepositioneerd zijn op de mat.

– Vergeet niet om ook je handen en voeten op de mat te plaatsen voor een volledige stimulatie van de drukpunten.

Rugpositie

Ik lig op mijn rug op de Shakti Mat en laat de puntige spikes zachtjes in mijn rug drukken.

 • Mijn schouders ontspannen terwijl ik mijn armen langs mijn lichaam houd.
 • Ik buig mijn knieën en plaats mijn voeten plat op de grond, met een kleine ruimte tussen mijn benen.
 • Ik adem rustig in en uit terwijl ik de spanning in mijn rug voel verminderen.
 • Ik verplaats voorzichtig mijn gewicht van links naar rechts om verschillende delen van mijn rug te masseren.
 • Ik blijf zo’n 15 tot 30 minuten op deze rugpositie liggen om het optimale effect te bereiken.

Nek- en schouderpositie

Als je de Shakti Mat gebruikt op je nek en schouders, zijn er een paar belangrijke tips die je kunt volgen:

 • Plaats de mat op een stevig oppervlak zoals een bed of vloer.
 • Ga voorzichtig met je rug liggen en positioneer de mat onder je nek en schouders.
 • Zorg ervoor dat de spijkers van de mat gelijkmatig verdeeld zijn over het gebied waar je pijn of spanning voelt.
 • Blijf rustig liggen en adem diep in en uit terwijl je de druk voelt van de spijkers op je nek en schouders.
 • Probeer gedurende 10 – 15 minuten te blijven liggen om optimaal te profiteren van de ontspannende effecten.

Bekken- en beenpositie

Als je gebruik maakt van een Shakti Mat, is het belangrijk om op de juiste manier je bekken en benen te positioneren. Hier zijn enkele tips:

 • Plaats de Shakti Mat onder je bekken, zodat de acupressuurpunten contact maken met de spieren in dat gebied.
 • Buig je knieën en plaats je voeten plat op de grond voor optimale ondersteuning.
 • Ontspan je benen en laat ze zwaar worden op de mat.
 • Probeer verschillende posities uit om te zien wat voor jou het meest comfortabel aanvoelt.

Voet- en handpositie

Voor optimale resultaten bij het gebruik van een Shakti Mat, is het belangrijk om de juiste voet- en handpositie aan te nemen. Hier zijn enkele tips:

 1. Plaats je voeten op de mat en verdeel je gewicht gelijkmatig over beide voeten.
 2. Laat de drukpunten van de mat in contact komen met de zolen van je voeten voor een stimulerend effect.
 3. Beweeg langzaam je voeten heen en weer om de drukpunten te activeren.
 4. Voor extra ontspanning kun je je tenen spreiden en vervolgens ontspannen.
 5. Breng je aandacht naar je handen en plaats ze op de mat naast je lichaam.
 6. Ontspan je handen volledig en laat ze rusten op de drukpunten van de mat.
 7. Voel hoe het oppervlak van de mat invloed heeft op de energiebanen in je handpalmen.

Overige toepassingen en voorzichtigheid

Naast het verminderen van pijnklachten en stress, kan een Shakti Mat ook worden gebruikt tijdens zwangerschap, sport, fitness, yoga en meditatie. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn en de mat niet te gebruiken op open wonden of geïrriteerde huid.

Gebruik tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het gebruik van een Shakti Mat. Het gebruik van de mat tijdens deze periode is nog niet voldoende onderzocht, dus het is raadzaam om hiermee voorzichtig om te gaan.

Als je zwanger bent en overweegt om een Shakti Mat te gebruiken, is het verstandig om eerst advies te vragen aan je arts of verloskundige. Zij kunnen je helpen bepalen of het veilig is om de mat te gebruiken en of er eventuele risico’s zijn die je in overweging moet nemen.

Veiligheid staat altijd voorop tijdens de zwangerschap, dus wees voorzichtig en neem geen onnodige risico’s.

Gebruik bij sport, fitness, yoga en meditatie

Wil je het maximale uit je Shakti Mat halen? Dan kun je hem ook gebruiken tijdens sport, fitness, yoga en meditatie. Hier zijn een paar manieren waarop je de mat kunt integreren in je oefeningen:

 • Leg de Shakti Mat onder je rug terwijl je buikspieroefeningen doet. De drukpunten helpen bij het verlichten van spanning en bevorderen de bloedcirculatie.
 • Gebruik de mat onder je voeten tijdens yoga of pilates. Dit kan helpen bij het stimuleren van de energiebanen in je voeten en het versterken van de spieren.
 • Plaats de Shakti Mat onder je handpalmen tijdens meditatie. De acupressuurpunten kunnen hierbij helpen om te ontspannen en tot rust te komen.
 • Leg de Shakti Mat op een stoel of bank en ga erop zitten terwijl je aan het stretchen bent na een intensieve workout. Dit kan helpen om spierspanning te verminderen en ontspanning te bevorderen.

Conclusie: Haal het maximale uit je Shakti Mat

Haal het maximale uit je Shakti Mat met deze handige tips en tricks! Ontdek hoe je de rug, nek en schouders, bekken en benen, en voeten en handen optimaal kunt behandelen. Verminder stress, verlicht pijnklachten en verbeter je energieniveau met de juiste positie op de Shakti Mat.

Gebruik de mat dagelijks voor 15 tot 30 minuten en ervaar de voordelen gedurende de hele dag. Probeer het zelf en geniet van de ontspanning en verlichting die de Shakti Mat te bieden heeft!

Meer over Shakti matten

We werpen een diepgaande blik op de wereld van de Shakti Mat. Deze serie artikelen zal een breed scala aan onderwerpen behandelen om al uw vragen over deze unieke tool te beantwoorden. Begin met “Wat is een Shakti Mat“, waar we de basisprincipes van dit hulpmiddel uitleggen en wat is de ”shakti mat werking”. Voor meer gedetailleerde informatie over hoe je de mat gebruikt, kun je onze artikelen “Shakti Mat gebruiken” en “Gebruik Shakti Mat” raadplegen.

Als je erover denkt om er een aan te schaffen, kun je “Shakti Mat kopen” bezoeken, of een van de specifieke leveranciersrecensies zoals “Shakti Mat Decathlon“, ‘shakti mat aldi‘, ‘shakti mat flowee‘ of “Shakti Mat Bol“. We verkennen de voordelen en toepassingen van de Shakti Mat in verschillende contexten in onze artikelen “Shakti Mat voordelen“, “Shakti Mat Yoga“, ‘Shakti Mat slaapkwaliteit‘ en “Shakti Mat Voeten“. Als je geïnteresseerd bent in de vraag of het kan helpen met specifieke klachten zoals stress of rugpijn, kijk dan naar “Shakti Mat stressverlichting” en “Shakti Mat rugpijn“. En voor diegenen die zich afvragen of het een rol kan spelen in de zwangerschap, hebben we het artikel “Shakti Mat Zwangerschap“.

Als je nieuwsgierig bent naar de wetenschap achter de Shakti Mat, bekijk dan ons artikel “Wetenschap achter Shakti Mat“. Voor de sceptici onder ons hebben we een artikel “Shakti Mat onzin” dat de meest voorkomende misvattingen over de Shakti Mat aanpakt. We duiken in de oorsprong en geschiedenis van de Shakti Mat in “Shakti Mat Oorsprong“. Voor een vergelijking van de Shakti Mat met andere gezondheidsstrategieën, kijk eens naar “Shakti Mat versus Acupunctuur“. Of je nu een ervaren gebruiker bent of nieuw in de wereld van de Shakti Mat, we hopen dat deze blogserie je meer inzicht zal geven in dit fascinerende hulpmiddel.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik een Shakti Mat optimaal gebruiken?

Je kunt een Shakti Mat optimaal gebruiken door erop te liggen of zitten en de acupressuurpunten op je lichaam te stimuleren. Begin met kortere sessies en bouw de duur geleidelijk op.

2. Kan ik een Shakti Mat gebruiken als ik zwanger ben?

Als je zwanger bent, is het raadzaam om eerst met je arts te overleggen voordat je een Shakti Mat gebruikt. Het kan zijn dat bepaalde posities of drukpunten niet geschikt zijn tijdens de zwangerschap.

3. Wat zijn de voordelen van het gebruik van een Shakti Mat?

Het gebruik van een Shakti Mat kan helpen bij het verlichten van spierspanning, stress, rugpijn en hoofdpijn. Het kan ook zorgen voor ontspanning en verbeterde slaap.

4. Hoe vaak moet ik een Shakti Mat gebruiken voor maximale voordelen?

Voor maximale voordelen wordt aanbevolen om dagelijks gebruik te maken van een Shakti Mat, maar de duur en intensiteit kunnen variëren afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften en comfortniveau.

» Referenties


1. Piyush Mehta, Vishwas Dhapte, Shivajirao Kadam, & Vividha Dhapted. (2017). Contemporary acupressure therapy: Adroit cure for painless recovery of therapeutic ailments. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 7(2), 251–263.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5388088/

2. Na Li, Zongshuo Hao, Huiju Cao, Liting Guo, Hongwen Cao, Na Li, Yunfan Yang, Tifeng Jiao, Hailong Liu, & Mingli Wang. (2022). Acupressure mat-like nanostructure with improved SERS performance. Optics & Laser Technology, 148, 107765.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0030399221008537

3. Antonio Frizziero, Paolo Finotti, Cinzia La Scala, Giovanni Morone, Giovanni Piran, & Stefano Masiero. (2021). Efficacy of an Acupressure Mat in Association with Therapeutic Exercise in the Management of Chronic Low Back Pain: A Prospective Randomized Controlled Study. Applied Sciences, 11(11), 5211.
https://www.mdpi.com/2076-3417/11/11/5211

4. Kerr, Daniel P., Walsh, Deirdre M., & Baxter, David. (2003). Acupuncture in the Management of Chronic Low Back Pain: A Blinded Randomized Controlled Trial. The Clinical Journal of Pain, 19(6), 364-370.
https://journals.lww.com/clinicalpain/Abstract/2003/11000/Acupuncture_in_the_Management_of_Chronic_Low_Back.4.aspx

» Referenties

Conclusie beste Shakti mat 2023

 • Beste Shakti mat – Flowee
 • Meest toegankelijke shakti-mat – Brellavio
 • Beste Spijkermatras – Flowee
 • Beste Shakti mat prijs/kwaliteit – Brellavio
 • Meest duurzame shaktimat – Flowee
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Het optimale gebruik van een Shakti Mat: tips en tricks (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips